Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#25051 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Fantassin wrote:
Kikibombona wrote:Fantassin, sada kada si dokazao da si definitivno u Siriji, da te pitam nesto, pa odgovori ako ti je dozvoljeno...

Ko komanduje sa tvojom grupom, koja je prepostavljam sastavljena iskljucivo od stranaca, zapadnjaka?

Je l' vam komadant neki lokalni Kurd ili stranac?

Ima li straha kod vojnika i civilnog stanovnistva da bi Turci mogli napasti?
YPG Ima komandni lanac koji vodi daleko :wink: ,mojom grupom (taborom) komanduje stranac.Tabor je sastavljen od stranaca ali naravno pripada brigadi (Hereketli tabura - napadne/pokretne cete) koju cine Kurdi.Takodje u YPG ima stranaca po svim jedinicama apsolutno utopljenim sa kurdskim saborcima... ali u ovoj brigadi samo ova grupa postoji u kojoj se nalaze stranci (vecinom zbog prijasnjih zasluga i zasluga komandanta).

Druze u mojoj brigadi ima cca 600 ljudi i svi su dosli sa prostora malo sjevernije :D if you know what i mean :D tako da straha naravno nema jer moze se reci da su sve ozbiljne (ne strazarske jedinice) sastavljene od ljudi sa.... hmmmm .. :D sjevera :D arkadas :D

Sto se tice civila... sad zavisi gdje zive i koje su nacionalnosti... tako da ti ne mogu dati neki generalni stav :)
Pa ti imas vise godisnjeg nego ja :lol:
Kikibombona

#25052 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Fantassin wrote:
Kikibombona wrote:Fantassin, sada kada si dokazao da si definitivno u Siriji, da te pitam nesto, pa odgovori ako ti je dozvoljeno...

Ko komanduje sa tvojom grupom, koja je prepostavljam sastavljena iskljucivo od stranaca, zapadnjaka?

YPG Ima komandni lanac koji vodi daleko :wink: ,mojom grupom (taborom) komanduje stranac.Tabor je sastavljen od stranaca ali naravno pripada brigadi (Hereketli tabura - napadne/pokretne cete) koju cine Kurdi.Takodje u YPG ima stranaca po svim jedinicama apsolutno utopljenim sa kurdskim saborcima... ali u ovoj brigadi samo ova grupa postoji u kojoj se nalaze stranci (vecinom zbog prijasnjih zasluga i zasluga komandanta).

Druze u mojoj brigadi ima cca 600 ljudi i svi su dosli sa prostora malo sjevernije :D if you know what i mean :D tako da straha naravno nema jer moze se reci da su sve ozbiljne (ne strazarske jedinice) sastavljene od ljudi sa.... hmmmm .. :D sjevera :D arkadas :D

Sto se tice civila... sad zavisi gdje zive i koje su nacionalnosti... tako da ti ne mogu dati neki generalni stav :)
Znaci, dobro istrenirani gerilci, bivsi pripadnici PKK! :D

Samo opet, YPG redovno azurira imena i podatke palih boraca, sto pokazuje da su velika vecina ipak drzavljani Sirije.

Kako domaci tretiraju vas strance?
Nekada se navodilo da u YPG ima i do 1000 stranih boraca, pretezno zapadnjaka. Vjerujem da je cifra prenapuhana, ali evidentno je da vas ima puno i da pristizu novi... Isto tako, dobar broj zapadnjaka je presao iz YPG u Peshmerge. Tamo vjerovatno imaju bolje uslove i opermu... a i sigurnije je, cini mi se...
fosna2014

#25053 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

#SAA killed 2 commanders today in #Handarat ,1 from al-#Nusra ,1 from Failaq al-Sham , also arrested some fighters
Fantassin

#25054 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

Kikibombona wrote:
Fantassin wrote:

Znaci, dobro istrenirani gerilci, bivsi pripadnici PKK! :D

Samo opet, YPG redovno azurira imena i podatke palih boraca, sto pokazuje da su velika vecina ipak drzavljani Sirije.

Kako domaci tretiraju vas strance?
Nekada se navodilo da u YPG ima i do 1000 stranih boraca, pretezno zapadnjaka. Vjerujem da je cifra prenapuhana, ali evidentno je da vas ima puno i da pristizu novi... Isto tako, dobar broj zapadnjaka je presao iz YPG u Peshmerge. Tamo vjerovatno imaju bolje uslove i opermu... a i sigurnije je, cini mi se...
Greska, svi borci dobiju kurdsko ime (vecinom imena planina,rijeka etc ili jednostavno lav,osveta,ratnik,lovac etc :D ) Recimo da je 80 procenata palih boraca doslo sa sjevera... (ne preuvelicavam.. vjerovatno je procenat i veci) , sto se tice samog broja vjerujem da nema preko 150 stranaca,od kojih vise od pola ne valja i prakticno je beskorisno (dodju ljudi da igraju se kauboja i indijanaca pa kad skontaju da to ne ide tako pravac mama,tata,plej stejsn)
Prelaz iz YPG u Peshmerge i vice versa se desava .. ali nisu neki brojevi.

Kako nas treniraju.... pa brate mogu ti reci da nema boljih domacina na daleko druze....
fosna2014

#25055 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Fanto gdje si stacioniran uopce? Onako, otprilike. :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#25056 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

pješadinac, fataj se noge, dok turci ne udare
posle će biti kasno
Fantassin

#25057 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

fosna2014 wrote:Fanto gdje si stacioniran uopce? Onako, otprilike. :D
U pozadini (naravno ne smijem davati lokacije po naredjenju) , kada YPG pokrene operaciju onda pokrene se cijela brigada prema cilju ( u roku od 6 sati na bilo kojem kraju Rojave ;) ) ,proveo sam 2 mjeseca u Kobaneu na liniji i ubio sam se od dosade, puskaranja na 600 metara jedni od drugih i cekanja da mi minobacac padne u rov i etc, ovdje mi je odlicno - bilo kakva akcija u Rojavi i mi idemo u dobru staru blisku borbu ili ti fejs to fejs :wink:
Btw YPG ima najludje vozace transportera na planeti :mrgreen: svaki put u napadu kada sjednem u jedan zavrsim u naglavacke polozaju i nerijetko otvorim vrata a nalazim se u dnevnom boravku :lol:

@Japin ... ko oce nek izvoli - umrijeti u borbi je cast :wink:
fosna2014

#25058 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Fantassin wrote:
fosna2014 wrote:Fanto gdje si stacioniran uopce? Onako, otprilike. :D
U pozadini (naravno ne smijem davati lokacije po naredjenju) , kada YPG pokrene operaciju onda pokrene se cijela brigada prema cilju ( u roku od 6 sati na bilo kojem kraju Rojave ;) ) ,proveo sam 2 mjeseca u Kobaneu na liniji i ubio sam se od dosade, puskaranja na 600 metara jedni od drugih i cekanja da mi minobacac padne u rov i etc, ovdje mi je odlicno - bilo kakva akcija u Rojavi i mi idemo u dobru staru blisku borbu ili ti fejs to fejs :wink:
Btw YPG ima najludje vozace transportera na planeti :mrgreen: svaki put u napadu kada sjednem u jedan zavrsim u naglavacke polozaju i nerijetko otvorim vrata a nalazim se u dnevnom boravku :lol:

Dobro. Mene interesuje kako ti se cini ovo nase baljezganje o Siriji, mislim, onako pomognu li vam moje mape nesto? :D
Maystor

#25059 Re: Sirija vol. 2

Post by Maystor »

Opetja033 wrote: Vidi, cinjenica je da je priznat novinar. Cinjenica je takodje da je, u svojstvu novinara, boravio u Sarajevu tokom opsade.
Sve ostalo od tebe sada cujem prvi put. Ne kazem da nisi u pravu, ali fakat nisam upoznat sa pomaganjem u uspostavljanju kontakata.

Prema njemu imam odredjenu dozu postovanja, kao i prema onome Hassanu Ridhi (ako sam potrefio ime). Upravo iz tog razloga ga nisam nazvao propagandistom vec proassadovim izvorom.
Svjetlosnim godinama je ispred onih budaletina Sidorenka i Leitha, ali isto tako cinjenica je da je naklonjen Assadu.

Dakle nista vise od toga nisam napisao.
Htjedoh ti reći dvije stvari:

1. mnogo toga ružnog je rečeno ovdje (i ja sam napisao neke stvari zbog kojih se kajem) i treba zadržati neko dostojanstvo. Ne moramo misliti isto, ali ne trebamo se ni vrijeđati zbog toga.
2. Zemlje, poput Irana, koje su Bošnjacima značajno pomogle u ratu, se osjećaju izdanim (s pravom) poslije rata. Evo recimo, BiH je u SB UN glasala za divljačke i nepravedne sankcije prema Iranu i to Irance jako boli. Još više ih pogađa činjenica da su politički i vjerski predstavnici Bošnjaka, za kesu para iz Turske i Saudije, čitav svoj narod žigosali provehabijskim i proihvanijskim, iako to Bošnjaci, objektivno, nisu. Bakir Izetbegović je za sitne pare iz Turske, mahao zastavicama terorističke organizacije "muslimansko bratstvo" iz Egipta, čime je za sva vremena zatvorio vrata Egipta svim Bošnjacima.
Ljudi poput Elijaha su isto to osjetili na svojoj koži (pisao sam nedavno o tome). I bez obzira na sve, Elijah Magnier ni dan danas nije protiv Bošnjaka, često se osvrne na svoj boravak u Sarajevu i nije negativan prema Bosni, iako ima sve argumente da bude. Elijah je gigant.
republikauzicka

#25060 Re: Sirija vol. 2

Post by republikauzicka »

:thumbup:
Fantassin

#25061 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

@Fosna , mape koje postavljas su prilicno dobre... forum ima dobrih informacija ali ima i mnogo gluposti posebno od navijaca.Do sada mi se cini da wikimedia syrian civil war map ima pravo dobre podatke.Ni sam ne znam sta se tacno desava u sukobu na relaciji FSA,ISIS,SAA.. samo znam da je FSA za mene jednak daesu samo sto su se mal zakamuflirali... FSA koji je bio prije nekada je mozda i bio za demokraciju,danas je to u stvari Al nusra front jer su isti preuzeli kontrolu nad vecinom FSA jedinica i isamarali neistomisljenike.....
fosna2014

#25062 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Fantassin wrote:@Fosna , mape koje postavljas su prilicno dobre... forum ima dobrih informacija ali ima i mnogo gluposti posebno od navijaca.Do sada mi se cini da wikimedia syrian civil war map ima pravo dobre podatke.Ni sam ne znam sta se tacno desava u sukobu na relaciji FSA,ISIS,SAA.. samo znam da je FSA za mene jednak daesu samo sto su se mal zakamuflirali... FSA koji je bio prije nekada je mozda i bio za demokraciju,danas je to u stvari Al nusra front jer su isti preuzeli kontrolu nad vecinom FSA jedinica i isamarali neistomisljenike.....
Trebao si otici i na jedno drvo urezati "forum klix.ba podforum politika" i poslati sliku. Znas kako bi to raji bio drago. Onako, svrsavali bi ja mislim. :D

Kiki bi povilenio. :-D
Last edited by fosna2014 on 14/04/2016 20:22, edited 1 time in total.
Em2r

#25063 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Fantassin wrote:
Tesko ces to sandzi objasnit. To je naviklo u podrumu biti i vikat nije ovo nas rat.
KAMI666

#25064 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

@Fantassin: Nek te Bog i sreca prati tamo brate i da nam se jednog dana ziv vratis nazad. I svaka cast na hrabrosti i na pogledu na zivot.
Avetinho

#25065 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Fantassin, imate li vi borci za slobodu pravo glasa? Je li bilo glasanje sad ovo za parlament u vas, kao sto je bilo po cijeloj "slobodnoj" Siriji?
husein_kapetan

#25066 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Majstor i ostali se ukljucise par sati prije .. pa odlucih i ja da ih slijedim i ovaj put..
Danas gospodo.. svjedocimo prkosu i doslednosti sirijskoj koja izgleda u glavu mnogim ne ide.. cak ni rusima..rekose suludo je praviti izbore u ovim uslovima, gdje brojevi mogu kao mac rezati.. treba kalkulisati.. ustav i zakon u stranu staviti..pa ni pravna rupa koja bi se bez izbora pojavila bi trebala ignorisana biti..tako oni i mnogi drugi mislise..
Ali van svake sumnje Sirija danas je pokazala i dokazala da ce uprkos svemu i svima opstati i postojati.. ma kakvu im bilo ko sudbinu krojio.. ili zelio..
Presedan kakav se u savremenoj istoriji nije desio.. niti ce..
A.. vidjecemo koliko je sirijskog ostalo i opstalo..
Avetinho

#25067 Re: Sirija vol. 2

Post by Avetinho »

Al zato imadjasmo tebe... koji nam sve napisase ovo... pa od smijeha pocrkavasmo... kako ti post napisase....
Em2r

#25068 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Avetinho wrote:Al zato imadjasmo tebe... koji nam sve napisase ovo... pa od smijeha pocrkavasmo... kako ti post napisase....
Gospode pomiluj pomiluj
husein_kapetan

#25069 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

I.. ne mogu da ne primjetim ovu nesvakidasnju konfuziju inih diplomata diljem svijeta glede ovog nadasve logicnog fakta koji je temelj sirijske zemlje i njenih gradjana..
Sirija jos jednom mnoge bez rijeci ostavi..
handžar88

#25070 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

Challengera cemo cekat jos mjesec dana al fino je vidjet i ponekog normalnog insana na temi :thumbup:
insomnia78

#25071 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Na clanak sa Jutarnjeg naslovnice s nama podjeli link ovdje. Da se i mi imamo uvjeriti u opravdanost bojkota

:lol: :lol: :lol: :lol:
Koji ste vi likovi, mislim ova bugojanska grupa. istrola vas lik da valja. Jos ka'e, "kapetane jesi spreman ovo ponoviti za naslovnice" :lol: :lol:
Ka'e ovaj, ne znam kakvi su ti motivi al imas pp
Ahahaha
PS: ovo je u rangu krimskih plaza
PSS: nemojte vise bojkotovati temu, 'mal Sirija ne pade bez vas
PSS:ego je cudo
Ahahaha
husein_kapetan

#25072 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Znam ih nazalost.. mnogo.. koji se i podignutom prstu smiju.. ne shvatajuci i kontajuci zasto se smiju..
Ali se svaki put kada im prst podignes.. smiju..
insomnia78

#25073 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Nadam se da intervju nisi dav'o u tom Joda maniru
Krokodajl

#25074 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kad budu izbori, ne valja
Kad ne budu izbori, ne valja

Najbore da se loto održi, pa ko pobijedi...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#25075 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

da li ste za DA ili ste za NE
Locked