Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
don vito

#25051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by don vito »

Na BN-u se nekad mogao vidjeti neki film navecer, u zadnje vrijeme kad god sam okrenuo bio je neki reality. Ko je zeljan prepucavanja SDS-SNSD, na web strani BN moze skinuti dnevnik i politicke dijaloske emisije.
Kome se ne gledaju Parovi, zaobidje ih na daljinskom. Kraj price.
crnivrag

#25052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Kralj Tvrtko I. wrote:@Telemach:

Imam problema, cesto to bude u nocnim satima, mnogo kanala mi se kodira, odjednom.
Npr. Prva plus, rtl, cinestar, i jos par niih. U cemu je problem?
Par puta sam to rijesio vadjenjem kartice iz modula...al nije to rijesenje...ne placam za to 50KM da svaku noc i ponekad i dan vadim kartice...
Ako ti se zaključa i traži pin onda je na programu sadržaj koji ima dobno ograničenje, pa se ovo riješi tako što u postavkama TV-a odabereš opciju da se ne zaključavaju sadržaji sa dobnom oznakom.

A ako ti se kompletno zakodira onda se obrati Telemachu za pomoć.

Također se i određeni kanali zatamnjuju u terminima emitiranja emisija koje nemaju dozvolu za emitiranje na području BiH.
kakabanja213

#25053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakabanja213 »

don vito wrote:Na BN-u se nekad mogao vidjeti neki film navecer, u zadnje vrijeme kad god sam okrenuo bio je neki reality. Ko je zeljan prepucavanja SDS-SNSD, na web strani BN moze skinuti dnevnik i politicke dijaloske emisije.
Kome se ne gledaju Parovi, zaobidje ih na daljinskom. Kraj price.
To je to zaobidjes i rijesen problem . Ja doduse imam samo HD listu. Ovo ostalo me i ne zanima. To ti je hiljadu ljudi hiljadu cudi.
fortaleza

#25054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

senad82 wrote:Telemach testira arene na frekvenciji 434 qam256 pod oznakama od 1 do 9. Po epg sam zakljucio da su arene
Vjerojatno neka "interferencija" s područja gdje se prenose arene, velnet, bhb ili hs, nekakvo usklađivanje frekvencija ili slično.
smartXL

#25055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:Pa i BN je srpski. Ili nije? :lol: BN je besplatan. BN napada Dodika. Telemach izbacio BN. Izvuci zakljucak. Valjda ces biti u stanju na osnovu ponudjenih cinjenica.

A ni jednog trenutka nisam pricao o srbima u tom kontekstu o kojem hoces ti. Samo ti neznas da citas. Tebi je konfrotacija jedini nacin komunikacije na forumu. Spomenuo sam samo srpske clanove konkurencijskog vijeca koji su fakat i koji mogu biti dio tala ukoliko su Dodikovi. Kontas? Vjerovatno ne kontas.
Da, ali vi ste ga tek neki dan dobili? Gdje je do sad bio? BHT HD je besplatan, zasto ga jedino telecom naplacuje?
Ja ne zalim za BN al zalim zbog parova, idiotski potez
dembele

#25056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

interesantna obavjest BN televizije:
Obavještavamo gledaoce programa BN TV da nas ubuduće besplatno mogu gledati na teritoriji BiH, Srbije i Crne Gore.

Ukoliko nas pratite na teritoriji Srbije, BiH i Crne Gore, dovoljno je samo da se obratite lokalnom kablovskom operateru u Vašem gradu i da od njega zatražite da naš program besplatno uvrsti u Vašu ponudu.

Svi kablovski operateri u Srbiji, BiH i Crnoj Gori imaju nasu saglasnost za besplatno reemitovanje.

Ukoliko Vaš lokalni kablovski operater odbije Vašu ponudu slobodno nas kontaktirajte putem naših mejlova [email protected] i [email protected] ili putem našeg call centra +387 55 228 408

http://www.rtvbn.com/365900/Obavjestenj ... -operateri
sencobih

#25057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Sta se desava u parovima? Dajte neki link :-)
Benq

#25059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

sencobih wrote:Sta se desava u parovima? Dajte neki link :-)
Nista narocito , pricaju neke bajke o hd kanalima na mojatv i niskim cijenama kao i velikim brzinama interneta , ali su poceli da placu kad su skontali da se nalaze u 21. vijeku gdje je nekima senzacija objaviti da imaju flat internet sa brzinom od 32Kbps , ma cirkus , steta sto ne mozes gledati ali vjeruj mi trenutno raja pada od smijeha :lol:
dembele

#25060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Znaci u narednih 9 mjeseci svi korisnici Telemacha ce svakodnevno pratiti kako pacijenti iz Parova ili :sleep: ili :meza1: ili :janpi: ili :nasolji1:
.Cesto se :fight: pa neko zavrsi :hitna:
Naravno svi ce sa nestpljenjem ocekivati kada ce ko koga :izet:

Sve pohvale za Telemach koji su jos od vremena ubacivanja Grand TV i ovih Parova pokazali da im je cilj kako to i sami kazu ubacivanje sto kvalitetnijih kanala :thumbup:
probook

#25061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

dembele wrote:Znaci u narednih 9 mjeseci svi korisnici Telemacha ce svakodnevno pratiti kako pacijenti iz Parova ili :sleep: ili :meza1: ili :janpi: ili :nasolji1:

Sve pohvale za Telemach koji su jos od vremena ubacivanja Grand TV i ovih Parova pokazali da im je cilj kako to i sami kazu ubacivanje sto kvalitetnijih kanala :thumbup:
Dzaba da izvinete serete vec par stranica...osvrnite se oko sebe Grand i Parovi i Big brother se masovno gledaju
Johnny071

#25062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

dok je god internet djaba, dobro je ko jos gleda televiziju :D
evo uspio sam spojit 2 Docsis 3.0 modema u load balance, radi ko sat.

Image
dpjokala26

#25063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dpjokala26 »

cuj izjave koju je dala bn tv..."treba traziti objasnjenje od telemacha"? nista ne pitamo zasto ste iskljucili.
imate nasu podrsku. :licka: :mokri:
dembele

#25064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

probook wrote:
dembele wrote:Znaci u narednih 9 mjeseci svi korisnici Telemacha ce svakodnevno pratiti kako pacijenti iz Parova ili :sleep: ili :meza1: ili :janpi: ili :nasolji1:

Dzaba da izvinete serete vec par stranica...osvrnite se oko sebe Grand i Parovi i Big brother se masovno gledaju
Svjestan sam ja drug da se to gleda, ali kao njihov pretplatnik valjda mogu iznijeti svoje misljenje o trenutnoj programskoj ponudi. Jest da nece nesto promijeniti ali ipak drago mi je sto vidim da i drugi korisnici Telemacha koji pisu na ovom topicu dijele isto misljenje
dječak sa šibicama

#25065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

sencobih wrote:haj parovi 1, ali što parovi 2 :lol: :lol: :lol: ludilo
Kad Zmaj nokautira Eru Ojdanica, da imas pogled iz vise uglova :D
crnivrag

#25066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Evo odgovor koji je Telemach uputio korisnicima na svojoj Facebook stranici:

"Kompanija Telemach nastavlja sa obogaćivanjem programske ponude TV kanala. D3 digitalna ponuda Telemach-a sada je obogaćena novim kanalima za koje je iskazano posebno interesovanje. Vodeći računa da u D3 digitalnoj ponudi kompanije Telemach budu zastupljeni kvalitetni regionalni kanali, programsku šemu obogatili smo kanalima: „PAROVI 1.“ i „PAROVI 2.“ koji prate događanja reality show-a “Parovi” 24/7. Navedeni kanali biti će dostupni u BiH, ekskluzivno samo na Telemach-u i to u D3 digitalnom Start paketu. Još jedan novi kanal od sada u ponudi Telemach-a kao dio digitalnog D3 Osnovnog paketa je i „Russia Today“, višejezična informativna televizija koja prenosi ekskluzivne vijesti o dešavanjima u svijetu. Televizija RT osnovana je 2005. godine i za potrebe rada ove medijske kuće zaposleno je 100 novinara širom svijeta. Sjedište televizije je u Moskvi, a dopisništva se nalaze u Washingtonu, Miamiju, Los Angelesu, Londonu, Parizu, Delhiju i Tel Avivu. Televizija prenosi program na engleskom, španjolskom i arapskom jeziku. Istovremeno, obavještavamo korisnike da je istekao ugovor između televizije „BN“ i grupacije kablovskih provajdera Jugoistočne Evrope „UNITED GROUP“, u čijem je sastavu i kompanija Telemach, te zbog toga kanali „BN” i “BN Music” više neće biti dio programske šeme. Umjesto “BN” kanala, korisnici analognog i digitalnog Start paketa mogu pratiti vrlo gledani kanal “AXN”. „AXN“ je jedan od najpopularnijih filmskih kanala namijenjen ljubiteljima avanturističkih, humorističkih, naučno-fantastičnih serija i filmova, kao i dobrih reality emisija i muzike. Gledaoci na „AXN“ kanalu mogu očekivati neke od najpopularnijih svjetskih serija i filmova kao što su „Hanibal“, „Glasnici“, „Vladavina“, „Marinci“, „Bez granica“ itd. Dodajemo i to da navedenom optimizacijom frekvencija, kompanija Telemach stvara preduslove za skoro uvođenje novih interaktivnih TV usluga prema svojim korisnicima."
DON_eARL

#25067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Blago nama pa smo se našli na ovoj temi. 10-15 korisnika koji ne gledaju ovakve emisije i još par padobranaca iz konkurentskih firmi, koji traže bilo kakav razlog da pljuju Telemach, protiv hiljada nezaposlenih ljudi koji nemaju pametnijeg posla pored gledanja sapunica i rijaliti emisija. :-) Ne bi me čudilo da su stvarno pozivali korisnike slučajnim izborom i od većine dobili odgovor da hoće više emisija ovog tipa...
Johnny071

#25068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Johnny071 »

pa jes, treba ljudima dat broj telefona generalnog direktora pa nek ga pitaju, imal mu ko brojeve mobitela ?
hipija

#25069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Hajde mogao bi covjek nekako istrpiti dok ne zavrse Parovi, ali cinjenica je da ce u eteru uvijek biti aktuelna neka rijaliti budalastina, pa ce ova dva kanala po svemu biti rezervisana za 24-satno pracenje regionalnih psihopata i kurava. To je ono sto ne valja.
kakavdanakneiskustvu

#25070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

leon25 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:kakav je ovo city tv na broju 60,ciji je to kanal?
lokalni mostarski kanal

super,bas nam je svima taj kanal trebao
sencobih

#25071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Benq wrote:
sencobih wrote:Sta se desava u parovima? Dajte neki link :-)
Nista narocito , pricaju neke bajke o hd kanalima na mojatv i niskim cijenama kao i velikim brzinama interneta , ali su poceli da placu kad su skontali da se nalaze u 21. vijeku gdje je nekima senzacija objaviti da imaju flat internet sa brzinom od 32Kbps , ma cirkus , steta sto ne mozes gledati ali vjeruj mi trenutno raja pada od smijeha :lol:
Parovi su poklon od nadleznog sektora vjernim korisnicima i dežurnim braniocima
lokalni_razdjevicar

#25072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevicar »

crnivrag wrote:Evo odgovor koji je Telemach uputio korisnicima na svojoj Facebook stranici:

"Kompanija Telemach nastavlja sa obogaćivanjem programske ponude TV kanala. D3 digitalna ponuda Telemach-a sada je obogaćena novim kanalima za koje je iskazano posebno interesovanje. Vodeći računa da u D3 digitalnoj ponudi kompanije Telemach budu zastupljeni kvalitetni regionalni kanali, programsku šemu obogatili smo kanalima: „PAROVI 1.“ i „PAROVI 2.“ koji prate događanja reality show-a “Parovi” 24/7. Navedeni kanali biti će dostupni u BiH, ekskluzivno samo na Telemach-u i to u D3 digitalnom Start paketu. Još jedan novi kanal od sada u ponudi Telemach-a kao dio digitalnog D3 Osnovnog paketa je i „Russia Today“, višejezična informativna televizija koja prenosi ekskluzivne vijesti o dešavanjima u svijetu. Televizija RT osnovana je 2005. godine i za potrebe rada ove medijske kuće zaposleno je 100 novinara širom svijeta. Sjedište televizije je u Moskvi, a dopisništva se nalaze u Washingtonu, Miamiju, Los Angelesu, Londonu, Parizu, Delhiju i Tel Avivu. Televizija prenosi program na engleskom, španjolskom i arapskom jeziku. Istovremeno, obavještavamo korisnike da je istekao ugovor između televizije „BN“ i grupacije kablovskih provajdera Jugoistočne Evrope „UNITED GROUP“, u čijem je sastavu i kompanija Telemach, te zbog toga kanali „BN” i “BN Music” više neće biti dio programske šeme. Umjesto “BN” kanala, korisnici analognog i digitalnog Start paketa mogu pratiti vrlo gledani kanal “AXN”. „AXN“ je jedan od najpopularnijih filmskih kanala namijenjen ljubiteljima avanturističkih, humorističkih, naučno-fantastičnih serija i filmova, kao i dobrih reality emisija i muzike. Gledaoci na „AXN“ kanalu mogu očekivati neke od najpopularnijih svjetskih serija i filmova kao što su „Hanibal“, „Glasnici“, „Vladavina“, „Marinci“, „Bez granica“ itd. Dodajemo i to da navedenom optimizacijom frekvencija, kompanija Telemach stvara preduslove za skoro uvođenje novih interaktivnih TV usluga prema svojim korisnicima."
Da nije žalosno bilo bi smiješno
Banksy

#25073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Banksy »

lokalni_razdjevicar wrote:
crnivrag wrote:Evo odgovor koji je Telemach uputio korisnicima na svojoj Facebook stranici:

"D3 digitalna ponuda Telemach-a sada je obogaćena novim kanalima za koje je iskazano posebno interesovanje.
Vodeći računa da u D3 digitalnoj ponudi kompanije Telemach budu zastupljeni kvalitetni regionalni kanali, programsku šemu obogatili smo kanalima: „PAROVI 1.“ i „PAROVI 2.“ koji prate događanja reality show-a “Parovi” 24/7.
Da nije žalosno bilo bi smiješno
Stoka seljačka ...
hekaton

#25074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hekaton »

kakavdanakneiskustvu wrote:
leon25 wrote:
lokalni mostarski kanal

mladi ljudi to rade, dajte malo podrske :D
probook

#25075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

kakavdanakneiskustvu wrote:
leon25 wrote:
lokalni mostarski kanal

U Mostaru je desetine hiljada korisnika TM tako da...
Locked