Samsung galaxy S3

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#2501 Re: Samsung galaxy S3

Post by skafiskafsnjak »

Cuj univerzalno preporucuje.... ahahahhaha.

Bjezi od njih gdje te noge nose

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
shiljak

#2502 Re: Samsung galaxy S3

Post by shiljak »

:D E moram odgovorit. Ne znam kakvi su sa servisom, ali su prejeftini kad kupuješ. Već sam kod njih jedan davno uzeo i uštedio možda 50-100 KM.. a nije mi se kvario tako da ne znam kakvi su sa servisom.. Ne znam što bi negdje drugo uzmao skuplje?
spree

#2503 Re: Samsung galaxy S3

Post by spree »

I ja sam uzeo s3 u univerzalnom i evo skoro godinu dana koliko ga imam nisam imao nikakvih problema hvala Bogu. 1 bio u servisu kako bi mi uradili update na 4.3 da ne bi gubio garanciju. I ja mislim da je bolje uzeti mob. gdje se dobije garancija u ovlastenom servisu, ali eto ja nisam, jer nisam znao. Ucinilo mi se jeftino. Ja uzeo i super prosao :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sarayman

#2504 Re: Samsung galaxy S3

Post by Sarayman »

Moj S3 je kupljen u Univerzalno u oktobru 2012. i imao sam mali problemčić sa punjenjem baterije unutar garantnog roka i otklonili su kvar brzo i jednostavno zamjenom mini USB porta na telefonu.
Također, da se pridružim utiscima i potvrdim sljedeće:
1. Sporo otvara imenik
2. Spor pristup galeriji i jedva podnošljiva brzina rada unutar galerije
3. U Sleep modu, nakon pritiska Home tastera treba mu najmanje 2 sekunde da se ekran aktivira, što je poprilična gnjavaža kada želim vidjeti koliko je sati (a pogledam dnevno barem 10 puta).

P.S. Oficijelni je Android 4.3 (i to zadnja verzija Kernela iz 16. januara)
GAU8

#2505 Re: Samsung galaxy S3

Post by GAU8 »

Je li iko imao iskustva sa burn-in-om na ekranu?
PIMP-Meister-2000

#2506 Re: Samsung galaxy S3

Post by PIMP-Meister-2000 »

GAU8 wrote:Je li iko imao iskustva sa burn-in-om na ekranu?
Ne znam za s3 ali sam kod havera na s1 vidio kako izgleda isti, baš gadna stvar.
shiljak

#2507 Re: Samsung galaxy S3

Post by shiljak »

Sarayman wrote:Moj S3 je kupljen u Univerzalno u oktobru 2012. i imao sam mali problemčić sa punjenjem baterije unutar garantnog roka i otklonili su kvar brzo i jednostavno zamjenom mini USB porta na telefonu.
1. Sporo otvara imenik
3. U Sleep modu, nakon pritiska Home tastera treba mu najmanje 2 sekunde da se ekran aktivira, što je poprilična gnjavaža kada želim vidjeti koliko je sati (a pogledam dnevno barem 10 puta).

To nije do univerzalnog nego je takav mobitel ili verzija OS-a. Jedan je nabavio nexus 5 iz amerike direktno sa Google stranice, osim što možda ima manjih problemčića, ima i problema sa osnovnom stvari - razgovorom. Dešava se da ništa ne čuješ dok pričaš, ili nekad zna da šušti.. a sve je dakle ORIGINAL.. a ništa ti ne preostaje nego da čekaš novi update i nadaš se da će biti manje bugova.. To je više do samog androida nego do mobitela.
Giovanni

#2508 Re: Samsung galaxy S3

Post by Giovanni »

pozdrav. pojavio mi se problem sa telefonom , kada sam krenuo da ga nadogradim na 4.3 JB , downloadao sam firmware i krenula je instalacija. eh sad kad se skinulo i instaliralo , nije mogao da se upali , tj dodje do onog dijela kad se pojavi SAMSUNG GT I9300 i tu se zaledi i ne moze se upaliti. pokusao sam par puta i opet nije moglo , onda sam stavio na punjenje. punio se neko vrijeme, i kad sam opet probao upaliti, opet isto sve, zaledi kada se pojavi logo samsunga. zna li neko u cemu je problem i do cega bi moglo biti. telefon je kupljen u Univerzalno radnji.
hvala unaprijed :) :)
andr0id

#2509 Re: Samsung galaxy S3

Post by andr0id »

Na logo samsungu cekaj 10-15 minuta. Nista ne diraj

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Giovanni

#2510 Re: Samsung galaxy S3

Post by Giovanni »

andr0id wrote:Na logo samsungu cekaj 10-15 minuta. Nista ne diraj

cekao sam vec prvi put kad mi se desilo mislio sam da ce mi pomoc, a evo i sad skoro 20 minuta cekam i nista se ne desava. LED lampica blinka da li to nesto znaci ?
agent_zero

#2511 Re: Samsung galaxy S3

Post by agent_zero »

Sarayman wrote:Moj S3 je kupljen u Univerzalno u oktobru 2012. i imao sam mali problemčić sa punjenjem baterije unutar garantnog roka i otklonili su kvar brzo i jednostavno zamjenom mini USB porta na telefonu.
1. Sporo otvara imenik

Što se patiš, pređi na CM11, pa ćeš vidjeti kako leti k'o nexus ;)
andr0id

#2512 Re: Samsung galaxy S3

Post by andr0id »

Giovanni wrote:
andr0id wrote:Na logo samsungu cekaj 10-15 minuta. Nista ne diraj

cekao sam vec prvi put kad mi se desilo mislio sam da ce mi pomoc, a evo i sad skoro 20 minuta cekam i nista se ne desava. LED lampica blinka da li to nesto znaci ?
Znas li uci u recovery pa idi na factory reset i onda cekaj 10-15 min. Da krene ponovo

fatality

#2513 Re: AW: Samsung galaxy S3

Post by fatality »

agent_zero wrote:
1. Sporo otvara imenik

Što se patiš, pređi na CM11, pa ćeš vidjeti kako leti k'o nexus ;)
A sto je meni ovo sega. Svi kukaju na iphone kako je sranje sto je "ogranicen" (ovo je glupost, al eto ovi koji ne znaju drugacije koriste ovaj izraz) i mora se odradit jailbreak da se koristi srazmjerno potrebama pro korisnika (kakvi su u bih haman svi) a savjet na nezadovoljstvo momka sto je telefon u odredjenim situacijama jednostavno prespor (meni nekad dodje da ga razbijem kada se pogubi i uspori, tako mi zivac izvuce da to rijecima opisat ne mogu- ili kad tipkas pa on ne pise nista i slova se pojave 10 sekundi kasnije, uzas) je da nabaci CM ?
Bas nema smisla nikako. Iphone u onom stanju u kojem je izbacen je svjetlosnim godinama bolji telefon od bilo kojeg androida. Ja sam na S3 (od kako je izasao) samo radi displeja. Ali kao telefon je dosta slabiji od iphone-a. I mislim cim se ovi dohavizaju i izbace veci telefon (sto bi trebalo bit ove godine) da ce dosta ljudi preci (ja prvi, tacnije ce to vise bit povratak nego prelazak :D )

sa fontela
agent_zero

#2514 Re: Samsung galaxy S3

Post by agent_zero »

Šega ti ili ne, to je najbolji način da se otarasi touchwiz sporosti i ima čisti android kao nexus. Telefon jednostavno leti.

Šta drugo da mu sajvetujem, da baci taj i kupi s5 ili nexus 5?
Qler

#2515 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

Prije bi savjetovao samsungu da napravi telefon da ne laga na takvom HW-u... da malo ohane sa touchwizom :run:
fatality

#2516 Re: AW: Samsung galaxy S3

Post by fatality »

Qler wrote:Prije bi savjetovao samsungu da napravi telefon da ne laga na takvom HW-u... da malo ohane sa touchwizom :run:
Bas tako. Dzaba ti sav HW ovog svijeta kad je SW qrac. I Apple jednostavno trenutno ima SW koji na dosta slabijem HW puno (ali puno) bolje radi nego samsung na mngo boljem HW. Umjesto da uloze vremena i para u razvoj softvera oni svake godine nabace gigu svega i to je to.

sa fontela
Benq

#2517 Re: Samsung galaxy S3

Post by Benq »

...
shiljak

#2518 Re: Samsung galaxy S3

Post by shiljak »

Kako na galaxy s4 aktivirati HDR za slike? Ima samo jedana opcija i kad je koristiš slika samo jednom a ne više puta? Zar ne bi trebalo 2-3 sec. da traje jer slika tri puta?
GAU8

#2519 Re: Samsung galaxy S3

Post by GAU8 »

1. Sporo otvara imenik

je li root-an?
spree

#2520 Re: Samsung galaxy S3

Post by spree »

skafiskafsnjak

#2521 Re: Samsung galaxy S3

Post by skafiskafsnjak »

Evo placem od muke :D

Isto kao da moramo baciti telefon ... ccccc.

Kome se hoce nek root odradi i ubaci sta hoce :D
spree

#2522 Re: Odg: Samsung galaxy S3

Post by spree »

Definitivno necu baciti :D, nego ce biti root, ali ne jos. Sad za sad neka ovog 4.3. Ocekivao sam ovo, ali im je glupo objasnjenje. Umjesto da fino kazu dajte nam jos para kupujuci s5 :D.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
skafiskafsnjak

#2523 Re: Samsung galaxy S3

Post by skafiskafsnjak »

pa ja se nisam nadao ni 4.3 vala...al et.

Meni je smijesno kako neki pate za tim stvarima.... Ekstra mi radi telefon na 4.3 .

Sumnjam da nesto drasticno moze bolje sa novim ...

Root necu raditi jer imam KimTec garanciju preko godinu jos .
Qler

#2524 Re: Samsung galaxy S3

Post by Qler »

Ma KitKat je zahtjevan HW :) objasnjenje im je samo takvo :) sad izlaze slabiji telefoni sa kitkat-om, ali touchwiz je smece... i jebo to rootanje, daj stock da valja..
Sarayman

#2525 Re: Samsung galaxy S3

Post by Sarayman »

GAU8 wrote:
1. Sporo otvara imenik

je li root-an?
Nije. Misliš da bi pomoglo?
Post Reply