Nije to. Neću ja nigdje iz moje BiH. Jedino se bojim navale iz inostranstva kad se ovde zagovna.mO k3 wrote:navala ovih sa eu pasosima..Novak20 wrote:Je li sve u dure na granici ?![]()
sto pitas?ß jos nisi nista planirao??
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Novak20
#25051 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- mO k3
#25052 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Novak20 wrote:Nije to. Neću ja nigdje iz moje BiH. Jedino se bojim navale iz inostranstva kad se ovde zagovna.mO k3 wrote:navala ovih sa eu pasosima..Novak20 wrote:Je li sve u dure na granici ?![]()
- horkesh
#25053 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno da je to jasno jer HDZ i dalje ne odstupa ni milimetra. Umjesto da sprovede sudsku presudu onako kako u njoj piše, HDZ i dalje insistira na "rješenju" problema i Predsjedništva BiH, i Mostara.Novak20 wrote:Ništa od usvajanja izmjena Izbornog zakona. To je bilo odavno jasno. Ako neko misli da može kontrolisati političke procese u BiH nakon izbora 2018, po zakonu čiji su dijelovi neustavni, onda je to ok. Možda izađe na hajr. No, međutim, ampak....čisto sumnjam u to.
Hrvatski princip "mora biti po našem ili neće biti nikako" nastavlja da se primjenjuje, sve po Karamatićevoj recepturi da se Bošnjama pokaže ko su gazde.
Iz nekog razloga, HDZ, a i većina Hrvata, stvarno misle da će međunarodna zajednica i ostali faktori za blokadu okriviti probosanske stranke, umjesto HDZ-a.
Hajd', na hajr.
-
daddy-kool
#25054 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan- ... /180416026
Mijenjaj strategiju, ništa od islamske države.
Gotovo, pročitao nas je Ćirilo.Ćirilo wrote: Posebno je, međutim, važno da je na Sajmu bilo jako puno kompanija upravo s područja gdje je bošnjačka politika dominatna.
..
Meni je jasno da je to odavno strategija, stvoriti 'građanski' prostor koji će se transformirati u nešto što žele ekstremisti. Posve sam siguran da to građani Bošnjaci ne žele, pa i sve političke opcije. No, zanimljivo je da su se oko toga složili SDA, SDP, DF, SBB, a možete tome pridodati desetke bošnjačkih stranaka, koje bi se vrlo brzo u američkoj Ambasadi usuglasile kako transformirati Federaciju i dati mogućnost brojnijem narodu da u cijelosti kontrolira izvršnu, zakonodavnu i pravosudnu vlast", kazao je on
..
Za prijedloge oko Doma naroda je kazao da su apsolutno gubitička politka, da se na isti način radilo da Pelješkim mostom, ali da je veliko iznenađenje da je Izetbegović uspio pridobiti SDP, DF i SBB.
"Prije su bile podijeljene, ali sada su jedinstvene u tome kako Hrvate eliminirati. To govori i to da traže primjenu popisa 1991. kako bi mogle manipulirati većinom Bošnjaka iz sredina gdje danas nema Hrvata i Srba u broju kakav je bio prije dva i po desetljeća. Zbog toga danas u Domu naroda imate bošnjačku većinu u tome klubu, srpskome i klubu ostalih te im još treba trećina u hrvatskom. To je strategija. Naravno da se radi o podvali. Najprije bošnjačkom narodu, a podvala je to BiH i neprovediva je kao takva", kazao je za Večernji list Dragan Čović.
Mijenjaj strategiju, ništa od islamske države.
- GeeTnT
#25055 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
jazuk, a bas nas je krenulo..
- Maraschino
#25056 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Samo sto otvori laptop a on vas u goloj vodi.
Sta ce biti kad Cova se rasplak'o ko godina. Niko ga ne ferma ni za suhu. Islamisti udaraju sa svih strana i jos se udruzili.
Sta ce biti kad Cova se rasplak'o ko godina. Niko ga ne ferma ni za suhu. Islamisti udaraju sa svih strana i jos se udruzili.
- madner
#25057 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Frapantan razvoj zbivanja, ko je ovo mogao predviditi. 
- Point.
#25058 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kakvog ba principa, koji to zakon meni kao Bosnjaku moze zabraniti da glasam za koga ja hocu, pa bio on Hrvat ili Srbin? 2018 je godina, nije Tennessee 1956 godine.IdrizDomagojSpisic wrote: Izvini sto upadam, ali radi se o predstavljanju. Hrvate moze predstavljat i Portorikanac, ako su ovi glasali za njega. Naravno, ustav ne kaze predstavnik nego pripadnik. Ali ustav to ne kaze jer se podrazumjeva da ako imaju tri clana predsjednistva, da se to implicitno, kroz neku kulturu postivanja, podrzaumjeva. Narusavanje tog principa pokazuje da među najbrojnijim glasacima taj princip ne vazi.
Sto bi bilo sasvim ok, da se i oni nisu otcjepili od Jugoslavije bas iz istog razloga, tj da ih drugi ne preglasavaju.
- Alfons Kauders
#25059 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja sam osupnut i sokiranmadner wrote:Frapantan razvoj zbivanja, ko je ovo mogao predviditi.
Nikad ne bih pretpostavio da ce posljedice kuhanja s SDA biti ovakve
- ovo_malo_duse
#25060 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne citate, ne citatemadner wrote:Frapantan razvoj zbivanja, ko je ovo mogao predviditi.
ovo_malo_duse wrote:Ma oni se boje Njemackog plana, zato je Kolinfa dizla none redom a i Covke malo, malo pa u Zagreb nebi li dobio vise informacija.I kid Vucka je bio iz istog razloga.
Zato su i poceli da pucaju nasumice jer ne znaju kud gone. Cim tetka Merkel sredi u svom dvoristu krece gradjansk inicijativa koja je vec spremna a to je kraj UZP _a i legitimnih.
Pisao sam vec i stvarno je za ne povjerovati je sta su susedima Janezi uradili u EU. Potopili su im sve brodove da ovi ne znaju kud udaraju. Presuda na kraju a pogotovo reakcije na istu su bile slag na tortu gdje su susedi svojim reakcijama samo nabacili Janezima loptu na volej kao dokaz Svabama .
Zajebati Janezi kad im se stane na zulj uvalili su se u EU.
Pristao bi Cirilicar na mnogo sto sta ali ga ElBake neni za suhu sljivu ohrbren uputstvima sa zadnjeg sstanka u Briselu.
Bit ce ovo zanimljiva godina.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25061 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
UZP dokazan... za genocid cemo vidimo ako se bidnu puno zajebavali25. GODIŠNJICA
Komandir UN-a u Ahmićima: Ono što se desilo ovdje je djelo đavola, Hrvati su počinili genocid
U Ahmićima kod Viteza danas se obilježava 25. godišnjica stradanja 116 civila bošnjačke nacionalnosti. Tom prilikom ovo selu u srednjoj Bosni posjetio je i Bob Stewart, nekadašnji komandir UN-a. Smatra da je ono što se desilo u Ahmićima djelo đavola, genocid koji su počinili bosanski Hrvati.
"Bog je 16. aprila 1993. sigurno spavao jer Bog muslimana i kršćana nije bio ovdje, ovo je djelo đavola. Snage UN-a su pod mojom komandom učinile sve što su mogle. Zaštitili smo ljude, nije nas zanimalo da li su muslimani, Srbi ili Hrvati, ali većina ljudi u ovom mjestu su bili bosanski muslimani i ubili su ih bosanski Hrvati u namjernom činu koji smatram genocidom. Namjerno ubijanje ljudi s ciljem njihovog istrebljenja naziva se genocidom", kazao je Stewart.
Prisjetio je da su mu i pripadnici UN-a i bosanske vojske po dolasku rekli da su u Ahmićima ubijani civili, žene i djeca, ali nije im vjerovao dok se nije uvjerio vlastitim očima.
"Bio sam u šoku. Odveo sam svoje ljude do kraja sela, pronašli smo mrtve žene, djecu i muškarce, mrtve životinje. Dali smo sve od sebe da pomognemo ranjenicima", rekao je Stewart.
Želi vjerovati da je BiH sada drugačije mjesto i da ljudi mogu živjeti zajedno bez obzira na vjeru i naciju.
"Drugačije je jer se ljudi sada ne ubijaju, ali i dalje ne sarađuju. BiH je odlična zemlja, ljudi su divni, ljubazni, edukacija je odlična, ali politika nije dobra, a korupcija je još uvijek prisutna. Stari ljudi poput mene se trebaju skloniti i pustiti mlade da učine ovu zemljom odličnom. Ovo je evropska zemlja koja prihvata sve, ali ljudima se mora dopustiti ljudima da žive u miru, da se školuju, idu u džamiju ili crkvu, ljudi u BiH nisu protiv religija", istakao je Stewart.
- muha_sa
- Sanjarko
#25063 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam pratite li demografiju temu. Odnos je 9:1. Sto se tice rodzenih. Zato i laju mozda ovoliko.
- 512MB
#25064 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Covic:"Kme kme"

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#25065 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
http://www.index.hr/vijesti/clanak/masa ... 38939.aspx
MASAKR U AHMIĆIMA Prije 25 godina vojnici HVO-a ubili su 116 civila. Crkva i desnica slave ih kao herojeKLJUČNI PODACI
16. travnja 1993. vojnici HVO-a izvršili su masakr nad Bošnjacima u selu Ahmići
Najmlađa žrtva bila je tromjesečna beba
Haški sud je po zapovjednoj odgovornosti osudio Darija Kordića za ovaj zločin protiv čovječnosti
Piše: G.D.
Objavljeno prije 10 minuta
Smanji veličinu slova Tekst Povećaj veličinu slova
Screenshot: Nova TV
PRIJE 25 godina, 16. travnja 1993., pripadnici HVO-a su u ranim jutarnjim satima započeli svoj napad na srednjobosansko selo Ahmići, u kojemu je živjelo bošnjačko stanovništvo. Kada je napad završen, iza vojnika HVO-a ostalo je 116 ubijenih ljudi, među njima 32 žene i 11 maloljetnika, a najmlađa žrtva bila je tromjesečna beba. Najstarija žrtva je pak bila 81-godišnja starica.
Riječ je o jednom od najgorih ratnih zločina koji je počinjen tijekom rata u Bosni i Hercegovini, i vjerojatno najgorem koje su počinile snage HVO-a. Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije iz Haaga presudio je kako je masakr u Ahmićima predstavljao zločin protiv čovječnosti. Četvrta bojna Vojne policije HVO-a i Jockeri, jedinica za posebne namjene Vojne policije pod zapovijedanjem Vlade Ćosića, Ante Furundžije i Paška Ljubičića operativno je izvela pokolj u Ahmićima. Akcija je bila dio ofenzive postrojbi HVO-a kojima je cilj bio zavladati širim područjem u Lašvanskoj dolini i cestom koja povezuje Travnik, Vitez i Busovaču, kako bi se uspostavilo etnički čisto područje koje bi kontrolirale hrvatske snage.
Jedan od zapovjednika HVO-a, Dario Kordić, osuđen je na 25 godina zatvora zbog svoje zapovjedne odgovornosti zbog pokolja u Ahmićima, a Zoran, Mirjan i Vlatko Kupreškić su osuđeni prvotno na kazne od šest do deset godina zatvora za sudjelovanje u masakrima, ali su novom presudom 2001. oslobođeni optužbi. Zbog zločina u Ahmićima još su osuđeni zapovjednik Vojne policije HVO-a u Srednjoj Bosni Vlado Šantić te Drago Josipović, koji su osobno sudjelovali u napadu na Ahmiće.
Prvi je u Haagu osuđen na 18, a drugi na 12 godina zatvora. Na deset godina u Haagu je osuđen i Miroslav Bralo, koji je osobno srušio ahmićku džamiju. Paško Ljubičić, ratni zapovjednik Vojne policije HVO-a, također je sudjelovao u zločinu, a osuđen je na deset godina zatvora.
Ubijali ljude na kućnim pragovima, spaljivali leševe, srušili džamiju
Prema opisima svjedoka, vojnici HVO-a su u selo Ahmići ušli u više malih skupina od pet do deset vojnika, koje su upadale u kuće seljana i tjerali ih iz njih ili ih ubijali na njihovim pragovima. Bilo je posve jasno da je riječ o civilima, ali to pripadnike HVO-a nije zaustavilo u provođenju masakra. Cijeli su Ahmići zapaljeni i razoreni, a eksplozivom je srušena i lokalna džamija.
Većina žrtava ubijena je iz neposredne blizine, a neki muškarci su ubijeni vezani. Dvadesetak osoba ubijeno je i u Donjim Ahmićima dok su pokušavale pobjeći. Neke žrtve su pronađene u neprepoznatljivom stanju te se pretpostavlja da su bile žive zapaljene, i to najvjerojatnije bacačima plamena.
Jedan od onih koji su masakr preživjeli je i Abdulah Ahmić, koji je kasnije novinarima ispričao kako je on doživio i preživio taj strašni dan. "To je bio jedan opći napad. Paljene su kuće. Našu kuću su vrlo brzo opkolili. Provalili su u kuću, izveli mene i oca, a nakon toga nas odveli ispod kuće gdje je već bio ubijen moj brat. Jedan od dvojice vojnika je repetirao pušku, oca ubio. Mene nije pogodio dobro, malo je niže metak prošao, ostao sam ležati, pravio sam se da sam mrtav", objašnjavao je novinarima sarajevskog tjednika Slobodna Bosna Ahmić.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Počinitelje zločina iz Ahmića u Hrvatskoj je skrivala Tuđmanova vlast
Zanimljivo, zločinci iz Ahmića su se od Haškog suda neko vrijeme skrivali u Hrvatskoj, uz pomoć vlasti Franje Tuđmana. Neposredni počinitelji tog ratnog zločina - Paško Ljubičić, Vlado Ćosić, Ante Slišković i Tomo Vlajić - su pod lažnim identitetom živjeli u predgrađu Zagreba i zaleđu Zadra. Akciju spašavanja zločinaca iz Ahmića vodio je Markica Rebić, tadašnji šef SIS-a, vojne obavještajne službe Hrvatske vojske. Ponovimo, Hrvatska je skrivala od pravde počinitelje zločina u Ahmićima, što samo svjedoči da je politika Franje Tuđmana prema BiH doista bila ono što je Haški sud u svojoj presudi hercegovačkoj šestorci kvalificirao kao “udruženi zločinački pothvat”.
Vrijedi podsjetiti da su snage Armije BiH isti dan kada je počinjen masakr u Ahmićina počinile ratni zločin u Trusini kod Konjica. Ubili su 22 ljudi hrvatske nacionalnosti, 18 civila i četiri vojnika HVO-a koji su se predali. Za ove zločine su pred Sudom BiH osuđena četvorica pripadnika Armije BiH koji su bili direktni izvršitelji zločina.
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović 2010. godine posjetio je Ahmiće, te polaganjem vijenca i minutom šutnje odao je počast žrtvama ratnog zločina. “Upravo zato što želim da loša povijest ostane iza nas, a što bolja budućnost nije moguća bez velikih simboličnih gesta, odlazim u Ahmiće. I politika Hrvatske bila je jedan od faktora stradanja ljudi u Bosni i Hercegovini”, izjavio je Josipović uoči tog posjeta Bosni i Hercegovini.
Ratni zločinac Kordić danas je zvijezda ekstremne desnice u Hrvatskoj
Njegova nasljednica Kolinda Grabar-Kitarović se pak u Ahmićima pojavila tijekom nedavnog posjeta BiH ad hoc i mimo protokola, te položila vijenac na spomeničko obilježje za 116 ubijenih.
Osuđeni ratni zločinac, Dario Kordić, zapovjedno proglašen krivim za Ahmiće, u međuvremenu je odslužio svoju zatvorsku kaznu, i to u Austriji. U Hrvatskoj je od strane ekstremne desnice i sisačkog biskupa Vlade Košića dočekan kao nacionalni junak, te se izjavljivalo kako bi Kordić trebao Hrvatima biti uzor po svojem domoljubu i da je on moralna vertikala. Biskup Košić je na dočeku Kordića na zagrebačkom aerodromu 2014. godine ratnom zločincu ushićeno ljubio ruke dok je razdragana masa skandirala u čast obojice.
Danas Kordić živi u Hrvatskoj i pojavljuje se na raznim desničarskim i klerikalnim manifestacijama, poput Hoda za život, ali i nedavne obljetnice osnivanja HVO-a koja je održana pod službenim pokroviteljstvom predsjednice RH. Kolindi uopće ne smeta biti pokroviteljicom događaja na kojem je glavna zvijezda ratni zločinac koji je kriv za masakr 116 ljudi.
- seln
#25066 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da im nije Bakira, tacno bi morali poceti s agradnjom... i sta bi onda?video wrote:Ovo vise stvarno nema smisla![]()
HajD sto nateze ove kamenjare, al sto prce eUropejce![]()
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/77 ... govic.html
Jos samo da umjesa prste u Siriju, bio bi na tragu Guardijana, al samo na tragu!
- seln
#25067 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja bih to tacno sve natrag vratio...mO k3 wrote:navala ovih sa eu pasosima..Novak20 wrote:Je li sve u dure na granici ?![]()
nema to jos europsku kultiviranost, da ne govorimo o napadnom klerikalizmu.
- mO k3
#25068 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
“Nositelji evropskih vrijednosti “seln wrote:Ja bih to tacno sve natrag vratio...mO k3 wrote:navala ovih sa eu pasosima..Novak20 wrote:Je li sve u dure na granici ?![]()
nema to jos europsku kultiviranost, da ne govorimo o napadnom klerikalizmu.
Nešto ne koriste vise taj izraz
-
daddy-kool
#25069 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nosali, pa iznosali.mO k3 wrote:
“Nositelji evropskih vrijednosti “![]()
Nešto ne koriste vise taj izraz
Haman se umorili, poteške te evropske vrijednosti.
- Lincoln-Burrows
#25070 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ova tema iako na njoj nema Srba a više ni Hrvata ulazi u svoju osmu godinu postojanja i svakodnevno izbije par puta na vrh.
- video
#25071 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zar to samo ga sebe nije porazno?Lincoln-Burrows wrote:Ova tema iako na njoj nema Srba a više ni Hrvata ulazi u svoju osmu godinu postojanja i svakodnevno izbije par puta na vrh.
- Lincoln-Burrows
#25072 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Valjda si mislio 'samo Za sebe'?video wrote:Zar to samo ga sebe nije porazno?Lincoln-Burrows wrote:Ova tema iako na njoj nema Srba a više ni Hrvata ulazi u svoju osmu godinu postojanja i svakodnevno izbije par puta na vrh.
Pa čuj ako ljude veseli i imaju neki odušak ovdje nije zgorega, u jednu ruku je ljekovita.
- horkesh
#25073 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja, i? Trebamo li možda da molimo pripadnike raznih nacija povazdan? Kako ono reče Čović, kao najbrojniji narod moramo najviše ustupaka da učinimo?Lincoln-Burrows wrote:Ova tema iako na njoj nema Srba a više ni Hrvata ulazi u svoju osmu godinu postojanja i svakodnevno izbije par puta na vrh.
Svi normalni su dobrodošli, a to što tu nema Srba, a ni Hrvata, više govori o njima, nego o ovoj temi ili forumu.
- video
#25074 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da, kucam na mobuLincoln-Burrows wrote:Valjda si mislio 'samo Za sebe'?video wrote:Zar to samo ga sebe nije porazno?Lincoln-Burrows wrote:Ova tema iako na njoj nema Srba a više ni Hrvata ulazi u svoju osmu godinu postojanja i svakodnevno izbije par puta na vrh.
Pa čuj ako ljude veseli i imaju neki odušak ovdje nije zgorega, u jednu ruku je ljekovita.
Biti pudlica "vjecnom" i iskonskom neprijatelju minimalno 10 god. samo o sebi sve govori
Bojim se kakvu politiku vode stozernik i ADZ, to ode jos u nedogled.
Ali hebes li ga, trazili ste, eto vam ga!
- mO k3
#25075 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Slobodanko wrote:balije kme kme u svojih 24 posto , od oktobra nema vise Federacije ,samo 10 kantona ...512MB wrote:Covic:"Kme kme"
Polako , polako vrijeme radi za nas