Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Logovan wrote: ↑20/10/2025 14:40
Najbolje ovako, sve imamo samo što treba par lopata novog asfalta baciti i eto ga i staviti par saobraćajnih znakova o promjeni smjera
nineinchnails wrote: ↑17/10/2025 08:37
Pa mogli su frtalj zgrade maknuti, ne mora cijela. Eto taj zadnji ulaz. Ali isto tako bi trebalo i od zgrade prekoputa, one roza boje (koje li je već).
Nema potrebe, dvije trake prema gradu idu preko parkinga a dvije idu kako sada vozimo prema dolini cupova
Parking ploha se pomjera na zelenu povrsinu
Preko parkinga i onda kroz zgradu.
Ma jucer gledam na tom parkingu ima i sedam-osam garaza paaa cemo da vidimo sta ce da bude
Dimu1927 wrote: ↑20/10/2025 09:25
Stanari zgrade nece dozvoliti da ostanu na ostrvu izmedju dvije ceste
Logovan wrote: ↑20/10/2025 14:40
Najbolje ovako, sve imamo samo što treba par lopata novog asfalta baciti i eto ga i staviti par saobraćajnih znakova o promjeni smjera
Ljudi moji koji vam je qrac , ponavljamo se , ovo na zadnje dvije stranice je već barem dva puta bilo na ovoj temi,
već se to ovdje crtalo i planiralo ,
doduše nisam provjeravao , može bit da se sad ovdje javljaju neki novi inžinjeri sa planovima
ing-ecc wrote: ↑07/10/2025 20:30
Jesu li rezimi rada semafora promjenjeni na nekim raskrsnicama uvodjenjem adaptivnog upravljanja saobracajem? Neko mozda primjetio osim mene?
meni je najupečatljiviji semafor na križanju Puta života, Kranjčevićeve i Halida Kajtaza, sad se istovremeno pali zeleno iz pravca Kranjčevićeve i semafora za Velešiće, pa potonji duže potraje da se traka isprazni...mislim da je bolje rješenje...
Meni se čini da je na raskrsnici kod željezničke interval semafora za pješake (na onom dugom prelazu) produžen. Neki dan sam ga pješao brzim hodom. Ranije bi me, i pored toga što hodam najbrže što mogu, na pola drugog dijela prelaza uhvatilop crveno. Sad sam prešao cijeli prelaz a iza mene je i dalje ostalo zeleno bar još nekoliko sekundi.
ing-ecc wrote: ↑07/10/2025 20:30
Jesu li rezimi rada semafora promjenjeni na nekim raskrsnicama uvodjenjem adaptivnog upravljanja saobracajem? Neko mozda primjetio osim mene?
meni je najupečatljiviji semafor na križanju Puta života, Kranjčevićeve i Halida Kajtaza, sad se istovremeno pali zeleno iz pravca Kranjčevićeve i semafora za Velešiće, pa potonji duže potraje da se traka isprazni...mislim da je bolje rješenje...
Meni se čini da je na raskrsnici kod željezničke interval semafora za pješake (na onom dugom prelazu) produžen. Neki dan sam ga pješao brzim hodom. Ranije bi me, i pored toga što hodam najbrže što mogu, na pola drugog dijela prelaza uhvatilop crveno. Sad sam prešao cijeli prelaz a iza mene je i dalje ostalo zeleno bar još nekoliko sekundi.
nineinchnails wrote: ↑17/10/2025 08:37
Pa mogli su frtalj zgrade maknuti, ne mora cijela. Eto taj zadnji ulaz. Ali isto tako bi trebalo i od zgrade prekoputa, one roza boje (koje li je već).
Nema potrebe, dvije trake prema gradu idu preko parkinga a dvije idu kako sada vozimo prema dolini cupova
Parking ploha se pomjera na zelenu povrsinu
Meni samo nije jasno zar se nije moglo dogovoriti sa stranarima da im se napravi nova zgrada na mjestu parkinga. A umjesto parkinga da napravis podzemnu garazu na 3 etaze da moze primiti 3 puta vise auta nego sad.
Ja bih prvi pristao da dobijem stan novogdradnju na istoj lokaciji. Sad im treba 2 ceste s dvije strane zgrade. Pa ce za 3 godine htjeti svi da prodaju stanove iz zgrade ali niko ih nece htjeti kupiti.
Jeste li ikada pokusali dogovoriti nesto sa grupom od 20 ljudi ? A u tim zgradama se treba dogovoriti sa puno vise. Nemoguce je da se ljudi usaglase, da ne govorim sto je sigurno dosta stanova prazno, mozda su neki umrli, pitanje je jesu li provedene ostavinske. A dovoljno je da se s jednim ne dogovore. Tako da je to sa trenutnom pravnom regulativom nemoguca misija. Nazalost u slucaju ovih nekih alternativa ce ispastati oni koji bi i pristali na zamjensku lokaciju.
Novi_Nick wrote: ↑09/10/2025 22:26
Ako je tako kao sto kazes, kako su onda izgradili garaze ispod zgrada nekoliko spratova ispod zemlje po cijelom Sarajevu?
I sta mislis o vijaduktu sa 4 trake umjesto ceste na tom mjestu koje je samo nekoliko stotina metara, vlasnici stanari zgrade bi imali siguran pristup zgradi i kompletnu zelenu povrsinu oko zgrade?
Nije problem napraviti garažu jer se u garažu ne slijevaju kubici vode i smeća. Prije same garaže se to drenira.
Ne znam šta nije jasno ni tebi ni bitangi. Dok god zavisiš od nekakve pumpe i nekakve rešetke, nema selameta.
Onda se nigdje nebi gradili tuneli. U tunelima moraju da postoje velike odvodne cijevi i na cestim mjestima sa pumpama koje ce se automatski paliti prilikom velikih ili manjih padavina i ulaska vode na kolovoz tunela. Tu vodu pumpe automatski upumpavaju guraju duz ili u kanalaziacione cijeve. Naravno da odvodne cijevi, snaga pumpi i gustina odvoda mora biti precizno odredjena za aktuelni tunel sa scenarijima prilikom manjih, vecih ili ogromnih padavina kise ili poplava. Naravno da i cesto ciscenje, servisiranje i kontrola tih odvodnih cijevi i pumpi mora biti cesta bez obzira na padavine ili ne.
Ali ipak mislim da je jedan lijep vijadukt najbolje rjesenje za sve involvirane strane.