Nikakve koristi, generalno razmišljanje.PM72 wrote:I kakve ti koristi? Bili smo i iznad Hadžića pa nikom ništa.Par snajpera oko Grbavice nisu bili vojno rješenje.Ja sam par puta izašao i gledao iz tih čuvenih snajperskih gnjezda oko Grbavice.Vidiš samo neku babu kad pređe ulicu ili vrh krampe ili lopate radnog voda kad kopa tranšeju.Hvala Bogu pa nisam pucao jer bi me savjest grizla do kraja života.Doduše,nisam imao ni čim (nosio automatsku pušku) ali i da jesam - ne bih gađao.da se razumijemo,da sam vidio vojnika sa puškom pucao bih i to sa golemim merakom ali nisi ga mogao vidjeti za lijeka,dobro su se čuvali iza nekakvih deka i cerada.A nije bilo ni preporučljivo tu dugo boraviti jer su oni na jedan metak uzvraćali tenkovskom granatom.Qoom wrote:Koliko god smo mi bili u lošem položaju, okupirani dio Grbavice je bio u dosta nepovoljnijem.
Rijetka su mjesta koja nisu bila vidljiva s naše strane, o tome prolazeći pješke Grbavicu baš nedavno razmišljah.
Nego, kako bi se mogla svuči ova tema lokalno na računar sve sa slikama i tekstom? Dobro je da se ima.
Ostatak foruma je svakako zakurac.