Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#25001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

homar wrote:
zippoo87 wrote:jos jedan cirkusant na temi a biti ce ih sve vise kako bude kampanja odmicala ...
Jesili ti to danas dežurni u stranci da braniš P.K., ostaje i dalje konstatacija: "od P.K. nema koristi u politici koliko od muške sise".
niti sam dezurni niti imam potrebu braniti Pedju,imao je on na ledjima ovdje na forumu puno kompetetnijih i pametnijih od tebe i ovog tvog pajdasa
nego @homare,imas na omiljenoj ti temi postavljeno a neodgovoreno pitanje,bio bih ti zahvalan da odgovoris,izbjegavanje odgovora te nigdje ne vodi
Image
artime

#25002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

Pedja interesuje me kakva je situacija sa psima ulicarima u KS. Da li se i sta se sve regulisalo do sada?
putokaz1

#25003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Navodno je veliko pojačanje Želje otišlo zbog pasa lutalica.
A problem NS je i:nepoznavanje šeme prikupljanja glasova,konkretno NS neće plaćat glasove,neće koristit jedna osoba 5 glasova,neće uvodit starije i nepismene te ih varat,nema mnogo popularanosti na selu,nema lidera kao (ŽK)...
Zbog navedenog NS nemože napravit rezultat DF(2014).
Protiv plaćanja glasova,1 osoba 5 glasova,varanje starijih ... treba dić glas,mijenjat izborni zakon...
Ali ne smije se javno,jer to rade vječiti vlastodršci,tajkuni,šerifi...uz pomoć tih stvari rade šta hoće.
Koliko se NS može borit protiv nepravdi u društvu s relativno malim brojem glasova...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#25004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

putokaz1 wrote:Navodno je veliko pojačanje Želje otišlo zbog pasa lutalica.
.
ako.mislis na Spanca nije tacno. Otisao je jer je zena prvi put van Spanije, ne zna sta su padezi , ne zna engleski, trazi spansku hranu ukratko nesnadjena. Ne treba izmisljat :wink:
Ridjobrki

#25005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

KatarinaKosaca wrote:
putokaz1 wrote:Navodno je veliko pojačanje Želje otišlo zbog pasa lutalica.
.
ako.mislis na Spanca nije tacno. Otisao je jer je zena prvi put van Spanije, ne zna sta su padezi , ne zna engleski, trazi spansku hranu ukratko nesnadjena. Ne treba izmisljat :wink:
A realno, "pojačanje koje je otišlo zbog lutalica" je među manjim problemima koje se vide u igri Želje... Drag mi je Željo, nisam ni neki cukoljubac ali nije fer svaljivati još jednu propalu sezonu na hudu kerčad. :-?
putokaz1

#25006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Priču o psu kao razlogu sma čuo preko neta,neko je provalio to,a željo ima igrače dobre ali Vitez je ipak osvajač lige prvaka nije mala stvar od njih izgubit.
Neka smo malo skrenuli s politike.
biske

#25007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by biske »

kandidati za ov stari grad sarajevo
00877 NAŠA STRANKA
1 VIBOR HANDŽIĆ
2 ADLA KUPUSOVIĆ
3 VEDRAN GREBO
4 JASMINA MRŠO
5 ELMEDIN BRANKOVIĆ
6 ZLATAN LJUHAR
7 MERIMA MUJANOVIĆ
8 HARIS KARAHMET
9 SELMA OMERBEGOVIĆ
10 NIHAD HRUSTEMOVIĆ
11 BELMA BEŠIREVIĆ
12 ADI OMERBEGOVIĆ
13 AMELA TABUČIĆ
14 TARIK HAVERIĆ
15 ALIJA HAFIZOVIĆ
16 LAMIJA MRŠO
17 EMIR VOLJEVICA
18 AIDA ZULIĆ
19 DENIS KARAICA
20 EDINA ČOMOR
21 VANESA HASANBEGOVIĆ
22 ZERIN REDŽEPOVIĆ
23 NEJLA TUZLAK
24 EMIR IMAMOVIĆ
25 MAHMUD HANDŽIĆ
26 NINA DRAGOVIĆ
27 MAHIR ALIHODŽIĆ
28 HANA PUSTAHIJA
29 VILDANA KLAPUH
30 VEDRAN HRUSTANOVIĆ
31 MAJA ALAJBEGOVIĆ
32 NAJDAN MAŠIĆ
33 NERMANA MRŠO
34 BORIS MARINKOVIĆ
:thumbup:
Ridjobrki

#25008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

biske wrote: :thumbup:
Vidi nam starog saborca na kraju druge desetine... :) :thumbup:

I šteta za Mostar zbog tamošnje ekipe, tamo bi NS ostvarila sjajan rezultat kad bi se izbori održali. :-?
convict

#25009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by convict »

Pedja Kojovic wrote:Hakiz

Pocevsi od drugog septembra, nasa kandidatkinja Lejla Brcic (kao i svi nasi kandidati i na kraju krajevi svi u stranci pa i ja), ce svaki dan/cijeli dan biti na ulicama i razgovarati sa gradjanima i odgovarati na njihova pitanja. Na nasem FB cete svaki dan moci vidjeti gdje ce i u koliko sati biti koji kandidat.
Upravo zato sto kazete da svoju odluku hocete da donesete na osnovu infomacija, a ne percepcija, mislim da trebate do njih doci u direktnom razgovoru s Lejlom ili bilo kojim drugim nasim kandidatom.

p.k.
Ne bi bilo loše da se Lejla javi sa komentarom na temu svog odnosa sa Crnkićem, jer je očigledno da to predstavlja veliki teret i njoj i stranci, čini se i najveći uoči predstojećih izbora. Mene bi zanimalo čuti šta ima reći na tu temu, ali ipak ne toliko da bih je tražio po predizbornim štandovima.

Iz onoga što je dosad poznato, blisko su sarađivali u Prizmi, a zatim u ZZO. Saradnja u Prizmi se možda i mogla podvesti pod slučajnost po sistemu 6 degrees of separation, ali činjenica da nakon Crnkićevih malverzacija u Prizmi, za koje je znala ili morala znati na funkciji koju je obavljala (a to što nije osuđen govori više o našem pravosudnom sistemu nego o njegovom poštenju), on nju "vodi sa sobom" u ZZO, a ona to prihvata, meni ukazuje na postojanje odnosa obostranog povjerenja.
putokaz1

#25010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Zamislimo NS pobjedila,dobila načelnika i 51 % u OV.
-Predhodna stranka i načelnik u predizborne svrhe potrošili sredstva-nema ništa
-zaposlili svoje ljude kao državne službenike
-napravili ogroman dug prema socijalnim kategorijama,kantonu,distribuciji...
-asfaltirali nove ulice ali nisu adekvatno označili
-uzeli kredite-pare nestale
-raniji svi tenderi bili naštimavani tajkunima,koji žele nastavak saradnej uz prijetnje
-protesti radnika svih unišrtenih preduzeća
-nakon većug pljuska grad pun jezera i bara te poplave i klizišta
-tajkuni uzurpirali državna zemljišta
-tužbe za naknadu šteta dolaze na naplatu
-psi lutalice
-sporovi oko međa na selima
......
artime

#25011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

Pa to i ja kontam. I sada povrh svega trazi se neko cista obraza. U sustini sve je to sizifov posao.
putokaz1

#25012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Ja lično ne vjerujem da NS može dosegnut 51% u OV ili načelnika-zbog nepostojanja infrastrukture i zbog više ''crveno centar stranaka''.
ali bit će dobar rezultat u svakom slučaju.
Naročito u Gradu Sarajevu.
A NS nema ni koalicijskog partnera,zasad osim minimalne(podržavanje zor,obaranje starih sdp načelnika i sl) saradnje sa sda(zbog koje i doboji pokoji minus na forumu) nema saradnju ni sa kim ,mi sad nezna ko bi mogao bit nakon izbora eventualni partner.
Partner SDA je HDZ,to znamo.Parnter zaostale SBIH je SDA ili svako ko ponudi više,vjerovatno će HDZ90 i OSTATCI hsp IĆ ZAJEDNO...
palermo

#25013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kluz franjo wrote: Tu sam drage Kate, iako svjež u tuđini, ipak čitam, googlam, i još uvijek interesujem se...
I jedna ispravka netočnog navoda, a @palermo je često sklon istom, nikada nisam bio član NS.
Uvijek deklarisani simpatizer i glasač, ali ne i član. Ali razumijem ja @palerma. Čovjek stvarno nema izbora.
Izvini druže na netačnom navodu. Ja moram priznati da se meni to, onako principijelno može desiti, jer nisam od onih koji forum shvata kao neku vrstu dokazivanja pa ću sada zaroniti u nekakve kobajagi činjenice u svrhu dokazivanja. Zapravo kada kažem član NS, ja obično i podrazumjevam ovo što si ti napisao deklarirani simpatizer i glasač...eleneis, još jednom izvinjenje za netačan navod. Mada on ne mijenja ništa u suštini, a zapravo i sam post se i nije odnosio toliko na NS.

Nadam se da si se već snašao u inostranstvu

Svako dobro
homar

#25014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homar »

putokaz1 wrote:Zamislimo NS pobjedila,dobila načelnika i 51 % u OV.
-Predhodna stranka i načelnik u predizborne svrhe potrošili sredstva-nema ništa
-zaposlili svoje ljude kao državne službenike
-napravili ogroman dug prema socijalnim kategorijama,kantonu,distribuciji...
-asfaltirali nove ulice ali nisu adekvatno označili
-uzeli kredite-pare nestale
-raniji svi tenderi bili naštimavani tajkunima,koji žele nastavak saradnej uz prijetnje
-protesti radnika svih unišrtenih preduzeća
-nakon većug pljuska grad pun jezera i bara te poplave i klizišta
-tajkuni uzurpirali državna zemljišta
-tužbe za naknadu šteta dolaze na naplatu
-psi lutalice
-sporovi oko međa na selima
......
Ko je to napravio do Vi i vaši koalicioni partneri SDA.
putokaz1

#25015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by putokaz1 »

Situaciju je napravila uglavnom sda,sa koalicijskim partnerima tipa sbih ali i ponegdje i sdp sam ili sa sda ili nekom manjom partijom.
U mom slučaju SDA(načelnik) uz pomoć sbih(predsjednik OV),sdp kao formalno opozicija koja dobije dio kolača i šuti te manje stranke bps,sdu,sbb i sl...
Situacija je gora od mog predhodnog posta ali o nedjelima vlasti nema gdje stati šta se sve može napisat.
NS u mojoj općini jedva par stotina glasova pa se nadamo prolazi 2016,ako budu znali kako.
kluz franjo

#25016 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

palermo wrote: Izvini druže na netačnom navodu. Ja moram priznati da se meni to, onako principijelno može desiti, jer nisam od onih koji forum shvata kao neku vrstu dokazivanja pa ću sada zaroniti u nekakve kobajagi činjenice u svrhu dokazivanja. Zapravo kada kažem član NS, ja obično i podrazumjevam ovo što si ti napisao deklarirani simpatizer i glasač...eleneis, još jednom izvinjenje za netačan navod. Mada on ne mijenja ništa u suštini, a zapravo i sam post se i nije odnosio toliko na NS.

Nadam se da si se već snašao u inostranstvu

Svako dobro
Ma nije problem druže palermo.
Imao sam nekoć tu čast pa poznavah jednog velikog čovjeka. Usput ga je "zatrefilo" da bude i 1/3 predsjednika ove male i napaćene zemlje. I tada ga pitaše: "Kako ćemo sada ovo Jozo?" A on reče: "Pa jedino moguće, ljudski!"
Al' izgleda moj palermo, nejma više čojstva...
A ovdje je, šta da ti kažem. Radi i zaradi. I opet nekako više...
...onako "ljudski".
Veliki pozdrav svim istinskim liskama.
artime

#25017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

To Nasa stranka samo navali sa zakonom o porijeklu imovine, jes da ce ovi odbijati do mile volje, ali imate moju podrsku kad tad. Pa nisu oni bogovi.
Pedja Kojovic

#25018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Do danas sam mislio da me ovih par godina aktivnog bavljenja politikom "ocelicilo" i da me malo sta moze iznenaditi i...nema druge rijeci, pa je uz izvinjenje moram napisati, sjebati. Ali odbijanje Kolegija SKS da na dnevni red stavi dva, po nama, vazna, i hitna zakona, je uradilo upravo to.

Zakon, koji kolokvijalno zovemo, Zakon o ispitavanju porijekla imovine izabranih i imenovanih duznosnika u KS, na kojem smo radili, pa evo tri godine, je usvojen u formi nacrta na sjednici SKS jos 1. juna. Za stranku kao sto je NS organizovati javnu raspravu u skladu sa zakonom je veliki i organizacioni i finansijski teret. Sve smo to uradili u julu i avgustu na ustrb godisnjih odmora - kako bi ovaj zakon docekao novoizabrane opcinske vjecnike - jer je zakon najefikasniji ako se pocne primjenjivati od dana preuzimanja mandata.(Zakon zahtjeva da se stecena imovina koja se prijavljuje objasni i onda kroz mandat i godinu dana nakon isteka mandata prati stanje).

Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji , ili kako ga mi zovemo o vjestackoj oplodnji smo radili, sto se kaze, od pocetka, jer takvih ni slicnih zakona u BiH do sada nismo imali. Vrlo tezak posao, koji je zahtijevao da prvo savladamo terminologiju koja je za nekoga ko se ne bavi tom vrstom medicine vrlo komplikovana.Nadam se da u zemlji koja pati od "bijele kuge" ne treba objasnjavati socijalnu i politicku vaznost tog zakona, ali je vazno naglasiti i njegovu ljudsku dimenziju i znacaj koji ima za parove koji zele a ne mogu imati djece. Takodje, vrlo je vazno napomenuti da smo ovaj zakon predlozili u formi nacrta sto znaci da bi nakon usvajanja nacrta uslijedila javna rasprava i zakon bi se kao prijedlog pojavio na Skupstini pojavio mozda nekad krajem godine ali bi nam to omogucilo da u nacrtu budzeta za 2017. godinu koji se sada pravi predvidimo sredstva za njegovu primjenu.(Usvajanje federalnog zakona je vrlo neizvjesno s obzirom na religijski odnos HDZ-a prema tom medicinskom tretmanu).

Kada sam jutros na Kolegiju predlozio da se u dnevni red za sjednicu zakazanu za 7. septembar uvrste ova dva prijedloga nastala je tisina.
Potom se za rijec javio predstavnik DF-a, Mirsad Pindzo i rekao: ovo su neki predizborni zakoni, mi smo protiv.
Predsjedavajuca je pitala, hocete li da glasamo, rekao sam, pa moramo glasati, tako kaze Poslovnik.
DF, SBB - protiv, SDA suzdrzan.
Potom se preslo na sljedecu tacku dnevnog reda Kolegija, razno.
To je bilo to.

Mozda sam to previse licno dozivio jer je opste raspolozenje u zemlji tako negativno i napeto i tenzije rastu iz dana u dan ali mozda i nisam.
Mozda je pretjerano, i vjerovatno jeste, ali lakoca i kratkoca sa kojom je par ljjudi odlucilo o hiljadama ljudi koji ne mogu imati djecu a zele ih me podsjetila na Haninu knjigu "Banalnost zla".

p.k.
mario001

#25019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Cudno da niste reagovali na prodaju zemlje na Vrelu Bosne, ili ste glasali ZA :D
chengaba

#25020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by chengaba »

Pa dokle je došao više manjak empatije kod ljudi, pa ni zakon o vještačkoj oplodnji se ne razmatra... Tužno za cijelo društvo...
zippoo87

#25021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

cuj predizborni zakoni
bilo bi dobro da NS izda saopstenje ,moze slobodno i prekopirati ovaj Pedjin post (bez psovki) da i ostali vide kako neki odlucuju o hiljadama drugih i kako im je svejedno,jer oni kontaju,nama se to ne desava a za druge nas briga

eto i DF,oni demokrate i oni "promjena"...zalosno
edit:
sada sam vidio da je vec objavljena vijest
http://www.nasastranka.ba/kojovic-sbb-i ... -oplodnji/
Ridjobrki

#25022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

zippoo87 wrote:cuj predizborni zakoni
bilo bi dobro da NS izda saopstenje ,moze slobodno i prekopirati ovaj Pedjin post (bez psovki)
Ja bih baš namjerno ostavio psovke. Šta nam, ljudi, drugo preostaje? Svi smo mi ovdje pismeni, obrazovani, načitani, elokventni, raja koja zna upaliti računar i prenijeti rezultate svojih misaonih procesa u jedinice i nule... ali... ja dok dvije rečenice o ovoj politici kod nas progovorim ja moram psovati! Evo od srca ću se ispričati @Banksy zbog neprimjerenog rječnika u diskusiji od prije par strana ali, ljudi, jesam li sjeo post pisati o našoj politici ja MORAM OPSOVAT'. Nisam nikakav vulgaran lik, više sam od onih što sad čitamo studije da "iskreni ljudi više psuju", moja mati me uvijek zove telefonom kad mi pročita status na fejsu da me opomene na jezik koji koristim ali nisam ja vulgaran - naša politika je vulgarna tema koja se bez psovke ne može čestito obraditi.

De ti ne opsuj nekome mater majčinu kad čuješ kako u škole uvode himnu: uvedi djeci sapun i toalet papir u WC-e, mater ti jebem da ti jebem! Uvedi himnu u škole pa ne daj zakon o vještačkoj oplodnji, dodaj na to bijelu kugu i opšti očaj pa se pitaj ko će ti slušati tu himnu za 5-10 godina, kretenu! I kaže ne opsuj... U Švedskoj dijete dolazi u školu i sjeda u krug sa drugarima i učiteljicom pa 10-15 minuta pričaju i druže se - de to uvedi, otac te zatucani jeb'o u usta, ne košta ništa! Uvedi da djeca nauče uljudno započeti dan, uvedi da uče komunicirati jedni s drugima, da se slušaju i druže i da ne strahuju hoće li zakasniti na čas minut pa im nastavnik zatvoriti vrata pred nosom kao što se meni dešavalo u školi. Uvelo himnu... ja sam rat preživio pod granatama da moje dijete ne mora ni pred kim stajati u stavu mirno, pa ni pred rođenom himnom, koja je ionako ni za kurac, kopirana iz Pythona i bez teksta sa kojim bi se identificirao...

Uvedi da se djeca rode, pa uvedi da se uče živjeti slobodno i bez u startu nametnutih vrijednosti! To uvedi, majmune. Uvedi da državu grade tako što će jedni druge slušati i uvažavati, uvedi da poštuju državu tako što ćeš im omogućiti čestit wc, jedan obrok u školi, uvedi da svako dijete dobije po jabuku u školi svako jutro! Jel'de, ko će platit' jabuku? Onaj ko je platio i da ta himna svira, svojom krvlju i svojom dušom.

*jebanje familije se odnosilo na Sejfudina Tokića lično i nadležne u Kantonu Sarajevo, post je isključivo stav autora i ni na koji način ne predstavlja zvanični stav Naše stranke ili bilo kojeg člana njenog rukovodstva
mario001

#25023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mario001 »

Ridjobrki wrote:
zippoo87 wrote:cuj predizborni zakoni
bilo bi dobro da NS izda saopstenje ,moze slobodno i prekopirati ovaj Pedjin post (bez psovki)
Ja bih baš namjerno ostavio psovke. Šta nam, ljudi, drugo preostaje? Svi smo mi ovdje pismeni, obrazovani, načitani, elokventni, raja koja zna upaliti računar i prenijeti rezultate svojih misaonih procesa u jedinice i nule... ali... ja dok dvije rečenice o ovoj politici kod nas progovorim ja moram psovati! Evo od srca ću se ispričati @Banksy zbog neprimjerenog rječnika u diskusiji od prije par strana ali, ljudi, jesam li sjeo post pisati o našoj politici ja MORAM OPSOVAT'. Nisam nikakav vulgaran lik, više sam od onih što sad čitamo studije da "iskreni ljudi više psuju", moja mati me uvijek zove telefonom kad mi pročita status na fejsu da me opomene na jezik koji koristim ali nisam ja vulgaran - naša politika je vulgarna tema koja se bez psovke ne može čestito obraditi.

De ti ne opsuj nekome mater majčinu kad čuješ kako u škole uvode himnu: uvedi djeci sapun i toalet papir u WC-e, mater ti jebem da ti jebem! Uvedi himnu u škole pa ne daj zakon o vještačkoj oplodnji, dodaj na to bijelu kugu i opšti očaj pa se pitaj ko će ti slušati tu himnu za 5-10 godina, kretenu! I kaže ne opsuj... U Švedskoj dijete dolazi u školu i sjeda u krug sa drugarima i učiteljicom pa 10-15 minuta pričaju i druže se - de to uvedi, otac te zatucani jeb'o u usta, ne košta ništa! Uvedi da djeca nauče uljudno započeti dan, uvedi da uče komunicirati jedni s drugima, da se slušaju i druže i da ne strahuju hoće li zakasniti na čas minut pa im nastavnik zatvoriti vrata pred nosom kao što se meni dešavalo u školi. Uvelo himnu... ja sam rat preživio pod granatama da moje dijete ne mora ni pred kim stajati u stavu mirno, pa ni pred rođenom himnom, koja je ionako ni za kurac, kopirana iz Pythona i bez teksta sa kojim bi se identificirao...

Uvedi da se djeca rode, pa uvedi da se uče živjeti slobodno i bez u startu nametnutih vrijednosti! To uvedi, majmune. Uvedi da državu grade tako što će jedni druge slušati i uvažavati, uvedi da poštuju državu tako što ćeš im omogućiti čestit wc, jedan obrok u školi, uvedi da svako dijete dobije po jabuku u školi svako jutro! Jel'de, ko će platit' jabuku? Onaj ko je platio i da ta himna svira, svojom krvlju i svojom dušom.

*jebanje familije se odnosilo na Sejfudina Tokića lično i nadležne u Kantonu Sarajevo, post je isključivo stav autora i ni na koji način ne predstavlja zvanični stav Naše stranke ili bilo kojeg člana njenog rukovodstva
Od kud ti ideja da nema sapuna ili toalet papira u skolama KS ???
Isto tako ZZOKS i bez to spornog zakona pomaze vjestacku oplodnju, uz odredjene uslove, starost, konzilijarno misljenje, zive stanice itd itd...Mislim da slicno rade i ostali kantoni, informacije o tome su free...Problem nastaje sto ne postoji javna ustanova koja to radi, samo privatnici pa sve to kosta, a ljudi i ne znaju svoja prava, manje vise..
Manjak informacija cesto dovodi do nepotrebnih frustracija
madner

#25024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

To je bio izbor izmedju himne i jabuke?

Sasvim je normalno da se djeca uce patriotskim i drustvenim vrijednostima u skoli, to nam vise fali nego jabuka.
Ridjobrki

#25025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

mario001 wrote: Od kud ti ideja da nema sapuna ili toalet papira u skolama KS ???
Isto tako ZZOKS i bez to spornog zakona pomaze vjestacku oplodnju, uz odredjene uslove, starost, konzilijarno misljenje, zive stanice itd itd...Mislim da slicno rade i ostali kantoni, informacije o tome su free...Problem nastaje sto ne postoji javna ustanova koja to radi, samo privatnici pa sve to kosta, a ljudi i ne znaju svoja prava, manje vise..
Manjak informacija cesto dovodi do nepotrebnih frustracija
Prijatelju, govorimo o sistemu u kojem je moguće potrovat' djecu bez da iko na kraju bude odgovoran, hoćemo li zbilja o nabavkama toalet-papira i sapuna? Kojih fakat više nema nego ima, ok i to varira od škole do škole... Razumijem poantu ali kod mene je baš obrnut neki slučaj - što više informacija imam ja više frustriran! Asli da je do mene ako jedini ja imam problem sa principima na kojima ovo društvo funkcionira. Ako je do mene onda nemamo problem, mogu živjeti s tim ako je svima drugim dobro a ja nezadovoljni ters. :)
Locked