Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
f_ar

#2501 Re: Alfa Romeo

Post by f_ar »

Pirija wrote: gdje ti je slip sa valjak ? :izet:
Vjeruj da ganjam valjke godinama, ne ide mi se stotinama kilometara da bih to uradio...
f_ar

#2502 Re: Alfa Romeo

Post by f_ar »

ElDzidziIbnDzo wrote:
Necu tvrditi da nije tacno,ali ti si prva osoba koja kaze da je Sale izlevatio nekoga.Odnosno barem da ja prvi put cujem,a moze biti da je tako. Inace poznavajuci njegovu metodologiju i neke principe bas,bas me ta sad tvoja izjava zacudi. :-?
Ovima iz engleske jel ista cijena za sve mape? Kakvi su sa reklamacijama itd? Moze li malo vise detalja posto rece da imas iskustva iz prve ruke.

Ove druge koje si naveo iz BiH takodje imam iskustva iz prve ruke.Sa jednima sam zadovoljan sa drugima i ne bas ali ne mogu sad reci i da je fuseraj.
Mada sam ja cuo dosta neprovjerenu info,odakle svi oni kupuju mape.Ali to je vec na nivou mahalskih prica pa nije OK da se te price iznose po forumima.
Safe je dolazio u Zenicu i na brzinu radio raji mape, Braco ga ugostio, i skupilo se dosta raje bilo. Naplacivao po 50EUR i onda se kad su se ljudi zalili da je lose, vadio se na to kolko para tolko muzike. Na facebook grupi Alfa Romeo Club Sarajevo se bas bilo zakuhalo... Alfisti iz Banje Luke ga isto ne vole. Jako se bezobrazno ponasa, usput. Dolazio je prosle godine u ZG na skup, ali je bjezao od raje i drzao se skroz po strani.

Sto se celtic tuninga tice, nisam u kontaktu s njima vec godinama, ali je prije 8-9 godina bila ista cijena...
Ne bih znao ko od koga kupuje mape, ja sam se malo zezao i naucio dosta oko toga ali ne zelim da to ikome radim, samo sam za sebe eksperimentisao...
f_ar

#2503 Re: Alfa Romeo

Post by f_ar »

Pirija wrote:kupi mapu koja navodno daje toliko i toliko konja al bez valjaka to ne pije vode :)
Slazem se da nije 100% pouzdano, ali ako je serijski auto mapiran i provjeren na valjcima, i mapa daje takve rezultate, 95% ce takve rezultate dati i na drugom serijskom autu. Moze utjecati samo stanje motora i turbine...
f_ar

#2504 Re: Alfa Romeo

Post by f_ar »

ElDzidziIbnDzo wrote:Tako je. Dobijes macka u zavezanoj vreci.
Ako kupis od neprovjerenih, definitivno je tako. Pitaj Suada Hotu, Adina narocito, sta misle o celtic tuning mapama, Adin je sebi ubacio moju mapu i najbolje da ti on objasni kakva je razlika. Mozes pitati i Zlatka Bilija isto, to su ljudi koji ce ti procjeniti da li je mapa fake ili prava...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2505 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

f_ar wrote:
Ako kupis od neprovjerenih, definitivno je tako. Pitaj Suada Hotu, Adina narocito, sta misle o celtic tuning mapama, Adin je sebi ubacio moju mapu i najbolje da ti on objasni kakva je razlika. Mozes pitati i Zlatka Bilija isto, to su ljudi koji ce ti procjeniti da li je mapa fake ili prava...
Kod Adina je nj crvena 156 isla kao zmaj i sa tako mapiranom Alfom presao preko 50k i prodao je dalje i znam da si vozio tu mapu ti i jos Bili iz Hyundai servisa na Tranzitu. Kod mene je brat tu mapu vozio na AR147.
Suad Hota je svoju 156 2.4 20v mapirao preko Celtica i imala je tada (cini mi se 2008) oko 215 konja i ljudi su mu garantovali za to,ako negdje izmjeri manje da cemu vratiti pare.
A Dejo se vadio kao da nije do njega i do njegovih mapa,da raji ne valjaju auta,a znam i Sapka i Macu iz Sarajeva i jos par ljudi sirom BiH koji Alfe odrzavaju i cuvaju kao oci u glavi i svi su se zalili da im je uvalio. A zalilo se brat bratu 20 ljudi,uzeo je tada u Zenici bruku para. A njegovo sakrivanje i bjezanje od raje po susretima dovoljno govori s kim imas posla.
ElDzidziIbnDzo

#2506 Re: Alfa Romeo

Post by ElDzidziIbnDzo »

f_ar wrote:
Nisam te skontao jesi ti radio sebi mapu ili je vas nekoliko "dijelilo" jednu mapu?
Walther

#2507 Re: Alfa Romeo

Post by Walther »

mali_milojica wrote:Hajmo ponovo.
Gdje tacno ljudi iz CelticTuninga navode da za model od 140 KS treba druga turbina da bi nakon chipovanja na Stage 1 imala 215 konja?
137 na 2xx nije pametno stagod oni tvrde, pogotovo sa stock turbinom... bicu tu svasta i cr pompom, sklopkom, mjenjacem, ... Ovaj zadnji sigurno nije "isti" kao kod jacih verzija. Ovaj losiji je Fiatov (C635), jaci imaju Opel (F40).
Last edited by Walther on 03/01/2016 00:13, edited 1 time in total.
NediM17

#2508 Re: Alfa Romeo

Post by NediM17 »

Najvise trpe ventiLji i turbina zbog veceg EGT-a, i naravno tu su onda kvacilo i mjenjac (zbog momenta i snage), za pumpu i injektore ne vjerujem da je neki problem.

Inace, meni se ta "ekstremna" cipovanja uopce ne svidjaju (bar kada su u pitanju auta za svaki dan). Neki soft chip tuning je majka cca. 25ks i 50ak NM napolje iz dizela dosta. Nece nista puno trpiti zbog toga, a to se itekako osjeti na autima koji fabricki imaju do nekih 150ks.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2509 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

f_ar wrote:
Pirija wrote: gdje ti je slip sa valjak ? :izet:
Vjeruj da ganjam valjke godinama, ne ide mi se stotinama kilometara da bih to uradio...

Sad imas u Sarajevu. :wink:
ElDzidziIbnDzo

#2510 Re: Alfa Romeo

Post by ElDzidziIbnDzo »

Gdje,kod AS jel? Cijena?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2511 Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

ElDzidziIbnDzo wrote:Gdje,kod AS jel? Cijena?

Kod Simanica, za cijenu ne znam stvarno, nisam ih pitao.
f_ar

#2512 Re: Alfa Romeo

Post by f_ar »

ElDzidziIbnDzo wrote: Nisam te skontao jesi ti radio sebi mapu ili je vas nekoliko "dijelilo" jednu mapu?
Dao sam bio Adinu mapu koju je za mene radio celtic tuning, a Zlaji smo kupili od celtic-a za 2.4jtd. Ne znam da li je jos neko od Adina uzeo mapu...
Ramzess Veliki

#2513 Re: Alfa Romeo

Post by Ramzess Veliki »

A j... mu priču sad ... da je tjuniram mapiram ili ne? :shock:
RLewis

#2514 Re: Alfa Romeo

Post by RLewis »

Ramzess Veliki wrote:A j... mu priču sad ... da je tjuniram mapiram ili ne? :shock:
Naravno, ali o tome radije na pp jer ima tu jos nekih stvari za uraditi da to bude kako spada.
Otkrio sam tko si f.ar lol. Poz of 159 qtronic
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#2515 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Ramzess Veliki wrote:A j... mu priču sad ... da je tjuniram mapiram ili ne? :shock:
Slobodno,ali moja preporuka,nekih 30-40 konja ;-)
f_ar

#2516 Re: Alfa Romeo

Post by f_ar »

Uvijek, mislim da mozes dobiti 30-40 konja zavisno od motora, a potrosnja ide dole 5-10% ;-)
Ramzess Veliki

#2517 Re: Alfa Romeo

Post by Ramzess Veliki »

mali_milojica wrote:
Slobodno,ali moja preporuka,nekih 30-40 konja ;-)
f_ar wrote:
Uvijek, mislim da mozes dobiti 30-40 konja zavisno od motora, a potrosnja ide dole 5-10% ;-)
:thumbup:
Tako sam i ja mislio, ne bih više. :thumbup:
madner

#2518 Re: Alfa Romeo

Post by madner »

Potrosnja ide dole je lovacka.

Ima li neki proizvodjac koji trosi manje sa jacim motorom nego sa slabijim?
f_ar

#2519 Re: Alfa Romeo

Post by f_ar »

madner wrote:Potrosnja ide dole je lovacka.

Lovacka, ne-lovacka, tako se meni pokazalo, a svako sipanje goriva uredno zabiljezim i vodim evidenciju... Tako vec vise od 10 godina
IcedFlame

#2520 Re: Alfa Romeo

Post by IcedFlame »

madner wrote:Potrosnja ide dole je lovacka.

Isti auto mi je sa 1.6 motorom trosio manje nego sa 1.1. I benzin i plin.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2521 Re: Alfa Romeo

Post by bitanga_sa_otesa »

za vise snage potrebno je vise smjese,znaci vise goriva i zraka,potrosnja ne moze opasti nikako...ubleha....
madner

#2522 Re: Alfa Romeo

Post by madner »

Ma preko BC mi ima smisla, ali preko cepa nikako. :D
direstraits0078

#2523 Re: Alfa Romeo

Post by direstraits0078 »

bitanga_sa_otesa wrote:za vise snage potrebno je vise smjese,znaci vise goriva i zraka,potrosnja ne moze opasti nikako...ubleha....
Bio je jedan pa je tvrdio kako nakon Ćipiranja ostvaruje istu brzinu na nizim obrtajima... :D Otud i niza potrosnja, sto je logiĆno, je li, bezbeli... 8)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2524 Re: Alfa Romeo

Post by bitanga_sa_otesa »

odliĆno :thumbup:
f_ar

#2525 Re: Alfa Romeo

Post by f_ar »

bitanga_sa_otesa wrote:za vise snage potrebno je vise smjese,znaci vise goriva i zraka,potrosnja ne moze opasti nikako...ubleha....
Ja mislim da je ovdje smjesa goriva i zraka optimalnija nego na fabrickim mapama...
Post Reply