potreban smartphone do 200 KM za stariju osobu koja će ga koristiti za viber i eventualno da uslika koju sliku. Bilo bi dobro da je što veći ekran, ipak vid oslabi s godinama.
HVALA
Moderator: Benq
P10 liteThe BEN10 wrote:Molim za savjet:
potreban smartphone do 200 KM za stariju osobu koja će ga koristiti za viber i eventualno da uslika koju sliku. Bilo bi dobro da je što veći ekran, ipak vid oslabi s godinama.
HVALA
Imas postavke za ustedu baterije, mozes za svaku aplikaciju posebno upaliti ili ugasiti da dozvolis ili zabranis pozadinski rad.BaDa wrote:ljudi kako rijesiti problem da poruke i pozivi na viberu kasne? kad otkljucam telefon tek tad stignu poruke i propusteni pozivi na viberu! radi se o galaxy s8 Pie je instaliran na njemu...
nazalsot nije toarnes_king wrote:Imas postavke za ustedu baterije, mozes za svaku aplikaciju posebno upaliti ili ugasiti da dozvolis ili zabranis pozadinski rad.BaDa wrote:ljudi kako rijesiti problem da poruke i pozivi na viberu kasne? kad otkljucam telefon tek tad stignu poruke i propusteni pozivi na viberu! radi se o galaxy s8 Pie je instaliran na njemu...
da, i meni viber to u zadnje vrijeme radi, pojma nemam sto. Maloprije sam update uradio pa valjda bolje budeBaDa wrote:ljudi kako rijesiti problem da poruke i pozivi na viberu kasne? kad otkljucam telefon tek tad stignu poruke i propusteni pozivi na viberu! radi se o galaxy s8 Pie je instaliran na njemu...
Imam isti problem vec godinu dana, samo sto nije konstantno,nekada odmah primim poruku ili mi zazvoni, a nekada tek kada udjem u viber prikaze mi propusten poziv.BaDa wrote:ljudi kako rijesiti problem da poruke i pozivi na viberu kasne? kad otkljucam telefon tek tad stignu poruke i propusteni pozivi na viberu! radi se o galaxy s8 Pie je instaliran na njemu...
Ima na dva mjesta slicno da se stima, ima opcenito ppstavka za to a imas za svaku aplikaciju posebno kada udjes u postavke -> aplikacije pa onda udjes u neku.BaDa wrote:nazalsot nije toarnes_king wrote:Imas postavke za ustedu baterije, mozes za svaku aplikaciju posebno upaliti ili ugasiti da dozvolis ili zabranis pozadinski rad.BaDa wrote:ljudi kako rijesiti problem da poruke i pozivi na viberu kasne? kad otkljucam telefon tek tad stignu poruke i propusteni pozivi na viberu! radi se o galaxy s8 Pie je instaliran na njemu...radi viber u pozadini
Goodlock je samo za samsung, a ima mnogo modula kojima se dosta sistemskih stvari moze podesiti po zeljiVidal89 wrote:Ako na 9.0 Pie nekoga nervira sat u lijevom cosku, zeli ga nazad na desnu strane evo:
https://www.youtube.com/watch?v=aGFBWIT ... e=youtu.be
ja prebacio
Imas process killer aplikaciju u pozadini koja "ubija " rad vibera tako da ti ne moze " probudit" telefon i onda ceka da ti aktiviras viber i onda viber odradi update stanja i vidi notifikacije.AmirBaa wrote:da, i meni viber to u zadnje vrijeme radi, pojma nemam sto. Maloprije sam update uradio pa valjda bolje budeBaDa wrote:ljudi kako rijesiti problem da poruke i pozivi na viberu kasne? kad otkljucam telefon tek tad stignu poruke i propusteni pozivi na viberu! radi se o galaxy s8 Pie je instaliran na njemu...
Tebi treba huawei..ima sve toEvelinda wrote:treba mi aplikacija koja stavlja vidgete na ekran sa obavjestima ,recimo zelim da mi nesto stoji na ekranu cijeli dan dok to ne ukinem.
Druga app je neka koja postavlja crvene brojeve na aplikaciju koja ima odredjene obavjesti kao na iphone.
Treca je neka app koja moze zakljucati odredjene aplikacije,ne sve
Cetvrta -ako ima neka app koja snima razgovore na viberu
Nisi nimalo interesantankokuz_sa wrote:Tebi treba huawei..ima sve toEvelinda wrote:treba mi aplikacija koja stavlja vidgete na ekran sa obavjestima ,recimo zelim da mi nesto stoji na ekranu cijeli dan dok to ne ukinem.
Druga app je neka koja postavlja crvene brojeve na aplikaciju koja ima odredjene obavjesti kao na iphone.
kopiras link s yt i zalijepis ovde https://ytmp3.cc/friskyoreo wrote:Kako skidate MP3 sa yt?
Skines app sa https://www.videoder.com i skidas direktno na mobitelfriskyoreo wrote:Kako skidate MP3 sa yt?
Druga - to možeš sa nekim Launcher-om uraditi. Npr Nova Launcher a opcija koja ti treba je Unread Badge.Evelinda wrote:treba mi aplikacija koja stavlja vidgete na ekran sa obavjestima ,recimo zelim da mi nesto stoji na ekranu cijeli dan dok to ne ukinem.
Koju verziju Androida imaš? Ne znam da možeš samo sa nekom aplikacijom to da riješiš... Jedino ako si 8.0 ili 9.0 možeš u postavkama da enable-ujesEvelinda wrote:Nebih launcher vec aplikaciju