I kakve to nabrojano ima veze sa tim da ti neko moze pratiti dijete preko GPS-a?malocvijece wrote:dzipalo wrote:malocvijece wrote:http://nymag.com/intelligencer/2017/10/ ... watch.html
I slične vijesti. Samo se vi smijite i ibretite. Jb ti to. Svako zna svoje. Perverznjacima i sličnim nikad nije bilo lakše doći do djece nego danas.![]()
Upravo ono o cemu govorim. Da bi neko pristupio tim podacima prvo mora hakovati taj uredjaj ili bar lokaciju gdje se cuvaju podaci. Lakse mu je parkirati blizu skole i pratiti dijete autom milion puta nego da hakuje uredjaj ili server. Kad ljudi nemaju pojma o cemu pricaju
Nije praćenje autom jedina prijetnja. Živimo u 21. stoljeću. Ko ovdje ne zna o čemu priča?
Tvoje dijete je sigurno u svojoj sobi i niko mu se ne može približiti, jer pobogu ne prati ga fizički. Ako je tinejdžer, vjerovatno ima 1000 prijatelja na fejsu i svima nudi slike na instagramu. Ali niko ih ne prati autom, pa je sve ok.
Moji su još mali i nemaju telefone i te fazone i pametni sat je bila jedna ideja da mi bude lakše kad se sami budu vraćali kući iz škole, ali ne vrijedi. Neka.
Popularne stvari koje ne kontam
- insomnia78
#25051 Re: Popularne stvari koje ne kontam
-
dzipalo
#25052 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Upravo to nema smisla. Tebi je veca prijetnja da ce neko hakovati GPS uredjaj da gleda kuda ti se dijete krece ali nece ga pratiti autom da ga vidi kuda se krece? Sta on ima od tih podataka s GPS-a? Ako ce nesto uraditi djetetu uradit ce mu dok je fizicki prisutan, kakvu to korist moze imati od GPS podataka u odnosu na fizicko pracenje? Jednostavno totalno pogresno razmisljanje, ne mogu da vjerujem da odrasla osoba tako rezonuje.malocvijece wrote: Nije praćenje autom jedina prijetnja. Živimo u 21. stoljeću. Ko ovdje ne zna o čemu priča?
Tvoje dijete je sigurno u svojoj sobi i niko mu se ne može približiti, jer pobogu ne prati ga fizički. Ako je tinejdžer, vjerovatno ima 1000 prijatelja na fejsu i svima nudi slike na instagramu. Ali niko ih ne prati autom, pa je sve ok.
Moji su još mali i nemaju telefone i te fazone i pametni sat je bila jedna ideja da mi bude lakše kad se sami budu vraćali kući iz škole, ali ne vrijedi. Neka.
Ocigledno nemas pojma ni za sta sluzi GPS uredjaj ni kakve podatke on salje ili snima, ti mislis da je to nesto s filmova pa da on sve zna o tvom djetetu zahvaljujuci GPS uredjaju
Last edited by dzipalo on 04/04/2019 22:15, edited 1 time in total.
-
malocvijece
#25053 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ok.dzipalo wrote:Upravo to nema smisla. Tebi je veca prijetnja da ce neko hakovati GPS uredjaj da gleda kuda ti se dijete krece ali nece ga pratiti autom da ga vidi kuda se krece? Sta on ima od tih podataka s GPS-a? Ako ce nesto uraditi djetetu uradit ce mu dok je fizicki prisutan, kakvu to korist moze imati od GPS podataka u odnosu na fizicko pracenje? Jednostavno totalno pogresno razmisljanje, ne mogu da vjerujem da odrasla osoba tako rezonuje.malocvijece wrote: Nije praćenje autom jedina prijetnja. Živimo u 21. stoljeću. Ko ovdje ne zna o čemu priča?
- Nisrin
#25054 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sto raja misli da je IN jer podrzavaju "pedofiliju"??? Starac 74 godine, djevojka 21 godinu, kao vole se, imaju odnose, planiraju brak, opisuju kako jedno drugo oralno zadovoljavaju...
To je stvarno njihov problem, ali se tome daje previse medijske paznje, i oni sami zele da se o njima prica i pise...i to mnogi PODRZAVAJU?
S jedne strane, ono briga te sta ko radi, svako ima svoje, ali kad se to svaki dan forsira, kako ces ostati imun?! Jebena prava!
To je stvarno njihov problem, ali se tome daje previse medijske paznje, i oni sami zele da se o njima prica i pise...i to mnogi PODRZAVAJU?
S jedne strane, ono briga te sta ko radi, svako ima svoje, ali kad se to svaki dan forsira, kako ces ostati imun?! Jebena prava!
-
kakavdanakneiskustvu
#25055 Re: Popularne stvari koje ne kontam
koliko ja znam,nek me neko ispravi ako grijesim,to gore opisano nije pedofilija,cura je uveliko punoljetna
- konoplja
#25056 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E jbg neukusno jeste al' pedofilija sigurno nijeNisrin wrote:Sto raja misli da je IN jer podrzavaju "pedofiliju"??? Starac 74 godine, djevojka 21 godinu, kao vole se, imaju odnose, planiraju brak, opisuju kako jedno drugo oralno zadovoljavaju...
- Logovan
#25057 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nauči ti šta je pedofilija.Nisrin wrote:Sto raja misli da je IN jer podrzavaju "pedofiliju"??? Starac 74 godine, djevojka 21 godinu, kao vole se, imaju odnose, planiraju brak, opisuju kako jedno drugo oralno zadovoljavaju...
- Nisrin
#25058 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Logovan wrote:Nauči ti šta je pedofilija.Nisrin wrote:Sto raja misli da je IN jer podrzavaju "pedofiliju"??? Starac 74 godine, djevojka 21 godinu, kao vole se, imaju odnose, planiraju brak, opisuju kako jedno drugo oralno zadovoljavaju...
Nauci sta su navodnici...
- vjeshalica
#25059 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pedofili imaju sklonost prema djeci predpubertetskog doba...
Ovdje je očito drugi poremećaj u pitanju tj.gerontofilija
Ovdje je očito drugi poremećaj u pitanju tj.gerontofilija
- vjeshalica
#25060 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Drustvene mreze su ppkazale kako ljudi mogu biti poremeceni idioti
Primjer
Stavlja osoba sliku na zid sa nekog godisnjeg odmora prije 2-3 godine,
I opis slike ide kao "malo odmora"
I dole u komentarima se javlja druga osoba i komentarise u smislu ugodan ti odmor zelim, a osoba se zahvaljuje....
Wtf?
Primjer
I dole u komentarima se javlja druga osoba i komentarise u smislu ugodan ti odmor zelim, a osoba se zahvaljuje....
Wtf?
- JThomas
#25061 Re: Popularne stvari koje ne kontam
to će ipak prvo biti novcofilija ili vlastofilija 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25062 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontam je li ovo nova vjesalica
Ali itekako kontam kad insta trebice u po zime objave fotku u kupacem kostimu jer im kao nedostaje ljeto
Ali itekako kontam kad insta trebice u po zime objave fotku u kupacem kostimu jer im kao nedostaje ljeto
- vjeshalica
#25063 Re: Popularne stvari koje ne kontam
stara vješalica
- muha_sa
#25064 Re: Popularne stvari koje ne kontam
vjeshalica wrote:stara vješalica
- insomnia78
#25065 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Instagram je bog otac
-
zippoo87
#25066 Re: Popularne stvari koje ne kontam
elcaliente wrote:Ne kontam kako neko radi u firmi gdje nije primio 13 plata i onda se kao odjednom pocne buniti da nije primio 13 plata i trazi isplatu. Od cega je zivio preko godinu dana, kako je platio kiriju i ostale racune?
Zasto se nije bunio vec kod prve plate koju nije primio i zasto nije promjenio firmu?
Totalno idiotski.
i kao slag na tortu,na slijedecim izborima opet izadje i glasa za ove sto su mu unistili fabriku i ostali duzni 13 plata
ovo je dokaz da je u BiH pola ljudi psihicki osteceno
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- vjeshalica
#25069 Re: Popularne stvari koje ne kontam
rokaljka meĆe na fb statuse:
Jana-Robinja
Stoja-Idi mami pa se žali
Jašar-Ti pripadaš samo meni
Ceca-Lepotan
Ceca-Pustite me da ga vidim
onda kamara nekakvih motivirajućih statusa o čistom obrazu i poštenju i ostale budalošćine
haj mlada u vjeĆna lovišta.....block,nek te trpe takve rokaljke.....nezz ni sama kako sam te dodala ili ti mene....
Jana-Robinja
Stoja-Idi mami pa se žali
Jašar-Ti pripadaš samo meni
Ceca-Lepotan
Ceca-Pustite me da ga vidim
onda kamara nekakvih motivirajućih statusa o čistom obrazu i poštenju i ostale budalošćine
haj mlada u vjeĆna lovišta.....block,nek te trpe takve rokaljke.....nezz ni sama kako sam te dodala ili ti mene....
- Digla_da_kreci
#25070 Re: Popularne stvari koje ne kontam
e, da se nadovezem... Ne kontam ovo ubacivanje rijeci ''malo''... evo malo se odmara, malo se rostilja, malo se sjedi, malo se hoda... primjetila sam da puno ljudi tako govori. Sta, da se ne bi pomislilo da su besposlene ljencuge or wut?vjeshalica wrote:Drustvene mreze su ppkazale kako ljudi mogu biti poremeceni idioti
Primjer
Wtf?
- vjeshalica
#25071 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jednoj sam napisala "malo jedeš govna" i obrisala je
ona misla ja se šalim,koja glupača....malo na godišnji,malo kod rodice,malo sa sinom,pa slike tanjira,pa stare slike sa godišenjeg iz kafane i slično stavlja kao nove...ma pisala sam nedavno isto....kako sam krenula doguraću do nule,a onda ću da ugasim profil
ona misla ja se šalim,koja glupača....malo na godišnji,malo kod rodice,malo sa sinom,pa slike tanjira,pa stare slike sa godišenjeg iz kafane i slično stavlja kao nove...ma pisala sam nedavno isto....kako sam krenula doguraću do nule,a onda ću da ugasim profil
- Digla_da_kreci
#25072 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ahahah sad ce ona misliti sta ti bi
Ja ih ne brisem nego stavim opciju da im ne vidim postove.
Ja ih ne brisem nego stavim opciju da im ne vidim postove.
- medvjed23
- Logovan
#25074 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Evo malo forumam.Digla_da_kreci wrote:e, da se nadovezem... Ne kontam ovo ubacivanje rijeci ''malo''... evo malo se odmara, malo se rostilja, malo se sjedi, malo se hoda... primjetila sam da puno ljudi tako govori. Sta, da se ne bi pomislilo da su besposlene ljencuge or wut?vjeshalica wrote:Drustvene mreze su ppkazale kako ljudi mogu biti poremeceni idioti
Primjer
Wtf?
-
moonca
#25075 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je tipicno Sarajevski - malo ovo ..malo ono....