Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
TheMule

#25001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by TheMule »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Sa Medunjaninom imamo igrača ala Berbatov na poziciji koja je ključna da se poneki protivnički napad prekine ili spriječi kontra. Ne kliberim se, nego sam se zagrcunuo od smijeha čitajući tvoje postove. Bitna razlika :D
Mozes se ti zagrcati kolko hoces, ali legenda poput Susica se slaze samnom :)
LSD

#25002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

[quote="TheMule"]Gatuso je bio na klupi jer nije mogo igrati ko prije, nesto kao nas General. Ambrosini je defanzivan, ali star i spor, u stvari sam se pito zasto on nije na klupi umjesto Gatusa. Nije tu bilo neke defanzive, vec lopta u nogama, ako protivnik nema loptu, ne moze dati go.
I Gerard nije defanzivan ma kako jak bio.

Mi ovdje govorimo o striktno devanzivnim igracima razbijacima tipa Mekelele koji sjede ispred odbrane i presjecaju napade i odradjuju prljave poslove. Dosta timova je igralo bez njih, poneki i sad tako igraju, a nasa repka je jedna od tih i to je to. Poenta je da Susic nije idiot i da nije tacno da ni jedna ekipa od 50tih neigra tako :roll:[/quote]
U današnjem fudbalu ne postoji tim, niti sistem, niti taktika bez defanzivnog veznog.....ne mogu da vjerujem šta napisa covjece :shock:
Barcelona koja je sinonim za napadacki fudbal, koja godinama igra sa tri napadaca - ima yebenog DM-a Busquetsa kojem je naređeno da ne prelazi polovinu, da opstruira igru protivnika, presjeca napade, pravi budalu od sebe, uglavnom sve one najprljivaije poslove preuzro na sebe jer je to i posao DM-a....da bi se Messi, Iniesta i kompanija mogla qrciti u napadu i verglati do mile volje, moraš imati budalu koja ce im cuvati leđa i šljakati za njih.
A danas mnogi timovi igraju sa dva DM-a .....4-2-3-1 postaje u zadnje vrijeme standard u svijetu.

Znaci svi imaju DM-ove, jedino Pape izmišlja neke tople vode :shock:
palermo

#25003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Ma malo ste preoštri u tim kritikama. Mi smo mala zemlja,i za razliku od Njemačke, Španije i sličnih velikih timova mi ne možemo igrače prilagođavati sistemu nego sistem porilagođavamo trenutnom igračkom kadru.

Da se razumijemo, meni bi zahirović igrao u obadvije utakmice, ali znamo kakav je on status ima (o) na ovom forumu :D .

Da smo mi umjesto Misketa imali recimo Lulića u duplikatu, drugačije bi sve izgledalo
JThomas

#25004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

da imamo dva lulića oba bi igrala u svakoj kombinaciji. al' nemamo. to je pravi moderni igrač koji zaista daje doprinos i u napadu i u odbrani.
palermo

#25005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

JThomas wrote:da imamo dva lulića oba bi igrala u svakoj kombinaciji. al' nemamo. to je pravi moderni igrač koji zaista daje doprinos i u napadu i u odbrani.
Tačno.

Mada je, recimo, i Pjanić popravio igru u defanzivi
BHF_Manijak

#25006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

palermo wrote:
Ja se nadam da će Zahirović postati standardan u Bochumu, jer ja zaista ne vidim nikakvu drugu opciju na vidiku.
Kolasinac aBd! :)
SmokingMan

#25007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SmokingMan »

JThomas wrote:da imamo dva lulića oba bi igrala u svakoj kombinaciji. al' nemamo. to je pravi moderni igrač koji zaista daje doprinos i u napadu i u odbrani.
Dosta je navesti da igra sve tri pozcije lijevom stranom,to dovoljno govori o njegovom kvalitetu,zaista strašan igrač,mislim da je Lazio već odavno prekucana sredina za njega...
luckylaka

#25008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

leškarenje wrote:Safete li,Safete....sta uradi ovim pacenicima da jos uvijek pokusavaju skrojiti ekipu koja njima odgovara,a da tebe ne pitaju,ne valja ti to :bih:
:thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#25009 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

leškarenje wrote:Safete li,Safete....sta uradi ovim pacenicima da jos uvijek pokusavaju skrojiti ekipu koja njima odgovara,a da tebe ne pitaju,ne valja ti to :bih:
Nemoj biti tako strog prema sebi, nisi paćenik, više me podsjećaš na delegata :D Opet, ko sam ja da ti sudim, majka priroda ima zadnju riječ :-D
jeza u ledja

#25010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Meni sega da lik kaze eto i Domenech je odveo Francusku na SP pa znamo da je klaun od trenera, i to poredi sa Susicem koji vodi Bosnu koja nikad nije bila na prvenstvima i koja ima slabije igrace od Fra. Mislim vrhunac nebuloze.

Sto se tice defanzivnog veznog. Naravno da nam treba, u bilo kojoj jacoj utakmici.
Sto se tice Slovacke, Susic je procjenio da su defanzivni vezni koje ima na raspolaganju manje korisni od Medunjanina na toj istoj poziciji. Rahimic nespreman, Zahirovic totalno zasro protiv SAD. Plus mu treba pobjeda. To je jedino objasnjenje, da li je pametno, o tome se da raspravljati.

Sto se tice Vrsajevica, jedino moguce objasnjenje, manje realno od toga da je pozvan da se proda, je da je pozvan zato sto trci. Slicno vazi i za Zahirovica, mada za njega ima vise opravdanja. Prvo, kad je pozivan prvi puta igrao je u ruskoj Premijerki. Tada je odigrao par dobrih partija i zapecatio svoj status u repki. Tek nakon Nalchik je ispao u drugu, ovaj presao u Dinamo Minsk, itd. Sto se tice Visce, slicno je objasnjenje. Pozvan je dok je igrao u prvoj turskoj ligi i pokazao dobre partije.

Sto se tice nepozivanja Cocalica, Mahmutovica i slicnih, Susiceve izjave o osrednjim ligama su uzasno nebulozne. Ne znam uopste je li svjestan kako zvuci glupo kad mu istovremeno igra Vrsajevic, kad poziva Sunjica iz Ukrajine i kada mu je igrao Zahirovic iz Minska. Pozvan je i S. Vranjes iz Rumunije. Uostalom, pozivaju se i Pandza i Zukanovic iz klubova u Belgiji koji su u rangu sa Teplicama. Sto neko rece, sta radi taj novinar koji mu postavlja pitanje? Ako ga vec pitas o Mahmutovicu, onda budi spreman na glup odgovor o osrednjim ligama i pitaj ga sto se pozivaju ovi ostali.
cvrčak_na_hedonizmu

#25011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

jeza u ledja wrote:Meni sega da lik kaze eto i Domenech je odveo Francusku na SP pa znamo da je klaun od trenera, i to poredi sa Susicem koji vodi Bosnu koja nikad nije bila na prvenstvima i koja ima slabije igrace od Fra. Mislim vrhunac nebuloze.
Pažljivije čitaj napisano, nije to tako teško kao što se naizgled čini :D Samo se skoncentriši.

Francuska je 2006 igrala finale SP-a u Njemačkoj pod vodstvom Domeneka, a lik klasični cirkusant od trenera. Finale. Naš ekvivalent tome jeste plasman na SP ; Pouk djela, obje ekipe imaju/imale su previše dobre igrače da bi ih treneri zajebali, neko dogura do finala, a neko do plasmana na SP ;

Ne može jasnije da bude, jedino da nacrtam :-D
SaNsEo

#25012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SaNsEo »

jez , ti novinari nemaju mu..da da ga to pitaju da se nebi zamjerili naciji :-)
jeza u ledja

#25013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
jeza u ledja wrote:Meni sega da lik kaze eto i Domenech je odveo Francusku na SP pa znamo da je klaun od trenera, i to poredi sa Susicem koji vodi Bosnu koja nikad nije bila na prvenstvima i koja ima slabije igrace od Fra. Mislim vrhunac nebuloze.
Pažljivije čitaj napisano, nije to tako teško kao što se naizgled čini :D Samo se skoncentriši.

Francuska je 2006 igrala finale SP-a u Njemačkoj pod vodstvom Domeneka, a lik klasični cirkusant od trenera. Finale. Naš ekvivalent tome jeste plasman na SP ; Pouk djela, obje ekipe imaju/imale su previše dobre igrače da bi ih treneri zajebali, neko dogura do finala, a neko do plasmana na SP ;

Pa nemoj mene kriviti sto si morao davati dodatna objasnjenja na svoj originalni nebulozni post:
Domenek je također odveo Francusku na SP, a levat na kvadrat. Plasman znači nešto, naravno, ali da si automatski ober stručnjak ako se plasiraš na veliko takmičenje, niđe veze rezonovanje.
Tek poslije kad ti je neko odgovorio ti si koristio taj dalji argument.

Smijesno je, i to znas.
miki.ba

#25014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by miki.ba »

Koliko nasih prvotimaca je standardno u svojim klubovima?
Nemoj bezveze njatke, nismo mi toliko igracki kvalitetni da nas bilo ko moze odvesti na SP.

Ima Pape svojih gresaka, recimo tvrdoglavost, ne uvidja svoje greske, par puta pogresna strategija, ne zna sa medijima.
Ali treba biti posten pa reci da nikada nismo bolje kontrolisali igru kao pod njegovim vodstvom.
Imamo fin protok lopte, nesto povezemo, minimalno gubimo lopte koje bi evetnualno mogle stvoriti neku polukontru.

Sve u svemu gledanje repke pod Papetovim vodstvom je daleko lakse nego ranije, ono, coek se manje nervira.
nKrkan

#25015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by nKrkan »

Danas u oslobođenje na naslovnoj "Bosna protiv Argentine u novembru" de nek me neko prosvjetli o čem je rječ
BHF_Manijak

#25016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

miki.ba wrote:Koliko nasih prvotimaca je standardno u svojim klubovima?
Nemoj bezveze njatke, nismo mi toliko igracki kvalitetni da nas bilo ko moze odvesti na SP.

Ima Pape svojih gresaka, recimo tvrdoglavost, ne uvidja svoje greske, par puta pogresna strategija, ne zna sa medijima.
Ali treba biti posten pa reci da nikada nismo bolje kontrolisali igru kao pod njegovim vodstvom.
Imamo fin protok lopte, nesto povezemo, minimalno gubimo lopte koje bi evetnualno mogle stvoriti neku polukontru.

Sve u svemu gledanje repke pod Papetovim vodstvom je daleko lakse nego ranije, ono, coek se manje nervira.
Slazem se, ali ni ne spori ovo sto si pobrojao od pozitivnih stvari, barem ja ne. Tacno je da igramo najljepsi fudbal pod vodstvom Safeta, da igramo napdacki, za gol vise, da igramo tecno itd.., ali isto tako stoji da ima covjek mahane, na koje ukazujemo, pa budemo prozvani kao pljuvaci.
Neke stvari su zanemarive, ali ovo oko pozivanja igraca, pa onda kad jos izvali glupost kao u slucaju Mahmutovica, to bas bude iritantno, ali siguran sam da to ne govori sto zeli biti iritantan ,aroganta itd.., vec jednostavno sto ispadne naivan pred medijima.
jeza u ledja

#25017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Da nas Avdo Ibrakovic odvede na neko veliko takmicenje, ja bih mu se klanjao. Jednostavno toliko smo pregorili, ne zanima me ko, ni kako. Pa makar imali ekipu kao Belgija, a nemamo.
BHF_Manijak

#25018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote:Da nas Avdo Ibrakovic odvede na neko veliko takmicenje, ja bih mu se klanjao. Jednostavno toliko smo pregorili, ne zanima me ko, ni kako. Pa makar imali ekipu kao Belgija, a nemamo.
:mrgreen: :mrgreen:

Al' fakat mi svih ovih godina nismo imali toliko los roster, koliko losu politiku vodjenja, administraciju i na kraju krajeva pehove! :mrgreen: Bili smo svih ovih godina bas kurate srece! :mrgreen:
jeza u ledja

#25019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Dva Portugala, Francuska, Danska, SRJ.

Pa do kad vise.....Sama historija je stvorila pritisak na svima da se ne moze napraviti iskorak. Sami ovi svi neuspjesi do sada su dovoljni da kontas da ce se i sljedecoj generaciji to desiti. Ko to prevali, ma makar bili kazem ekipa sa sve superstarima poput Belgije, ja cu mu kapu skinuti.

Eno ne znam ko vodi sad Belgiju (jel Wilmots?), pa oni sa ovom ekipom mogu i do finala SP, ali koliko ih dugo nije bilo na takmicenjima, siguran sam da u Belgiji svrsavaju na selektora.
BHF_Manijak

#25020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Imam neku ludu suhvu da cemo u Brazilu, kad se kvalifikujemo ako Bog da, naplatiti sve ove dosadasnje pehove i biti senzacija SP-a, nesto poput Senegala, Hrvatske itd.., upravo jer smo nepoznanica i novina na jednom takvom takmicenju. :mrgreen:
JThomas

#25021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

ne znam iz koje lige, srednje, osrednje ili odron, ali bez trećeg napadača nećemo moći na SP. volio bi i ja da ima falcao, ali kako sada stvari stoje, moraće mahmutović i/ili muslimović.
cvrčak_na_hedonizmu

#25022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

jeza u ledja wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:

Pa nemoj mene kriviti sto si morao davati dodatna objasnjenja na svoj originalni nebulozni post:
Domenek je također odveo Francusku na SP, a levat na kvadrat. Plasman znači nešto, naravno, ali da si automatski ober stručnjak ako se plasiraš na veliko takmičenje, niđe veze rezonovanje.
Tek poslije kad ti je neko odgovorio ti si koristio taj dalji argument.

Smijesno je, i to znas.
Sve si napisao, lijepo obrazložio, ali nisi odgovorio na poučak djela koji glasi, evo, korigovao sam tvrdnju : postoji trenutak kada su igrači predobri da bi ih treneri zajebali. Francuska dođe do finala SP-a sa Domenekom, jel to znači da je dobar trener ? Ne bih rekao. Naš ekvivalent jeste plasman na SP ;

Ovdje je haman glavni argument Sušićevih branilaca, nikada se nismo plasirali na SP, pa ko biva Sušić je automatski dobar trener. Niđe veze. Čovjek je najbolji trener kojeg smo imali, ali i dalje debelo ispod prosjeka.

Možda sam se loše izrazio, ali je bila jasno na šta mislim, računajući da pojedini, navodno ozbiljni, forumaši na sportu imaju neko predznanje o fudbalu. Ti ga očito nemaš čim ti moram crtati šta sam mislio spominjući Domeneka. Da te utješim, očito je da nisi jedini :D

Nemam znanja o hortikulturi, ne raspravljam o istoj, a ne pada mi na pamet da u silnom neznanju nekome solim pamet. To bi baš bilo bezobrazno sa moje strane :D Obično znam gdje mi je mjesto, neki to očito ne znaju. Njima na dušu.
antifascism

#25023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by antifascism »

BHF_Manijak wrote:Imam neku ludu suhvu da cemo u Brazilu, kad se kvalifikujemo ako Bog da, naplatiti sve ove dosadasnje pehove i biti senzacija SP-a, nesto poput Senegala, Hrvatske itd.., upravo jer smo nepoznanica i novina na jednom takvom takmicenju. :mrgreen:
Nema vise nepoznanica u fudbalu, sada svi gledaju kasete.
antifascism

#25024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by antifascism »

JThomas wrote:ne znam iz koje lige, srednje, osrednje ili odron, ali bez trećeg napadača nećemo moći na SP. volio bi i ja da ima falcao, ali kako sada stvari stoje, moraće mahmutović i/ili muslimović.
Fakat neznam sto spominjete Muslimovica, pa pogledajte njegovu statistiku na transfermarktu. Ili Mahmutovic, Djuric ili Duljevic.
jeza u ledja

#25025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

cvrcak, plasman francuske iz 2006e u finale je ravan nasem plasmanu u baraz. nije isto sto i pobjeda u istom . da je domenech osvojio sp i njemu bi klanjali mada ni tu ne bi bio ravan nasem plasmanu na sp jer je to vec neko prije njega uradio. vidis, selektor koji dobije neki posao ispred sebe ima cilj shodno ambicijama ekipe koji vodi. u tome se ogleda njihov uspjeh. o tome je ovdje rijec. prica o tome da li je trener 'dobar' je u tom kontekstu deplasirana. mene ne zanima da li je susic 'dobar' vec da li ce postici zacrtani cilj. susic je blizi tog cilja i ako ga postigne ja cu mu se klanjati. to je jedino sto je u ovom trenutku mjerilo njegove kvalitete. ostalo su sporedne stvari. znaci mahmutovici, cocalici, defanzivni vezni, izjave u medijima, sve je to prdekana. ko se fokusira samo na to ima pogresne prioritete u 'zivotu' pracenja fudbala.
Locked