Zar to treba utvrđivati kad se zna?GAU8 wrote: ↑15/02/2022 21:00Vec sam pisao, problem je sto se nije utvrdilo ima li amneziju ili nema. Pa ne zivimo u doba inkvizicije...kakotakonikako wrote: ↑15/02/2022 20:47
A ZASTO nece da kaze ona ??????
ONA je kljuc svega.
Kome to nije jasno, taj je ili placenik ( sto bi neki rekli sendvicar ) ili ima licnu korist od toga i beskorisno trola i pise eseje ovdje.
- ovo gore napisano je stav komsije Sulje - bivseg Titinog drota. Ja samo prenosim sto mi on kaze , mada se ponekad ne slazem sa njime. Ali zao mi ga i to mu reci, jer znam da ima dosta pouzdanih informacija, koje mogu saznati od njega ( ne ovisno za ovaj slucaj ). A pouzdane informacije su uvijek dobro dosle.
Slučaj Dženan Memić
-
bitangeIprinceze
#25026 Re: Slučaj Dženan Memić
-
YouAreMyDestiny
#25027 Re: Slučaj Dženan Memić
Ko zna? Komšinica Mejra, treća kuća lijevo? Pa rekla Hasni, a ona Arijani, dok su čopale pitu?
- kakotakonikako
#25028 Re: Slučaj Dženan Memić
Ispravka krivog navoda:
Komsija Suljo, bivsi Titin drot, kaze da Hasna ne čopa pitu. Zna je on licno i kaze jos da je ona prava gospodja. Ako se njoj ne izvines ovdje javno - kaze da ce iznijeti neke podatke koje zna .
-
denden
#25029 Re: Slučaj Dženan Memić
Dogma-vjerovanje ili sistem vjerovanja koje članovi jedne grupe prihvataju bez ikakvog kritičkog preispitivanja ili sumnji.
U ovom slučaju se "grupa" zove "sekta murizovaca".
Elementarna dogma njihove je sekte je "Alisa Mutap glumi amneziju, u pitanju je zavjera prikrivanja nekog moćnika".
Imamo čak i kontekst i vrijeme nastajanja te dogme:
Početak teorije zavjere je kad je kad su Mutapi otišli, par dana nakon događaja, kući Memića i kad je Alisa transparentno i u najboljoj namjeri da pomogne istini ispričala sjećanje/fleš/košmar o "prljavom licu sa razbarušenom kosom koje ju gleda iz auta". (Isto je podijelila sa policijom, koji su joj davali fotografije mogućih sumnjivaca ne bi li nekog prepoznala).
Tad je sumanuti Muriz flipnuo, skontao "vidi, ona zna ko je u pitanju, a neće da mi kaže ime, glumi amneziju, mora da je neki moćnik, u pitanju je zavjera". Tražio je od Zijada Mutapa da mu kažu ime, a ovaj mu nije imao šta reći i kleo se da ne zna.
I to je ta priča o "lažnoj amneziji", tada počinju bolesne kampanje linča, odatle Murizovo, hodžino i Feragetovo retardirano gutanje priče lažnog očevica E.M. o tome da Muamer Budnjo, sin SDA tajkuna, šamara Alisu Mutap nad Dženanovim tijelom u Aleji.
Murizovce je najlakše prepoznati po tome što slijepo slijede ovu dogmu Muriza Memića. Bilo ko od njih ko bi počeo razmišljati svojom glavom i izražavati sumnju u tu dogmu (tipa da je Alisa prošla poligraf, da je besmislena, a dosad i raskrinkana, ubleha o najmanje 50 "zavjerenika" koji su se organizovali u roku od pet minuta, da je besmisleno da Alisa štiti nekog ko je i njoj razbio glavu i mogao ju ubiti da je udarac bio jači, da je besmisleno da njen otac navodno organizuje zavjeru prikrivanja napadača na svoju ćerku, da je Alisa Mutap povraćala na putu do bolnice, da je jedno vještačenje kontradiktorno, drugo potpuno u njenu korist, treće podijeljeno, dok je vještak Karan potvrdio da ona, ako nije bila pijana ili drogirana, ima amneziju, ali da je propušteno da se to utvrdi te noći, da je amnezija uobičajena za situacije emotivnog ili tjelesnog šoka, a ovdje imamo oba elementa, da nikakvi stvarni dokazi mimo sumnje u njenu amneziju ne postoje koji bi podržali verziju o njenom učešću u zavjeri i dali im smislen motiv...itd....) bio bi izopšten iz sekte.
-
denden
#25030 Re: Slučaj Dženan Memić
Odmah se vidi da si ti mašala bistar i pametan, a taj Suljo ti je ograničen kao balkončić na kojem se plavuša začuđeno češe po glavi.kakotakonikako wrote: ↑15/02/2022 20:47
ONA je kljuc svega.
Kome to nije jasno, taj je ili placenik ( sto bi neki rekli sendvicar ) ili ima licnu korist od toga i beskorisno trola i pise eseje ovdje.
- ovo gore napisano je stav komsije Sulje - bivseg Titinog drota. Ja samo prenosim sto mi on kaze , mada se ponekad ne slazem sa njime. Ali zao mi ga i to mu reci, jer znam da ima dosta pouzdanih informacija, koje mogu saznati od njega ( ne ovisno za ovaj slucaj ). A pouzdane informacije su uvijek dobro dosle.
-
bitangeIprinceze
#25031 Re: Slučaj Dženan Memić
denden wrote: Murizovce je najlakše prepoznati po tome što slijepo slijede ovu dogmu Muriza Memića. Bilo ko od njih ko bi počeo razmišljati svojom glavom i izražavati sumnju u tu dogmu (tipa da je Alisa prošla poligraf, da je besmislena, a dosad i raskrinkana, ubleha o najmanje 50 "zavjerenika" koji su se organizovali u roku od pet minuta, da je besmisleno da Alisa štiti nekog ko je i njoj razbio glavu i mogao ju ubiti da je udarac bio jači, da je besmisleno da njen otac navodno organizuje zavjeru prikrivanja napadača na svoju ćerku, da je Alisa Mutap povraćala na putu do bolnice, da je jedno vještačenje kontradiktorno, drugo potpuno u njenu korist, treće podijeljeno, dok je vještak Karan potvrdio da ona, ako nije bila pijana ili drogirana, ima amneziju, ali da je propušteno da se to utvrdi te noći, da je amnezija uobičajena za situacije emotivnog ili tjelesnog šoka, a ovdje imamo oba elementa, da nikakvi stvarni dokazi mimo sumnje u njenu amneziju ne postoje koji bi podržali verziju o njenom učešću u zavjeri i dali im smislen motiv...itd....) bio bi izopšten iz sekte.
A šta je rekao dr. Dizdarević, vrhunski stručnjak?
-
bitangeIprinceze
#25032 Re: Slučaj Dženan Memić
-
denden
#25033 Re: Slučaj Dženan Memić
Dizdarević, jedan od osam, s Karanom-devet, vrhunskih stručnjaka koji su učestvovali u vještačenju.
Rekao je da na osnovu dokumentacije ne može potvrditi amneziju uzrokovanu udarcem, a da pacijenta nije lično pregledao. Iako mu niko od ostalih dvoje iz tima nije hijerarhijski nadređen i nije ga mogao spriječiti da pošteno uradi svoj posao i pregleda pacijenta. Znači, bio je aljkav. Rekao je u suštini da mrzi Seku. Jedina osoba iz tog tima koja je pregledala Alisu i utvrđivala mogućnost postojanja i psihogene amnezije je utvrdila da ima amneziju.
Poenta je da samo sektaš može na osnovu svega isključiti svaku mogućnost da Alisa Mutap ima amneziju.
-
denden
#25034 Re: Slučaj Dženan Memić
A posebno je indikativno što je Alisa Mutap sve vrijeme govorila da je spremna da se podvrgne vještanju bilo kojeg tima, domaćeg ili stranog, jer nema šta da krije i želi da se utvrdi istina.
To nije ponašanje nekog krivca ili lažova.
Državno tužilaštvo je tokom istrage tražilo produženje pritvora za Alisu Mutap od 25 dana, za koje vrijeme su obećali da će je izvještačiti, čak su rekli da su formirali tim, te da će podići optužnicu. Slagali su, optužnicu su podigli, a nju nisu izvještačili.
Izgleda da je nepovoljan nalaz po njih bio rizik u koji se nisu htjeli upuštati, jer bi im praktično uništio šanse da podignu optužnicu.
Izgleda da sami nemaju dovoljno povjerenja u svoju tvrdnju da Alisa Mutap glumi amneziju.
To nije ponašanje nekog krivca ili lažova.
Državno tužilaštvo je tokom istrage tražilo produženje pritvora za Alisu Mutap od 25 dana, za koje vrijeme su obećali da će je izvještačiti, čak su rekli da su formirali tim, te da će podići optužnicu. Slagali su, optužnicu su podigli, a nju nisu izvještačili.
Izgleda da je nepovoljan nalaz po njih bio rizik u koji se nisu htjeli upuštati, jer bi im praktično uništio šanse da podignu optužnicu.
Izgleda da sami nemaju dovoljno povjerenja u svoju tvrdnju da Alisa Mutap glumi amneziju.
-
bitangeIprinceze
#25035 Re: Slučaj Dženan Memić
A ko je ta jedina osoba?denden wrote: ↑16/02/2022 18:50Dizdarević, jedan od osam, s Karanom-devet, vrhunskih stručnjaka koji su učestvovali u vještačenju.
Rekao je da na osnovu dokumentacije ne može potvrditi amneziju uzrokovanu udarcem, a da pacijenta nije lično pregledao. Iako mu niko od ostalih dvoje iz tima nije hijerarhijski nadređen i nije ga mogao spriječiti da pošteno uradi svoj posao i pregleda pacijenta. Znači, bio je aljkav. Rekao je u suštini da mrzi Seku. Jedina osoba iz tog tima koja je pregledala Alisu i utvrđivala mogućnost postojanja i psihogene amnezije je utvrdila da ima amneziju.
-
bitangeIprinceze
#25036 Re: Slučaj Dženan Memić
Karan nije vrhunski stručnjak. On je stručnjak-kriminalac stvoren za mafiju.
-
bitangeIprinceze
-
denden
#25038 Re: Slučaj Dženan Memić
ROCISTE ZA PRITVOR, 18.06.2021.
Kisić je navela i da ukoliko imamo dva oprečna nalaza vještačenje, treba provesti novo vještačenje, kojim će se otkloniti sve nedoumice.
Kazala je da se odbrana Alise Ramić više puta obraćala Tužilaštvu i zahtijevala od njih da naredi novo vještačenje, "bilo gdje u svijetu i bilo kojom metodom, kada god to žele i gdje god to žele", ali da , iako su više puta slali urgencije, Tužilaštvo to nije željelo uraditi. Dodala da je u oktobru 2019. godine dostavila Tužilaštvu kompletnu medicinsku dokumentaciju Alise Ramić, ali oni to nikad nisu željeli koristiti.
- I danas smo tu gdje jesmo. Osumnjičena se pet puta nudi da se utvrdi da li je tačno ono što joj se stavlja na teret i mi se danas nalzimo u ovoj sudnici - kazala je Kisić.
Dizdarevic na osnovu dokumentacije nije mogao potvrditi da je imala amneziju od udarca. Prema ovoj formulaciji tuzioca, Dizdarevic nije negirao, nego nije mogao potvrditi.Zatim je, kako je naveo tužilac, rađeno drugo vještačenje, u kojem je navedeno da je na temelju CT-a mozga utvrđeno da je imala amneziju, a potom je bio i "pokušaj trećeg vještačenja gdje u nalazu prof. dr. Kemal Dizdarević i prof. dr. Sandra Vegar-Zubović kažu da nisu zadovoljeni svi kriteriji koji bi potvrdili da je imala potres mozga".
Kazao je (branilac) da se radi o zloupotrebi pritvora, koji se koristi kao sredstvo ucjene i prinude.
- Ako se ne sjetiš ideš u pritvor - kazao je Dragović.
Pitao je tužioce zašto nisu naredili vještačenje, kazavši kako s ovim slučajem "drže naciju kao taoce".
- kakotakonikako
#25039 Re: Slučaj Dženan Memić
" Boj se Danajaca i kad darove nose " je moj komentar na ovaj tvoj post.denden wrote: ↑16/02/2022 18:41Odmah se vidi da si ti mašala bistar i pametan, a taj Suljo ti je ograničen kao balkončić na kojem se plavuša začuđeno češe po glavi.kakotakonikako wrote: ↑15/02/2022 20:47
ONA je kljuc svega.
- ovo gore napisano je stav komsije Sulje - bivseg Titinog drota. Ja samo prenosim sto mi on kaze , mada se ponekad ne slazem sa njime. Ali zao mi ga i to mu reci, jer znam da ima dosta pouzdanih informacija, koje mogu saznati od njega ( ne ovisno za ovaj slucaj ). A pouzdane informacije su uvijek dobro dosle.![]()
A komsija Suljo, bivsi Titin drot, na tvoj post rece, ispijajuci svoju ko zna po redu brlju, " Eh da mi ga je samo sresti i procesuirati nekoliko minuta "
-
meridiyan
#25040 Re: Slučaj Dženan Memić
pozdravi komsiju Sulju , svidja mi se njegovo razmisljanjekakotakonikako wrote: ↑16/02/2022 23:27" Boj se Danajaca i kad darove nose " je moj komentar na ovaj tvoj post.
A komsija Suljo, bivsi Titin drot, na tvoj post rece, ispijajuci svoju ko zna po redu brlju, " Eh da mi ga je samo sresti i procesuirati nekoliko minuta "![]()
-
dzolix
#25041 Re: Slučaj Dženan Memić
Prvo ide istraga o istrazi da se chuju svi iskazi pa onda slijedi vjestacenje hard diska , vjestacenje Alise ako bude potrebno i vjestacenje odnosa povreda i vozila ako bude bilo potrebno.
-
bitangeIprinceze
#25042 Re: Slučaj Dženan Memić
A ko je do sada vještačio alisu
-
dzolix
#25043 Re: Slučaj Dženan Memić
Mislis li ko je vjestacio oficijelno ili uopste.
Ja sam vjestacio neoficijelno i indirektno.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kakva je razlika izmedju laznog iskaza i pogresnog iskaza.
-
bitangeIprinceze
#25044 Re: Slučaj Dženan Memić
-
bitangeIprinceze
-
dzolix
#25046 Re: Slučaj Dženan Memić
Alisu mogu vjestaciti doktori iz medicinskog ugla, pravnici iz pravnog , policajci iz krim ugla, sve to treba biti objedinjeno hronoloski i u kontekstu da bi bilo jasno o cemu se radi.
-
bitangeIprinceze
#25047 Re: Slučaj Dženan Memić
E hajd sad sokoledzolix wrote: ↑17/02/2022 06:04
Mislis li ko je vjestacio oficijelno ili uopste.
Ja sam vjestacio neoficijelno i indirektno.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kakva je razlika izmedju laznog iskaza i pogresnog iskaza.
-
bitangeIprinceze
#25048 Re: Slučaj Dženan Memić
-
dzolix
#25049 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja, iz tih svih uglova,,,, to je sve istraga slucaj Alisa.
I ti si ucestvovo u istrazi svojim pitanjima i ubacivanjima.
-
bitangeIprinceze