http://www.youtube.com/watch?v=qc41KAFf ... ture=share
Obavezno poslušajte...
Drz se ti propagande dok ti ne pozli ili ne svane, sta god.Havatar wrote:Zadni rat je bio agresija a ne gradjanski ratbokakotorska wrote:Jos te drze predrasude ?ultima_palabra wrote:Neka neka, treba za svoje navijati, koja god je serija u pitanju
Gresis stalno glede Boke, jer sudis po svojim shvatanjima. Razlicito gledamo stvari, to je jasno posle toliko vremena ?
U Gradjanskim ratovima u Jugoslavijama - svim 1941 - 1995, ne imam favorite medju aktivnim ucesnicima.
Naime ko god je uzeo oruzje u ruke bio je uvek samo beznadezni idiot.
I u manjem obimu, ljudi koji zaista nisu imali izbora. No za njih se ne navija, za njih se moli ili im se pomogne ako moze.
Da su se borili za drugacije uredjenje Bosne to bi bio gradjanski rat ali posto su ratovali oni koji su zeljeli da prosiruju susjedne drzave i da prave Velike Srbije i Velike Hrvatske protiv onih koji su zeljeli da BIH opstane onda se tu radi o agresiji i nema veze odakle su bili vec sta im je bio cilj .bokakotorska wrote:Drz se ti propagande dok ti ne pozli ili ne svane, sta god.Havatar wrote:Zadni rat je bio agresija a ne gradjanski ratbokakotorska wrote:
Jos te drze predrasude ?
Gresis stalno glede Boke, jer sudis po svojim shvatanjima. Razlicito gledamo stvari, to je jasno posle toliko vremena ?
U Gradjanskim ratovima u Jugoslavijama - svim 1941 - 1995, ne imam favorite medju aktivnim ucesnicima.
Naime ko god je uzeo oruzje u ruke bio je uvek samo beznadezni idiot.
I u manjem obimu, ljudi koji zaista nisu imali izbora. No za njih se ne navija, za njih se moli ili im se pomogne ako moze.
No u toj kako kazes agresiji, sukobili su se narodi BiH medjusobno u odnosu -> svako protiv svakog.
Zato ja to zovem jos jednim potpuno besmislenim gradjanskim ratom.
Naravno da je umesana bila Jugoslavija, pa nju su i razvaljivali. Ratovi su poceli u Jugoslaviji, kasnije su se zavrsavali
kao negde drugde -> iako su ih zavrsavali Jugosloveni. Cudna zvaka ali kazu da je tako. To kazu ovi sto to zovu
agresijom. Lakse im je tako objasniti neobjasnjivo.
Naravno umesala se i Hrvatska kojoj je jako trebala BiH -> ali u ratu -> da njoj bude lakse da uradi vazan posao u svom
dvoristu. Vecna taktika onih koji zakuvavaju. Hebalo se njoj za BiH. Kako to i danas vide cak i oni sa slabijim vidom u
Mostaru.
Kako god bilo danas su gradjani BiH ostali u BiH sami sa spoznajom da su se sukobili medjusobno. Nema vise te agresije
spolja ali su svi i dalje agresivni u BiH, jedni glede drugih.
Tuzna prica, kao i svaki gradjanski rat, dobri moj.
Ima da im vjeruješ više nego svojim očima, a sve u korist pomirenja i suživota.muha_sa wrote:najdraže mi kad nam komšije dodju pojašnjavat šta se ovdje dešavalo, šta bi mi bRez njihA
I ne zaboraviti stradanje goloruke nejači pod uranijumskim NATO bombama. Branila se Srbija časno i dugo - cijela tri dana.KatarinaKosaca wrote:Ima da im vjeruješ više nego svojim očima, a sve u korist pomirenja i suživota.muha_sa wrote:najdraže mi kad nam komšije dodju pojašnjavat šta se ovdje dešavalo, šta bi mi bRez njihA
oakville wrote:I ne zaboraviti stradanje goloruke nejači pod uranijumskim NATO bombama. Branila se Srbija časno i dugo - cijela tri dana.KatarinaKosaca wrote:Ima da im vjeruješ više nego svojim očima, a sve u korist pomirenja i suživota.muha_sa wrote:najdraže mi kad nam komšije dodju pojašnjavat šta se ovdje dešavalo, šta bi mi bRez njihA
''Ispravljanje krive slike'' je fraza koju ovih dana rabe srbijanski mediji, dok predstavljaju ovu seriju, zato je iskoristih.bokakotorska wrote:Oooo stovani g din upada u ciklus kao Halejeva kometaBanksy wrote:Kako je serija napravljena s ciljem ''ispravljanja krive slike'' koju javnost ima o četnicima i Draži, vjerujem da tu ničeg nedostojnog neće biti. Šta više.bokakotorska wrote:
imam puno vere u Nebojsu Glogovca, da nece sebi dozvoliti da glumi sta nedostojno.
U realnom životu, Glogovac se davno izjasnio kao Dražin fan. Mislim da bjednije i nedostojnije od toga ne može.![]()
Utri suze jugoslovenski sine, ne beri brige za druge i probaj da ih ne tumacis odvise ni onize.
Siguran sam da koljes kokice pred ekranom ali fokusiraj se radje na konkretne primjedbe no na te pausalne
pljuvacine po kojima plivamo vec par decenija.
Btw primetio bih virus koji iskusno ubacujes u prvoj recenici, a nije to prvina niti tvoja neka caka, to je stil iz davnih
vremena pa ga stariji rado koriste -> glede "ispravljanje krive slike koju javnost ima o Drazi" ili bilo kome drugom.
Naime iz doba kada si ti bio mlad deran slike ikoje druge osim tada podobne nije ni bilo. Danas gledamo prve slike drugih
strana jugoslovenskog gradjanskog rata po svim nekadasnjim republikama Ogromne Jugoslavije.
Ovo su premijere, pa tako na HTVu videh da su se rvacki Partizani borili sa nekim piratima i debatirali o jednakosti
spolova uz Frankovu podrazumeva se ...
Sad gledamo nesto drugo.
Dobrodosao kao sto rekoh, uvek je sjajno kada se pravi jugovici okupe - samo bez srce po podu molim
muha_sa wrote:najdraže mi kad nam komšije dodju pojašnjavat šta se ovdje dešavalo, šta bi mi bRez njihA
Jasno mi je da izuzetno uvazavas, pratis te citiras medije iz Srbije.Banksy wrote: ''Ispravljanje krive slike'' je fraza koju ovih dana rabe srbijanski mediji, dok predstavljaju ovu seriju, zato je iskoristih.
Ostatak posta je prazno trabunjanje i nevješt, usiljen, salonski humor, pa ne znam šta dalje komentirati ...
A Đura ima tešku rukuprljavi Hare wrote:muha_sa wrote:najdraže mi kad nam komšije dodju pojašnjavat šta se ovdje dešavalo, šta bi mi bRez njihA
A Đura će nam oprostiti što nas je tukao.

CungaLunga wrote:Upozorenje ukrajinskog brodskog prevoznika
Srpski gusari krstare Dunavom
Ukrajinska brodarska kompanija "Dunav" upozorila je da su njeni brodovi na Dunavu često meta napada srpskih i rumunskih pirata. Kompanija je navela da rumunske i srpske vlasti ne čine ništa da se pozabave tom vrstom kriminala
"Obično se napadi dešavaju kada je brod usidren i bez nadzora. Kapetani su primetili kako lokalno stanovništvo bez straha krade i danju", navodi se u saopštenju.
Tako je, na primer, 5. oktobra, sa broda "Kapetan Žitkov" ukraden tovar pšenice kroz otvor na pramcu. Sa broda "Lavov" ukradeni su šahtovi i poklopac sa lančanikom, dok su sa broda "Beograd" ukradena tri džaka od po 500 kilograma sojinog koncentrata.
U saopštenju kompanije se navodi da je najopasnije područje između 240. i 350. kilometra toka Dunava.
"O napadima i pljački brodova, ali i pasivnosti lokalnih vlasti kapetani su obavestili obližnju policijsku stanicu, ali odgovora nema", piše u saopštenju. Ovakvu situaciju na tom delu Dunava, ukrajinska kompanija je uporedila sa Adenskim zalivom u blizini obale Somalije.
e-novine