dustaban wrote:
Samo je pitanje koja je centrala!?

dustaban wrote:

MuaDib wrote:dustaban wrote:
Samo je pitanje koja je centrala!? I po čijem nalogu ofanziva piskarala...
Orange Revolution wrote:vi zeleni,uništili ste iole dostojan život čovjeka u proteklih 25god.Ovjde vam počinje kraj

E ako Ivana kaze onda mora da je takoHM 2011 wrote:Jao na dnevniku 3 kako ih Ivana Marić oslika....
tugo moja šta si učiniše....
jel to ona samoprozvana politička analitičarka koja ne zna razlikovati Č i Ć i dodatnu edukaciju u tom segmentu traži na GoogleTu ?? Ako je to ta, onda se slažem sa svime što je ona rekla i potpisujem svaku njenu rijeĆ-HM 2011 wrote:Jao na dnevniku 3 kako ih Ivana Marić oslika....
tugo moja šta si učiniše....
Nekidan, recimo - čitate već danima o tome – jedan federalni ministar, i to ni manje - ni više nego ministar policije, pijan za upravljačem službenog automobila izazvao sudar s jednim civilnim "polom", pa izašao iz auta i pobjegao u obližnji haustor mobitelom zovnuti službenog vozača da dođe po slupani auto. I prijavi da ga je on vozio.
Priznajte, u kojem drugom automobilu biste to mogli? Rekli bi Mostarci: šta će Volvo!
Svega par dana ranije, federalna je Vlada na sjednici u Mostaru donijela Uredbu o uvjetima, načinu korištenja i nabavci službenih putničkih automobila u organima uprave Federacije BiH. Što točno stoji u Uredbi, nije u vijesti iz Mostara precizno navedeno, ali saznali smo, eto, samo četiri dana kasnije. Sve po protokolu iz Uredbe o uvjetima i načinu korištenja službenih putničkih automobila, valjda iz točke 7, "za slučaj sudara s neslužbenim automobilom", ministar se iz bezbjednosnih razloga sklonio u najbliže skrovište i nazvao ovlaštenu osobu.
Ja lično sve bih dao da sam mogao vidjeti taj nezaboravni prizor. To kad ministar u jednoj ozbiljnoj državi, članici Ujedinjenih naroda, pripit izlazi iz slupanog automobila i bježi u prvi haustor. Pa kad iz lifta izađe recimo neka žena s djetetom i ugleda ministra unutarnjih poslova kako viri kroz vrata je li stigla policija. "Gospodine Kurteš, jestel to vi?!?", pita ga blago šokirana žena, a on prstom pokazuje da šuti. "Hvatamo neke vehabije, najbolje da se sklonite", šapne joj ministar sve onako nestabilan, gumenih nogu i vodenih očiju, vireći iza vrata haustora.
"Mama, a zašto čiko štuca?", pita u to mali slinavi balavac držeći se za majčinu haljinu, na što mu majka, crvenih obraza, objasni da "čiko štuca jer ga ljudi puno spominju". A gospodin ministar se nakon kraće pauze okrene i povjerljivo je upita: "Izvinte, da nemate slučajno mobitel?"
Suprotno društvenom konsenzusu o moralu i etici bosanskohercegovačkih političara u službenim limuzinama, od čega ministar Predrag Kurteš štuca i dan-danas, mene je slika ministra policije kako čuči u haustoru i šapćući u mobitel zove vozača da dođe po autu onako baš... raznježila. Malo je, eto, empirijskih dokaza da su i političari ljudska bića, od krvi i mesa – dobro, od alkohola i mesa – i, paradoksalno, upravo ta stvar sa službenim automobilima, sa skupim limuzinama tamnih stakala, zbog kojih ih se doživljava kao polubogove, pokazuje kako su oni zapravo tek jedni od nas, običnih ljudi što vole malo popiti, a još više onda vole pijani sami sjesti za volan. Federalni ministar policije postupio je upravo onako kako bi postupila golema većina ljudi: usrao se živ kad je vidio što je napravio, pa pobjegao u prvi haustor i nazvao jarana što radi u policiji.
Tokom svog boravka u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, Željko Komšić je za svoj kabinet kupio tri automobila i to BMW X5, Citroen C6 i Škoda Superb. Nemamo podatak o ukupnoj cijeni vozila, ali znamo da je samo Citroen C6 plaćen 120 hiljada KM. Treba napomenuti da Komšić, na osnovu zakonskih povlastica koje se odnose na korištenje automobila i nakon prestanka mandata, i dalje uživa u luksuznom terencu BMW X5 – to bi smo sada i za ovu priliku mogli nazvati “bijelim gorivom”.
Komšić, koji se predstavlja kao čovjek iz naroda, skroman i netipičan za bh. političara, uspio je nekoliko svojih savjetnika zaposliti u Predsjedništvo BiH, a što znači da su osobe koje su činile njegov tim tokom mandata, i nakon Komšićevog odlaska ostale da rade u ovoj instituciji.
U februaru 2015. godine u medije je dospio dio revizorskog izvještaja u kojem se vidi da je Komšić neosnovano potrošio budžetski novac za smještaj i boravak svoja tri saradnika u austrijskom skijalištu Söldenu.
U dokumentu, kojim revizori Predsjedništvo obavještavaju o nalazima prethodne revizije, naglašeno je da se zbog ovakvog sačinjavanja putnih naloga, bez izvještaja i navođenja svrhe putovanja, ne mogu uvjeriti u namjensko trošenje proračunskog novca. Nezavisnim novinama potvrđeno je da je na putovanju u januaru 2014. godine bio upravo Komšić, a revizori “na osnovu putnog naloga i izvještaja s obavljenog putovanja” nisu mogli utvrditi razlog zbog kojeg je Komšić s četiri člana svog ureda boravio u Austriji. U odluci o putovanju i putnom nalogu kao razlog putovanja navodi se samo ‘službeno’, pisale su Nezavisne.
bošnjaci.agency
The BEN10 wrote:Neki komentar na ovo!?![]()
http://bosnjaci.agency/zeljko-komsic-to ... s-koristi/
Tokom svog boravka u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, Željko Komšić je za svoj kabinet kupio tri automobila i to BMW X5, Citroen C6 i Škoda Superb. Nemamo podatak o ukupnoj cijeni vozila, ali znamo da je samo Citroen C6 plaćen 120 hiljada KM. Treba napomenuti da Komšić, na osnovu zakonskih povlastica koje se odnose na korištenje automobila i nakon prestanka mandata, i dalje uživa u luksuznom terencu BMW X5 – to bi smo sada i za ovu priliku mogli nazvati “bijelim gorivom”.
Komšić, koji se predstavlja kao čovjek iz naroda, skroman i netipičan za bh. političara, uspio je nekoliko svojih savjetnika zaposliti u Predsjedništvo BiH, a što znači da su osobe koje su činile njegov tim tokom mandata, i nakon Komšićevog odlaska ostale da rade u ovoj instituciji.
U februaru 2015. godine u medije je dospio dio revizorskog izvještaja u kojem se vidi da je Komšić neosnovano potrošio budžetski novac za smještaj i boravak svoja tri saradnika u austrijskom skijalištu Söldenu.
U dokumentu, kojim revizori Predsjedništvo obavještavaju o nalazima prethodne revizije, naglašeno je da se zbog ovakvog sačinjavanja putnih naloga, bez izvještaja i navođenja svrhe putovanja, ne mogu uvjeriti u namjensko trošenje proračunskog novca. Nezavisnim novinama potvrđeno je da je na putovanju u januaru 2014. godine bio upravo Komšić, a revizori “na osnovu putnog naloga i izvještaja s obavljenog putovanja” nisu mogli utvrditi razlog zbog kojeg je Komšić s četiri člana svog ureda boravio u Austriji. U odluci o putovanju i putnom nalogu kao razlog putovanja navodi se samo ‘službeno’, pisale su Nezavisne.
bošnjaci.agency
GoldenSpoon wrote:Samo da ponovim, nije li lijepo vidjeti kmečanje ovih SDA čimbenika po medijima danas i proteklih dana, voda u uši, panika, ostadoše sami u mafijaškoj alijansi sa HDZ-om, valja se po prvi put pravdati za sve neuspjehe bez opcije da svališ sav nerad i kriminal na neku drugu stranku![]()
Svi znamo kako su prošli SBiH, SDP i svaka druga stranka koja je legla u krevet sa kobnom crnom udovicom zvanom SDA
Koja imbecilna teatralnost, za njih je i Komšić mudrac...skupljac_zeljeza wrote:
![]()
Ja cu se sad prisjetiti jedne izjave (koja je sasvim uporediva sa ovom situacijom) genijalnog Nazifa Gljive. On je na pitanje novinarke da li je na estradi bilo kurvaluka i da li je to i njega zakacilo, rekao otprilike sljedece - bilo je kako nije bilo, nisi mogao ostat od rospija. Ali jebem ja njima svima mater, sve su one znale da sam ja ozenjen covjek, a opet me salijetale!privremeni wrote:GoldenSpoon wrote:Samo da ponovim, nije li lijepo vidjeti kmečanje ovih SDA čimbenika po medijima danas i proteklih dana, voda u uši, panika, ostadoše sami u mafijaškoj alijansi sa HDZ-om, valja se po prvi put pravdati za sve neuspjehe bez opcije da svališ sav nerad i kriminal na neku drugu stranku![]()
Svi znamo kako su prošli SBiH, SDP i svaka druga stranka koja je legla u krevet sa kobnom crnom udovicom zvanom SDA
![]()
![]()
pa nije morao i DF, da bi mu doslo iz guzice u glavu.
Aferim za opasku o Gljivi, ali samo jedno pitanje: koji je kriterij "poštenosti stranke"?dustaban wrote:Ili... to je kao kad bi Komsic sad rekao (nije iskljuceno da nece) - yebem mater lopovskoj SDA i jos lopovskijem HDZ-u, oni su znali da smo mi postena stranka i opet nas navukli na koaliciju!
Sad si ti naivan kao sto je i DF posten.The BEN10 wrote:Aferim za opasku o Gljivi, ali samo jedno pitanje: koji je kriterij "poštenosti stranke"?dustaban wrote:Ili... to je kao kad bi Komsic sad rekao (nije iskljuceno da nece) - yebem mater lopovskoj SDA i jos lopovskijem HDZ-u, oni su znali da smo mi postena stranka i opet nas navukli na koaliciju!
Ako je istina, tajming može biti bitan samo po pitanju zašto se do sada šutalo.ultima_palabra wrote:Renomirana Bosnjaci-agency, zanimljiv tajming
čak je i gori, jelde. ali, eto, nek bude isti...klavirdžija wrote:Ako je istina, tajming može biti bitan samo po pitanju zašto se do sada šutalo.ultima_palabra wrote:Renomirana Bosnjaci-agency, zanimljiv tajming
Ako je istina, a vjerovtno jeste, valjda je tek još očitije da imamo posla sa ispraznim populistom i lažnim ljevičarem. Drugim riječima, po tome nije ništa bolji od šupljatora, licemjera i politikanata iz SDA, SDP, SBB, NS itd.
kad je "to" osvojio ??biske wrote:
a ovo agencija nije objavila?!