Opetja033 wrote:
Vrlo arogantan i licemjeran komentar.
Da su Njemci izbacilli iz Bundestaga jednu jedinu stranku koja je otvoreno priznavala Holokaust, da u njemacom Bundestagu nijedna stranka ne priznaje Holokaust i sve se bave revizijom historije, da su im na celu drzave ideolozi i potrckala nacizma - sta bi ti to govorilo o vecini Njemaca? Sta bi svakom normalnom govorilo o vecini Njemaca. Pa i tebi? Ali naravno kada ti se dirnu Srbi onda to nije ista stvar. A situacija je potpuno identicna poredjenju koje sam povukao (izuzmemo li stranke manjina u skupstini Srbije). Dakle licemjerno i arogantno.
Ja sam kroz svoje komentare rekao sve o ISILU-u, isto kao sto si ti rekao o cetnicima. Dakle niti sam ja isilovac, niti si ti cetnik. Na kraju krajeva dobar si primjer onoga na sta sam mislio pisuci citirani komentar: nisam te jednom nazvao cetnikom i saloncem na pocetku, medjutim uvidio sam da nisam bio u pravu. Mislim da sam ti se cak i izvinuo.
Jbg, dok kao narod ne dozivite katarzu morace te zivjeti sa tim da vas vecina ljudi na prostoru Balkana gleda na taj nacin. Mentalitet prezivljavanja.
vidi, prvo ja se osjecam kao bosanac, izjasnio se kao bosanac i stajao mirno uz bh himnu dok sam nosio drzavni dres u jednoj od mladjih selekcija.
drugo, ne radi se o srbima. ni njemcima. ni hrvatima. ni japancima, amerikancima ili turcima. svi oni su dovoljno sranja uradili da ih se kolektivno okrivljuje. pa ipak niko ne kaze svi amerikanci su isti ili svi hrvati su isti. iako su hrvati upravo ti koji su najvece zlocine na balkanu pocinili (u novije vrijeme naravno, sve ukupno su tu turci prvi. jebiga najvise vremena imali). dakle isto bih reagovao da si rekao svi hrvati jedva cekaju da naprave novi jasenovac i da ih tako treba gledati. nikad! moj post se odnosio na kolektivnu krivicu. ti si otisao korak dalje gdje si sve srbe stavio kao zlocince koji samo cekaju trenutak. iz toga je proizisao onaj post.
jos nesto, ajde daj mi jos neki primjer te katarze. ajmo reci da ako imas jedan primjer, da je to izuzetak od pravila. dakle daj mi samo jos jedan. rusi? japanci? austrijanci? hrvati nakon ww2? italijani? amerikanci? i ovo sve od 1900. da ne idemo prije
mi se u 99% slucajeva ne slazemo ali te postujem kao forumasa. obicno argumentovano diskutujes i znas o cemu pricas iako ti se sa 99% stavova ne slazem. primjer je onih par postova na temi o siriji. zato ti i odgovaram normalno. kao sto si ti meni. ne, ne smatram te isilovcem, to je ilustracija. paralela sa onim : "svi su oni isti"
p.s. volio bih ja da moze izdrzati na forumu tema o kolektivnoj krivici ali nema sanse. pun je forum indijanaca tako da ce nam i ovu prepisku admin obrisati nazalost..