Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
zippoo87
#25076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
u Gracanici ce se broj vijecnika sasvim sigurno povecati
mislim da ce ih biti barem tri a to je ogroman napredak sa jednog na tri
za 3 vijecnika,treba malo jace od 2000 glasova
-
putokaz1
#25077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
2000 e za taj broj treba ili popularnost stranke ili kanidadat,pare(koji koriste drugi) ili infratsruktura(dovođene i uvođenje starijih slijepih itd-praksa drugih)zippoo87 wrote:u Gracanici ce se broj vijecnika sasvim sigurno povecati
Po meni je dozvoljeni dovući nekoga ali uvesti tj glasati za sebe i za još 4/5 drugih nije.Ali je praksa
Da bi se dobilo 2000 treba proći prilično dobro i na selu i u gradu,treba održati stare glasače i privući nove
imati dobre kandidate,ponekad na selu poželjno s mnogo rodbine,znati iskorist pad drugih stranaka,pad sdp df naročito ali i pad sbb-a,
znati preko aktivista i kandidata privući birače,odnosno iskoristiti globalni rast stranka,
potrebno je provući tzv ne izlazače
pokazati narodu da si drugačiji od drugih
ne dozvoliti krađu na izborima,unaprijed reći NEMA KRAĐE biti spreman za prijavu Krivičnu prekrašajnu
npr Ja u mjestu javno ne smijem reći da sam NS-potencijalni glasač
Želim sreću nek bude 4 kod vas
-
VjecitiStudent
#25078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ove izvanredne žene na izbornim listama NS-a nema ...
http://www.prometej.ba/clanak/intervju/ ... lizma-2652
http://www.prometej.ba/clanak/intervju/ ... lizma-2652
-
Pedja Kojovic
#25079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vjecitistudent
Nazalost, nasa potpredsjednica nije na listi za ove izbore.
Sve smo pokusali ali joj medjunarodne organizacije za koje radi projekte obnove skola nisu dozvolile da bude kandidat.
p.k.
Sve smo pokusali ali joj medjunarodne organizacije za koje radi projekte obnove skola nisu dozvolile da bude kandidat.
p.k.
-
VjecitiStudent
#25080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne mogu međunarodne ogranizacije ništa zabraniti, oni mogu samo eventulano ukinuti Nasihi honorar, ako im smeta mogući konflikt interesa, a do vas kao političke partije je bilo da posložite prioritete i potpredsjednici i sebi, znali ste na vrijeme datum lokalnih izbora.Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
No honorari su očito bili važniji, jer koliko vidim, Nasiha ima stalni posao na arhitekturi ...
Edit: No što Banksy već napisa, ništa nije slučajno, anonimusi su očito bili prioritet, kako bi SDA imala što bolji prolaz ...
-
Novak20
#25081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nekim ljudima koji su u politici ista nije prioritet. Imaju ljudi struku i većinu svojih ambicija ispoljavaju kroz nju. U politici su uglavnom da unaprijede i pomognu struku kroz svoju političku opciju. Ne žele se, pored svog posla, prihvatiti svih mogućih poslova i funkcija u politici svjesni da ne mogu stići da urade sve. I šta je tu loše. Imaju mlađi i neka se dokazuju i uče.VjecitiStudent wrote:Ne mogu međunarodne ogranizacije ništa zabraniti, oni mogu samo eventulano ukinuti Nasihi honorar, ako im smeta mogući konflikt interesa, a do vas kao političke partije je bilo da posložite prioritete i potpredsjednici i sebi, znali ste na vrijeme datum lokalnih izbora.Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
No honorari su očito bili važniji, jer koliko vidim, Nasiha ima stalni posao na arhitekturi ...
Edit: No što Banksy već napisa, ništa nije slučajno, anonimusi su očito bili prioritet, kako bi SDA imala što bolji prolaz ...
Kritikovati NS da na lokalne izbore nije ubacila najjače ljude koji već imaju funkciju u stranci ili zakonodavnoj vlasti a pogotovo imputirati saradnju sa SDA je van pameti.
Osvrni se malo na kadrove SDA koji imaju višak ambicije i manjak znanja i koji su nas doveli dovde gdje jesmo. Oni su uprli oči u politiku kao šansu da ostvare nešto jer su u struci većinom nule a to nešto je materijalno obezbjeđenje praunuka po mogućnosti.
Nije isto glasati za nekoga ko te je prevario 5 x, 1 x, ili nijednom. A taj koji te nije prevario ti je sumnjiv.
Znaš kako se kaže....Ako me jedanput prevariš, ti si kriv, ali ako me i drugi put prevariš, kriv sam sam...... Ako te neko prevari 5 x nema ti pomoći.
- Maystor
#25082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nasiha Pozder se "proslavila" nebuloznim projektovanjem biciklističke staze na području opštine Ilidža, prije par godina. Društvene mreže su bile preplavljene tragičnim slikama biciklističke staze koja udara u stub ulične rasvjete, pravi nemoguće krivine, a na pojedinim mjestima se sužava na 15-tak centimetara. Ne znajući ko je krivac, ljudi su osuli drvlje i kamenje po načelniku Memiću (da je majmun - jeste, ali za biciklističku stazu nije kriv); morao sam čak da ga branim na forumu (koji paradoks). Nasiha Pozder, umjesto u zatvor zbog ugrožavanja sigurnosti biciklista i pješaka, u džep stavlja 50 hiljada KM iz kase gradske uprave, koja je bila naručilac projektaPedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.
Raspitajte se malo kod aktivista udruženja Giro di Sarajevo šta misle o Nasihi Pozder i koji je "doprinos" iste u fenomenalnom projektu razvoje instfrastrukture za biciklizam u gradu.
Btw, nebuloze iz projekta Nasihe Pozder su u međuvremenu ispravljenje zahvaljujući entuzijazmu aktivista Giro di Sarajevo.
Nasiha Pozder = ubleha nad ublehama
-
Novak20
#25083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E to nisam znao.Maystor wrote:Nasiha Pozder se "proslavila" nebuloznim projektovanjem biciklističke staze na području opštine Ilidža, prije par godina. Društvene mreže su bile preplavljene tragičnim slikama biciklističke staze koja udara u stub ulične rasvjete, pravi nemoguće krivine, a na pojedinim mjestima se sužava na 15-tak centimetara. Ne znajući ko je krivac, ljudi su osuli drvlje i kamenje po načelniku Memiću (da je majmun - jeste, ali za biciklističku stazu nije kriv); morao sam čak da ga branim na forumu (koji paradoks). Nasiha Pozder, umjesto u zatvor zbog ugrožavanja sigurnosti biciklista i pješaka, u džep stavlja 50 hiljada KM iz kase gradske uprave, koja je bila naručilac projektaPedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.![]()
Raspitajte se malo kod aktivista udruženja Giro di Sarajevo šta misle o Nasihi Pozder i koji je "doprinos" iste u fenomenalnom projektu razvoje instfrastrukture za biciklizam u gradu.
Btw, nebuloze iz projekta Nasihe Pozder su u međuvremenu ispravljenje zahvaljujući entuzijazmu aktivista Giro di Sarajevo.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#25084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne bi bilo korektno sad u izbornoj kampanji kritizirati posebice sto je @pk cijelu godinu dostupan za komunikaciju za razliku od ostalih politickoh aktera koji nas sad smorise po drustvenim mrezama zeljni komunikacije. Sretno NS!
- daors
#25085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Idejni i izvedbeni projekat gradnje biciklističke staze na kojem je Nasiha radila je od Nedzarica do Skenderije. To se moze naci na internetu. Za Ilidzu nisam siguran. Imas li kakav dokaz za to ili je rekla-kazala?Maystor wrote:Nasiha Pozder se "proslavila" nebuloznim projektovanjem biciklističke staze na području opštine Ilidža, prije par godina. Društvene mreže su bile preplavljene tragičnim slikama biciklističke staze koja udara u stub ulične rasvjete, pravi nemoguće krivine, a na pojedinim mjestima se sužava na 15-tak centimetara. Ne znajući ko je krivac, ljudi su osuli drvlje i kamenje po načelniku Memiću (da je majmun - jeste, ali za biciklističku stazu nije kriv); morao sam čak da ga branim na forumu (koji paradoks). Nasiha Pozder, umjesto u zatvor zbog ugrožavanja sigurnosti biciklista i pješaka, u džep stavlja 50 hiljada KM iz kase gradske uprave, koja je bila naručilac projektaPedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.![]()
- daors
#25086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nadjoh ipak. Jeste radila i tu dionicudaors wrote:Idejni i izvedbeni projekat gradnje biciklističke staze na kojem je Nasiha radila je od Nedzarica do Skenderije. To se moze naci na internetu. Za Ilidzu nisam siguran. Imas li kakav dokaz za to ili je rekla-kazala?Maystor wrote:Nasiha Pozder se "proslavila" nebuloznim projektovanjem biciklističke staze na području opštine Ilidža, prije par godina. Društvene mreže su bile preplavljene tragičnim slikama biciklističke staze koja udara u stub ulične rasvjete, pravi nemoguće krivine, a na pojedinim mjestima se sužava na 15-tak centimetara. Ne znajući ko je krivac, ljudi su osuli drvlje i kamenje po načelniku Memiću (da je majmun - jeste, ali za biciklističku stazu nije kriv); morao sam čak da ga branim na forumu (koji paradoks). Nasiha Pozder, umjesto u zatvor zbog ugrožavanja sigurnosti biciklista i pješaka, u džep stavlja 50 hiljada KM iz kase gradske uprave, koja je bila naručilac projektaPedja Kojovic wrote:vjecitistudent
p.k.![]()
http://af.unsa.ba/cv/cv-n-pozder.pdf
- Maystor
#25087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iz CV-a Nasihe Pozder
2013.god. - Idejni i izvedbeni projekat biciklističke staze "Nedžarići – Ilidža – Hrasnica -Granica
entiteta" – Glavni, odgovorni projektant
Evo kako je projektovala

Odoh na temu "Sirija", tamo je manje ublehe
2013.god. - Idejni i izvedbeni projekat biciklističke staze "Nedžarići – Ilidža – Hrasnica -Granica
entiteta" – Glavni, odgovorni projektant
Evo kako je projektovala

Odoh na temu "Sirija", tamo je manje ublehe
- pepeljara
#25088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Lol fakat smjesno. Mislim da u svakog ministra se moze uperiti prat za neki shit sto je ili nije uradio. Dovoljno je doci u bilo koji dio grada okrenut se oko sebe i vidjet bar 10 sranja koja ubishe u oci. Itd its. Dokle god se potencira na vjerska i nacionalna obiljezja kod nas nema napretka.
P.S. pitanje za PK.
1.Da li ima svjetla na kraju tunela sto se tice redukcija vode?
2. Da li ima svjetla na kraju tunela sto se tice zdravstva
3. Izaberite pitanje I DAJTE ODGOVOR sta ce se uraditi konkretno ako se dobije vlast (sto bi rekli crno na bijelo). Odgovor tipa radit ce se na tome dobijamo od 95te-
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
P.S. pitanje za PK.
1.Da li ima svjetla na kraju tunela sto se tice redukcija vode?
2. Da li ima svjetla na kraju tunela sto se tice zdravstva
3. Izaberite pitanje I DAJTE ODGOVOR sta ce se uraditi konkretno ako se dobije vlast (sto bi rekli crno na bijelo). Odgovor tipa radit ce se na tome dobijamo od 95te-
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Last edited by pepeljara on 07/09/2016 15:17, edited 1 time in total.
-
artime
#25089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eno Bake, Cova i Fahro ce (buducnost) raspravljati o zdravstvi. Pa budite u miru. Moja predvidjanja do kraja kampanje.
-
Pedja Kojovic
#25090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
maystor
U pravu ste sto se tice dijela biciklisticke staze ali ste u krivu kada su u pitanju dvije stvari:
- izvedba, odnosno odstupanje od projekta na koje planer nije imao uticaja
- naplata ( projektovanje je radjeno pro-bono od strane prof.Pozder)
Takodje, sugerisem vam da provjerite razliku izmedju projektovane i naplacene cijene (Nacelnik- izvodjac).
p.k.
U pravu ste sto se tice dijela biciklisticke staze ali ste u krivu kada su u pitanju dvije stvari:
- izvedba, odnosno odstupanje od projekta na koje planer nije imao uticaja
- naplata ( projektovanje je radjeno pro-bono od strane prof.Pozder)
Takodje, sugerisem vam da provjerite razliku izmedju projektovane i naplacene cijene (Nacelnik- izvodjac).
p.k.
-
The BEN10
#25091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala lijepa na odgovoru.Pedja Kojovic wrote:theben10
Nisam gledao intervju kada je bio emitiran ali sam pogledao sada snimak samo u dijelu oko 37.minute gdje me se spominje.
(Izvinjavam se forumasu, mozda ste to bili vi, koji je trazio komentar ranije ali nisam imao vremena - na ulici sam cijeli dan).
Podnijeli smo zahtjev na Kolegiju koji je odrzan prije desetak ili tao nesto dana da se zakon o porijeklu imovine uvrsti u dnevni red sjednice zakazane za sutra(7.9). Predstavnik DF se jedini javio i rekao da nece podrzati jer je to predizborni zakon.
Potom smo presli na glasanje. DFi SBB protiv, SDA suzdrzana.
Zakon cemo pokrenuti kao inicijativu sutra.
Premijerova stranka radi suprotno od onoga sto premijer prica u intervjuu.
Sutra cemo vidjeti hoce li Vlada uzeti zakon u razmatranje.
p.k.
Dakle, gospodin Konaković već 3 godine, prvo kao član vladajuće većine, a sada kao premijer, "ne uspijeva" "provući" ovaj zakon.
-
zippoo87
#25092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
http://www.nasastranka.ba/kojovic-skups ... -oplodnji/
i opet odbijeno uvrtavanje na dnevni red zakona o porijeklu imovine i potpomognutoj oplodnji
bez i jednog jedinog razloga i obrazlozenja
pa trebaju li vise ikakvi dokazi protiv kakvih morona se treba boriti
deklarativno su za sve,u praksi su samo za licno bogacenje...svaki zakon pomocu kojeg ne mogu izvuci sebi javni novac ih ne zanima
zalosno
i evo od ovih ukradenih para,sada po selima dijele raji za glasove,po 20-30 KM i sto je najgore,oni sto nista ne razumiju ce uzeti to i glasati opet za ove
kada ce se vise probuditi ovi sto ne glasaju nikako i shvatiti logiku ?
i opet odbijeno uvrtavanje na dnevni red zakona o porijeklu imovine i potpomognutoj oplodnji
bez i jednog jedinog razloga i obrazlozenja
pa trebaju li vise ikakvi dokazi protiv kakvih morona se treba boriti
deklarativno su za sve,u praksi su samo za licno bogacenje...svaki zakon pomocu kojeg ne mogu izvuci sebi javni novac ih ne zanima
zalosno
i evo od ovih ukradenih para,sada po selima dijele raji za glasove,po 20-30 KM i sto je najgore,oni sto nista ne razumiju ce uzeti to i glasati opet za ove
kada ce se vise probuditi ovi sto ne glasaju nikako i shvatiti logiku ?
-
mario001
#25093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel ovo opet neko napadnut???
-
zippoo87
#25094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ne znam na sta tacno mislis ali ne vjerujemmario001 wrote:Jel ovo opet neko napadnut???
samo je ponovo odbijeno stavljanje zakona na dnevni red...nece te ubiti ako otvoris link i procitas
-
mario001
#25095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jesi li gledao skupstinu, znas li da je prekinuta??zippoo87 wrote:ne znam na sta tacno mislis ali ne vjerujemmario001 wrote:Jel ovo opet neko napadnut???
samo je ponovo odbijeno stavljanje zakona na dnevni red...nece te ubiti ako otvoris link i procitas
Koji mrtvi dnevni red...
-
zippoo87
#25096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nisam gledao,nemam pojma o tim desavanjimamario001 wrote:Jesi li gledao skupstinu, znas li da je prekinuta??zippoo87 wrote:ne znam na sta tacno mislis ali ne vjerujemmario001 wrote:Jel ovo opet neko napadnut???
Koji mrtvi dnevni red...
ja pisem o ovom tekstu koji je NS objavila na sluzbenoj stranici
-
mario001
#25097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sabina je rekla da su napadnuti na nacionalnoj osnovi nesto, na hodniku navodno
-
Innovation
#25098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Obrazlozio je Pindzo. Nisu ispostovali proceduru dostavljanja materijala, ni sadrzajno ni vremenski.zippoo87 wrote:i opet odbijeno uvrtavanje na dnevni red zakona o porijeklu imovine i potpomognutoj oplodnji
bez i jednog jedinog razloga i obrazlozenja![]()
![]()
Mislim da ce g. Pedja bolje objasniti.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#25099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ona zena je bolje objasnila sto sjedi do Ane Babic, valjda je ona sekretar. Pindzo jeInnovation wrote:Obrazlozio je Pindzo. Nisu ispostovali proceduru dostavljanja materijala, ni sadrzajno ni vremenski.zippoo87 wrote:i opet odbijeno uvrtavanje na dnevni red zakona o porijeklu imovine i potpomognutoj oplodnji
bez i jednog jedinog razloga i obrazlozenja![]()
![]()
Mislim da ce g. Pedja bolje objasniti.
-
Innovation
#25100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mario001 wrote:Sabina je rekla da su napadnuti na nacionalnoj osnovi nesto, na hodniku navodno
Reakcija, jer se isto desilo sa imenom skole u Hadzicima / bio prijedlog Enver Colakovic/.Ovakav potez opozicije prouzročen je nesuglasicama i raspravama koje su uslijedile nakon tačke dnevnog reda koja se ticala izmjene naziva osnovne škole "Dobroševići“ u Novom Gradu. Prema inicijativi, škola bi nosila ime pisca Mustafe Busuladžića.
Zastupnik Demokratske Fronte (DF), Mario Vukasović, rekao je da je opozicija bila protiv ovog prijedloga.
"Kompletna opozicija je smatrala da taj gospodin nije dostojan da bilo kakva škola nosi njegovo ime, prevashodno zbog njegovih fašističkih stavova u Drugom svjetskom ratu, kao i njegovih stavova prema ženama. Smatrao je da žene ne trebaju imati ista prava kao muškarci, izlazak žene iz kuće i traženje posla je izjednačavao sa prostitucijom. Dalje, otvoreno je iznosio svoje oduševljenje što su Jevreji nestali sa sarajevske Čaršije“, rekao je Vukasović.
Last edited by Innovation on 07/09/2016 18:12, edited 2 times in total.