Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Skijaš

#25076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

spreca wrote:....samo je jos vazno da to uradi i Komsic
Komšić to neće uraditi jer Srbija ne pokazuje spremnost da BiH tretira kao ravnopravnog partnera. Srbija koja bi da rehabilituje Dražu, nije Srbija koju Sarajevo treba pomoći u bilo čemu.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#25077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

spreca wrote:
Co0l wrote:
spreca wrote: Ako je strucnjak u svojoj struci a govno u dusi ,neka ga neka radi svoj posao,jer nisu nam nista bolji ni u vladi entiteta ni na drzavnom nivou.Sta imamo od toga da je neko dobar ko dusa ali zato nema pojma.......samo da kazem da ga nebranim i da mi se ljudi takvog misljenja jednostavno gade.Ovdje na poslu imam jednog teskog nacionalistu ali je zato za posao koji radi stvarno faca...hebiga tesko je u jednom covjeku naci sve te dobre stvari.
Ma brate nacionalizam je jedno ali ovo sta ovaj lik propagira je otvorena mrznja prema djeci iz mjesanih brakova,sovinizam,fasizam i taman da je najveci strucnjak na svijetu u svojoj struci daleko mu kuca od nase.
Ma shvatam te ja ,nebranim ga ni ja.......Imas dobrog automehanicara ali znas da je teski sovinista,kome ces dati auto da ti radi njemu ili meni nadri mehanicaru,a ovo vazi za sve profesije.Sa njim ne treba druziti i kafe ispijati i na ulici sa njime ne pozdravljati a ono sto se mora nije ni tesko.Vise bole losa djela nego lose rijeci.
spreca, nije on nikakav strucnjak, tad je bio novinar i asistent na fakultetu, sad je valjda profesor

ne znam kako se osjeca dijete iz mijesanog braka kad dodje na ispit i sjedne pred njega :?

sto kaze @Cool, treba ga pljunuti
spreca

#25078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

plain vanilla wrote:
spreca, nije on nikakav strucnjak, tad je bio novinar i asistent na fakultetu, sad je valjda profesor

ne znam kako se osjeca dijete iz mijesanog braka kad dodje na ispit i sjedne pred njega :?

sto kaze @Cool, treba ga pljunuti
Ma kod nas je sve naopako pa i to.....pa valjda postoji neki nacin da ga se otjera ako je takav strucnjak kako ti kazes a nije on ni jedini vecina ih je takvih
Bodkin

#25079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

spreca wrote:
Co0l wrote:
spreca wrote: Ako je strucnjak u svojoj struci a govno u dusi ,neka ga neka radi svoj posao,jer nisu nam nista bolji ni u vladi entiteta ni na drzavnom nivou.Sta imamo od toga da je neko dobar ko dusa ali zato nema pojma.......samo da kazem da ga nebranim i da mi se ljudi takvog misljenja jednostavno gade.Ovdje na poslu imam jednog teskog nacionalistu ali je zato za posao koji radi stvarno faca...hebiga tesko je u jednom covjeku naci sve te dobre stvari.
Ma brate nacionalizam je jedno ali ovo sta ovaj lik propagira je otvorena mrznja prema djeci iz mjesanih brakova,sovinizam,fasizam i taman da je najveci strucnjak na svijetu u svojoj struci daleko mu kuca od nase.
Ma shvatam te ja ,nebranim ga ni ja.......Imas dobrog automehanicara ali znas da je teski sovinista,kome ces dati auto da ti radi njemu ili meni nadri mehanicaru,a ovo vazi za sve profesije.Sa njim ne treba druziti i kafe ispijati i na ulici sa njime ne pozdravljati a ono sto se mora nije ni tesko.Vise bole losa djela nego lose rijeci.
izvini ali jako ti je glupo razmisljanje. gdje je granica onoga sto cemo trpiti za te neke "strucnjake"? hoces li trpiti ministra finansija koji je doktorirao na harvardu i koji je finansijski genije a misli da su bosnjaci genetski otpad ili glavnog hirurga koji je najbolji hirurg u evropi ali za njega svi srbi i hrvati genocidni od rodjenja?
takvi ljudi ne mogu ostajati na funkcijama a pogotovo ih ne bi trebali dobijati. po tebi postoje samo govna koja znaju i dobrice koje ne znaju
spreca

#25080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by spreca »

Bodkin wrote:
izvini ali jako ti je glupo razmisljanje. gdje je granica onoga sto cemo trpiti za te neke "strucnjake"? hoces li trpiti ministra finansija koji je doktorirao na harvardu i koji je finansijski genije a misli da su bosnjaci genetski otpad ili glavnog hirurga koji je najbolji hirurg u evropi ali za njega svi srbi i hrvati genocidni od rodjenja?
takvi ljudi ne mogu ostajati na funkcijama a pogotovo ih ne bi trebali dobijati. po tebi postoje samo govna koja znaju i dobrice koje ne znaju
Eto ja glupo razmisljam ali i ti si sve shvatio bukvalno.....pa uradite ljudi nesto nemoj te se samo zaliti kako neko ne valja......et sad ce on procitati ove postove i postiditi se i nece biti vise takav .....nisam rekao da ga branim,ali nije on jedini.....ima ih na visim polozajima koji su jos i gori
vee-jay

#25081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Co0l wrote:
plain vanilla wrote:
Co0l wrote:
Ma samo kod nas takvi debili mogu obnasat odgovorne funkcije,to treba pljunut svaki put kad se sretne.
ne znam jesi li citao tekst, nedavno su ga pretukli
inace sam protiv nasilja bilo koje vrste, ali ovo me nekako obradovalo :skoljka:
Ma procitao sam i sramota je,ne samo za univerzitet nego i za citav grad,da neko takav radi i siri svoje smece i jos za to bude placen.Takvima i treba dati do znanja da nisu dobrodosli pa ako treba i batinama.
dobro je ljudi, ne mozete pozivati na nasilje.
Bodkin

#25082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bodkin »

spreca wrote:
Bodkin wrote:
Eto ja glupo razmisljam ali i ti si sve shvatio bukvalno.....pa uradite ljudi nesto nemoj te se samo zaliti kako neko ne valja......et sad ce on procitati ove postove i postiditi se i nece biti vise takav .....nisam rekao da ga branim,ali nije on jedini.....ima ih na visim polozajima koji su jos i gori
pa sta mozes uraditi nego pokusati na izborima nesto promijeniti
vee-jay

#25083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Co0l wrote:

Iz minute u minutu
Iza kulisa u Banjoj Luci

EKSKLUZIVNO / Jeremić: Zlatko je u Beogradu obećao Komšićev glas za moju kandidaturu

BANJA LUKA - Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić tokom svoje posjete Banjoj Luci, na ručku koji je za njega i saradnike organizirao predsjednik RS Milorad Dodik upoznao je prisutne da je zabrinut oko dešavanja u SDP-u BiH.

„Lagumdžija nam je obećao Komšićev glas za moju kandidaturu“, ispričao je Jeremić prisutnim. „To je upravo bio razlog što smo sa Tadićem uspjeli u jeku izborne kampanje jako brzo organizirati njegovu posjetu Beogradu. Nadam se da će ispuniti svoje obećanje", izjavio je zabrinuti Jeremić nakon što je saznao detalje od prisutnih da je upravo podrška koju je dao njemu , jedan od ključnih razloga zbog kojih je Komšić doslovce "ekspodirao". Dodik je uvjeravao Jeremića da će Lagumdžija to ispoštovati, kaže nam to naš izvor koji je prisustvovao sastanku, i da ce naći način da "uvjeri Komšića da promjeni svoj stav". Ministrica za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović nije bila tog mišljenja i izrazila je stav da je "Komšić jako tvrdoglav i ljut zbog grešaka koje rade SDP-ovi kadrovi u vlasti " i ,“da čisto sumnja da će promijeniti svoj stav“ . Ona je insistirala da Dodik mora poslati jako snažne poruke i zaprijetiti Lagumdžiji da ukoliko se to ne realizira može ugroziti dogovore koje ih čekaju na državnom nivou".

Nakon toga, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izjavio nakon sastanka, da će, ukoliko izostane podrška BiH šefu srpske diplomatije Vuku Jeremiću za izbor predsjedavajućeg Generalne skupštine UN, to značiti da BiH ne želi da uvažava Srpsku.

"To imenovanje je prvorazredno političko pitanje za Republiku Srpsku i Srpska će smatrati nedopustivim ako izostane podrška BiH", zaprijetio je Dodik u Banjoj Luci nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Govoreći o procesu evropskih integracija, Dodik je pozdravio činjenicu da je Srbija postala kandidat, ističući da je u to uložila maksimalne napore.

On je naglasio da je Srpska nezaobilazan faktor u procesima evropskih integracija i da u ovim procesima trpi štetu zbog nesposobnosti BiH, uglavnom radi nedostatka kompromisa, aludirajući na Komšićevo neprihvatanje ove odluke.

Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da su evropski procesi u Srpskoj u punom zamahu, ocijenivši da je "Republika Srpska lokomotiva tih procesa". On je poručio da će Srbija podržati Republiku Srpsku i BiH u tim procesima.

Jeremić je ocijenio da je OHR kočnica napretka BiH, ali i regiona. On je napomenuo da je u uslovima pozitivnih promjena u regionu vrlo teško opravdati ostanak OHR-a.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da neće podržati kandidaturu Vuka Jeremića za predsjednika Generalne skupštine UN.

"Budući da se odluke iz domena vanjske politike donose konsenzusom, a ukoliko eventualno na razmatranje dođe sličan zahtjev, glasaću protiv davanja podrške gospodinu Jeremiću", rekao je Komšić za agenciju Beta.

Komšić je istakao da je “u prošlosti bilo puno mogućnosti da gospodin Jeremić pokaže svoju privrženost izgradnji mira i dobrosusjedskih odnosa u regionu, međutim on je postupao upravo suprotno”.

"Zbog toga on nije prava osoba koja bi obavljala časnu funkciju predsjednika Generalne skupštine UN", stav je Željka Komšića, jednog od tri člana Predsjedništva BiH, institucije koja je nadležna za vođenje vanjske politike.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, kao i kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, još nisu saopštili svoj stav o kandidaturi Jeremića za predsjedavajućeg Generalne skupštine UN.

Jeremićevu kandidaturu za sada je podržala Crna Gora, dok Hrvatska još nije donijela odluku, ali je šefica hrvatske diplomatije Vesna Pusić prije dva dana u Beogradu izjavila da je vjerovatno da Zagreb neće podržati kandidaturu Srbije.

Predsjedavajući Generalne skupštine UN bira se većinom glasova na period od godinu dana. U skladu sa nepisanim pravilom rotacije po regionalnom principu, svake godine kandidata predlaže jedna od pet grupa zemalja. Ove godine na redu je Grupa istočnoevropskih zemalja koju čine 23 države, uključujući i sve bivše jugoslovenske republike i današnje susjede Srbije.

(Vijesti.ba)
posao novinara je da prenose novosti a ne da ih prave.

vijesti.ba je smece od portala :-?
Co0l

#25084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

vee-jay wrote: dobro je ljudi, ne mozete pozivati na nasilje.
Kakvo nasilje,to je drustveno koristan rad.
vee-jay

#25085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Co0l wrote:
:lol:

ma dobro, ja samo kazem da i idioti znaju koristiti internet :-D
Co0l

#25086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

vee-jay wrote:
Co0l wrote:

Pa?
Nass

#25087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

vee-jay wrote:posao novinara je da prenose novosti a ne da ih prave.

Apsolutno. Smece nad smecem, zajedno sa Slobodnom Herceg Bosnom i TV1. Ja ih niti gledam niti citam. Po mom misljenju je Lagumdzija pokusao razgovarati sa Beogradom o svim mogucim opcijama, i vidjeti sto se moze uciniti da se u slucaju Jeremic nadje najbolje moguce rjesenje, bez konkretnih obecanja, ali u duhu neke buduce saradnje i napretka. Ali je to neko iskoristio da napravi od toga ono sto nije, kao da Lagumdzija prodaje zemlju Srbiji, i slicne gluposti.
Nass

#25088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

ZLATKO LAGUMDŽIJA: Mi se borimo za reforme zajedno s ljudima koje treba reformirati. Ili ćemo ih reformirati ili ćemo ih skloniti
Ponedjeljak | 26.03.2012.

Vrijeme je da krenemo u lov na one koji su ovo kreirali da bi generirali probleme u BiH, ali i u regionu. Moramo dati odgovor na pitanja ko su ti ljudi i zašto to rade, zašto je napravljena cijela ova konstrukcija

Komentirajući izričit stav ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića da mu šef bh. diplomatije nije obećao podršku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u kandidaturi za predsjedavajućeg Generalne skupštine UN-a u razgovoru uoči dvodnevne službene posjete Velikoj Britaniji, Zlatko Lagumdžija je kazao da mu je drago da su činjenice isplivale na površinu i da ih je iznio sam srbijanski zvaničnik.

Pozitivna klima

Lagumdžija je istakao da su priče o navodnom obećanju podrške Jeremiću "najbrutalnije laži i nebuloze".

- Vrijeme je da krenemo u lov na one koji su ovo kreirali da bi generirali probleme u BiH, ali i u regionu. Moramo dati odgovor na pitanja ko su ti ljudi i zašto to rade, zašto je napravljena cijela ova konstrukcija. To su najvažnije stvari. Zašto to rade? Naime, pojavila se pozitivna klima u BiH i regionu. Miču se neke stvari koje su do sada bile zaglavljene. Vidite, mi u BiH imamo ostatke poraženih struktura, ali i neke strukture unutar vladajuće koalicije kojima to ne odgovara. Pokušavaju sve ovo iskoristiti da nas posvađaju i u regionu i u državi. Svakako, nije loše što se ovo desilo da otvorimo oči i okrenemo se saradnji u BiH i regionu - kazao je Lagumdžija.

Odgovarajući na naš upit na koga aludira u svojim optužbama, Lagumdžija je tek naglasio da iza ovog stoje dijelovi propalih politika i mafijaških struktura koje imaju političko pokriće, odnosno medijski trabanti koji ih prate. Te strukture se ne mogu pomiriti da više nisu neprikosnovena vlast koja upravlja javnim preduzećima kao privatnim nahijama. Oni, tvrdi Lagumdžija, kreiraju probleme i žele da se i "SDP uključi u stvaranje starih tenzija da bi se zadržao status quo".

Cijeli slučaj Lagumdžija je doveo i u vezu sa zakonom o oduzimanju opljačkane imovine, na kojem je sa svojim saradnicima radio federalni premijer Nermin Nikšić.

- Sada, po nekima, treba kriminalizirati te ljude, i to po principu: "Drž'te lopova", kako bi se zaštitili oni koji u proteklih 10 i više godina rade najprljavije stvari. Strukture koje sam spomenuo imaju razloga pokušavati kriminalizirati naše ljude koji ih raskrinkavaju. No, BiH nema alternativu unutrašnjim reformama. Mi se, očito, borimo za reforme zajedno s ljudima koje treba reformirati. Ili ćemo ih reformirati ili ćemo ih skloniti. I oni to znaju. Ne želim izjednačavati čitave stranke. Imamo neke dijelove vladajuće strukture koji se ne mogu navići na novu ulogu i pokušavaju blokirati svaki napredak koji se veže za SDP - odlučan je Lagumdžija.

Dio rješenja

Govoreći o slučaju „Jeremić", Lagumdžija je pojasnio da BiH za konačnu odluku ima još dva mjeseca. Naša država može imati stav "za" i "protiv", a, također, može biti i "bez stava". Napominje da nijedan član Predsjedništva BiH neće moći ništa sam učiniti. U svakom slučaju BiH neće donijeti prevagu u konačnici i zbog toga se pita "ko nas to gura u sukobe oko nečeg gdje mi ne odlučujemo".

Dodao je da je državna vlast bila blizu dogovora u vezi s budžetom i da se u njemu nađe stavka koja bi značila rješenje za bivše pripadnike OSBiH koji danima protestiraju.

- Kad smo došli do rješenja, pojavili su se likovi koji su se uplašili da ćemo se dogovoriti. To dolazi od onih kojima su puna usta države. Ja nastojim rješavati stvari. Ima puno ljudi koji primaju državnu plaću i PDV, a rade sve da kreiraju nove probleme - zaključuje Lagumdžija.

Susret s Hejgom

Šef bh. diplomatije u London ide na poziv ministra vanjskih poslova Velike Britanije Vilijema Hejga (William Hague), s kojim će razgovarati o pitanjima vezanim za BiH. On će se susresti i s britanskim ministrom za Evropu. Također, održat će i sastanke s čelništvom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i menadžmentom EBRD-a. Održat će i predavanje na Institutu za međunarodne i sigurnosne studije.

Avaz/** No links ** PORTAL - BLIN/a.k.
Bravo, Lagumdzija :thumbup:
VjecitiStudent

#25089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

Nass wrote:

Apsolutno. Smece nad smecem, zajedno sa Slobodnom Herceg Bosnom i TV1. Ja ih niti gledam niti citam. Po mom misljenju je Lagumdzija pokusao razgovarati sa Beogradom o svim mogucim opcijama, i vidjeti sto se moze uciniti da se u slucaju Jeremic nadje najbolje moguce rjesenje, bez konkretnih obecanja, ali u duhu neke buduce saradnje i napretka. Ali je to neko iskoristio da napravi od toga ono sto nije, kao da Lagumdzija prodaje zemlju Srbiji, i slicne gluposti.
FTV izostavljas iz smeca?
Co0l

#25090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

Nass wrote:

Apsolutno,apsolutno :-D
VjecitiStudent

#25091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by VjecitiStudent »

Nije samo drzava za covjeka, nadje se tu i pokoja zena.
Zatražih primjer i odmah mi uručiše dva: Katarina Kamočaji i Andrea Selimović. Katarina je po zanimanju supruga Igora Kamočajija, aktuelnog zamjenika gradonačelnika Sarajeva i još aktuelnijeg direktora Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo. Igor je, inače, mlad političar, vijećnik u Centru još od 2000. i cijela njegova profesionalna karijera je zapravo politika – krenuo je od savjetovanja načelnika Općine Centar, nastavio sa radom u kabinetu gradonačelnika čiji je i zamjenik, član je Glavnog odbora SDP-a BiH, i, eto, smiješi mu se i prvo samostalno profesionalno mjesto – direktora. U biografiji i imovinskom kartonu Igor suprugu i ne pominje – samo kćerkicu rođenu 2008. No, nedavno su članovi Nadzornog odbora BH Pošte iz reda SDP-a BiH bili vrlo kategorični: nikakva se odluka ne može donijeti dok se Katarina Kamočaji ne zaposli u Odjelu za odnose s javnošću ovog javnog preduzeća. Tako sam saznala da smo Katarina i ja zapravo koleginice – gospođa Kamočaji novinarstvom se bavila na Radiju Stari Grad i sad je odlučila da novinarski hljeb od sedam kora zamijeni logističkom pozicijom u hladovini javnog preduzeća.
Andrea Selimović je supruga Jasenka Selimovića, šefa Kluba SDP-ovih poslanika u Parlamentu FBiH. Ni ona se ne pominje u muževljevoj biografiji, ali je odnedavno savjetnica u kabinetu generalnog direktora (opet) javnog preduzeća Elektroprivreda BiH. Jasenko je mlađi od Igora, no političke i profesionalne su im karijere gotovo identične: i Jasenko je stasao u Općinskom vijeću Centra, i on je član Glavnog odbora stranke, i on je profesionalno zaposlen u kabinetu – istina, u njegovom slučaju, kabinet je višeg (partijskog) nivoa; Jasenko, naime, šefuje kabinetom predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžije.
Da Katarina i Andrea nisu izuzeci, već strategija, moji sugovornici mi nastaviše dokazivati radnim mjestima Tijane Kaletović, Aleksandre Jukić i Selme Šabić, supruga novinara, urednika i direktora FTV-a koje su savjetničkim i kabinetskim angažmanima ojačale sam vrh države i Federacije.
Skijaš

#25092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

To je kolaboracionistički medij koji je spreman braniti poziciju neprijatelja države ako u tom "vidi sebe". Oni, TV1 i ušljivi Senad Hadžifejzović su zauvijek pali s onom agitacijom u korist HDZ-a.
Skijaš

#25093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Skijaš »

[url=http://www.**%20No%20links%20**.ba/mediji/mi-se-borimo-za-reforme-zajedno-s-ljudima-koje-treba-reformirati-ili-cemo-ih-reformirati-ili-cemo-ih-skloniti]ZLATKO LAGUMDŽIJA: Mi se borimo za reforme zajedno s ljudima koje treba reformirati. Ili ćemo ih reformirati ili ćemo ih skloniti[/url]
Ponedjeljak | 26.03.2012.

Vrijeme je da krenemo u lov na one koji su ovo kreirali da bi generirali probleme u BiH, ali i u regionu. Moramo dati odgovor na pitanja ko su ti ljudi i zašto to rade, zašto je napravljena cijela ova konstrukcija

Komentirajući izričit stav ministra vanjskih poslova Srbije Vuka Jeremića da mu šef bh. diplomatije nije obećao podršku člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u kandidaturi za predsjedavajućeg Generalne skupštine UN-a u razgovoru uoči dvodnevne službene posjete Velikoj Britaniji, Zlatko Lagumdžija je kazao da mu je drago da su činjenice isplivale na površinu i da ih je iznio sam srbijanski zvaničnik.
Kada sam pročitao tu vijest o Zlatkovom "obećanju" Jeremiću i kako je Dodik rekao da će Zlatko slomiti Željka, mislio sam da je to ispalo iz velikosrpske kuhinje kako bi se Lagumdžiju ocrnilo. Kada sam dan kasnije vidio kako se velikosrpski kuhari distaciraju od tih "brutalnih" laži pokušavajući odbraniti kredibilitet Lagumdžije, stvar je postala ozbiljnija. Jer zaboga, gdje to još ima da ideološkog protivnika koji ti radi o glavi, zoveš kao svog svjedoka ? Što otvara novo pitanje, koliko su Jeremić i Lagumdžija zaista ideološki protivnici ?
vee-jay

#25094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Co0l wrote:
vee-jay wrote:
Co0l wrote: Kakvo nasilje,to je drustveno koristan rad.

Pa?
cuj pa, pa citaju tvoj poziv na nasilje.
vee-jay

#25095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Nass wrote:

Od Lagumdzije se uvijek pravi antijunak i svako ima svoj licni razlog za to. Ja sam prije nekoliko stranica napisao da Lagumdzija maltane sve radi ono sto je nas forumas @draganBL na ovom forumu pisao da on od Lagumdzije ocekuje ako SDP hoce povjerenje ljudi (tj. glasove) iz RSa. Dosao Lagumdzija "na vlast" i prvo popricao sa Srbima u BiH, nakon toga prva zemlja koju posjecuje je zemlja sa kojom se BiH nalazi u istom brodu: Srbija. Dakle sve one razloge zasto je Silajdzic prozvan drugim Dodikom Lagumdzija iz pocetka sijece.

Po meni je napravio gresku sa Milanovicem i naravno da je najodgovorniji sto mu je stranka u najvecem kaosu od 1990, ali njegova razgovaranja sa Dodikom i Tadicem su u mojim ocima najbolji koraci koje je mogao napraviti na pocetku svoga mandata.
duh_sa_sjekirom

#25096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by duh_sa_sjekirom »

Banksy wrote: ...
...
...
I, onda se ušlo u vlast ...
I prije nego se završi proces protiv bilo koga, već "raja" presudi da je on lopov, kriminalac, bandit itd.
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali ja smatram da se prije stavljanja bilo kakve etikete bilo kome, treba sačekati sudska presuda.
Hemel

#25097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Hemel »

duh_sa_sjekirom wrote:
Banksy wrote: ...
...
...
I, onda se ušlo u vlast ...
I prije nego se završi proces protiv bilo koga, već "raja" presudi da je on lopov, kriminalac, bandit itd.
Imaš pravo na svoje mišljenje, ali ja smatram da se prije stavljanja bilo kakve etikete bilo kome, treba sačekati sudska presuda.
:-) :-)

to ce cekati nasa djeca i unuci, mi sigurno ne...
vee-jay

#25098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

VjecitiStudent wrote:
Nass wrote:

FTV izostavljas iz smeca?
nije postavljeno meni ali moje je misljenje da je FTV jos vece. ako im je propaganda zadatak, to je prateci neku logiku OK (naravno da tu logiku ne podrzavam) ali neka promije ton i rjecnik.
seln

#25099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by seln »

na Silajdzicevom portalu vijesti.ba postoji rubrika "los i dobar", gdje se ocjenjuju dobri i losi potezi javnih licnosti i ustanova.
Svoje mjesto tamo je nasla i nasa "miss genocidna" Dusanka Majkic...kao "dobra", naravno.

http://www.vijesti.ba/licnosti-dana-dob ... senje.html
Co0l

#25100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

vee-jay wrote:
cuj pa, pa citaju tvoj poziv na nasilje.
Prvo,ako kazem da nekog debila koji siri medjureligijsku ili medjunacionalnu mrznju treba pljunuti to nije poziv na nasilje nego poziv na reakciju.Pljuvacina se ne mora bukvalno shvatiti.Iako i bukvalna pljuvacina za takvo nesto bi bila i vise nego zasluzena.Jer zakon je za takve stvari predvidio i vece kazne,ako se ne varam.
Pa cak (hipoteticki govoreci) bi i batine nekom takvom zaista mogle da budu korisne jer bi se mozda zapitao i shvatio da ono sta propagira ne nailazi na plodno tlo i mozda bi prestao sa iznosenjem takvih verbalnih povracotina.Mozda je neadekvatna paralela ali zamisli da je neko Hitlera sacekao iza coska i prebio cim je poceo javno promovisati gadosti o Jevrejima.Ko zna,da mu se na vrijeme dalo do znanja,uz pomoc par samara,da to ne ide bas tako mozda bi se spasili mnogi zivoti na taj nacin...U svakom slucaju,prema takvim stvarima treba da postoji nulta tolerancija,pogotovo na ovim prostorima koji su zbog takve retorike pretrpjeli mnogo jada i bijede vijekovima unazad.
A drugo,sto se tice toga da neko moze procitati ovo sto pisem-i treba da procita da zna da se ne slazu svi sa onim sta baljezgaju.Stavise,bicu konkretan i reci-Vedade Spahicu,retarde maloumni,ako citas ovo znaj da te smatram manje vrijednim od kanalizacionog stakora zbog gadosti koje pricas i ako te ikad sretnem necu oklijevati da ti to u lice kazem,i tebi i svakom drugom ko dijeli tvoje bolesne nazore.

Ako je to poziv na nasilje ( a ja mislim da nije) onda cu biti i vise nego sretan da primim kaznu u vidu bana jer pretpostavljam da bi poziv na nasilje podlijegao forumskim sankcijama.

P.S.Ne osjecaj se ti @vee-jay prozvano ovim postom jer u sustini i nije upucen tebi,samo sam iskoristio tvoj odgovor da iznesem svoje misljenje o ljudskom smecu poput gore spomenutok 'intelektualca'.
Locked