Ukrajina

Bodkin

#25001 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
KENJAC wrote:I ... kako ti vidis izlaz iz svega ovoga ( , . , ? ; ) a evo ti interpunkcija pa ih sam distribuisi na odgovarajuci nacin !
Kada Srbi prodju kroz katarzu kroz koju su Njemci prosli. Do tog trenutka je bezobrazno, drsko i nevjerovatno arogantno ocekivati da ce zrtve jedinog genocida u Europi nakon 2 svj. rata pruziti ruku ili imati povjerenje u svoje dzelate.
Do tada ja svakog Srbina kojeg ne znam citav zivot gledam kao cetnika i potencijalnog neprijatelja sve dok ne dokaze suprotno. Sami su krivi, sami pokazuju da se ne zele suociti sa onim sto su radili tako da me prosto boli neka stvar da li ce ikada dozivjetu tu katarzu. Ona je potrebna prvenstveno njima, mi ostali znamo na cemu smo.
Da ti ja onda frontalno kazem da nisi dobar u glavu i da nisi bolji od njih. A da, ti si u stvari isti kurko kao isil. Dok se ne dokaze suprotno naravno
_mufljuz_

#25002 Re: Ukrajina

Post by _mufljuz_ »

Bodkin wrote:
Opetja033 wrote:
KENJAC wrote:I ... kako ti vidis izlaz iz svega ovoga ( , . , ? ; ) a evo ti interpunkcija pa ih sam distribuisi na odgovarajuci nacin !
Kada Srbi prodju kroz katarzu kroz koju su Njemci prosli. Do tog trenutka je bezobrazno, drsko i nevjerovatno arogantno ocekivati da ce zrtve jedinog genocida u Europi nakon 2 svj. rata pruziti ruku ili imati povjerenje u svoje dzelate.
Do tada ja svakog Srbina kojeg ne znam citav zivot gledam kao cetnika i potencijalnog neprijatelja sve dok ne dokaze suprotno. Sami su krivi, sami pokazuju da se ne zele suociti sa onim sto su radili tako da me prosto boli neka stvar da li ce ikada dozivjetu tu katarzu. Ona je potrebna prvenstveno njima, mi ostali znamo na cemu smo.
Da ti ja onda frontalno kazem da nisi dobar u glavu i da nisi bolji od njih. A da, ti si u stvari isti kurko kao isil. Dok se ne dokaze suprotno naravno
ja znam da se jaja nema da to isto tako kazes Zidovima negdje javno - samo eto sto kurblas u istu suplju kao gornjebanovani konstantno - ti si jedan od onih koji bi rado jos malo masovnih grobnica popunio sa ovim napacenim narodom kojeg usporedjujes sa cetaljima i ISILom iako blage veze nema sa istim.... nego kako idu okupljanja na Ravnoj Gori? prave li se semanticki dersovi o nacinu politicki korektnog forumanja :lol:
Bodkin

#25003 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Ajde nazad po tablete. Mole te psihijatri da se vratis

P.s. Tvoj problem je sto ti IQ ne dozvoljava da vidis ista dublje od cetnici bla bla ravna gora bla
Kaligula I

#25004 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Ron Paul: „SAD i EU nisu pružile potporu pučistima u Kijevu, oni su sve isplanirali“

http://www.altermainstreaminfo.com.hr/v ... ruzile-155

...da moj gospodine, ali hajde ti to dokaži ljudima zarobljene svijesti koji su navodno veći Amerikanci od tebe samog i veći poznavaoci svjetske geopolitčke stvarnosti i od samog Chomskog...

...zašto je Ron Paul uporan u prezentiranju istine o ukrajinskom ratu?...koristoljubivost?...ne, on je vrlo bogat čovjek, tako da nema govora o njegovoj korumpiranosti ili podmitljivosti...ali kada su u pitanju ruski opozicionari onda možemo reći da za njih ne vrijedi zaključak koji se odnosi na Paula, jer su oni mahom prodate i korumpirane duše...
Co0l

#25005 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Americki opozicionari su svjetlo na kraju tunela i stub istine dok su ruski prodane duse :lol:
Kaligula I

#25006 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Co0l wrote:Americki opozicionari su svjetlo na kraju tunela i stub istine dok su ruski prodane duse :lol:
...a tvoj je stav?...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#25007 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Chmoljo wrote:
area51 wrote:U sledećih mjesec dana treba očekivati iscenirani ruski "napad na civile" gdje će isti po automatizmu biti optuženi i gdje će se tražiti intervencija NATO pakta
Daja vu...
ako se ovaj forum ne zove više SARAJEVO-x, to ne znači da možete prosrati Sarajlijama šta vam padne na pamet.

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» area51, sarajlija80

trajno.

sarajlija zbog spremnosti za dom.
znači,

ne treba moderirati kad si mrtav umoran.

moram se posuti pepelom i reći da sam se zajebo. da sam jednostavno pročitao ovo

area51 wrote:U sledećih mjesec dana treba očekivati iscenirani ruski "napad na civile", gdje će isti po automatizmu biti optuženi i gdje će se tražiti intervencija NATO pakta kao na Markale
Daja vu...
dakle, nisam gatao šta je ko mislio. nego čitao šta je ko napisao.

nepravedno banovan area51, odbanovan, uz izvinjenje.

što se tiče tebe Kenjac, da hoću da ganjam vještice, to mi je muka prevelika. samo ih pobrišem. lakše sa uobraziljama.
_mufljuz_

#25008 Re: Ukrajina

Post by _mufljuz_ »

kakva smijurija od tvoje moderacije... sad me mozes banovat slobodno zbog komentiranja rada "moderacije"...
Co0l

#25009 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Kaligula I wrote:
Co0l wrote:Americki opozicionari su svjetlo na kraju tunela i stub istine dok su ruski prodane duse :lol:
...a tvoj je stav?...
Da imas dvostruke standarde,sto je i jedna od glavnih odlika rusofila.
Kaligula I

#25010 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

Co0l wrote:
Kaligula I wrote:
...a tvoj je stav?...
Da imas dvostruke standarde,sto je i jedna od glavnih odlika rusofila.
...kani se ti mene i rusofila, nego odgovori na pitanje kakav je tvoj stav po pitanju ruske i američke opozicije?...
Co0l

#25011 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Kaligula I wrote: ...kani se ti mene i rusofila, nego odgovori na pitanje kakav je tvoj stav po pitanju ruske i američke opozicije?...
Opozicija ko opozicija,po difoltu,koristi svaku mogucu priliku da ocrni vlast.Pri tome se cesto sluzi i najobicnijim senzacionalizmom na koji se protivnici te vlasti lijepe ko muhe na govno.Tako je i sa americkom i ruskom.Jedina razlika je u tome sto americka za to dobije minute u udarnim terminima na medijima dok ruska,kao sto smo se i veceras mogli uvjeriti,dobije par metaka u grudi.Doduse,to vise govori o vlasti nego o opoziciji.
Chmoljo

#25012 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

nikakav problem

» _mufljuz_
Nomo

#25013 Re: Ukrajina

Post by Nomo »

JohnnyS wrote:
KENJAC wrote: Sa ili bez soka , provalio si se !
P.S. Svaku ispravku vrlo rado prihvatam i nastojim da sto manje grijesim. Jbg. potkrade se ! Al ova tvoja opaska sa odvajanjem interpunkcija je , blago receno ..... bez veze !

Nisi samo ti počeo odvajati interpunkciju, recimo i Nomo to redovno radi. Mene samo zanima čemu to, imaju li neka nova pravila za koja ja ne znam? Jer mi se ne čini samo pogrešno, već je i estetski problematično (barem meni).
Nomo je davno isao u skolu . Ucio sam pisati na papiru a ne na laptopu . Takodje , vazno je znati da ne postoji pravilo o kojem ti govoris . Ja nikada nisam cuo da moj nastavnik , profesor ... kaze : ,, Zarez treba da je odmaknut od priloga minimalno 1 cm a od prijedloga ili imenice maximalno 1,5.
Spominjes pravila ? Koja pravila covjece ? Zar ti mislis da se gramatika i pravopis odnose na tu tvoju interpunkciju u smislu da li treba stisnuti razmak ( space ) ili ne . Kada je pisana gramatika i pravopis sh jezika ( koji sam ja ucio ) u Novom Sadu nije ni postojao komp . Postojala je pisaca masina ali niko i nikada nije utvrdjivao to o cemu ti govoris . Neko lijepi tacku a neko je odmakne . Meni je sasvim logicno i tako mi funkciniraju prsti , da poslije zavrsene rijeci lupim ovu donju donju tipku i napravim prostor .Uopce ne razmisljam nego radim mehanicki kao kada saltam brzine . O kakvim pravilima govoris :? Pa nije jotovanje ili druga palatalizacija . Ako cemo o estetici pak , moj tekst je u tom smislu pregledniji i ljepsi za oci .
p.s.
jedino sto u zadnje vrijeme pisem vlastite imenice i toponime malim i pocinjem recenicu sa malim slovom . to namjerno radim . razlog je ljenost .
sorry za off topic ali ovo ide na dusu mom pajderu jonny-u :)
KENJAC

#25014 Re: Ukrajina

Post by KENJAC »

Nomo wrote:
JohnnyS wrote:
KENJAC wrote: Sa ili bez soka , provalio si se !
P.S. Svaku ispravku vrlo rado prihvatam i nastojim da sto manje grijesim. Jbg. potkrade se ! Al ova tvoja opaska sa odvajanjem interpunkcija je , blago receno ..... bez veze !

Nisi samo ti počeo odvajati interpunkciju, recimo i Nomo to redovno radi. Mene samo zanima čemu to, imaju li neka nova pravila za koja ja ne znam? Jer mi se ne čini samo pogrešno, već je i estetski problematično (barem meni).
Nomo je davno isao u skolu . Ucio sam pisati na papiru a ne na laptopu . Takodje , vazno je znati da ne postoji pravilo o kojem ti govoris . Ja nikada nisam cuo da moj nastavnik , profesor ... kaze : ,, Zarez treba da je odmaknut od priloga minimalno 1 cm a od prijedloga ili imenice maximalno 1,5.
Spominjes pravila ? Koja pravila covjece ? Zar ti mislis da se gramatika i pravopis odnose na tu tvoju interpunkciju u smislu da li treba stisnuti razmak ( space ) ili ne . Kada je pisana gramatika i pravopis sh jezika ( koji sam ja ucio ) u Novom Sadu nije ni postojao komp . Postojala je pisaca masina ali niko i nikada nije utvrdjivao to o cemu ti govoris . Neko lijepi tacku a neko je odmakne . Meni je sasvim logicno i tako mi funkciniraju prsti , da poslije zavrsene rijeci lupim ovu donju donju tipku i napravim prostor .Uopce ne razmisljam nego radim mehanicki kao kada saltam brzine . O kakvim pravilima govoris :? Pa nije jotovanje ili druga palatalizacija . Ako cemo o estetici pak , moj tekst je u tom smislu pregledniji i ljepsi za oci .
p.s.
jedino sto u zadnje vrijeme pisem vlastite imenice i toponime malim i pocinjem recenicu sa malim slovom . to namjerno radim . razlog je ljenost .
sorry za off topic ali ovo ide na dusu mom pajderu jonny-u :)
Mislim da mozemo konstatovati da je forumas moj @Johnny , ovaj put , u nedostatku argumenata vezanih za materiju o kojoj se diskutuje, posegao za argumentom kojeg je on , blago receno , izmislio !
KENJAC

#25015 Re: Ukrajina

Post by KENJAC »

Chmoljo wrote:
Chmoljo wrote:
area51 wrote:U sledećih mjesec dana treba očekivati iscenirani ruski "napad na civile" gdje će isti po automatizmu biti optuženi i gdje će se tražiti intervencija NATO pakta
Daja vu...
ako se ovaj forum ne zove više SARAJEVO-x, to ne znači da možete prosrati Sarajlijama šta vam padne na pamet.

» area51, sarajlija80

trajno.

sarajlija zbog spremnosti za dom.
znači,

ne treba moderirati kad si mrtav umoran.

moram se posuti pepelom i reći da sam se zajebo. da sam jednostavno pročitao ovo

area51 wrote:U sledećih mjesec dana treba očekivati iscenirani ruski "napad na civile", gdje će isti po automatizmu biti optuženi i gdje će se tražiti intervencija NATO pakta kao na Markale
Daja vu...
dakle, nisam gatao šta je ko mislio. nego čitao šta je ko napisao.

nepravedno banovan area51, odbanovan, uz izvinjenje.

što se tiče tebe Kenjac, da hoću da ganjam vještice, to mi je muka prevelika. samo ih pobrišem. lakše sa uobraziljama.
Ali ces morat priznat da je dole potpisani KENJAC citao sta je napisano a ne gatao iz glava sta je neko mozda htio da kaze ! I da dole potpisani KENJAC kad se upusti u diskusiju nepobitno ima argumente za istu ! Mada , muski je priznati gresku i zbog toga ti odajem postovanje!
Chmoljo

#25016 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

KENJAC wrote: Ali ces morat priznat da je dole potpisani KENJAC citao sta je napisano a ne gatao iz glava sta je neko mozda htio da kaze ! I da dole potpisani KENJAC kad se upusti u diskusiju nepobitno ima argumente za istu ! Mada , muski je priznati gresku i zbog toga ti odajem postovanje!
jedna lasta ne čini proljeće. ja kad pogriješim to i priznam, jer nemam oraha u džepovima. tvoj ugroženičko-jadalački post i moja reakcija nakon njega je upravo dokaz si ti taj prosuđuje na osnovu gatanja šta ko misli. nemam se namjeru upuštati u polemiku, niti me briga šta ko misli o mom moderiranju.

radim po svojoj savjesti. kome se ne sviđa, njegov problem.

tema ukrajina, vratite se njoj.
KENJAC

#25017 Re: Ukrajina

Post by KENJAC »

Chmoljo wrote:
KENJAC wrote: Ali ces morat priznat da je dole potpisani KENJAC citao sta je napisano a ne gatao iz glava sta je neko mozda htio da kaze ! I da dole potpisani KENJAC kad se upusti u diskusiju nepobitno ima argumente za istu ! Mada , muski je priznati gresku i zbog toga ti odajem postovanje!
jedna lasta ne čini proljeće. ja kad pogriješim to i priznam, jer nemam oraha u džepovima. tvoj ugroženičko-jadalački post i moja reakcija nakon njega je upravo dokaz si ti taj prosuđuje na osnovu gatanja šta ko misli. nemam se namjeru upuštati u polemiku, niti me briga šta ko misli o mom moderiranju.

radim po svojoj savjesti. kome se ne sviđa, njegov problem.

tema ukrajina, vratite se njoj.
Stani bolan. Ja ti fino rekoh da postujem to sto si javno reko da si pogrijesio. Moj jadalacko ... i ne znam kakav jos post je bio baziran na onome sto si ti rekao. I kako mi se cini jako sam dobro interpletiro to sto si rekao. Sto si kasnije prizno da si pogrijesio ne oduzima nista mom postu gdje sam ti otvoreno reko "Druze administratoru ponijenele su te neke emocije i veliku su glupost uradio " Ovaj put si pogrijesio i tacka, nemoj nista ali bas nista na mene da svaljujes. S nadom da smo o ovome zavrsili, kako ti rece , a tu te podrzavam, tema je nesreca Ukrainskog naroda .
Chmoljo

#25018 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

nisi se ti referisao samo na ovu moju grešku. niko nije lud , bolan. vrati se temi.
Renta

#25019 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Demokracija na ruski način. Ubijen Boris Nemcov, najžešći Putinov kritičar a istragu preuzeo sam Putin. :mrgreen: Zna se unaprijed rezultat istrage, nitko neće sam sebe strpati u zatvor.
Iako se vodi rasprava o ovom atentatu na temi Rusije Nemcov je bio poznat kao žestoki kritičar Putinove vojne intervencije u Ukrajini pa je ovo važna vijest i za ovu temu.

" Ruski oporbeni političar Boris Nemcov, glasni kritičar predsjednika Vladimira Putina i ruske uloge u ratu u Ukrajini, ubijen je u petak kasno navečer usred Moskve u neposrednoj blizini Kremlja, prenose agencije.
Nemcov je navodno govorio kako Putin želi njegovu smrt zbog njegova protivljenja ulozi Rusije u ratu u Ukrajini. Cilj nedjeljnog oporbenog skupa u Moskvi trebao je biti prosvjed zbog rata u Ukrajini."

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ubijen ... 74425.html
AleksoMKD

#25020 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/02/28/7060029/

Chechetov, drugi covek u Janukovicevoj partiji izvrsio samoubistvo skacuci sa 17 kata.

Nego Telegraph prenosi detalje dogovora iz Minska http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... -full.html

• Immediate and full ceasefire in particular districts of Donetsk and Luhansk Oblasts of Ukraine and its strict fulfilment as of 00.00 midnight (Kiev time) on Feb. 15, 2015.

• Pull-out of all heavy weapons by both sides to equal distance with the aim of creation of a security zone on minimum 50 kilometres apart for artillery of 100mm calibre or more, and a security zone of 70km for MLRS and 140 kilometres for MLRS Tornado-S, Uragan, Smerch and tactical missile systems Tochka U.

– for Ukrainian troops, from klix line of contact;

– for armed formations of particular districts of Donetsk and Luhansk Oblasts of Ukraine, from the contact line in accordance with the Minsk memorandum as of Sept. 19, 2014

• The pullout of the above mentioned heavy weapons has to start no later than the second day after the ceasefire and finish within 14 days.

• This process will be assisted by OSCE with the support of the Trilateral Contact Group.

• Effective monitoring and verification of ceasefire regime and pullout of heavy weapons by OSCE will be provided from the first day of pullout, using all necessary technical means such as satellites, drones, radio-location systems etc.

• On the first day after the pullout a dialogue is to start on modalities of conducting local elections in accordance with the Ukrainian legislation and the Law of Ukraine “On temporary Order of Local Self-Governance in Particular Districts of Donetsk and Luhansk Oblasts,” and also about the future of these districts based on the above mentioned law.

• Without delays, but no later than 30 days from the date of signing of this document, a resolution has to be approved by the Verkhovna Rada of Ukraine, indicating the territory which falls under the special regime in accordance with the law “On temporary Order of Local Self-Governance in Particular Districts of Donetsk and Luhansk Oblasts,” based in the line set up by the Minsk Memorandum as of Sept. 19, 2014.

• Provide pardon and amnesty by way of enacting a law that forbids persecution and punishment of persons in relation to events that took place in particular departments of Donetsk and Luhansk Oblasts of Ukraine.

• Provide release and exchange of all hostages and illegally held persons, based on the principle of “all for all”. This process has to end – at the latest – on the fifth day after the pullout (of weapons).

• Provide safe access, delivery, storage and distribution of humanitarian aid to the needy, based on an international mechanism.

• Define the modalities of a full restoration of social and economic connections, including social transfers, such as payments of pensions and other payments (income and revenue, timely payment of communal bills, restoration of tax payments within the framework of Ukrainian legal field)

• With this aim, Ukraine will restore management over the segment of its banking system in the districts affected by the conflict, and possibly, an international mechanism will be established to ease such transactions.

• Restore full control over the state border by Ukrainian government in the whole conflict zone, which has to start on the first day after the local election and end after the full political regulation (local elections in particular districts of Donetsk and Luhansk Oblasts based on the law of Ukraine and Constitutional reform) by the end of 2015, on the condition of fulfilment of Point 11 – in consultations and in agreement with representatives of particular districts of Donetsk and Luhansk Oblasts within the framework of the Trilateral Contact Group.

• Pullout of all foreign armed formations, military equipment, and also mercenaries from the territory of Ukraine under OSCE supervision. Disarmament of all illegal groups.

• Constitutional reform in Ukraine, with the new Constitution to come into effect by the end of 2015, the key element of which is decentralisation (taking into account peculiarities of particular districts of Donetsk and Luhansk Oblasts, agreed with representatives of these districts), and also approval of permanent legislation on special status of particular districts of Donetsk and Luhansk Oblasts in accordance with the measures spelt out in the footnotes, by the end of 2015.
Fantassin

#25021 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Renta wrote:Demokracija na ruski način. Ubijen Boris Nemcov, najžešći Putinov kritičar a istragu preuzeo sam Putin. :mrgreen: Zna se unaprijed rezultat istrage, nitko neće sam sebe strpati u zatvor.
Iako se vodi rasprava o ovom atentatu na temi Rusije Nemcov je bio poznat kao žestoki kritičar Putinove vojne intervencije u Ukrajini pa je ovo važna vijest i za ovu temu.

" Ruski oporbeni političar Boris Nemcov, glasni kritičar predsjednika Vladimira Putina i ruske uloge u ratu u Ukrajini, ubijen je u petak kasno navečer usred Moskve u neposrednoj blizini Kremlja, prenose agencije.
Nemcov je navodno govorio kako Putin želi njegovu smrt zbog njegova protivljenja ulozi Rusije u ratu u Ukrajini. Cilj nedjeljnog oporbenog skupa u Moskvi trebao je biti prosvjed zbog rata u Ukrajini."

Ipak mislim da Putin nebi sam sebi isao na stetu i ubijao kao suparnike koji na izborima ni 10 posto glasova ne osvoje... ovdje opozicija profitira... ko ga je ubio.. sigurno ne Putin.
Renta

#25022 Re: Ukrajina

Post by Renta »

Fantassin wrote:
Renta wrote:Demokracija na ruski način. Ubijen Boris Nemcov, najžešći Putinov kritičar a istragu preuzeo sam Putin. :mrgreen: Zna se unaprijed rezultat istrage, nitko neće sam sebe strpati u zatvor.

Ipak mislim da Putin nebi sam sebi isao na stetu i ubijao kao suparnike koji na izborima ni 10 posto glasova ne osvoje... ovdje opozicija profitira... ko ga je ubio.. sigurno ne Putin.

Slažem se, Putin zasigurno nije pucao. A tko je, otkriti će nam sam Putin...koji vodi istragu. :mrgreen: :?

Ruski teatar pred očima cijelog svijeta. :run:
celava_dlaka

#25023 Re: Ukrajina

Post by celava_dlaka »

Image

:bih: :bih: :bih:
Fantassin

#25024 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Sta li tu radi znak SS Divizije "Das Reich" na vozilu ovih branitelja slobode i demokratije :D
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#25025 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

Fantassin wrote:Sta li tu radi znak SS Divizije "Das Reich" na vozilu ovih branitelja slobode i demokratije :D
Image

:mrgreen:
Post Reply