Ukrajina

Kaligula I

#25026 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Image

...tipični 'underground'...
...ona, Anna Duritskaya, 25 god.,aktivistica -Desnog sektora- upravo se vratila iz Švicarske ( sa kiretaže ) gdje je dobila instrukcije od SBU
...on,Boris Nemcov, - 55 god ( 4 djece sa 4 žene ) inače osvjedočeni kriminalac, politički neiskoristiv biva likvidiran od strane SBU
...'bogomoljka' ga dovela na mjesto već unaprijed isplaniranog zločina...Majstor i Margarita...Nemcov je najvjerovatnije žrtva mafijaskog obracuna u ruskom pozemlju...

...a rusofobi iliti amerofili nastavljaju sa svojom groteskom...oni u stilu svojih idola preko 'bare' već unaprijed znaju ko je ideolog zločina...tipična kaubojština...a kunu se u demokraciju...

...meni je u ovoj situaciji orjentir motiv...pitam se, zasto bi Putin likvidirao minornog političkog oponenta kad je evidentno da mu ni jedan nije niti do koljena?...ni jedne jedine koristi on ne može izvuči iz smrti Nemcova, a bezbroj stete...e sad se treba zapitat kome je u ovo u interesu?...mnogima, no sud je tu da kaže svoje...
Kaligula I

#25027 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

http://www.youtube.com/watch?v=69Qwju5n ... r_embedded

...evo dokaza da je i sam Putin još prije tri godine predvidjeo ovakvu mogućnost...
Co0l

#25028 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

:lol:
Lik im'o cetvoro djece sa cetiri zene,naravno da je zasluzio da bude ubiVen.Razvratnik jedan!

'Sud je tu da kaze svoje' ali zna se da nije Putin krivac nego mafija :lol:

Talk 'bout groteska...
fosna2014

#25029 Re: Ukrajina

Post by fosna2014 »

Koje je boje njena haljina? :D

Ukrajinski parlament

Image
Image
Image
Image
Danguba

#25030 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Šamara Keri bez pardona. :izet:

:D
jastuk1

#25031 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

fosna2014 wrote:Koje je boje njena haljina? :D

Ukrajinski parlament

Image
Aaaa ybt... a ja prvo što pomislih gleda hudnica u onaj test da nije trudna... :skoljka:
Opetja033

#25032 Re: Ukrajina

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote:
Opetja033 wrote:
KENJAC wrote:I ... kako ti vidis izlaz iz svega ovoga ( , . , ? ; ) a evo ti interpunkcija pa ih sam distribuisi na odgovarajuci nacin !
Kada Srbi prodju kroz katarzu kroz koju su Njemci prosli. Do tog trenutka je bezobrazno, drsko i nevjerovatno arogantno ocekivati da ce zrtve jedinog genocida u Europi nakon 2 svj. rata pruziti ruku ili imati povjerenje u svoje dzelate.
Do tada ja svakog Srbina kojeg ne znam citav zivot gledam kao cetnika i potencijalnog neprijatelja sve dok ne dokaze suprotno. Sami su krivi, sami pokazuju da se ne zele suociti sa onim sto su radili tako da me prosto boli neka stvar da li ce ikada dozivjetu tu katarzu. Ona je potrebna prvenstveno njima, mi ostali znamo na cemu smo.
Da ti ja onda frontalno kazem da nisi dobar u glavu i da nisi bolji od njih. A da, ti si u stvari isti kurko kao isil. Dok se ne dokaze suprotno naravno
Vrlo arogantan i licemjeran komentar.

Da su Njemci izbacilli iz Bundestaga jednu jedinu stranku koja je otvoreno priznavala Holokaust, da u njemacom Bundestagu nijedna stranka ne priznaje Holokaust i sve se bave revizijom historije, da su im na celu drzave ideolozi i potrckala nacizma - sta bi ti to govorilo o vecini Njemaca? Sta bi svakom normalnom govorilo o vecini Njemaca. Pa i tebi? Ali naravno kada ti se dirnu Srbi onda to nije ista stvar. A situacija je potpuno identicna poredjenju koje sam povukao (izuzmemo li stranke manjina u skupstini Srbije). Dakle licemjerno i arogantno.

Ja sam kroz svoje komentare rekao sve o ISILU-u, isto kao sto si ti rekao o cetnicima. Dakle niti sam ja isilovac, niti si ti cetnik. Na kraju krajeva dobar si primjer onoga na sta sam mislio pisuci citirani komentar: nisam te jednom nazvao cetnikom i saloncem na pocetku, medjutim uvidio sam da nisam bio u pravu. Mislim da sam ti se cak i izvinuo.

Jbg, dok kao narod ne dozivite katarzu morace te zivjeti sa tim da vas vecina ljudi na prostoru Balkana gleda na taj nacin. Mentalitet prezivljavanja.
muzicar_iz_parka

#25033 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Opetja033 wrote:

Da su Njemci izbacilli iz Bundestaga jednu jedinu stranku koja je otvoreno priznavala Holokaust, da u njemacom Bundestagu nijedna stranka ne priznaje Holokaust i sve se bave revizijom historije, da su im na celu drzave ideolozi i potrckala nacizma - sta bi ti to govorilo o vecini Njemaca? Sta bi svakom normalnom govorilo o vecini Njemaca. Pa i tebi? Ali naravno kada ti se dirnu Srbi onda to nije ista stvar. A situacija je potpuno identicna poredjenju koje sam povukao (izuzmemo li stranke manjina u skupstini Srbije). Dakle licemjerno i arogantno.

Ja sam kroz svoje komentare rekao sve o ISILU-u, isto kao sto si ti rekao o cetnicima. Dakle niti sam ja isilovac, niti si ti cetnik. Na kraju krajeva dobar si primjer onoga na sta sam mislio pisuci citirani komentar: nisam te jednom nazvao cetnikom i saloncem na pocetku, medjutim uvidio sam da nisam bio u pravu. Mislim da sam ti se cak i izvinuo.

Jbg, dok kao narod ne dozivite katarzu morace te zivjeti sa tim da vas vecina ljudi na prostoru Balkana gleda na taj nacin. Mentalitet prezivljavanja.
Njemačka je bila poražena strana u ww2, a kasniji zakoni i uređenje države nametnuto od strane saveznika, iz tog je nastalo ovo što danas postoji.

Rat u BiH je prestao potpisivanjem mirovnog sporazuma, formalno nema poražene strane, a ni mogućnosti da se nametne manjem entitu ili Srbiji da prođu isto što su Njemci prošli u gore pomenutom slučaju.

Iluzorno je očekivati "katarzu" kod Srba, ne bi je bilo ni kod Švaba da nisu bili okupirani od saveznika.
Bodkin

#25034 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:

vidi, prvo ja se osjecam kao bosanac, izjasnio se kao bosanac i stajao mirno uz bh himnu dok sam nosio drzavni dres u jednoj od mladjih selekcija.
drugo, ne radi se o srbima. ni njemcima. ni hrvatima. ni japancima, amerikancima ili turcima. svi oni su dovoljno sranja uradili da ih se kolektivno okrivljuje. pa ipak niko ne kaze svi amerikanci su isti ili svi hrvati su isti. iako su hrvati upravo ti koji su najvece zlocine na balkanu pocinili (u novije vrijeme naravno, sve ukupno su tu turci prvi. jebiga najvise vremena imali). dakle isto bih reagovao da si rekao svi hrvati jedva cekaju da naprave novi jasenovac i da ih tako treba gledati. nikad! moj post se odnosio na kolektivnu krivicu. ti si otisao korak dalje gdje si sve srbe stavio kao zlocince koji samo cekaju trenutak. iz toga je proizisao onaj post.

jos nesto, ajde daj mi jos neki primjer te katarze. ajmo reci da ako imas jedan primjer, da je to izuzetak od pravila. dakle daj mi samo jos jedan. rusi? japanci? austrijanci? hrvati nakon ww2? italijani? amerikanci? i ovo sve od 1900. da ne idemo prije

mi se u 99% slucajeva ne slazemo ali te postujem kao forumasa. obicno argumentovano diskutujes i znas o cemu pricas iako ti se sa 99% stavova ne slazem. primjer je onih par postova na temi o siriji. zato ti i odgovaram normalno. kao sto si ti meni. ne, ne smatram te isilovcem, to je ilustracija. paralela sa onim : "svi su oni isti"

p.s. volio bih ja da moze izdrzati na forumu tema o kolektivnoj krivici ali nema sanse. pun je forum indijanaca tako da ce nam i ovu prepisku admin obrisati nazalost..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25035 Re: Ukrajina

Post by pici »

četvrtak 5.03.2015 | 14:12
Ukrajina uvećava vojsku za trećinu
Izvor: Tanjug

Kijev -- Ukrajinski parlament usvojio je predlog zakona o povećanju broja pripadnika oružanih snaga za trećinu.
Image
Foto: Beta/AP

Time će ukupan broj ukrajinskih vojnika dostići 250.000, u trenutku kada se Kijev bori protiv proruskih aktivista na istoku zemlje.

Za nacrt zakona glasalo je 270 poslanika, što je znatno iznad 226 glasova koliko je potrebno da bi bio usvojen, i sada ostaje da ga potpiše predsednik Petro Porošenko, koji je predložio ovu meru prošlog meseca, čime će stupiti na snagu kao zakon, prenosi Rojters.

"Svako ko glasa protiv ovog zakona ili ga na podrži, radi u korist (ruskog predsednika Vladimira) Putina i ruske agresije, kako bi noga ruskog okupatora kročila na našu teritoriju u Donbasu i Krimu", rekao je lider Radikalne partije Oleh Lijaško.

Očigledno je, istakao je on, da će Ukrajina biti snažna i uspešna samo ako ima moćnu vojsku.

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Zorjan Škirjak rekao je da proruski aktivisti ne samo što ne prestaju sa pucnjavom i ne povlače se, već i pojačavaju svoje snage u južnoj pokrajini Donjeck, u blizini lučkog grada Marijupolja koji je pod kontrolom Kijeva.

Neimenovani portparol ukrajinske vojske je upozorio da su proruski aktivisti napali položaje ukrajinskih vojnika ili civilne mete 40 puta u protekla 24 sata, uključujući 17 artiljerijskih napada.

S druge strane, proruski aktivisti gotovo svakodnevno optužuju ukrajinske snage za granatiranje i napade vatrenim oružjem, podseća britanska agencija.
Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#25036 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

pravi potez ukrajine
trebali su to davno uraditi kao da ne znaju koga imaju za susjeda
jastuk1

#25037 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

japin_mutapi wrote:pravi potez ukrajine
trebali su to davno uraditi kao da ne znaju koga imaju za susjeda
Topovsko meso za čiste interese zapada i (slovima N - U - L - A) interesa Ukrajine. Samo nek vako nastave. Osiguravaju sredstva za krajnji raspad države. Budalčine naivne.

(I nipošto, nipošto da se niko nije usudio da mi spočitava da sam za Rusiju ili sličan kretenizam - nisam nikad!!!) jer kritikujem Ukrajinu. Samo vidim, jer je jasno ko dan, kolki su kreteni nasalacani, nahajcani za tuđi INTERes! Fuj.... Samopoštovanje - nula kroz ništa. Dignitet - minus 9000.
insomnia78

#25038 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Svjedocenje ranjenog ruskog tenkiste
http://blic.rs/i/539946
Co0l

#25039 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

insomnia78 wrote:Svjedocenje ranjenog ruskog tenkiste
http://blic.rs/i/539946
Jos jedan rudar iz Donbasa.
insomnia78

#25040 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Osmog februara je stiglo naređenje da kreću na front. Na putu do odredišta, blagosiljali su ih ljudi svih starosnih grupa, krsteći se, što je vojnike njegove jedinice, koji su većinom iz mongolskog plemena Burjata i budisti, prilično zabavljalo.
:lol: :lol: :lol:
jastuk1

#25041 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

insomnia78 wrote:
Osmog februara je stiglo naređenje da kreću na front. Na putu do odredišta, blagosiljali su ih ljudi svih starosnih grupa, krsteći se, što je vojnike njegove jedinice, koji su većinom iz mongolskog plemena Burjata i budisti, prilično zabavljalo.
I sad s ovim cerekanjem pokazuješ pokvareni, besramni cinizam i aroganciju. :zjev:
insomnia78

#25042 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Pa zar nije smjesno?
Ruska slavna pravoslavna

Sta se palis bezveze i on sam kaze da im je bilo smjesno
astala_vistala

#25043 Re: Ukrajina

Post by astala_vistala »

Porosenko ubija svoj narod,kao i Asad,Gadafi,Mubarak,Ben Ali,Sadam,Pinoče,Norrige,Guzman,Mosadak..koje licemjere..
Avetinho

#25044 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

astala_vistala wrote:Porosenko ubija svoj narod,kao i Asad,Gadafi,Mubarak,Ben Ali,Sadam,Pinoče,Norrige,Guzman,Mosadak..koje licemjere..
Zaboravio Tita, Aliju, Karadzica i kako se zvao onaj u Rvata Boban.
sumirprimus

#25045 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:
jahaci apokalipse... :D
nije dzaba ona opet nadiru barbari sa istoka... :skoljka:
Fantassin

#25047 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

dječak sa šibicama wrote:

http://www.liveleak.com/view?i=dfd_1425 ... 5LqlIXX.01

Ovima ne treba neprijatelj.
Majko Ukrajino sta izrodi :D :lol:
GAU8

#25048 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Poštuje li se primirje, vraćaju li se junaci ravnogorci kući? :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#25049 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

GAU8 wrote:Poštuje li se primirje, vraćaju li se junaci ravnogorci kući? :lol: :lol: :lol: :lol:
ma kakvo vracanje,pripremaju se za produzetke...
ukrajinci masovno izbacuju oficire po klasama,mijenjaju stari kadar,obnavljaju vojsku... :D
Challenger__

#25050 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Grad Slavjansk, anketa ukrajinske Hromadske TV: Kome vjerujete, Putinu ili Porošenku?

Post Reply