Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
omega369

#2501 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by omega369 »

Fol je u patvorenju cinjenica, mjenjanju historije a oni su sampioni u tome (ubda, otimanje igraca, "josko", proganjanja od drzave, pusina...)

sad nam je svima smijesno ali za 10 godina njima ce to biti normala, redovno stivo na tribini i forumima. ne treba potcjenjivati moci sindikalaca ;-)

sto neko rece, do '92 niko nikada ni u kakvnom kontekstu sa njihove strane takvo nesto nije spomenuo, pa ni druge stvari kojim se danas razbacuju. odjednom nakon rata izroni cijela historija sa milion događaja i prevrata k'o da su sa hobitima ligu igrali
ultima_palabra

#2502 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

Bit će i rat protiv korupcije u bh.fudbalu u čitankama, "treći uz Allaha", širenje istine o Bosni po Turskoj i Arabiji u ratu, itd itd... nemojte samo vi o poštenju i dosljednosti :oops:
omega369

#2503 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by omega369 »

Rat jos traje, a prve bitnke smo dobili. jedan se usutio i ne javlja se nikako. drugi zbrisao i javi se ponekad preko novina. dosta za sad ;-)
ultima_palabra

#2504 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

Ma da, sa Salemom P. u inat korupciji! :mrgreen:
avetinja

#2505 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

Sramno je računati titulu iz 1999. To je dodijeljen pehar, osvojili ga za zelenim stolom.
alberto_tomba

#2506 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by alberto_tomba »

avetinja wrote:Sramno je računati titulu iz 1999. To je dodijeljen pehar, osvojili ga za zelenim stolom.
Cim vama priznaju titulu "cigla '46." mi cemo pokrenuti inicijativu da nam se ponisti titula iz '99.
Jel' posteno?
avetinja

#2507 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

alberto_tomba wrote:
avetinja wrote:Sramno je računati titulu iz 1999. To je dodijeljen pehar, osvojili ga za zelenim stolom.
Cim vama priznaju titulu "cigla '46." mi cemo pokrenuti inicijativu da nam se ponisti titula iz '99.
Jel' posteno?
Nije. Nepravda je učinjena. Ta titula se nije ni trebala dodijeliti. Ako se već odlučilo suprotno, onda je i Posušje trebalo dobiti jedan isti takav pehar.
alberto_tomba

#2508 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by alberto_tomba »

avetinja wrote:
alberto_tomba wrote:
Jel' posteno?
Nije. Nepravda je učinjena. Ta titula se nije ni trebala dodijeliti. Ako se već odlučilo suprotno, onda je i Posušje trebalo dobiti jedan isti takav pehar.
Majorizacija jbg... Kompenzirali su hercegovci tu "nepravdu" u vise navrata raznim kradjama na stetu FKS.
avetinja

#2509 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

alberto_tomba wrote:Majorizacija jbg... Kompenzirali su hercegovci tu "nepravdu" u vise navrata raznim kradjama na stetu FKS.
Kompenzirali ili ne opet trebaju imati jedan isti takav pehar. Nije to majorizacija, već brisanje suza poslije 1998.
R2D2_SA

#2510 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by R2D2_SA »

Negiranje titule iz 99 je jednako negiranju države BiH. Ko je pametan a ne zna šta je tada bilo pokušaće saznati više o dešavanjima iz tog perioda, koji je savez bio međunarodno priznat i koje je jedino takmičenje bilo međunarodno priznato i zbog čega te godine nije odigran famozni play-off. Ako ništa pitajte navijače Veleža. Sarajevu bi trebalo odati priznanje zbog tadašnje odluke i najviše je Sarajevo tada i izgubilo jer nije igralo u Evropi, a znate šta to znači za finansije kluba. Vi ako ste spremni da zbog broja titula pogazite i ono što nam je svima sveto to vama ide na obraz. Što se mene lično tiče da se sutra isto desi nadam se da bi ista odluka bila donešena a slobodno neka brišu tu jednu titulu. Treba obraza imati.
avetinja

#2511 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

R2D2_SA wrote:Negiranje titule iz 99 je jednako negiranju države BiH. Ko je pametan a ne zna šta je tada bilo pokušaće saznati više o dešavanjima iz tog perioda, koji je savez bio međunarodno priznat i koje je jedino takmičenje bilo međunarodno priznato i zbog čega te godine nije odigran famozni play-off. Ako ništa pitajte navijače Veleža. Sarajevu bi trebalo odati priznanje zbog tadašnje odluke i najviše je Sarajevo tada i izgubilo jer nije igralo u Evropi, a znate šta to znači za finansije kluba. Vi ako ste spremni da zbog broja titula pogazite i ono što nam je svima sveto to vama ide na obraz. Što se mene lično tiče da se sutra isto desi nadam se da bi ista odluka bila donešena a slobodno neka brišu tu jednu titulu. Treba obraza imati.
Nema to veze sa negiranjem države BiH, već sa odlukom saveza koja nije pravedna. Znamo mi problem oko Veleža i stadiona, da su se svi klubovi iz FBiH lige složili oko toga da neće igrati play off, ali opet ne možeš tek tako dodijeliti titulu. Onda neka nema šampiona, kada je već situacija takva. Recimo, Bosna iz Visokog bi vam možda bila i najveći protivnik, jer su vas iste sezone pobijedili u Kupu i Superkupu.
alberto_tomba

#2512 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by alberto_tomba »

avetinja wrote:
alberto_tomba wrote:Majorizacija jbg... Kompenzirali su hercegovci tu "nepravdu" u vise navrata raznim kradjama na stetu FKS.
Kompenzirali ili ne opet trebaju imati jedan isti takav pehar. Nije to majorizacija, već brisanje suza poslije 1998.
Pa ne mogu biti dva prvaka, na vasu zalost smo mi bili prvaci jedinog legitimnog i medjunardno priznatog fudbalskog saveza u BiH u tom trenutku, tako da je titula nasa. Tu samo vi vidite problem i to iskljucivo iz razloga sto znate da u narednim godinama nema trofeja za vas pored bordo masine, pa vas malo fata prpica. Imali ste i tada sansu da zavrsite ispred nas pa da igrate play off sa svojim prijateljima iz Posusja do mile volje.
avetinja

#2513 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

alberto_tomba wrote:
avetinja wrote:
Pa ne mogu biti dva prvaka, na vasu zalost smo mi bili prvaci jedinog legitimnog i medjunardno priznatog fudbalskog saveza u BiH u tom trenutku, tako da je titula nasa. Tu samo vi vidite problem i to iskljucivo iz razloga sto znate da u narednim godinama nema trofeja za vas pored bordo masine, pa vas malo fata prpica. Imali ste i tada sansu da zavrsite ispred nas pa da igrate play off sa svojim prijateljima iz Posusja do mile volje.
Dodijeljena titula, dodijeljena. Takmičenje se prekinulo prije njegovog završetka. Zbog takve situacije pobjednika nije ni trebalo da bude. Možemo ti i ja do sutra da pričamo na ovu temu, ali činjenica je da je ta titula manje vrijedna u odnosu na druge, zbog navedenih razloga. Možda je Rudar iz Kaknja mogao biti prvak, ko zna.
ultima_palabra

#2514 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

Gdje se slavila ta titula? S kim ste igrali u Evropi?
Raigor Stonehoof

#2515 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Raigor Stonehoof »

u medjuvremenu se pokazalo da je sokrat bio redovan gost juga grbavice, ta tribina je bila i mjesto gdje je aleksandar makedonski upoznao svog buduceg saputnika, a suska se i da je kolumbo svoje prve navijacke korake nacinio upravo u dolini cupova :lol: :lol: :lol: kakvi mitomani majko :lol:
avetinja

#2516 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

Nemoj se glupirati.
alberto_tomba

#2517 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by alberto_tomba »

http://www.rsssf.com/tablesj/joeghist.html

Ako mi mozete pokazati gdje je ta vasa mitska titula iz '46.

http://www.rsssf.com/tablesb/bihchamp.html

Nasa je tu, uredno evidentirana u medjunarodnoj statistickoj fondaciji za fudbal.
mosa rajvosa

#2518 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by mosa rajvosa »

1.Priznao NSBiH
2.Priznala UEFA
3.Priznala FIFA
4. Osporavaju podanici Amarove privatne prcije

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Poslano sa porsche arene iz doline cigli i pekara
Šibicar

#2519 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Šibicar »

Kakav gromoglasan smijeh na sopstveni pokušaj humora.
R2D2_SA

#2520 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by R2D2_SA »

avetinja wrote:
R2D2_SA wrote:Negiranje titule iz 99 je jednako negiranju države BiH. Ko je pametan a ne zna šta je tada bilo pokušaće saznati više o dešavanjima iz tog perioda, koji je savez bio međunarodno priznat i koje je jedino takmičenje bilo međunarodno priznato i zbog čega te godine nije odigran famozni play-off. Ako ništa pitajte navijače Veleža. Sarajevu bi trebalo odati priznanje zbog tadašnje odluke i najviše je Sarajevo tada i izgubilo jer nije igralo u Evropi, a znate šta to znači za finansije kluba. Vi ako ste spremni da zbog broja titula pogazite i ono što nam je svima sveto to vama ide na obraz. Što se mene lično tiče da se sutra isto desi nadam se da bi ista odluka bila donešena a slobodno neka brišu tu jednu titulu. Treba obraza imati.
Nema to veze sa negiranjem države BiH, već sa odlukom saveza koja nije pravedna. Znamo mi problem oko Veleža i stadiona, da su se svi klubovi iz FBiH lige složili oko toga da neće igrati play off, ali opet ne možeš tek tako dodijeliti titulu. Onda neka nema šampiona, kada je već situacija takva. Recimo, Bosna iz Visokog bi vam možda bila i najveći protivnik, jer su vas iste sezone pobijedili u Kupu i Superkupu.
Ali Bosna nije bila i ostala prva na tabeli ;-) .
Butmiran

#2521 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Butmiran »

Pokopaše vas fino u par postova a vi i dalje ne prestajete. :D
ZonFon

#2522 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ZonFon »

avetinja wrote:
alberto_tomba wrote:
Jel' posteno?
Dobili su trofej moralnih pobjednika, tako da ste izjednaceni po tom pitanju sa Posusjem.
avetinja

#2523 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

alberto_tomba wrote:http://www.rsssf.com/tablesj/joeghist.html

Ako mi mozete pokazati gdje je ta vasa mitska titula iz '46.

http://www.rsssf.com/tablesb/bihchamp.html

Nasa je tu, uredno evidentirana u medjunarodnoj statistickoj fondaciji za fudbal.
Dao si mi listu prvaka Kraljeve Jugoslavije i SFRJ, a naša titula se odnosi na Prvenstvo Narodne republike BiH. Normalno da neće pisati. I Hajduku su priznali titulu, pa nigdje ne piše da je osvojio. Ako Bog da, kada savez prizna titulu ti i ja se nećemo više natezati oko ove teme (bar se nadam). Nema potrebe da se raspravljamo oko ove iz 1999, jer je niko živi ne može dokazati da je ta titula vrijedna kao i sve druge, jer se prekinulo natjecanje prije završetka i odlučilo se da se titula dodijeli vama.
avetinja

#2524 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

R2D2_SA wrote:
avetinja wrote:
Ali Bosna nije bila i ostala prva na tabeli ;-) .
To sam naveo samo kao primjer da se takmičenje nastavilo. Ali opet kažem, onda se titula nije trebala ni dodijeliti. Pripada vama isto koliko i Posušju, Širokom Brijegu, Bosni iz Visokog, Rudaru iz Kaknja i Veležu. Svi su oni bili potencijalni prvaci, ali prekinulo se takmičenje.
avetinja

#2525 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by avetinja »

ZonFon wrote:Dobili su trofej moralnih pobjednika, tako da ste izjednaceni po tom pitanju sa Posusjem.
Mi smo barem osvojili, dok vi niste. Dodijelili vam za zelenim stolom.
Post Reply