SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Vitezanin

#25026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Vitezanin »

Jadni su vam komentari i jeftine zajebancije na ovo što se dogodilo, zaista jadno i bijedno.
Johnny071

#25027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Johnny071 »

Vitezanin wrote:Jadni su vam komentari i jeftine zajebancije na ovo što se dogodilo, zaista jadno i bijedno.
ko se ba zajebaje ? ja sam mrtav ozbiljan.
nKrkan

#25028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nKrkan »

Zbog ovakvih retardosa ko na AP ja imam pun gepek respektabilnog hladnog oružja .
nikimostar

#25029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nikimostar »

pa je li istina da je selefija i da je uzvikivao Alahu Ekber :?
MirtolaDas

#25030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MirtolaDas »

Maharadza wrote:
Org wrote:
Qler wrote:Ja sam prakticno odrastao u Rajlovcu, malo blize gradu od ove lokacije gdje se pucalo. I to je naselje tu i danas isto kao i prije 30 godina, mislim taj dio. Tako da ovo generalizovanje je malo glupo...
Ma nemoj zajebavati ne znas ti, bolje zna ovaj momak sto mu je pun spolni organ sandzaklija i sto ima grad upisan u katastar.
Ma potomak rahmetli Isa Bega Ishakovića, pa mu krivo što je isti osnivač Novog Pazara, pored Sarajeva...a inače ima klub "natives" gdje vise (čitaj: obližnja kafana), imaju i zastavu:

Image

Samo je iza grb Sarajeva uz natpis "native sarajliJIca, generalizujem do besvijesti i pljujem koga god poželim,..." :oops:
Ima l' adresa ovog kluba kojeg spoinjes? Zelim da se pridruzim. Ne volim politicku korektnost ni ljude koji unistavaju Sarajevo, poput lika koji je veceras upucao dvojicu vojnika OSBiH.
Alfons Kauders

#25031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alfons Kauders »

vade_mecum wrote:
baklava2 wrote:21:19 Perica Stanić, direktor SIPA-e, kazao je za "Avaz" da prema trenutnim informacijama s kojima raspolaže ta agencija, a prema opisu koji su dali očevici događaja, ubica dvojice vojnika vjerovatno je pripadnik vehabijskog pokreta. Još nema potvrde, a Stanić je kazao da su tačne informacije kako je jedan ubijeni Bošnjak, a drugi Srbin.
ako se ovo pokaze tacnim jebali smo jeza u ledja :skoljka:
a znajuci kakva je SIPA i pod cijom je kontrolom, ne mogu reci da vjerujem... meni ovo vise lici na neku lokalnu pizdariju koja je zestoko eskalirala (prenese tako ponekad idiote)

medjutim... ako se ispostavi da su bradonje...

e onda policiji fino narediti da ide kuci... na ulice pustiti vojsku... a od njihovih sela po kojekakvim vukojebinama napraviti poligone za oklopne snage...

ono... kokos da ne ostane ziva
Ned071

#25032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ned071 »

Najvece leglo kriminalaca su ciglane
Johnny071

#25033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Johnny071 »

nikimostar wrote:pa je li istina da je selefija i da je uzvikivao Alahu Ekber :?
jel bitno ? moze uzvikivat i "heil hitler" posljedice su iste.
zigson

#25034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zigson »

nKrkan wrote:Zbog ovakvih retardosa ko na AP ja imam pun gepek respektabilnog hladnog oružja .
Nije na AP bilo nego u Alipasinoj ulici :D Preko puta kina Radnik
Maharadza

#25035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Maharadza »

MirtolaDas wrote:
Maharadza wrote:
Org wrote: Ma nemoj zajebavati ne znas ti, bolje zna ovaj momak sto mu je pun spolni organ sandzaklija i sto ima grad upisan u katastar.
Ma potomak rahmetli Isa Bega Ishakovića, pa mu krivo što je isti osnivač Novog Pazara, pored Sarajeva...a inače ima klub "natives" gdje vise (čitaj: obližnja kafana), imaju i zastavu:

Image

Samo je iza grb Sarajeva uz natpis "native sarajliJIca, generalizujem do besvijesti i pljujem koga god poželim,..." :oops:
Ima l' adresa ovog kluba kojeg spoinjes? Zelim da se pridruzim. Ne volim politicku korektnost ni ljude koji unistavaju Sarajevo, poput lika koji je veceras upucao dvojicu vojnika OSBiH.
PA ne volim ni ja, ali to NIKOME ne daje za pravo da GENERALIZUJE ljude i etiketira po regionalnoj osnovi kao ovaj gore "native"! :P
Alfons Kauders

#25036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alfons Kauders »

Johnny071 wrote:
nikimostar wrote:pa je li istina da je selefija i da je uzvikivao Alahu Ekber :?
meni je bitno

jako bitno

ako je nadrogirani kreten koji se posvadjao sa sebi slicnim u kladionici... pa onda ispucao rafal "nako"... to je jedna stvar

ako je terorista koji je, kao dio grupe, krenuo da ubija vojnike... to je nesto sasvim deseto...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

zigson wrote:
nKrkan wrote:Zbog ovakvih retardosa ko na AP ja imam pun gepek respektabilnog hladnog oružja .
ja imam cekic al onaj za vadjenje eksera sjekiru i klijesta za armaturu :mrgreen:
vade_mecum

#25038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by vade_mecum »

Alfons Kauders wrote:
Johnny071 wrote:
meni je bitno

jako bitno

ako je nadrogirani kreten koji se posvadjao sa sebi slicnim u kladionici... pa onda ispucao rafal "nako"... to je jedna stvar

ako je terorista koji je, kao dio grupe, krenuo da ubija vojnike... to je nesto sasvim deseto...
svi mediji iz regiona su objavili da se radi o vehabiji, nas nijedan. da li moze biti da ovo rade tendeciozno ili znaju nesto sto mi ne znamo?
zigson

#25039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zigson »

Black swan wrote:
zigson wrote:
ja imam cekic al onaj za vadjenje eksera sjekiru i klijesta za armaturu :mrgreen:
Meni osim ruku i nogu nista ne treba :P

@iznad momak- kako ce znati mediji u regionu prije nasih ovako Bogu hvala sposobnih :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#25040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

imam i ekser 12ku to dok ne dodjem do gepeka
Johnny071

#25041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Johnny071 »

vade_mecum wrote:[
svi mediji iz regiona su objavili da se radi o vehabiji, nas nijedan. da li moze biti da ovo rade tendeciozno ili znaju nesto sto mi ne znamo?
e ko ce ti ga vise znat, ne znas jesul gori ovi nasi mediji il ostali, svaki laze kako dobije upute, nista novo, tako ratovi pocinju na ovim prostorima inace.
MirtolaDas

#25042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MirtolaDas »

Alfons Kauders wrote:
Johnny071 wrote:
meni je bitno

jako bitno

bilo narkos ili terorista, obojica su ocito opasni po sigurnost drustva. mentalni im je sklop poprilicno slican, jedan podlozan manipulaciji zbog droge, drugi zbog ideologije. uvezes u onu poznatu koja nije tema vecerasnje emisije :-)
Alfons Kauders

#25043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alfons Kauders »

vade_mecum wrote:
Alfons Kauders wrote:
Johnny071 wrote: jel bitno ? moze uzvikivat i "heil hitler" posljedice su iste.
meni je bitno

jako bitno

ma kakvi mediji, ko jos vjeruje novinarima svega ti?

al haj da vidimo sta kaze klix...
Kako Klix.ba saznaje na mjesto događaja već su stigle i specijalne jedinice SIPA-e koje će pomoći u uviđaju ali i u potjeri za napadačem.

Kako je za Klix.ba potvrđeno iz MUP-a KS, istragu vodi Tužilaštvo BiH jer se radi o pogibiji vojnika Oružanih snaga.

Napadač nije pucao na autobus kako je ranije objavljeno već u pravcu autobusa gdje se nalazio treći vojnik koji je ranjen. Saznajemo i da je jedan poginuli vojnik Bošnjak, dok je drugi Srbin.

Također, visokorangirani službenik MUP-a KS je potvrdio da policija za napad sumnjiči Enesa Omeragića.

Na mjesto ubistva policajaca došli su i zamjenici ministrice obrane BiH, kao i veći broj vojnih lica.

Napadač je u bjekstvu, a policija traga za automobilom u kojem se udaljio sa mjesta pucnjave.
dakle bice da je jalija...

osim ako nije jedan od onih koji su 20 godina bili narkomani i sitni lopovi, dok nisu otkrili sve cari allaha na saudijski nacin
ek

#25044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ek »

baklava2 wrote:21:19 Perica Stanić, direktor SIPA-e, kazao je za "Avaz" da prema trenutnim informacijama s kojima raspolaže ta agencija, a prema opisu koji su dali očevici događaja, ubica dvojice vojnika vjerovatno je pripadnik vehabijskog pokreta. Još nema potvrde, a Stanić je kazao da su tačne informacije kako je jedan ubijeni Bošnjak, a drugi Srbin.
Perica Stanić, direktor SIPA-e, kazao je za "Avaz" da prema trenutnim informacijama s kojima raspolaže ta agencija, a prema opisu koji su dali očevici događaja, ubica dvojice vojnika vjerovatno je pripadnik vehabijskog pokreta. Prema Stanićevim riječima, još nema potvrde da su tačne informacije da je jedan ubijeni Bošnjak, a drugi Srbin[/color]
Alfons Kauders

#25045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Alfons Kauders »

MirtolaDas wrote:
Alfons Kauders wrote:
Johnny071 wrote: jel bitno ? moze uzvikivat i "heil hitler" posljedice su iste.
meni je bitno

jako bitno

bilo narkos ili terorista, obojica su ocito opasni po sigurnost drustva. mentalni im je sklop poprilicno slican, jedan podlozan manipulaciji zbog droge, drugi zbog ideologije. uvezes u onu poznatu koja nije tema vecerasnje emisije :-)
stoji

ali opet nije isto... jer ako je ideologija u pitanju... i ako nije djelovao sam... onda je u pitanju potpuno drugo krivicno djelo
strong69

#25046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by strong69 »

vade_mecum wrote: svi mediji iz regiona su objavili da se radi o vehabiji, nas nijedan. da li moze biti da ovo rade tendeciozno ili znaju nesto sto mi ne znamo?
N1 je uzivo, sa lica mjesta, izvjestio da je napadac uzvikivao Allahu Ekber.
sema911s

#25047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sema911s »

Hocemo li otvorit sezonu lova na bradonje,ja cu krenut od vojkovica, lukavice dobrinje vi nastavite
Johnny071

#25048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Johnny071 »

22:07 Kako saznaje "Avaz", ubijeni su vojnici Armin Salkić i Nedeljko Radić. Oni su radili na formacijskim mjestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/205834/pucnja ... QfHTJ.dpuf
banjaluka078

#25049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by banjaluka078 »

Banjalučke "Nezavisne novine" i sbrijanski Blic već imaju naslove "Vehabija ubio dva vojnika".
bumerangss

#25050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bumerangss »

Trenutno smo top tema na regionalnim portalima
Locked