Šta se hvališ?KraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:45Haa? Pa i on je bio u kombinaciji. To je bilo na kraju braka, i nismo krili.
Ja sam bila i sa ozenjenim, pa sta, bila sam jer sam htjela.![]()
Danasnji "feminizam"
- -Chesterfield-
#25076 Re: Danasnji "feminizam"
-
John Cleese
#25077 Re: Danasnji "feminizam"
Ne osjecam se moralno. Osjecam se naprosto loseKraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:49Morate, inace se ne bi osjecali tako visokomoralno.John Cleese wrote: ↑09/06/2022 20:47
Ali zasto sve to moramo znati i mi, neduzni citatelji, htjeli ne htjeli...
Odoh glasat da i ti i @Svetac napustite Farmu![]()
Istina moral je za šupce.![]()
-
KraljicaIzJajca
#25078 Re: Danasnji "feminizam"
Pa za razliku od tebe nisam od religijsko fanatika postala fanatik ateist. Ne zna se sto je gore.saint_mirad wrote: ↑09/06/2022 20:47fuc*ing degenerates.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:45
Haa? Pa i on je bio u kombinaciji. To je bilo na kraju braka, i nismo krili.
![]()
- Riddle
#25079 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro, slika od prije gotovo 40 godina. Ali se danas žene biraju i jednakost postoji u smislu da imaju istu priliku da dođu na određenu poziciju. Možda ih je opet manje zato što generalno manje žena ulazi u politiku? Ono, to je kurva profesija, valja se u blatu valjati i laktati sa svinjama te nije za svačiji želudac. Muškarac me ogovarao u kampanji i spriječio da uđem u parlament. Možda jer je to pozicija moći i isto možeš očekivati od druge žene u trci za tu fotelju?
-
KraljicaIzJajca
#25080 Re: Danasnji "feminizam"
Ako se osjecas lose, toje znak da si umislio da si moralan.John Cleese wrote: ↑09/06/2022 20:51Ne osjecam se moralno. Osjecam se naprosto loseKraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:49
Morate, inace se ne bi osjecali tako visokomoralno.
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25081 Re: Danasnji "feminizam"
Pa pricamo o vojsci, ne o restoranu gdje mora kuhati muskarac da bi to na nesto licilo.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:48Danas muskih kuhara na izvoz u vojsci, iz kojeg stoljeca ti pises na forumu.![]()
- Chmoljo
#25082 Re: Danasnji "feminizam"
John Cleese wrote: ↑09/06/2022 20:51Ne osjecam se moralno. Osjecam se naprosto loseKraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:49
![]()
![]()
![]()
-
no_sikiriki
#25083 Re: Danasnji "feminizam"
+1John Cleese wrote: ↑09/06/2022 20:51Ne osjecam se moralno. Osjecam se naprosto loseKraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:49
![]()
![]()
![]()
- vjeshalica
#25084 Re: Danasnji "feminizam"
Ako je od feminizma npr 10% zdravi feminizam,onda ako neko ne zeli da cuje ni za tih 10% koji bi pravili veliku korist svima,normalno da je nemoralan i da nije dobar. Kako da kazem za nekoga da je dobar i moralan, ako se protivi da zena ide na skole ili pokusava da se izbori za neko pravo koje joj pripada? Moj fokus je na zdravom feminizmu, a ne ovim prepucavanjima bogate halapucije i ko se kome posro u krevet.-Chesterfield- wrote: ↑09/06/2022 20:14Zanimljivo razmišljanje.
Da bi bio dobar moraš na svaku feminističku glupost klimnuti glavom u znak odobravanja, bez obzira što su se feministkinje između sebe počele kritizirati zbog njihovog zastranjivanja.
-
KraljicaIzJajca
#25085 Re: Danasnji "feminizam"
Ne hvalim se, vec ne krijem cinjenice od posranog morala.-Chesterfield- wrote: ↑09/06/2022 20:50Šta se hvališ?KraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:45
Haa? Pa i on je bio u kombinaciji. To je bilo na kraju braka, i nismo krili.
-
KraljicaIzJajca
#25086 Re: Danasnji "feminizam"
Joj sto seres sa glupim izjavama.Chmoljo wrote: ↑09/06/2022 20:52Pa pricamo o vojsci, ne o restoranu gdje mora kuhati muskarac da bi to na nesto licilo.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:48
Danas muskih kuhara na izvoz u vojsci, iz kojeg stoljeca ti pises na forumu.![]()
Masa bosanaca bili kuhari u afganistanu tokom rata.
- Chmoljo
#25087 Re: Danasnji "feminizam"
Rekao bih da si prva pocela, ali realno, ti nikad nisi na drugi nacin ni forumala.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:55Joj sto seres sa glupim izjavama.
Masa bosanaca bili kuhari u afganistanu tokom rata.![]()
Propuh u glavi, propuh medj nogama.
- vjeshalica
#25088 Re: Danasnji "feminizam"
Dok nije saznao varala si ga, kad je saznao raspisalo se sijelo.
- vjeshalica
#25089 Re: Danasnji "feminizam"
Moral ti je postao posran jer si ga usrala. Sad se kajes.
- Bloo
- Globalna šefica
#25090 Re: Danasnji "feminizam"
Nekad je potrebno "silom" promjeniti svijest i uvriježene predrasude.Riddle wrote: ↑09/06/2022 20:51 Dobro, slika od prije gotovo 40 godina. Ali se danas žene biraju i jednakost postoji u smislu da imaju istu priliku da dođu na određenu poziciju. Možda ih je opet manje zato što generalno manje žena ulazi u politiku? Ono, to je kurva profesija, valja se u blatu valjati i laktati sa svinjama te nije za svačiji želudac. Muškarac me ogovarao u kampanji i spriječio da uđem u parlament. Možda jer je to pozicija moći i isto možeš očekivati od druge žene u trci za tu fotelju?
Sve dok ne postane normalno i u glavama birača da je OK birati ženu - sve dok to ne bude normalno i u glavi seljanke iz Lukomira i u Petersona.
-
no_sikiriki
#25091 Re: Danasnji "feminizam"
Ok, shvaćeno.Riddle wrote: ↑09/06/2022 20:41I bio je smiley tu. Zajebancija, što je najčešće razlog što se pojavim ovdje.no_sikiriki wrote: ↑09/06/2022 20:28 Ne, nije bilo vezano za to konkretno, nego ono nešto o feministkinjama vs. "normalnima", pa iako je to kao "šala", shvatila sam da se identifikujes kao anti-feminist.![]()
Po definiciji jesam antifeminista zato što ne podržavam apsolutno sve za što se zalažu. Ali ne zato što mrzim žene, već zato što se s nekim stvarima ne mogu složiti iako stojim uz ideju jednakosti koliko je god to moguće.
Naprimjer, antifeministični desničarski mizoginista Petersonse pobunio što se u Parlament Kanade zaposlio određeni broj žena zato što su žene. Ja se tu slažem s njim. Ako smo nas dvoje iste struke, sposobnosti i radimo neki posao podjednako dobro, ali ja primam veću platu, to nije pošteno. I tu bih podržao tvoju borbu za jednakost. Ali, ako ti dođeš na moju poziciju samo zato da bi se ispunila neka ženska kvota je nešto čemu ću se ja protiviti. Nadam se da sad shvataš kako ja razmišljam.
![]()
Hoćeš da kažeš da te žene nisu bili kvalificirane za te pozicije i da nisu imale jednake sposobnosti i stručnost kao muškarci u tom Parlamentu? Da su isključivo tu zaposlene, jer su imale ženska imena kad su im čitali CV?
- vjeshalica
#25092 Re: Danasnji "feminizam"
Drugog nacina nije bilo jer ga nisu dozvoljavali. Dali sebi za pravo da skrate pricu i kazu ne mozes jer si zena. Necemo se lagati,bilo je i sposobnijih i boljih,ali nisu prosle jer su zene. Nista drugo. Zato kvota i cao. Nek se i u toj kvoti opet biraju i bolje od one druge kvote. Uvijek ce biti.
-
KraljicaIzJajca
#25093 Re: Danasnji "feminizam"
Vazno je da je tebi rat moralanChmoljo wrote: ↑09/06/2022 20:56Rekao bih da si prva pocela, ali realno, ti nikad nisi na drugi nacin ni forumala.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:55
Joj sto seres sa glupim izjavama.
A sto tebe brine moja zona medju nogama.
-
KraljicaIzJajca
#25094 Re: Danasnji "feminizam"
Ne kajem se jer ja nikad nisam definirala moral kao kategoriju svetaca, vec je isti produkt licemjernih drustava.
- Riddle
#25095 Re: Danasnji "feminizam"
Ne, ne i ne. Nikakve kvote se ne trebaju ispunjavati, već po zasluzi. Ja ne bih imao problem da su u foteljama sve žene, ako znam da su najbolje što imamo. Te kvote su meni isto kao zapošljavanje sina, kćeri ili snahe u naše državne institucije.
- vjeshalica
#25096 Re: Danasnji "feminizam"
Vidi seKraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 21:05Ne kajem se jer ja nikad nisam definirala moral kao kategoriju svetaca, vec je isti produkt licemjernih drustava.![]()
- auspuhc
#25097 Re: Danasnji "feminizam"
Chmoljo wrote: ↑09/06/2022 20:56Rekao bih da si prva pocela, ali realno, ti nikad nisi na drugi nacin ni forumala.KraljicaIzJajca wrote: ↑09/06/2022 20:55
Joj sto seres sa glupim izjavama.
- Riddle
#25098 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam pojma, ne glasam u Kanadi. To je on rekao da se desilo. Ja se samo slažem s tom idejom, ali ne mogu znati ko je tamo koliko stručan.no_sikiriki wrote: ↑09/06/2022 21:01 Ok, shvaćeno.
Hoćeš da kažeš da te žene nisu bili kvalificirane za te pozicije i da nisu imale jednake sposobnosti i stručnost kao muškarci u tom Parlamentu? Da su isključivo tu zaposlene, jer su imale ženska imena kad su im čitali CV?![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#25099 Re: Danasnji "feminizam"
Da i da! Nekada i zasluge ne pomažu jer SOCIAL ORDER!
https://www.history.com/news/sally-ride ... aut-sexism
“Your willingness to serve your country as a volunteer is commendable,” responded a NASA official. “However, we have no present plans to employ women on space flights because of the degree of scientific and flight training, and the physical characteristics, which are required.”
Ride kept the letter for the rest of her life. But though her pioneering career smashed the space barrier for women, it wasn’t without its own moments of sexism. And if not for a failed attempt to send American women to space, Ride may never have stepped foot on a space shuttle in the first place.
Though Ride’s 1983 flight on the Challenger space shuttle marked the first time an American woman had been in space, she wasn’t the first woman. Valentina Tereshkova, a Russian cosmonaut who spent three days in space two decades earlier, was the world’s first, though the USSR took nearly 20 more years to send another woman to space.
The United States was even less eager to work with women astronauts: When it selected its first astronauts, it required all candidates to have engineering degrees and to have graduated from jet pilot testing programs in the military. Since the military didn’t allow women to be test pilots, applicants were, by default, men.
In the early 1960s, a privately funded project called the Woman in Space Program challenged that status quo. When two male Air Force researchers wondered if women might better fit in small, cramped spacecraft, they decided to test the premise. The experiment evolved into a program that invited elite female pilots to undergo NASA’s testing regimen. The project was funded by Jacqueline Cochran, herself an elite pilot. Eventually, 13 women were identified, trained and passed NASA’s barrage of selection tests.
However, the program was suddenly canceled in 1962. When the House of Representatives held public hearings to find out why, NASA cited rules that excluded women. Astronauts, including John Glenn, testified about the cancellation. “It is just a fact,” Glenn testified. “The men go off and fight the wars and fly the airplanes….The fact that women are not in this field is a fact of our social order. It may be undesirable.” Though 13 women were qualified to become astronauts, they never stepped foot on a spacecraft.
When Ride and five other women were chosen to join NASA’s astronaut class of 1978, they were the first ever officially welcomed by the agency. By that time, Ride was an accomplished physicist. But though she didn’t have to worry about her program being nixed, she still faced gender bias at work.
Though Ride later recalled NASA’s attempts to welcome her and her fellow women into her ranks, she admitted that some of the older astronauts, who had never worked with women, had to adjust to the idea of a woman coworker. “The astronauts who’d been around for a while were not all as comfortable and didn’t quite know how to react,” she recalled in a 2002 oral history. “But, they were just fine and didn’t give us a hard time at all.”
Ride was also entering an agency that didn’t always know how to adjust to the presence of women. Ride recalls NASA engineers asking her to help them develop a makeup kit, which they assumed women would want in space. They also struggled to figure out how to accommodate a menstruating astronaut, remembered Ride, even suggesting women take 100 tampons with them to space for a one-week flight.
“They had never thought about what just kind of personal equipment a female astronaut would take,” Ride said. “They knew that a man might want a shaving kit, but they didn’t know what a woman would carry. Most of these were male engineers, so this was totally new and different to them.”
NASA engineers eventually adapted to the idea of a woman aboard a spacecraft, but the press treated Ride’s upcoming flight as if it were an insurmountable technical challenge. She was asked if she cried under pressure and whether the flight would affect her reproductive organs. “Everybody wanted to know about what kind of makeup I was taking up,” she told Gloria Steinem in a 1983 interview. “They didn’t care about how well-prepared I was to operate the arm or deploy communications satellites.”
Ride’s first flight was a rousing success, and eventually press chatter about her gender died down. She became one of NASA’s most well-known and well-respected astronauts, and not just because of her gender. Not only did Ride serve NASA in space on two flights, but she was appointed to help investigate the Challenger and Columbia space shuttle disasters. She also helped with NASA’s strategic plan and, after retiring from the agency, was a physics professor, science communicator and author.
Ride died in 2012, and five years later NASA named its most recent astronaut class—50 percent of whom are women. That’s exactly how she would have wanted it. But perhaps the best tribute to Ride will be when gender parity is so common as to attract little or no notice. As she said in 2002, “It’ll be a wonderful day when this isn’t news.”
- Snake Eyes
#25100 Re: Danasnji "feminizam"
Šta je sa ispunjavanjem kvota vodoinstalatera, zidara, pekara, molera, fasadera, armirača, varioca, stolara, rudara, električara, komunalnih radnika...