Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Pitarrr82

#2501 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Pitarrr82 »

Ma smijesne kazne, ne prodje kolo da na nekom stadionu neko uradi to sto je Suljic uradio (ako jeste nisam bio na tekmi)...

Uglavnom ako se nekom dize na to sto pokusava unistiti Sarajevo neka nastavi, imace onda sigurno jos posla :mrgreen: :mrgreen:
north

#2502 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

ganjeta wrote:
north wrote:
ganjeta wrote:Jedina dobra stvar danas što se desila ( osim 3 bobe očekivane) je to što komitet nije uvažio prijedlog disciplinskle komisije da se zabrani odlazak navijača na gostujuće tekme, dobro je da ima malo razuma za nas paćenike koji volimo popratiti svoj klub van grada.
Ništa tu nije dobro, kako bi se ti osjećao da odeš u Trebinje, cijeli dan potrošiš, odvojiš iz svog budžeta cifru za to sve, a na utakmici doživiš dva poništena svog tima, pa onda na snimku kojeg naveče pogledaš se ne prikaže jedan od dva poništena gola (a i prvi je prikazan na brzinu tako da se ništa nije moglo vidjeti), pa onda stručnjak iz Trebinja u prilogu kaže kako je Leotar zasluženo slavio (a prikaže se samo gol domaćina, bez dva mrtva zicera gostiju i već pomenutog poništenog gola) i onda kao šlag na tortu kapiten tvog tima bude kažnjen sa 3 utakmice neigranja jer je samo pokušao smiriti sukob policije i navijača...

I tebi bilo dobro što si prisustvovao takvom krasnom ugođaju???? ..... poserem im se na svaku odluku koju ti kriminalci donose.....

Ili možda tebe to sve ne interesuje, jer ipak tvoj klub takvo što još nije doživio, a da sutra doživi malo bi promijenio ploču?
Prisustvovao i gorim situacijama vjeruj mi, baš u tom Trebinju nekad 2001 godine kad niko nije kročio u RS na gostovanje, mi Manijaci bili, i gle čuda drama nas oštetili, ne postojeći penal svirao za domaćina, ali nismo dizali ovoliku hampu oko toga, pa poslije toga baš protiv mog tima se lik drži za jaja dok ide himna države BiH, ali opet bilo mirno.

Prošlu sezonu u Zenici nas masakrirali, udarali par puta laktom u glavu pred očima sudije,ali nikom ništa.Prije toga pred derby crveni dobije Zeba za dvije banalne situacije, ali opet nikom ništa.Hoćeš još da nabrajam?
Ovo gore od prethodno navedenoga, nepostojeći penal kažeš, drama oštetili..i to gore od ovoga prethodno pobrojanog :lol:

Ne moraš ništa nabrajati prijatelju, ne kažem da i Željo nije imao ranije problema, ali smo mi sad očito najveći kurbani u cijeloj priči, i samo beobraznik to neće priznati, a to nije prvi put...
LSD

#2503 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Eki Suljić vrijeđao navijace Leotara :lol: :lol: hahaha :lol: :lol: aaa sranje price...ugroženi nevini navijaci Leotara , šoferi od 100 kila

Pa koga onaj maksum može vrijeđati....ovi iz ove disciplinske komisije se opasno gudriraju necim jakim.
KPNCTNJAH

#2504 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by KPNCTNJAH »

Van Bommel je kaznjen jednom utakmicom neigranja i nekom novcanom kaznom (sica) zbog ove proslave gola protiv Real Madrida

a Rooney je kaznjen s dvije utakmice neigranja zbog ove psovke...

i jos mali milion slicnih situacija u vezi kojih se nije pravila neka frka...
naravno te utakmice su pratili milioni gledalaca, a pored toga sto je u pitanju isti sport kao u nasoj ligi drugih slicnosti nema... ali eto ako nista imamo kazne kao u Europi, bar kad je F.K. Sarajevo u pitanju... :thumbup:

to je vezano za Suljica, a ne mogu se sjetiti situacije u kojoj policajac udara igraca i da na kraju igrac bude kaznjen...
Last edited by KPNCTNJAH on 27/09/2011 20:21, edited 2 times in total.
Pitarrr82

#2505 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Pitarrr82 »

LSD wrote:Eki Suljić vrijeđao navijace Leotara :lol: :lol: hahaha :lol: :lol: aaa sranje price...ugroženi nevini navijaci Leotara , šoferi od 100 kila

Pa koga onaj maksum može vrijeđati....ovi iz ove disciplinske komisije se opasno gudriraju necim jakim.

Meni prvo bilo u glavi jer je skoro stajao kraj mene lik u gradu, za sta se on onako mali mogao uopce drzati :mrgreen:
ganjeta

#2506 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ganjeta »

Naravno da je gore kad igraš sa direktnim konkurentom za prvo mjesto i to par kola prije kraja.
budzak

#2507 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by budzak »

Očekivana kazna za Borac.
Po meni za ovakve ispade bi trebala biti mnogo veća kazna, čak i premještanje u niži rang takmičenja. Ali, nije niko do sada tako drastično kažnjen i nisu htjeli da se kola slome na Borcu što je pošteno. Rezovi se moraju praviti između dvije sezone ili barem u polusezoni. Ja sam za to da se jednom stane na loptu i kaže: svako ponavljanje ovakvih ispada će se najoštrije kazniti i krenuti redom.

Angažovati strance u disciplinsku komisiju jer ljudi u fudbalskom savezu nemaju povjerenje fudbalera, fudbalskih radnika i navijača. Svaka, ali baš svaka odluka će naići na neodobravanje i konstruisanje teorija zavjere.
veljaca

#2508 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Plavih_11 wrote:
veljaca wrote:Sto se tice normalnih navijaca - ja mogu reci da preko 90% takvih ima nekoga ( brata, sestru, oca, mater, rodjaka, rodicu, prijatelja, djevojku, momka, prijateljicu .... ) na "suprotnoj" strani i takvih normalnih je velika vecina.
Kod mene u porodici nema kukolja. Ni jedan jedini slucaj .. :mrgreen:

Ali to ne znaci da sam nisam za miroljubivu opciju medju navijacima dva tabora. Cak naprotiv, ja sam ZA nju.
Ti nisi u ovih 90 % ......

Kod mene je supruga vise za bordo .... Zato je :dance: ( ali to njoj ne smeta ) ....

Treba biti normalna doza podjebavanja i zezanja - ali sve u granicama ....
lijek-za-sve

#2509 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by lijek-za-sve »

Angažovati strance u disciplinsku komisiju jer ljudi u fudbalskom savezu nemaju povjerenje fudbalera, fudbalskih radnika i navijača. Svaka, ali baš svaka odluka će naići na neodobravanje i konstruisanje teorija zavjere.[/quote]

Eki strance???? pa znas li ti bolan koliko bi igraca SB zavrsilo prvo poluvrijeme sad na Kosevu za ono foliranje i izlezavanja????? ili na derbiju za svaku sudisku odluku??????? mora da se salis......
north

#2510 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by north »

budzak wrote:Očekivana kazna za Borac.
Po meni za ovakve ispade bi trebala biti mnogo veća kazna, čak i premještanje u niži rang takmičenja. Ali, nije niko do sada tako drastično kažnjen i nisu htjeli da se kola slome na Borcu što je pošteno. Rezovi se moraju praviti između dvije sezone ili barem u polusezoni. Ja sam za to da se jednom stane na loptu i kaže: svako ponavljanje ovakvih ispada će se najoštrije kazniti i krenuti redom.

Angažovati strance u disciplinsku komisiju jer ljudi u fudbalskom savezu nemaju povjerenje fudbalera, fudbalskih radnika i navijača. Svaka, ali baš svaka odluka će naići na neodobravanje i konstruisanje teorija zavjere.
Pa da bi bilo u duhu bratstva i jedinstva, hajmo i Sarajevo naguziti, nismo ih odavno je l de ?

Pošteno jašta radi, isto je ti Banja Luka i Saajevo, sve je to u 5 deka :-)

Registrovao si se da jednu takvu dubokoumnu iskažeš :-)
LSD

#2511 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Pitarrr82 wrote:
LSD wrote:Eki Suljić vrijeđao navijace Leotara :lol: :lol: hahaha :lol: :lol: aaa sranje price...ugroženi nevini navijaci Leotara , šoferi od 100 kila

Meni prvo bilo u glavi jer je skoro stajao kraj mene lik u gradu, za sta se on onako mali mogao uopce drzati :mrgreen:
Ma cirkus obicni...neko se zayebava sa našim glavama i našim fudbalom, nema normalog objašnjenja za ovo stanje.
Ove kazne su komedija koja se dala naslutiti...nalupaju te drotovi, pa te još i komisija kazni sa 3 utakmice...i kome se može žaliti?? može samo sjesti pa plakati...10.000 KM kazna Borcu :lol: :lol: hahha po mogli su ih pripaziti sa miljom, manje bi ofirno bilo....ovoliku kolicinu sranja i experimentisanja može samo podnijeti glava bošnjaka i niko više na svijetu...u normalnim društvima/državama poslije ovakvih cirkusa se istupa iz lige, nema potrebe više za fudbalom, bolje se baviti bočanjem ili pikadom- manje te glava boli.
Ma nije ni cudo što sve više raje drka na Messia, Ronalda i prati strani fudbal....nije niko lud da troši svoj život i živce na ovakve zayebancije...par hiljada "bolesnika i mazohista" trpi ovo godinama.
veljaca

#2512 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Zasto imam osjecaj da se ovdje vecina osvrce na sukob: Plavo - Bordo a ne na puno ozbiljnije stvari - recimo FASIZAM .....
Mada gledajuci kompletno stanje u Drzavi - to me ne iznenadjuje .... dok se mi glodjemo - desava se sve ovo ....

:bih:
budzak

#2513 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by budzak »

leškarenje wrote:

Sta je posteno ? Jadan ti,a na Sarajevu se lome sezonama i to je u redu,mi uletimo nakon zadnjeg sudijskog zvizduka i 3 tekme pred praznim tribinama,naseg igraca nokautira navijac i mi ne nastavimo i 3 boda Borcu.Svinjski da ne spominjem i te dvije tekme.Jebem ti i Borac i ligu i sve ovo vise.Dokle?
Borac je dva puta ispadao iz lige zbog raznih mešetara. Svako ima nešto na šta se može žaliti. Ja sam gledao dosta smiješnih sudijskih odluka u korist Borca ali isto tako i protiv Borca. Zato kažem, povjerenje je na nikakvom nivou, mitovi, legende i neprovjerene informacije dominiraju u ovoj zemlji. Nije dobro, tako samo tonemo, zajedno. evo počeše komšije, moramo navijati za zagrebačke plave. :thumbup:
Last edited by budzak on 27/09/2011 21:03, edited 1 time in total.
budzak

#2514 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by budzak »

north wrote:

Pa da bi bilo u duhu bratstva i jedinstva, hajmo i Sarajevo naguziti, nismo ih odavno je l de ?

Pošteno jašta radi, isto je ti Banja Luka i Saajevo, sve je to u 5 deka :-)

Registrovao si se da jednu takvu dubokoumnu iskažeš :-)
ti imaš isti sindrom ponašanja mase kao tvoje kolege na jednom drugom, srpskom portalu. Jave se dobronamjerni ljudi, navijači Žerlje i Sarajeva, ali ih masa provokacijama, ponižavanjem ili baniranjem isključi iz svake rasprave.
Tragično je kako ste slični a kako se mrzite. Tragedija ove države i ovog društva.
lijek-za-sve

#2515 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by lijek-za-sve »

veljaca wrote:Zasto imam osjecaj da se ovdje vecina osvrce na sukob: Plavo - Bordo a ne na puno ozbiljnije stvari - recimo FASIZAM .....
Mada gledajuci kompletno stanje u Drzavi - to me ne iznenadjuje .... dok se mi glodjemo - desava se sve ovo ....

:bih:

Ne glodjemo se nego samo ukazujemo na propuste kojih je svakim danom sve vise i vise ,samo sto ja mislim da ih je vise namjerno nego slucajno.....i ja kao bordo ne zelim da se glodjem ni skim ponajmanje ne sa plavim ali cu uvijek ukazivati na nepravilnosti makar ih ja sam pravio......
necu

#2516 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by necu »

Goran Kosorić (Pale) - predsjednik
Vlado Rogić (Mostar)
Goran Mišković (Livno)
Zoran Sorajić (Trebinje)
Meho Albašić (Zenica)
Bajro Bačić (Lukavac)
budzak

#2517 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by budzak »

Evo par reakcija iz Banjaluke na dešavanja sa jednog portala, koji je brže bolje pobrisao te postove, jer u duhu demokratije, to nije vezano za temu. Možda sam izmislio, možda sam manipulator, ali na svakom je da odluči da li će povjerovati. Moj je utisak da je većina ljudi osudila ovo divljanje, ali ko zna, možda ja to tako hoću da vidim. Procjenite sami.

Na svu sreću nešto je sačuvano na drugom mjestu:
Za sve ovo je kriva uprava i samo uprava. Ovakve stvari ce se desavati i u buducnosti, sve dok onu tribinu vode nacionalno opterecene osobe, psihopate, mafijasi i ostala banda. Specijalce poredati duz cijele tribine pa ko uletati voli nek' izvoli...

UPRAVA NAPOLJE
Ne znam sta reci... gorcina, tuga u meni, osjecam se prazno, jednostavno nemam rijeci... Svasta bi sada napisao, ali ne zelim se spustati na nivo "ljudi" koji su veceras uradili to sto su uradili... Nema rijeci da se opravda, da se opere ova ljaga koja je bacena prije svega na navijacku grupu Lesinari, FK Borac, grad Banjaluku, i sve nas koji smo veceras bili na tribinama... Zalosno na sta je ovaj grad spao.... zalosno je da se.... ma ne mogu, nema svrhe.....
Degenericna generacijo prestani blatiti Banjalucko ime!!
Pokazali su svoju snagu navijači. Dva kamena na policiju i onda tutanj. I kaže dodji na utakmicu. Dje bolan da dodjem?
Sramota, samo to mogu reći.... Ovo nije trebalo ni Lešinarima , ni Borcu, još manje BL !!! Ponovo ćemo biti najgori
Steta ako su samo onog balavca pendrecili. Da je kakva vlast, pa ih redom pohvatala da im odigraju Uzicko po bubrezima, ne bi se vise zalijetali kao pijevci po dvoristu.
Samnom na utakmici je bio jos jedan covjek sa djetetom, djecak 9 godina, sta misite da ce opet doci???? Tesko..... A moja Banjaluko sta ti sve neces trpiti....
Dakle, utakmica se igra, standardno navijanje za nase podneblje i odjednom 50-ak maloumnika ulazi na atletsku. Zasto, kako....Boga pitaj?!
Medjutim, ono sto je daleko gore od tog ulijetanja je divljanje kod kapije na Istoku.
Ne znam da li su zivotinje koje su bacale kamenje svjesne da je tu bilo i male djece?! Ja sam poveo sina i nije mi bas bilo "drago" kad je kamenje pocelo da nas zasipa.
Daj saberi se decko.... Nema opravdanja, ajd sto ste uleteli na teren, seljacka posla, ali sto ce FK Borac ispastati zbog toga, sto nam odose tri boda, mozda bi do kraja i bili 1:1...., sto ostali sipatizeri FK Borca ispastaju zbog toga? Zasto sve to? Zasto davati povoda ostalima da nas pljuju??? Ne ne razumjem, jesmo li toliki mazohisti.... Ne i dalje mi nije jasno...
Jednom u milion godina odem na utakmicu....i likovi prekinu tekmu totalno nepotrebnim utrcavanjem na teren....sto je najgore igraci Zelje su samo docekali situaciju da se ne vrate na teren jer im sluzbeni rezultat ide na ruku....i da stvar bude gora jos krene frka i napolju sa policijom....
Trebalo je isprazniti stadion, osim istocne tribine...mobilisati CJB Banja Luka, a i ostalih opstina...dati im svu opremu i pustiti na stadion pa redom bagri polomiti kosti...ovo je sramota
ovo je bruka šta nam radi šačica seljaka i došlja iz laktaša i okolice BL.... pustite nas normalne ljude i prijeratne banjalucane da na miru gledamo NAŠ BORAC a vi se vratite u okolne šume odakle ste i došli....
VOLIM BORAC I BANJA LUKU
Osjećaj praznine... redovno idem na utakmice, volim Borac...
svaki put kad krenu nacionalistički ispadi doživim šok, zašutim, dođe mi da zaplačem...
krivi smo i MI, mi koji šutimo i došli smo u poziciju da budemo manjina u svom gradu, gradu u kojem smo rođeni....
pitam se kako se osjećaju u tim trenucima Asmir, Sejo, kako se osjećaju moji komšije i drugari Jasmin, Josip, Dado?
samo mržnja....
sramotno, tužno...
ne pokusavam da shvatim razlog, jer mi nije ni vazan. kada su rekli da se isprazni tribina, dole kapija zakljucana, murija pocinje da pendreci, ovi sto su uspjeli izaci hvataju se kamenja, pa je vise otislo s ove strane zida nego po muriji. tako da je momak do mene dobio kamen u glavu. vratim se na tribinu, ne zeleci da dobijem i ja taj kamen, popnem se na vrh istoka i prilazeci ogradi obraca mi se djevojcica sigurno ne starija od 8-9 godina drhtavim glasom sa rijecima:"hoce li i nas tuci?"...onako zbunjen, prvo sto sam smislio da joj odgovrim rekao sam, ne naravno, mi smo dobri...ona se okrece ka ocu i govori mu "eto tajo ne moras da se brines..." nastavila je mala djevojcica da prica ali njene rijeci nisu dopirale do mene, razmisljao sam zasto njoj ovo treba? stvarno sam se sjebao u tom trenutku i onako iskreno sam pozelio da nas sve odreda pocevsi od mene ispresavijaju.
Ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović najoštrije je osudila vandalsko ponašanje navijača nakon prvenstvene utakmice Premijer lige BiH, odigrane u subotu 24. septembra u Banjoj Luci između fudbalskih klubova Borac i Željezničar.
''Navijačem se ne može smatrati onaj ko ugrožava tuđi život, uništava imovinu i nanosi direktnu rezultatsku, ali i svaku drugu štetu, klubu za koji navodno navija'', istakla je Tešanović.

Nadležna ministrica poziva sve, kako je saopćeno, nadležne institucije da zajednički djeluju kako bi bila spriječena ovakva, društveno neprihvatljiva, djelovanja.

Ono što se dogodilo u subotu u Banjoj Luci nema veze sa sportom i navijanjem i takve pojave treba iskorijeniti kako u sportu, tako i u društvu.

''Sport treba da razvija takmičarski duh i podstiče mlade da napreduju i budu što bolji, jer samo tako mogu ostvariti zapažene rezultate i biti primjer u društvu'', smatra ministrica Tešanović.
A na kom to drugom mjestu?
Ja imam 42 godine,rodjen sam u ovom gradu,gledam ,volim i pratim Borac jos iz vremena kad Vuluturesi nisu ni postojali.Nije Amar Osim kriv sto je registrovano 3-0.On je uzeo ono sto mu je ponudjeno na tanjiru.Kao Borcu u Travniku.Kriva je sacica nazovi navijaca koja je usla na stazu.Kazem navijaca, mada to sa navijacima veze nema.To su huligani,razbojnici i siledzije.Ovde jedan velikim slovima pise da se ne pise o tome jer se nemaju kome pravdati.Bogami imate.Ko je vama dao za pravo da to radite?Zasto?Jeste li vi navijaci ili hocete da vodite klub i bistrite politiku kluba?Svi se busaju u prsa kako vole Borac.Gdje je taj uredjaj koji mjeri tu ljubav da se prikopcamo i vidimo?Je li vam Borac deda ostavio u amanet pa da pisate po njemu i prekidate utakmice?Jel to pokusavate da utjerate strah u kosti nekome?Jesu li vam nesto uskratili?Uostalom sta treba i da vam daju?Zbog cega?Zato sto pjevate jedne te iste pjesme,monotone,godinama,da me glava boli vise od toga?Odakle vam pravo da terorisete ostale ljude na stadionu?Prije nekoliko godina sam vodio i dijete sa sobom,utrcali ste na teren i gadjali ljude na zapadu kamenjem da sam jedva zastitio dijete i nikada vise nisam odveo.
I ja sam navijac.Platim kartu,sjedem na zapad,odgledam utakmicu,opsujem majku ili ne zavisno kako igraju i idem kuci.
Cak sam na molbu rukovodstva Borca placao put navijacima,autobus.U Modricu cini mi se.Tad i nikad vise.
Sramota i divljastvo
Rezultat me ne iznenadjuje uopste a i novcana kazna bi trebala biti visoka. Nije se smjelo dopustiti takvo ponasanje nekolicine pojedinaca. Bio sam sa djetetom na stadionu i nije nam uopste bilo svejedno kad su pocele nemile scene.
Ja mislim da ispod 5 utakmica nećemo proći!!! Kola će se slomiti na Borcu kao da gledam!!!!

Blus ..bo te dr. Karadžić, dok je takvih nema nama napretka. Dok si se ti ljuljao u mudima , ja sam trunuo po ratištu. Ja što sam tvoje godine proveo po gudurama, tebe zaboli neka stvar. da bih na kraju ustanovio nizašto
zao mi sto ovdje OPET o navijacima ali vjerujte mi ogorcen sam i nakon par dana jos ne mogu sebi doci,jos toliko toga zelim NEKOME I NESTO reci al nema se kome pa istrpite me bar ovdje malo....ako me i obrisu nema veze ja sam se bar malo ispraznio...peace brother...
Ima naravno i onih drugih komentara. Njih ću ostaviti na maštu ovim drugima, da mogu opravdati svoje tvrdnje da su svi isti, ovakvi i onakvi.

Jedan pokušaj drugačijeg razgovora. Biće mnogo pljuvača, ali ako nađem nekoliko ljudi koji će shvatiti o čemu pišem i širiti neke ljepše i bolje poruke, uspio sam. A znam da takvih ljudi ima na ovom portalu.
Obuca9

#2518 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

Torlak stane u odbranu navijača, drot ga udari pendrekom i dobije TRI utakmice kazne.
Četnici, koji onako usput prate Borac, uđu u teren, divljaju, naprave nekoliko pokušaja ubistava (bacanje onih blokova na navijače Željezničara, se ne može drugačije opisati) i dobiju također TRI utakmice kazne.

EDIT: Ovaj prvi dio sam morao izbrisati Jebem ti i fudbal i saveze i komisije i komitete.

FUJ
Charuga
Globalni moderator

#2519 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Birno je da neki znaju cinjenice a jesu li one tacne ili ne to je nesto drugo ... 8-)
Obuca9

#2520 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

Image

Sabaha ne dočekali dabogda. Nijedan.
Sasvim_Obican

#2521 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Sasvim_Obican »

90 % ovih incidenata bi, bez Komiteta za normalizaciju, bilo zaboravljeno i prošlo bi nekažnjeno. Bilo kakvo nesportsko ponašanje na nogometnim stadionima mora biti sankcionisano. Ruku na srce, te kazne su često minorne, pa čak i smiješne, ali se treba sjetiti vremena kad je sve ovo podvođeno pod pojam "sporadičnih incidenata u toku navijanja" i odmah će biti jasan razlog zbog kojeg treba dati podršku i Komitetu za normalizaciju i Disciplinskoj komisiji na ovom što rade.
BHF_Manijak

#2522 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Pa ti njima bolan na faci vidis da su to tokmaci A kategorije! :lol: :roll: :-)
Obuca9

#2523 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Obuca9 »

Sasvim_Obican wrote:90 % ovih incidenata bi, bez Komiteta za normalizaciju, bilo zaboravljeno i prošlo bi nekažnjeno. Bilo kakvo nesportsko ponašanje na nogometnim stadionima mora biti sankcionisano. Ruku na srce, te kazne su često minorne, pa čak i smiješne, ali se treba sjetiti vremena kad je sve ovo podvođeno pod pojam "sporadičnih incidenata u toku navijanja" i odmah će biti jasan razlog zbog kojeg treba dati podršku i Komitetu za normalizaciju i Disciplinskoj komisiji na ovom što rade.
Nije tačno. Sarajevo je kažnjeno sa tri utakmice kazne, prije godinu i po, za ulijetanje navijača u teren nakon utakmice. Dok Borac, za ulijetanje navijača i prekid utakmice, dobija identičnu kaznu.

U aprilu 2010. nije bilo nikakvih komiteta, bilo je samo komisija. Tako da ti ta priča ne pije vode ;)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2524 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

budzak wrote: Jedan pokušaj drugačijeg razgovora. Biće mnogo pljuvača, ali ako nađem nekoliko ljudi koji će shvatiti o čemu pišem i širiti neke ljepše i bolje poruke, uspio sam. A znam da takvih ljudi ima na ovom portalu.
Pozdrav i tebi prijatelju,i naravno da znamo da nisu svi isti (o kojoj god strani da se radi,mada ljude mrzim dijeliti po tim osnovama ).
I dobro je neko napisao,od tih komentara koje si prenjeo sa tog portala ,onu Djoletovu ..."... krivi smo mi koji smo sutali...." ..al' hebi ga,izgleda kasno je ..il' mozda jos nije ;-)
van Basten

#2525 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by van Basten »

nažalost, već sada nakon 8. kola ova sezona se može proglasiti najneregularnijom do sada. Komisije razne svojim smiješnim odlukama samo dolijevaju ulje na vatru... već sada se može reći da je taj ublehaški komitet, što se tiče premijer lige, donio samo nove lopte i mogućnost da gledamo derbije tipa Travnik - GOŠK. A već sada se nahvatalo dosta toga... četničko orgijanje po Lukavici sa mizernom kaznom, ustaško orgijanje po Grbavici bez kazne, sumnjiv prekid u Travniku, lakrdije sa BL sudijama Sarajevu u Trebinju i na Koševu, bezobrazluk od kazni Torlaku i Suljiću, smijurija od kazne Borcu... (neka neko dopuni ako sam šta propustio). Jedina ispravna odluka jeste 0:3 za komšije, i to ispade da jeste najveći napredak komiteta, jer bi prijašnje komisije vjerovatno pobjedu dale domaćinu (kao što su to i radili).
vrijeme je za radikalne mjere... ako to komitet nije u stanju da sprovede, neka javno kaže... također očekujem i od naše uprave da javno zagalami za ovu sramotnu odluku o kaznama igračima a da ne toliko javno krene sa akcijom da se prestane gaziti po FK sarajevu kako je kome ćeif
Locked