Federalna televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
dragonz

#2501 Re: Federalna televizija

Post by dragonz »

Opetja033 wrote:Da li iko moze skinuti onu budaletinu Marica sa Federalne? Frajer mrtav-hladan prica (bez ijednog kritickog osvrta) o susretu Eisenhowera sa vanzemaljcima, o tajnom dogovoru, o zajednickim bazama SAD i "vanzemaljske nacije". I povrh svega toga idiot citira, opet bez zehre kritickog osvrta, jednu od najvecih budala medju svim budalama konspiracionih pokreta - Milton William Coopera.

Doduse frajer prije sam ga cuo kako sa hvalospjevima citira David Ickea. Nevjerovatno. Ovo ni na jednoj jebenom javnom emiteru na svijetu nema.
Amerika i ostali demo(n)kratski režimi sa zapada ubiše te u zdrav mozak a ti hoćeš emisiju u ovakvoj BiH da bude brutalno realna o svjetskoj politici.
Za to nam i treba Marić da nas malo zabavi sa SVOJIM osvrtom na širenje demo(n)kratije i demo(n)kratskih tradicija.
ultima_palabra

#2502 Re: Federalna televizija

Post by ultima_palabra »

-LIBERO- wrote:
Opetja033 wrote:Da li iko moze skinuti onu budaletinu Marica sa Federalne? Frajer mrtav-hladan prica (bez ijednog kritickog osvrta) o susretu Eisenhowera sa vanzemaljcima, o tajnom dogovoru, o zajednickim bazama SAD i "vanzemaljske nacije". I povrh svega toga idiot citira, opet bez zehre kritickog osvrta, jednu od najvecih budala medju svim budalama konspiracionih pokreta - Milton William Coopera.

Doduse frajer prije sam ga cuo kako sa hvalospjevima citira David Ickea. Nevjerovatno. Ovo ni na jednoj jebenom javnom emiteru na svijetu nema.

Maric je odavno presao dobar ukus. Zapravo, postao je BH varijanta "Na rubu znanosti", sa HTV-a. Naravno, ovi drugi su neuporedivo sve to bolje, intreligentnije i u drugoj formi upakovali.
Samo što ta emisija na HTV-u ide oko ponoći, a i samim imenom govori o čemu je riječ :D Na drugoj strani, Paralele bi trebale biti udarni vanjskopolitički magazin javnog emitera :-) U kojoj ovaj paranoik pušta amaterske priloge o "lobanjama i kostima" :lol:

Kad pomislim da mi je nekad bio simpatičan...
Banksy

#2503 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

Čestitke Adisu Bakraču na strpljenju, staloženosti i argumentaciji.

Kad je zakon jasan, kad su papiri čisti, lako se boriti protiv srpsko-hrvatskih nastraja da ponovo čupaju komadiće Bosne. Ali gadno je kad na leđima moraš nosati još i domaće kvislinge, kakav je Haris Pašović, koji i ovakve mučne, neprijateljske atake na bosansku imovinu koristi za vlastitu promidžbu, pokušavajući uvući se što dublje hrvatskim kolegama i ponovo se ugraditi u regionalne budžete jer na tržištu nije sposoban zaraditi žutu paru.
Još jednom, čestitke Bakraču.
VjecitiStudent

#2504 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:Čestitke Adisu Bakraču na strpljenju, staloženosti i argumentaciji.

Kad je zakon jasan, kad su papiri čisti, lako se boriti protiv srpsko-hrvatskih nastraja da ponovo čupaju komadiće Bosne. Ali gadno je kad na leđima moraš nosati još i domaće kvislinge, kakav je Haris Pašović, koji i ovakve mučne, neprijateljske atake na bosansku imovinu koristi za vlastitu promidžbu, pokušavajući uvući se što dublje hrvatskim kolegama i ponovo se ugraditi u regionalne budžete jer na tržištu nije sposoban zaraditi žutu paru.
Još jednom, čestitke Bakraču.
:shock:
Ko je uopšte Adis Bakrač?
Ne shvatih ja to tako uopšte, već kao sukob umjetnika i gladnog birokrate.
Bulajiceve gerontoloske primjedbe nema ni potrebe komentarisati.
Banksy

#2505 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Ko je uopšte Adis Bakrač?
Ne znam puno o njemu, reditelj dokumentaraca ... Danas šef onoga što je nekad bila Bosna film, FCS, tako nekako ... Uglavnom, odličan, izvrstan sinoć.
Stvari su čiste, Bosna film je producent, pa tako i vlasnik filma, što je sasvim jasno i što i hrvatski Jadran film ne spori, niti im pada na pamet da se petljaju u to.
Nema tu ''umjetnika'' ni birokracije, samo Bulajićev lov u mutnom, ništa novo ... Ali šokira Pašovićeva spremnost da proda i rođenu majku, ne bi li se uvukao Hribaru i hrvatskom društvu, a sve ne bi li se nakačio i na hrvatske fondove ... Taman kad pomisliš da niže od onih srbijanskih šestoaprilskih stolica neće moći, a on može, uvijek može ...
VjecitiStudent

#2506 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Ne znam puno o njemu, reditelj dokumentaraca ... Danas šef onoga što je nekad bila Bosna film, FCS, tako nekako ... Uglavnom, odličan, izvrstan sinoć.
Stvari su čiste, Bosna film je producent, pa tako i vlasnik filma, što je sasvim jasno i što i hrvatski Jadran film ne spori, niti im pada na pamet da se petljaju u to.
Nema tu ''umjetnika'' ni birokracije, samo Bulajićev lov u mutnom, ništa novo ... Ali šokira Pašovićeva spremnost da proda i rođenu majku, ne bi li se uvukao Hribaru i hrvatskom društvu, a sve ne bi li se nakačio i na hrvatske fondove ... Taman kad pomisliš da niže od onih srbijanskih šestoaprilskih stolica neće moći, a on može, uvijek može ...
Vrlo bitno pitanje, ko je i Adis i firma mu?
Nije valjda još jedan certifikacijski heroj naše privatizacije? Pa nanjušivši nekakve pare zapišava Neretvu, koju jeste potpisala i bosanska producentska kuća, ali svima je jasno da je to bio opštejugoslovenski projekat. I pare.
S druge strane, Haris, uz povremene minuse, ima biografiju ko Trebević.
Banksy

#2507 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote:
Vrlo bitno pitanje, ko je i Adis i firma mu?
Nije valjda još jedan certifikacijski heroj naše privatizacije? Pa nanjušivši nekakve pare zapišava Neretvu, koju jeste potpisala i bosanska producentska kuća, ali svima je jasno da je to bio opštejugoslovenski projekat. I pare.
S druge strane, Haris, uz povremene minuse, ima biografiju ko Trebević.
Fulaš gol.
Filmski centar Sarajevo je javno preduzeće, ono što je nakon rata izraslo iz Bosna filma, poslije Sutjeska filma, njegov pravni sljednik, a Adis Bakrač je samo trenutni direktor, imenovan na četiri godine, dakle, nigdje certifikata, heroja i privatizacije. Za ovih par godina direktorovanja napravio je ogroman posao na arhiviranju i formatiziranju skoro izgubljene filmske građe, ali nije tema. Za koju godinu dolazi novi direktor, itd, sam Bakrač je nebitan.
Dalje, Bitka na Neretvi uopće nije ''opštejugoslovenski'' projekat, zglave. Jeste na nivou emocija i nostalgije, jeste koliko, recimo, i Specijalno vaspitanje ili Samo jednom se ljubi. No u knjigama, u papirima, svaki od ovih filmova vlasništvo je produkcijske kuće koja stoji iza njega, koja ga je finansirala, pa se tako niko iz Sarajeva neće usuditi svojatati ova dva gore navedena filma jer se zna da su njihovi producenti, recimo, Centar filmskih radnih zajednica SR Srbije ili Jadran film. Inače, u produkciji Bosna filma, poslije Sutjeska filma, nastali su skoro svi partizanski filmovi, između ostalih i: Valter brani Sarajevo, Partizanska eskadrila, Diverzanti, Sjećaš li se Doli Bel, Kozara, 'Neretva, Sutjeska. Stvari su pravno sasvim jasne, kako je potvrdio i današnji direktor Jadran filma Vinko Grubišić, što je i najvažnije i ključno u cijeloj priči, koji je izričito rekao da nemaju nikakvih namjera da se petljaju oko Neretve jer su papiri čisti i jasni.
Vodu je zamutio stari mutikaša Bulajić, ali to su već poznate, stare stvari, i njegov karakter i sklonosti i ponašanja, pa da ne širimo.
I na kraju, H. Pašović zapravo nema ''biografiju k'o Trebević''. H. Pašović ima vrlo klimavu biografiju, koja se uglavnom sastoji od budžetskih sredstava, donacija, sinekura, sponzorstava - uglavnom onih političkih, u rasponu od Semihe, preko Grahovca, do Betmena, od SDA, preko SBiH, do SDP-a pa nazad ukrug, i svakog drugog ko ponudi više i kome se uspije uvući - biografiju u kojoj je vrlo rijetko, možda nikad, uspio zaraditi svoj dinar, svojim rukama. Ono što ga je u mojim očima zauvijek srozalo do dna su one srbijanske crvene stolice od sedam maraka (umjesto onih bosanskih od tri) u povodu obilježavanja 20 godina od početka agresije na Sarajevo. Onaj njegov jedan Trebević iz biografije je pretrčavanje piste i ulazak u Sarajevo '92. Da je k'o tri Trebevića dosad ih je potrošio. Sve nakon toga je strmoglavi moralni pad.
Ziogu

#2508 Re: Federalna televizija

Post by Ziogu »

Hoce li mi neko objasniti zasto FTV BHTV i RTRS svi zajedno prenose istu utakmicu lige prvaka, i na svakoj pojedinacno je drugi komentator. Logika?
Mustang1

#2509 Re: Federalna televizija

Post by Mustang1 »

Zato sto ni na jednom ne pricaju istim jezikom ! 8-)
Ziogu

#2510 Re: Federalna televizija

Post by Ziogu »

aha
Opetja033

#2511 Re: Federalna televizija

Post by Opetja033 »

dragonz wrote:

Amerika i ostali demo(n)kratski režimi sa zapada ubiše te u zdrav mozak a ti hoćeš emisiju u ovakvoj BiH da bude brutalno realna o svjetskoj politici.
Za to nam i treba Marić da nas malo zabavi sa SVOJIM osvrtom na širenje demo(n)kratije i demo(n)kratskih tradicija.
Je'l se ti zajebajes? :lol: :lol: :lol:
VjecitiStudent

#2512 Re: Federalna televizija

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote: ...
Vodu je zamutio stari mutikaša Bulajić, ali to su već poznate, stare stvari, i njegov karakter i sklonosti i ponašanja, pa da ne širimo.
I na kraju, H. Pašović zapravo nema ''biografiju k'o Trebević''. H. Pašović ima vrlo klimavu biografiju, koja se uglavnom sastoji od budžetskih sredstava, donacija, sinekura, sponzorstava - uglavnom onih političkih, u rasponu od Semihe, preko Grahovca, do Betmena, od SDA, preko SBiH, do SDP-a pa nazad ukrug, i svakog drugog ko ponudi više i kome se uspije uvući - biografiju u kojoj je vrlo rijetko, možda nikad, uspio zaraditi svoj dinar, svojim rukama. Ono što ga je u mojim očima zauvijek srozalo do dna su one srbijanske crvene stolice od sedam maraka (umjesto onih bosanskih od tri) u povodu obilježavanja 20 godina od početka agresije na Sarajevo. Onaj njegov jedan Trebević iz biografije je pretrčavanje piste i ulazak u Sarajevo '92. Da je k'o tri Trebevića dosad ih je potrošio. Sve nakon toga je strmoglavi moralni pad.
Na uvodnoj špici Neretve, uz Kinemu, pobrojane su još četiri producentske kuće, uz ogroman teret koji je podnijela cijela šira zajednica, somnabulno je tvrditi da je cijeli teret finansiranja tada podnijela samo jedna producentska kuća.
No, cijela je afera zapravo bura u čaši vode, izazvana penzionerskom dokolicom.

Rijetko koji pozorišni reditelj na ovim prostorima, sa izuzetkom reditelja "umjetnosti" poput Audicije, je uspio zaraditi svoj dinar, svojim rukama.
Glede Harisa i biografije, vidi pod Teatarski festival u Edinburgu 2008.
Banksy

#2513 Re: Federalna televizija

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: ...
Na uvodnoj špici Neretve, uz Kinemu, pobrojane su još četiri producentske kuće, uz ogroman teret koji je podnijela cijela šira zajednica, somnabulno je tvrditi da je cijeli teret finansiranja tada podnijela samo jedna producentska kuća.
No, cijela je afera zapravo bura u čaši vode, izazvana penzionerskom dokolicom.
Rijetko koji pozorišni reditelj na ovim prostorima, sa izuzetkom reditelja "umjetnosti" poput Audicije, je uspio zaraditi svoj dinar, svojim rukama.
Glede Harisa i biografije, vidi pod Teatarski festival u Edinburgu 2008.
Čuj somnabulno ... :-)
Teret finansiranja podnijeli su mnogi - JNA je dala vojsku, tenkove i helikoptere, Vardar fim kameru, Jadran film laboratorijske usluge, itd, kako je uostalom bilo pri snimanju svih exYu filmova, svi su radili jedni za druge, angažirane su cijele društvene zajednice, no vlasnik je uvijek bio jedan jedini, a to je producent, u ovom slučaju to je bila Bosna film, što niko i ne spori, za šta postoje svi papiri i vlasnički ugovori. Somnabulno je tvrditi da je vlasnik nepoznat ili da uopće ne postoji jer države u kojoj je stvaran više nema. To je materijalno dobro, a ono uvijek ima vlasnika, kao što vlasnika ima baš sve ono što smo zajedničkim rukama stvorili u bivšoj državi, makar tad na to nismo obraćali pažnju ili nam nije bilo važno, vlasnici postoje i znaju se.
O Pašoviću sam govorila uglavnom u moralnom kontekstu i tu nemam šta dodati, stojim iza onog što sam napisala.
A glede njegove profesionalne biografije, vidi pod predratni rad u Bg, gdje je dosegao svoj maksimum i dao svoja najbolja ostvarenja. O njegovom radu nakon rata, također sam napisala šta mislim.
A glede Edinburga, vidi Tetovirano pozorište.
vela-havle

#2514 Re: Federalna televizija

Post by vela-havle »

Malo prije na kvizu "ko zna zna",pitaju prolaznike koji je najmanji trocifreni broj.Od njih 10 tak ,dva čovjeka su odgovorila tačno :-) :-)
Oj majko mila gdje ja i sa kakvim nepismenim stvorovima živim.Da su to djeca od 6 ili 7 godina ,već ljudi od 40 ili 50 godina.
Da je ove nase poslati na test opšteg znanja to bi havarija bila :D :D
pink floydd

#2515 Re: Federalna televizija

Post by pink floydd »

Jel ko gledao večerasnje izdanje Pošteno. Kako štovana nam Duška suptilno, al ipak krajnje nekulturno i neukusno prekida goste u emisiji. Primijetio sam to u dosta emisija i nervira me jako to sto je ona centralni lik pored nekad stvarno uglednih i poznatih gostiju.

Kad je veceras gospodin, Miholjevic ili Mihaljevic ne znam tacno, poceo da prica o nekom procesu, zaustio je da kaze kako je citav spomenuti proces i pravosudje koruptivno, Duška ga prekide i okrenu se cijenjenoj Svetlani Cenić sa pitanjem "Što ste se vi ušutili?" To mi sve licilo kao da je pokusala izbjeci prozivanje takve vrste na racun drzavnih organa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2516 Re: Federalna televizija

Post by Truba »

evo zašto ne gledam TV

čekam vijesti o poplavi jer meni na uzvisini voda izvire iz zemlje
mogu misliti kako je tamo gdje se očekuju prave poplave
i oni stave vijest od 1 minute u 25. minut dnevnika

prije toga perverzije s kosovom i puštaju u eter debile sa kosova i beograda... koga ba boli više za vaša sranja
perverzije s brojevima JMBG (ajd ovo je i bitno ali traje od februara pa i nije novost)
onda nekakva palamuđenja koja sam već zaboravio
pa sjeverna i južna koreja OVO traje otkako znam za sebe dakle tamo sredinom osamedetih slušam o napetostima i težnjama za ujedinjenjem

pa onda tek najbitnija trenutno stvar od koje nam komšije mogu izgubiti kuće pa i živote
StupskaBitanga

#2517 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

raspad sistema ne zna se ko pije ko plaća
karanana

#2518 Re: Federalna televizija

Post by karanana »

Raspad sistema na vise tv kuca a opet niko da se raspadne.
Joj ovaj maric nije normalan.
StupskaBitanga

#2519 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

a nekad se maksuz išlo kući gledati emisije FTV a danas za gledanje istih treba tableta protiv mučnine
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2520 Re: Federalna televizija

Post by Truba »

imam osjećaj da im se zgrada poplavi oni bi prikazivali agencijske vijesti jer je debologuzanima lijeno sići i uslikati vodu

pa majku mu u krizi su predgrađa sarajeva... ne traži niko od njih da idu u čapljinu
nuki_cika

#2521 Re: Federalna televizija

Post by nuki_cika »

Black swan wrote:imam osjećaj da im se zgrada poplavi oni bi prikazivali agencijske vijesti jer je debologuzanima lijeno sići i uslikati vodu

pa majku mu u krizi su predgrađa sarajeva... ne traži niko od njih da idu u čapljinu
Danas u briselu obavljena osma runda razgovora između beograda i prištne.Srbijanski premijer Ivica Dačić izjavio da nije postignut kompromis između dvije strane :lol: :lol: :lol: :lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2522 Re: Federalna televizija

Post by Admir_1984 »

i šta bi sa Fazlinovicima :D
nuki_cika

#2523 Re: Federalna televizija

Post by nuki_cika »

Odoše u povijest bar što se snimanja tiče,ali pošto će sad reprizirati do 2050 te neće nam nedostajati ,ne brini :D
StupskaBitanga

#2524 Re: Federalna televizija

Post by StupskaBitanga »

Ovi se žale što OBN i Pink emituju reality programe a vidite kakav ODRON oni emituju
Oni bi trebali biti tuženi jer NAŠ novac od poreza na posjedovanje rtv prijemnika ide i njima
Federalna televizija vikendom će svoj program prilagoditi porodici. Svake naredne subote i nedjelje, od podneva pa sve do 22 sata, akcent će biti na humoru i zabavi.

Po tri exYu komedije svake subote i nedjelje, te obilje humorističkih serija sa naših prostora svakako će gledateljima ponuditi zabavne vikende.

Viza za budućnost, Cimmer Fraj, Nadreality show, Luda kuća, Bitange i princeze, samo su neke od humorističkih serija koje će vas zabavljati narednih mjeseci.

Kada su filmovi u pitanju, moći ćete vidjeti najuspješnije i najzabavnije komedije, kako iz ExYu kinematografije tako i iz aktuelne, regionalne produkcije. Smijat ćete se uz Bolji život, Špijun na štiklama, serijale Žikina dinastija i Hajde da se volimo, Mi nismo anđeli, Balkan Express te brojne druge komedije.

Vjerujemo da će gledatelji pronaći mnogo razloga da se vikendom zabave, opuste i nasmiju uz Federalnu televiziju
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Logovan

#2525 Re: Federalna televizija

Post by Logovan »

nuki_cika wrote:Odoše u povijest bar što se snimanja tiče,ali pošto će sad reprizirati do 2050 te neće nam nedostajati ,ne brini :D
Normalno da će se reprizirati, kad može Viza za budućnost onda može i LZN. :mrgreen:
Post Reply