https://bih.ba/239553-elvedin-begic-moz ... ar-rejting
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- leškarenje
#25001 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma sta da covjek kaze nakon ovog
ooooo jebem li ti majku kroz majku,imam dobar rejting ...
- luckylaka
#25002 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nismo bolje ni zasluzili.Vidis kada BHF napravi neki belaj trazeci promjene onda im se hebe sve po spisku.Koliko vas ima Manijak i oni tamo pitara pa jos i drugi(samo na forumu pun autobus)koliko ima clanova uprave u klubovima i ostalih simpatizera i na svaku ovakvu izjavu samo glavom masemo.Neka ih.leškarenje wrote:Ma sta da covjek kaze nakon ovogooooo jebem li ti majku kroz majku,imam dobar rejting ...
![]()
- Point.
#25003 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jesam li ja igdje i rekao da ocjenjujem ista? Ljudi sami kazu, evo ti lik prije 3-4 stranice kaze interesuju ga rezultati repke kao i rezultati CZ u EL, znaci nikako al toliko je glasan za Amara, nemozes ziv ostati od njega. A nije jedino sigurno.Muhamed Đakmić wrote:Nećeš ti Pointe ocjenjivati koliko koga zanima reprezentacija
A uostalom, 24 od 43 reprezentativca iz posljednjih godinu dana je poniklo u BiH. Tendencija je da taj broj ide sve više ka gore, pa ćemo vidjeti šta će biti za 4-5 godina.
Ko je osim Dzeke i jos nekih, ponikao u nasoj ligi da je bio dugogodisnji nosioc igre? Begovic, Bolic, Hibic, Spahic, Barbarez, Salihamidzic, Ibisevic, Lulic, Kolasinac, Konjic, Kodro su samo neki bitniji igraci reprezentacije koji nikad nisu imali nista sa PLBiH. Da bi se reprezentacija mogla osloniti na igrace iz nase lige potrebno je da se klubovi dozovu i konacno pocnu raditi kao punokrvni profesionalci na svin nivoima, da se nakon svakog kola ne kuka na savez i sudije, da uvijek ne nalaze u drugome krivca za vlastite neuspjehe, da im jedini cilj ne bude ugurati nekog igraca na spisaj da ga pokusaju prodati u nedodjiju za sitnis i kusur, da se krene ulagati u infrastrukturu i ozbiljan trening, nasi igraci lipsaju nakon 60te minute a prvenstvo nije ni pocelo kako Bog kaze itd itd. Ne moze reprezentacija ispastati radi nekvalitetnog domaceg prvenstva.
- leškarenje
#25004 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pokusavali su navijaci ako se sjecas,pa poslana specijalna....tukla koga je htjela,ustvari koga su stigli....zasticeno je to polarni medo,mater jebali,a vecina raje svakako prati vise svoj klub nego repku...barem ja znam dosta raje,nije da ne prate ali to nije uopste sa nekim zarom ko prije
pratim i ja,pogledam svaku utakmicu ali ono opustenko bez nekog srkleta 
- leškarenje
#25005 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Dolaze polako,Dulja,Stevanovic,Bajic,Cimirot,Hodzic,Visca,Bilbija,Menalo...evo malog Kapica najbolji igrac slovenske ligePoint. wrote:Jesam li ja igdje i rekao da ocjenjujem ista? Ljudi sami kazu, evo ti lik prije 3-4 stranice kaze interesuju ga rezultati repke kao i rezultati CZ u EL, znaci nikako al toliko je glasan za Amara, nemozes ziv ostati od njega. A nije jedino sigurno.Muhamed Đakmić wrote:Nećeš ti Pointe ocjenjivati koliko koga zanima reprezentacija
A uostalom, 24 od 43 reprezentativca iz posljednjih godinu dana je poniklo u BiH. Tendencija je da taj broj ide sve više ka gore, pa ćemo vidjeti šta će biti za 4-5 godina.
Ko je osim Dzeke i jos nekih, ponikao u nasoj ligi da je bio dugogodisnji nosioc igre? Begovic, Bolic, Hibic, Spahic, Barbarez, Salihamidzic, Ibisevic, Lulic, Kolasinac, Konjic, Kodro su samo neki bitniji igraci reprezentacije koji nikad nisu imali nista sa PLBiH. Da bi se reprezentacija mogla osloniti na igrace iz nase lige potrebno je da se klubovi dozovu i konacno pocnu raditi kao punokrvni profesionalci na svin nivoima, da se nakon svakog kola ne kuka na savez i sudije, da uvijek ne nalaze u drugome krivca za vlastite neuspjehe, da im jedini cilj ne bude ugurati nekog igraca na spisaj da ga pokusaju prodati u nedodjiju za sitnis i kusur, da se krene ulagati u infrastrukturu i ozbiljan trening, nasi igraci lipsaju nakon 60te minute a prvenstvo nije ni pocelo kako Bog kaze itd itd. Ne moze reprezentacija ispastati radi nekvalitetnog domaceg prvenstva.
- Muhamed Đakmić
#25006 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Interesantne si igrače naveo. Bolić, Hibić, Barbarez, Salihamidžić, Konjić, Kodro su svi počeli karijeru na prostorima Bosne i Hercegovine. Nisu mogli imati veze sa Premijer ligom BiH, kada ona nije ni postojala u njihovo vrijeme. Baljić je produkt domaćih klubova, kao i Emir Spahić. Sa tvoje liste samo Begović, Ibišević, Lulić i Kolašinac u svojoj karijeri nisu imali veze sa BiH. Dakle, ne stoji ti baš argument.Point. wrote:Jesam li ja igdje i rekao da ocjenjujem ista? Ljudi sami kazu, evo ti lik prije 3-4 stranice kaze interesuju ga rezultati repke kao i rezultati CZ u EL, znaci nikako al toliko je glasan za Amara, nemozes ziv ostati od njega. A nije jedino sigurno.Muhamed Đakmić wrote:Nećeš ti Pointe ocjenjivati koliko koga zanima reprezentacija
- Point.
#25007 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vjeruj da bih bio najsretniji kad bi i 100% igraca poniklo u nasoj ligi. Ali moraju se i klubovi malo trznuti i promjeniti mentalitet. Pa sta fali i uzeti kakav savjet i od komsija, kad jedna Rijeka i Skhendrija mogu igrati u grupnim fazama evrokupova, sto nebi mogli i nasi klubovi?leškarenje wrote:Dolaze polako,Dulja,Stevanovic,Bajic,Cimirot,Hodzic,Visca,Bilbija,Menalo...evo malog Kapica najbolji igrac slovenske ligePoint. wrote:Jesam li ja igdje i rekao da ocjenjujem ista? Ljudi sami kazu, evo ti lik prije 3-4 stranice kaze interesuju ga rezultati repke kao i rezultati CZ u EL, znaci nikako al toliko je glasan za Amara, nemozes ziv ostati od njega. A nije jedino sigurno.Muhamed Đakmić wrote:Nećeš ti Pointe ocjenjivati koliko koga zanima reprezentacija
Ko je osim Dzeke i jos nekih, ponikao u nasoj ligi da je bio dugogodisnji nosioc igre? Begovic, Bolic, Hibic, Spahic, Barbarez, Salihamidzic, Ibisevic, Lulic, Kolasinac, Konjic, Kodro su samo neki bitniji igraci reprezentacije koji nikad nisu imali nista sa PLBiH. Da bi se reprezentacija mogla osloniti na igrace iz nase lige potrebno je da se klubovi dozovu i konacno pocnu raditi kao punokrvni profesionalci na svin nivoima, da se nakon svakog kola ne kuka na savez i sudije, da uvijek ne nalaze u drugome krivca za vlastite neuspjehe, da im jedini cilj ne bude ugurati nekog igraca na spisaj da ga pokusaju prodati u nedodjiju za sitnis i kusur, da se krene ulagati u infrastrukturu i ozbiljan trening, nasi igraci lipsaju nakon 60te minute a prvenstvo nije ni pocelo kako Bog kaze itd itd. Ne moze reprezentacija ispastati radi nekvalitetnog domaceg prvenstva.samo da je selektor sa mudima pa da momci dobiju priliku ,ne svi odjednom....ti bi da klubovi prave igrace koji nikad ne dobiju priliku da zaigraju,a cim se pojavi neki tridesetogodisnjak spreman da debituje za repku prije nekoga od njih....isti taj ce se prodati,napredovace mu karijera koliko toliko nego ovdje,napredovace klub iz kojeg ode...eto odmah rejtinga za ligu pa ces za par godina imati repku od 90 % igraca iz nase lige
ali jok
- Muhamed Đakmić
#25008 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
I šta je Rijeka stvorila svojom grupnom fazom? Zorana Kvržića?
Taj model nam u kontekstu reprezentacije baš i nije potreban, iskusni igrači koji će igrati grupne faze.
Taj model nam u kontekstu reprezentacije baš i nije potreban, iskusni igrači koji će igrati grupne faze.
- Point.
#25009 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jebiga sad ti uporedjujes jugoslavensku saveznu ligu koja je bila medju top 6 liga Evrope sa PL. Zasto niko od nabrojanih nije makar u nekom trenutku svoje karijere zaigrao u PL, pa makar i na zalasku karijere, zadnju sezonu?Muhamed Đakmić wrote:Interesantne si igrače naveo. Bolić, Hibić, Barbarez, Salihamidžić, Konjić, Kodro su svi počeli karijeru na prostorima Bosne i Hercegovine. Nisu mogli imati veze sa Premijer ligom BiH, kada ona nije ni postojala u njihovo vrijeme. Baljić je produkt domaćih klubova, kao i Emir Spahić. Sa tvoje liste samo Begović, Ibišević, Lulić i Kolašinac u svojoj karijeri nisu imali veze sa BiH. Dakle, ne stoji ti baš argument.Point. wrote:Jesam li ja igdje i rekao da ocjenjujem ista? Ljudi sami kazu, evo ti lik prije 3-4 stranice kaze interesuju ga rezultati repke kao i rezultati CZ u EL, znaci nikako al toliko je glasan za Amara, nemozes ziv ostati od njega. A nije jedino sigurno.Muhamed Đakmić wrote:Nećeš ti Pointe ocjenjivati koliko koga zanima reprezentacija
- Muhamed Đakmić
#25010 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa valjda zato što je većini njih fudbal dosadio kad su kvalitetom još mogli igrati u ligama petice i tad su se i oprostili.
I ne poredim ja jugoslovensku ligu, nego si ti uveo u priču u igrače koji su kad je liga tek nastala igrali najbolji fudbal karijere. A ponikli su u domaćim klubovima.
I ne poredim ja jugoslovensku ligu, nego si ti uveo u priču u igrače koji su kad je liga tek nastala igrali najbolji fudbal karijere. A ponikli su u domaćim klubovima.
- Point.
#25011 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nasi klubovi bi dali guzice da zaigraju u grupnoj fazi, cuj sta je dala. U Hrvatskoj je specificna situacija gdje Dinamo godinama besprijekorno vlada i gdje sve sto valja tamo zavrsi. Kod nas je to malo drugacije, saroliko, ne postoji klub koji je toliko dominantan. Sta je Dinamo stvorio svojom grupnom fazom, pa Hajduk, Partuzan, CZ?Muhamed Đakmić wrote:I šta je Rijeka stvorila svojom grupnom fazom? Zorana Kvržića?
- Point.
#25012 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kako onda brazilcima, argentincima, dancima, svedima itd nije dosadio? Velika vecina se vraca u klubove svoje zemlje da zaokruze karijeru, bez obzira sto su mogli to uraditi u ligama petice. Sta bi za nasu ligi znacilo da se bar i jedan od gore nabrojenih vratio i odigrao bar sezonu.Muhamed Đakmić wrote:Pa valjda zato što je većini njih fudbal dosadio kad su kvalitetom još mogli igrati u ligama petice i tad su se i oprostili.
- JThomas
#25013 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
a šta je alternativa? računati da će djeca rođena i odrasla u drugim državama i kroz pet generacija još htjeti da igraju za bosnu i hercegovinu?
dugoročno, bez bolje lige neće biti ni reprezentacije. u šta su se uopšte mogle opravdano potrošiti pare od brazila na reprezentaciju? jedino na stručni štab. jesu li? nisu nego su plate bile kao i prije. ergo - potrošene su u guzice. a trebale su biti u terene.
dugoročno, bez bolje lige neće biti ni reprezentacije. u šta su se uopšte mogle opravdano potrošiti pare od brazila na reprezentaciju? jedino na stručni štab. jesu li? nisu nego su plate bile kao i prije. ergo - potrošene su u guzice. a trebale su biti u terene.
-
Fudo387
#25014 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Vracaj Safeta!
-
Bazinga1234
#25015 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Bilbija i Stevanovic
dolaze
Dodajmo još i Hodžića koji briljira u Dinamu.
- Edin H.
#25016 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Daj ba...Bazinga1234 wrote:Bilbija i Stevanovicdolaze
![]()
- leškarenje
#25017 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Bilbija prosle sezone jedan od najboljih igraca lige,ako ne i najbolji pa ne dobije ni minute a i ovu sezonu igra dobro,27 godina......Hodzic je zabijo prosle sezone i koliko je dobio minuta pa i u prijateljskoj...kitu......Stevanovic odigro kod kona drama dobro,i sad igra kod Kodre standardan (15 utakmica/5 golova/5 asistencija) koliko je dobio minuta ....kad su picici selektori,ne smiju ni u prijateljskoj da ima daju priliku boje se za guzicuBazinga1234 wrote:Bilbija i Stevanovicdolaze
![]()
- leškarenje
#25018 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Zato nam dolazi Milicevic 
-
palermo
#25019 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa šta može Savez protiv veličanja ratnih zločinaca ? Jedino da opet vratimo ligu iz 96 i 97.......leškarenje wrote:
Neulaganjem u razvoj lige novca koji su dobili od plasmana na SP,lova je rastaljena do zadnjeg dinara....nemaju za kifle,podrzavaju velicanje zlocinaca,pucaju nelogicne kazne klubovima....i sto bi ja i dalje prizeljkivo neki plasaman kad znam da od toga niko nece imati koristi osim Begica i ekipe
Takođe, baš i ne shvatam šta znači neulaganje u razvoj lige......trebali su praviti terene......kome ? Želji, Sarajevu, Širokom, Borcu......ili Veležu, Slogi SH, TOŠK-u.....dat ćemo Sarajevu a nećemo Veležu....(primjera radi) pa znaš i sam da ne ide to tako.....nelogične kazne, ha, svaka kazna je nelogična, pa i kad te policijaca zaustavi zbog prevelike brzine......
Mislim, oni su mraka, i lopovi...skupljeni s koca i konopca, ali u kontekstu lige ne vidim da su nešto baš mogli drugačije......u kontekstu reprezentacije, itekako.....
Da ne pišem više postova....
@ Hamo........zaista ne vidim šta zapravo ti hoćeš reći.......da se reprezentacija treba oslanjati na igrače iz premijer lige BiH......ma meni je ok to.......ili da reprezentacija treba biti izlog za odlazak u inostranstvo....ma i to je ok, naravno onda se i naše ambicije trebaju uskladiti sa mogućnostima
-
Bazinga1234
#25020 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Kakav Milićević levat obični, vodio Gent do prvaka Belgijske lige i zabijao Sahtaru u EL...leškarenje wrote:Zato nam dolazi Milicevic
Nula naspram Stevanovica iz 2. svicarske
Hodzic je dobio priliku protiv Gibraltara i ništa nije pokazao. Ne kažem da ga treba prekriziti, ali...
Od Bilbije imamo mladjih i perspektivnijih napadača.
-
Fudo387
#25021 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nista to nije ok.palermo wrote:@ Hamo........zaista ne vidim šta zapravo ti hoćeš reći.......da se reprezentacija treba oslanjati na igrače iz premijer lige BiH......ma meni je ok to.......ili da reprezentacija treba biti izlog za odlazak u inostranstvo....ma i to je ok
- Muhamed Đakmić
#25022 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma nebitno šta sam htio reći, nećemo se ovdje očito složiti.
Ima stotine mjera koje se mogu primijeniti, samo da savez želi pokušati.
Ima stotine mjera koje se mogu primijeniti, samo da savez želi pokušati.
- leškarenje
#25023 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ma nista,halalipalermo wrote:Pa šta može Savez protiv veličanja ratnih zločinaca ? Jedino da opet vratimo ligu iz 96 i 97.......leškarenje wrote:
Neulaganjem u razvoj lige novca koji su dobili od plasmana na SP,lova je rastaljena do zadnjeg dinara....nemaju za kifle,podrzavaju velicanje zlocinaca,pucaju nelogicne kazne klubovima....i sto bi ja i dalje prizeljkivo neki plasaman kad znam da od toga niko nece imati koristi osim Begica i ekipe
Takođe, baš i ne shvatam šta znači neulaganje u razvoj lige......trebali su praviti terene......kome ? Želji, Sarajevu, Širokom, Borcu......ili Veležu, Slogi SH, TOŠK-u.....dat ćemo Sarajevu a nećemo Veležu....(primjera radi) pa znaš i sam da ne ide to tako.....nelogične kazne, ha, svaka kazna je nelogična, pa i kad te policijaca zaustavi zbog prevelike brzine......
Mislim, oni su mraka, i lopovi...skupljeni s koca i konopca, ali u kontekstu lige ne vidim da su nešto baš mogli drugačije......u kontekstu reprezentacije, itekako.....
Da ne pišem više postova....
@ Hamo........zaista ne vidim šta zapravo ti hoćeš reći.......da se reprezentacija treba oslanjati na igrače iz premijer lige BiH......ma meni je ok to.......ili da reprezentacija treba biti izlog za odlazak u inostranstvo....ma i to je ok, naravno onda se i naše ambicije trebaju uskladiti sa mogućnostima
- leškarenje
#25024 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Imamo ,ali dok dobiju sansu dodju do ovih godina u kojima su sad Bilbija,StevanovicBazinga1234 wrote:Kakav Milićević levat obični, vodio Gent do prvaka Belgijske lige i zabijao Sahtaru u EL...leškarenje wrote:Zato nam dolazi Milicevic
Nula naspram Stevanovica iz 2. svicarske
Hodzic je dobio priliku protiv Gibraltara i ništa nije pokazao. Ne kažem da ga treba prekriziti, ali...
Od Bilbije imamo mladjih i perspektivnijih napadača.
- BHF_Manijak
#25025 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Cinjenica je da se kroz 5-10 godina necemo u tolikoj mjeri moci oslanjati na igrqce koji su van granica BiH rodjeni i fudbalski ponikli, svidjalo se to vama/nama ili ne. Nikakvih dodirnih tacaka ta djeca nece imati sa domovinom, a vrlo malo i njihovi roditelji.
Sad za kakve ambicije ce nam to biti dovoljno, vidjet cemo. Savez ce, kao i obicno u 99% stvari, tek skontati u kakvoj je gonguli kad ih opali po glavi. Kad im se neulaganje u Premijer ligu vrati k'o bumerang i opali ih po tintari. Onda ce se razbjezati k'o razjarena ceta.
I nije to pokusaj afirmisanja i brige za domace prvenstvo, pa da kazes "jebi ga ljudi, jednostavno ne ide, pokusali smo", nego totalna, ali bas totalna kurcobolja. Od donesenja neproduktivnih odluka, gledanja kroz prste debilima, srozavanje kriterija i uslova igranja, do neulaganja bilo kakvog!
Sad za kakve ambicije ce nam to biti dovoljno, vidjet cemo. Savez ce, kao i obicno u 99% stvari, tek skontati u kakvoj je gonguli kad ih opali po glavi. Kad im se neulaganje u Premijer ligu vrati k'o bumerang i opali ih po tintari. Onda ce se razbjezati k'o razjarena ceta.
I nije to pokusaj afirmisanja i brige za domace prvenstvo, pa da kazes "jebi ga ljudi, jednostavno ne ide, pokusali smo", nego totalna, ali bas totalna kurcobolja. Od donesenja neproduktivnih odluka, gledanja kroz prste debilima, srozavanje kriterija i uslova igranja, do neulaganja bilo kakvog!