zippoo87 wrote:cuj predizborni zakoni
bilo bi dobro da NS izda saopstenje ,moze slobodno i prekopirati ovaj Pedjin post (bez psovki)
Ja bih baš namjerno ostavio psovke. Šta nam, ljudi, drugo preostaje? Svi smo mi ovdje pismeni, obrazovani, načitani, elokventni, raja koja zna upaliti računar i prenijeti rezultate svojih misaonih procesa u jedinice i nule... ali... ja dok dvije rečenice o ovoj politici kod nas progovorim ja moram psovati! Evo od srca ću se ispričati @Banksy zbog neprimjerenog rječnika u diskusiji od prije par strana ali, ljudi, jesam li sjeo post pisati o našoj politici ja MORAM OPSOVAT'. Nisam nikakav vulgaran lik, više sam od onih što sad čitamo studije da "iskreni ljudi više psuju", moja mati me uvijek zove telefonom kad mi pročita status na fejsu da me opomene na jezik koji koristim ali nisam ja vulgaran - naša politika je vulgarna tema koja se bez psovke ne može čestito obraditi.
De ti ne opsuj nekome mater majčinu kad čuješ kako u škole uvode himnu: uvedi djeci sapun i toalet papir u WC-e, mater ti jebem da ti jebem! Uvedi himnu u škole pa ne daj zakon o vještačkoj oplodnji, dodaj na to bijelu kugu i opšti očaj pa se pitaj ko će ti slušati tu himnu za 5-10 godina, kretenu! I kaže ne opsuj... U Švedskoj dijete dolazi u školu i sjeda u krug sa drugarima i učiteljicom pa 10-15 minuta pričaju i druže se - de to uvedi, otac te zatucani jeb'o u usta, ne košta ništa! Uvedi da djeca nauče uljudno započeti dan, uvedi da uče komunicirati jedni s drugima, da se slušaju i druže i da ne strahuju hoće li zakasniti na čas minut pa im nastavnik zatvoriti vrata pred nosom kao što se meni dešavalo u školi. Uvelo himnu... ja sam rat preživio pod granatama da moje dijete ne mora ni pred kim stajati u stavu mirno, pa ni pred rođenom himnom, koja je ionako ni za kurac, kopirana iz Pythona i bez teksta sa kojim bi se identificirao...
Uvedi da se djeca rode, pa uvedi da se uče živjeti slobodno i bez u startu nametnutih vrijednosti! To uvedi, majmune. Uvedi da državu grade tako što će jedni druge slušati i uvažavati, uvedi da poštuju državu tako što ćeš im omogućiti čestit wc, jedan obrok u školi, uvedi da svako dijete dobije po jabuku u školi svako jutro! Jel'de, ko će platit' jabuku? Onaj ko je platio i da ta himna svira, svojom krvlju i svojom dušom.
*jebanje familije se odnosilo na Sejfudina Tokića lično i nadležne u Kantonu Sarajevo, post je isključivo stav autora i ni na koji način ne predstavlja zvanični stav Naše stranke ili bilo kojeg člana njenog rukovodstva