KatarinaKosaca wrote:U tipkanju sam izostavila slovo "m" pa piše "se" umjesto "sem" ili osim :Desi se i Berluskoniju Fahri
Nego hoćeš li ti odgovoriti ko to OSIM Al Jeezire bolje radi na našem medijskom prostoru? Mislim da nije pristojno radi moje slovne greške izbjeći odgovor.
OK, to "sem" potpuno mjenja stvar pa da ti i pokusam odgovoriti. A i gentleman sam, stara skola...a gentleman nikad ne odbija jednu damu...
Prije svega, sta podrazumjevas pod "nas medijski prostor"? Za mene je to onaj prostor koji u medijima koristi jezik koji govorim i razumijem. Dakle, HRT prije svega je institucija na ovim prostorima, i za informativni, i za zabavni, i za edukativni, i za skolski i za dokumentarni program. Za Al Jazeereu smo se oboje slozili da je bolja. Onda, Arena je "izmislila" sportske prenose za FaceTV. Mozes, Boga mi, pogledati i B92 ponekad, a vjeruj mi da i TV Crne Gore se razvija u respektabilni javni servis.
Moram ti reci da je meni informativni program FaceTV-a a pogotovo njihov (Senadov) centralni dnevnik dno dna. Taj covjek je mentalno ostao zaglavljen u periodu 92.-95. kada je zaista bio akter (i kreator) nekih od vrhunskih dometa u informativnom elektronskom novinarstvu u ratu. Nakon toga, sve do sada mu se ama bas sve vrti oko toga. Bez obzira na kojoj televiziji, BHT, Hajat TV, TV1, FaceTV... Sjecam se njegovih CD-ova na Hayatu...ratna psihoza nevidjena! "Vidite sta nam rade u Zagrebu!", "Ekskluzivno pogledajte sta nam spremaju u Beogradu!" i takve stvari. Sjecam se, dosta rodbine me je u tom periodu (radi posla kojim se bavim) salijetala pitanjima hoce li biti rata...odgovarao sam im, samo vi gledajte Senadov CD i svaku vece cete poslije njih samoinicijativno
ishavjesceni trcati u podrume ocekujuci da vas mrski cetnici i ustase napadnu... Da se razumijamo, ima stvari u politickom zivotu u ZG, BG i BL koji jesu realna opasnost za BiH ali ih treba staviti u kontekst, u perspektivu, i ne preuvelicavati ih, pogotovo ne zarad svojih licnih interesa. A to je upravo ono sto Senad radi! Zarad svoje gledanosti (a samim tim i para, sto mu je najvaznije) "napuhava" animozitete i stvara konflikte do nerealnih proporcija samo radi svoje promidzbe. I to ne samo u politickoj sferi, nego i u drustvenoj, pa je vrlo cesto "na silu" konfrontirao razlicite segmente bh. drustva, ponekad stvarajuci te konflikte a ponekad ih "samo" produbljujuci (SaTaxi vs. ZutiTaxi, demobilisani vs. resorno ministarstvo...) apsolutno bez zelje da doprinese bilo kakvom razrjesenju tih situacija nego iskljucivo zarad svoje gledanoti. I para, sto je najvaznije. Zbog toga ga ne volim. Sto radi svoje promocije vrlo cesto dodatno
razvlaci pamet ovom napacenom narodu...
I na kraju, iz cisto strucnog ugla, njegovi CD-ovi nisu nikakvi Dnevnici, nikakve centralne informativne emisije...to su klasicne zabavne emisije kolaznog tipa...
I kad vec pisem ovaj posljednji post o ovoj temi, da upitam ovog (ne)sretnog Laku...jesi li ti zaista ozbiljan?????
Pa u pitanju je jedina televizija na kojoj sam mogao gledati utakmicu reprezentacije SVOJE DOMOVINE! Da nisam mozda trebao okrenuti na Eurosport i gledati prijateljsku izmedju Spanije i Cilea umjesto toga???? A u svim ostalim prilikama, naravno da gledam druge kanale...necu valjda gledati ovu diletantsku televiziju. Uostalom, koje su to emisije koje se mogu pogledati na FAceTV? Preporucite nesto...samo ne Senadovu informativnu emisiju, vec sam objasnio koliko ih (ne)cijenim...