Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fol je u patvorenju cinjenica, mjenjanju historije a oni su sampioni u tome (ubda, otimanje igraca, "josko", proganjanja od drzave, pusina...)
sad nam je svima smijesno ali za 10 godina njima ce to biti normala, redovno stivo na tribini i forumima. ne treba potcjenjivati moci sindikalaca
sto neko rece, do '92 niko nikada ni u kakvnom kontekstu sa njihove strane takvo nesto nije spomenuo, pa ni druge stvari kojim se danas razbacuju. odjednom nakon rata izroni cijela historija sa milion događaja i prevrata k'o da su sa hobitima ligu igrali
Bit će i rat protiv korupcije u bh.fudbalu u čitankama, "treći uz Allaha", širenje istine o Bosni po Turskoj i Arabiji u ratu, itd itd... nemojte samo vi o poštenju i dosljednosti
avetinja wrote:Sramno je računati titulu iz 1999. To je dodijeljen pehar, osvojili ga za zelenim stolom.
Cim vama priznaju titulu "cigla '46." mi cemo pokrenuti inicijativu da nam se ponisti titula iz '99.
Jel' posteno?
Nije. Nepravda je učinjena. Ta titula se nije ni trebala dodijeliti. Ako se već odlučilo suprotno, onda je i Posušje trebalo dobiti jedan isti takav pehar.
avetinja wrote:Sramno je računati titulu iz 1999. To je dodijeljen pehar, osvojili ga za zelenim stolom.
Cim vama priznaju titulu "cigla '46." mi cemo pokrenuti inicijativu da nam se ponisti titula iz '99.
Jel' posteno?
Nije. Nepravda je učinjena. Ta titula se nije ni trebala dodijeliti. Ako se već odlučilo suprotno, onda je i Posušje trebalo dobiti jedan isti takav pehar.
Majorizacija jbg... Kompenzirali su hercegovci tu "nepravdu" u vise navrata raznim kradjama na stetu FKS.
Negiranje titule iz 99 je jednako negiranju države BiH. Ko je pametan a ne zna šta je tada bilo pokušaće saznati više o dešavanjima iz tog perioda, koji je savez bio međunarodno priznat i koje je jedino takmičenje bilo međunarodno priznato i zbog čega te godine nije odigran famozni play-off. Ako ništa pitajte navijače Veleža. Sarajevu bi trebalo odati priznanje zbog tadašnje odluke i najviše je Sarajevo tada i izgubilo jer nije igralo u Evropi, a znate šta to znači za finansije kluba. Vi ako ste spremni da zbog broja titula pogazite i ono što nam je svima sveto to vama ide na obraz. Što se mene lično tiče da se sutra isto desi nadam se da bi ista odluka bila donešena a slobodno neka brišu tu jednu titulu. Treba obraza imati.
R2D2_SA wrote:Negiranje titule iz 99 je jednako negiranju države BiH. Ko je pametan a ne zna šta je tada bilo pokušaće saznati više o dešavanjima iz tog perioda, koji je savez bio međunarodno priznat i koje je jedino takmičenje bilo međunarodno priznato i zbog čega te godine nije odigran famozni play-off. Ako ništa pitajte navijače Veleža. Sarajevu bi trebalo odati priznanje zbog tadašnje odluke i najviše je Sarajevo tada i izgubilo jer nije igralo u Evropi, a znate šta to znači za finansije kluba. Vi ako ste spremni da zbog broja titula pogazite i ono što nam je svima sveto to vama ide na obraz. Što se mene lično tiče da se sutra isto desi nadam se da bi ista odluka bila donešena a slobodno neka brišu tu jednu titulu. Treba obraza imati.
Nema to veze sa negiranjem države BiH, već sa odlukom saveza koja nije pravedna. Znamo mi problem oko Veleža i stadiona, da su se svi klubovi iz FBiH lige složili oko toga da neće igrati play off, ali opet ne možeš tek tako dodijeliti titulu. Onda neka nema šampiona, kada je već situacija takva. Recimo, Bosna iz Visokog bi vam možda bila i najveći protivnik, jer su vas iste sezone pobijedili u Kupu i Superkupu.
alberto_tomba wrote:Majorizacija jbg... Kompenzirali su hercegovci tu "nepravdu" u vise navrata raznim kradjama na stetu FKS.
Kompenzirali ili ne opet trebaju imati jedan isti takav pehar. Nije to majorizacija, već brisanje suza poslije 1998.
Pa ne mogu biti dva prvaka, na vasu zalost smo mi bili prvaci jedinog legitimnog i medjunardno priznatog fudbalskog saveza u BiH u tom trenutku, tako da je titula nasa. Tu samo vi vidite problem i to iskljucivo iz razloga sto znate da u narednim godinama nema trofeja za vas pored bordo masine, pa vas malo fata prpica. Imali ste i tada sansu da zavrsite ispred nas pa da igrate play off sa svojim prijateljima iz Posusja do mile volje.
alberto_tomba wrote:Majorizacija jbg... Kompenzirali su hercegovci tu "nepravdu" u vise navrata raznim kradjama na stetu FKS.
Kompenzirali ili ne opet trebaju imati jedan isti takav pehar. Nije to majorizacija, već brisanje suza poslije 1998.
Pa ne mogu biti dva prvaka, na vasu zalost smo mi bili prvaci jedinog legitimnog i medjunardno priznatog fudbalskog saveza u BiH u tom trenutku, tako da je titula nasa. Tu samo vi vidite problem i to iskljucivo iz razloga sto znate da u narednim godinama nema trofeja za vas pored bordo masine, pa vas malo fata prpica. Imali ste i tada sansu da zavrsite ispred nas pa da igrate play off sa svojim prijateljima iz Posusja do mile volje.
Dodijeljena titula, dodijeljena. Takmičenje se prekinulo prije njegovog završetka. Zbog takve situacije pobjednika nije ni trebalo da bude. Možemo ti i ja do sutra da pričamo na ovu temu, ali činjenica je da je ta titula manje vrijedna u odnosu na druge, zbog navedenih razloga. Možda je Rudar iz Kaknja mogao biti prvak, ko zna.
u medjuvremenu se pokazalo da je sokrat bio redovan gost juga grbavice, ta tribina je bila i mjesto gdje je aleksandar makedonski upoznao svog buduceg saputnika, a suska se i da je kolumbo svoje prve navijacke korake nacinio upravo u dolini cupova kakvi mitomani majko
R2D2_SA wrote:Negiranje titule iz 99 je jednako negiranju države BiH. Ko je pametan a ne zna šta je tada bilo pokušaće saznati više o dešavanjima iz tog perioda, koji je savez bio međunarodno priznat i koje je jedino takmičenje bilo međunarodno priznato i zbog čega te godine nije odigran famozni play-off. Ako ništa pitajte navijače Veleža. Sarajevu bi trebalo odati priznanje zbog tadašnje odluke i najviše je Sarajevo tada i izgubilo jer nije igralo u Evropi, a znate šta to znači za finansije kluba. Vi ako ste spremni da zbog broja titula pogazite i ono što nam je svima sveto to vama ide na obraz. Što se mene lično tiče da se sutra isto desi nadam se da bi ista odluka bila donešena a slobodno neka brišu tu jednu titulu. Treba obraza imati.
Nema to veze sa negiranjem države BiH, već sa odlukom saveza koja nije pravedna. Znamo mi problem oko Veleža i stadiona, da su se svi klubovi iz FBiH lige složili oko toga da neće igrati play off, ali opet ne možeš tek tako dodijeliti titulu. Onda neka nema šampiona, kada je već situacija takva. Recimo, Bosna iz Visokog bi vam možda bila i najveći protivnik, jer su vas iste sezone pobijedili u Kupu i Superkupu.
Jel' posteno?
Dobili su trofej moralnih pobjednika, tako da ste izjednaceni po tom pitanju sa Posusjem.
Nasa je tu, uredno evidentirana u medjunarodnoj statistickoj fondaciji za fudbal.
Dao si mi listu prvaka Kraljeve Jugoslavije i SFRJ, a naša titula se odnosi na Prvenstvo Narodne republike BiH. Normalno da neće pisati. I Hajduku su priznali titulu, pa nigdje ne piše da je osvojio. Ako Bog da, kada savez prizna titulu ti i ja se nećemo više natezati oko ove teme (bar se nadam). Nema potrebe da se raspravljamo oko ove iz 1999, jer je niko živi ne može dokazati da je ta titula vrijedna kao i sve druge, jer se prekinulo natjecanje prije završetka i odlučilo se da se titula dodijeli vama.
Ali Bosna nije bila i ostala prva na tabeli .
To sam naveo samo kao primjer da se takmičenje nastavilo. Ali opet kažem, onda se titula nije trebala ni dodijeliti. Pripada vama isto koliko i Posušju, Širokom Brijegu, Bosni iz Visokog, Rudaru iz Kaknja i Veležu. Svi su oni bili potencijalni prvaci, ali prekinulo se takmičenje.