Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
desperate housewife

#2501 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by desperate housewife »

Op3r4t0r wrote:
desperate housewife wrote:pisistratus, pusti ba vidiš da nema pojma šta tačno kritikuje i zbog čega.
adnanx, nemam pojma kakav je tvoj problem, al ako ne možeš shvatit šta čovjek priča i zašto to ima smisla, onda bolje da šutiš..ili barem da se raspitaš. Ja sam na osnovu formule za bazalni metabolizam i treninga uspjela doć ne na idealnu težinu već do toga da super izgledam mjereći obim struka i bokova, i gledajući kako mi stoji odjeća koja mi je prije grozno stojala itd.. ali genetiku možeš donekle dotjerat ali ne možeš skroz,ako ti je Bog dao da si po konstrukciji jabuka ili kruška, nikad nećeš bit tikvica bez obzira KOLKO VJEŽBAO I KOLKO NE JEO.
Vjeruj da nije niti Bozija, niti medicinska (osim ekstremno malog broja izuzetaka vezanih za odredjene poremecaje), niti genetska odluka da neko bude debeo, biti debeo je samo nemarnost svakog pojedinca osobno i nista drugo, nikakvi izgovori, nista.

Isto tako ne postoje ovi ili oni oblici, svi smo mi po konstrukciji jako slicni, kroz studij i posao sam vidio na stotine kostura (kako ti rece konstrukcija) i svi su u 5 grama razlike, razlika je samo u visini ali ne i u obliku.

I naravno ne mora svako imati 90-60-90 (zene) da bi bila kako treba, ali je smjesno da primjera radi zena visine 1,65m i 80 kg trazi razloge svoje debljine u bilo cemu osim svojoj nemarnosti i nezdravom zivotu.

ma ne govorim za debljinu vec za KONSTRUKCIJU. AKo ti je genetski predodređeno da ti se salo nakuplja u gornjem dijelu tijela, ili samo u donjem, a ne ravnomjerno, ti se mozes stesat skroz, alu uvijek ces imat MALO vise sala u onom području gdje teži da se nakuplja zbog genetike. Ja kad dođem na obim koji mi najbolje stoji, opet imam više sala na nogama dok u gornjem tijelu nemam sala nikako - i kad bih išla još da stešem, ne bih ličila ni na šta, probala sam, vidjela, ne valja brate i ne valja, i džaba. To što se u tebe salo raspoređuje ravnomjerno po tijelu ne znači da si u pravu, jer postojimo mi koji smo dokaz da to nije tačno, postoje naučna istraživanja koja su dokazala postojanje različitih tjelesnih konstrukcija kod različitih ljudi. Čak mi je i u glupo da ubjeđujem nekoga u tako jasnu činjenicu..helem nejse

I adnansax, evo truniš cijelo vrijeme da se ne slažeš sa pisistratusom, a nemaš nikakve kontraargumente. Svaki ozbiljan trener će ti reći da ovako stoje stvari S TIM DA tih 1500 ili kolko već kalorija je otprilike nečiji bazalni metabolizam (moj je npr 1450), ako hoćeš bit zdrav važno je ne samo koliko si kalorija unio nego kakve si kalorije unio - odnosno šta jedeš. Nije isto kad jedeš junk, tone šećera i gotovu hranu čak i ako si u okviru kalorija koje brojiš - i kad jedeš zdrave stvari, integralni hljeb, žitarice,voće,povrće, ribu, crveno meso bez masnoća, mliječne proizvode itd itd.

Hajde mi samo jedno reci - kakav ti je tačno prigovor na navedeno? Šta ne valja, gdje je greška / problem? Šta bismo to mi trebali promijenit kako bi prihvatili tvoje revolucionarne ideje?
Krizzia

#2502 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Krizzia »

desperate housewife wrote:
Op3r4t0r wrote:
I adnansax, evo truniš cijelo vrijeme da se ne slažeš sa pisistratusom, a nemaš nikakve kontraargumente. Svaki ozbiljan trener će ti reći da ovako stoje stvari S TIM DA tih 1500 ili kolko već kalorija je otprilike nečiji bazalni metabolizam (moj je npr 1450), ako hoćeš bit zdrav važno je ne samo koliko si kalorija unio nego kakve si kalorije unio - odnosno šta jedeš. Nije isto kad jedeš junk, tone šećera i gotovu hranu čak i ako si u okviru kalorija koje brojiš - i kad jedeš zdrave stvari, integralni hljeb, žitarice,voće,povrće, ribu, crveno meso bez masnoća, mliječne proizvode itd itd.
Enough said
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
Pisistratus

#2503 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pisistratus »

desperate housewife wrote: Hajde mi samo jedno reci - kakav ti je tačno prigovor na navedeno? Šta ne valja, gdje je greška / problem? Šta bismo to mi trebali promijenit kako bi prihvatili tvoje revolucionarne ideje?
I ja se to pitam :lol:
adnansax

#2504 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by adnansax »

Pisistratus wrote:
desperate housewife wrote: Hajde mi samo jedno reci - kakav ti je tačno prigovor na navedeno? Šta ne valja, gdje je greška / problem? Šta bismo to mi trebali promijenit kako bi prihvatili tvoje revolucionarne ideje?
Ne kontam sta imas traziti i prihvacati moje revolucionarne ideje ako tvoje rade? Izdajte brate knjige, napravite kampanju s tim vasim znanjem a ne trunite bezveze po forumu, uzmite pare od toga sto znate..pa ja.. :-D
I procitaj prva tri moja posta kao odgovor na ove vase ideje.
Evo i jos pisu ljudi kojima te arhaicne teorije o: visina u cm-10 = idealna tezina, ne funkcioniraju tako,ali vi ste upravu.. :thumbup: :thumbup:
desperate housewife

#2505 Re: Mrsanje - nacini ?

adnansax wrote:
Pisistratus wrote:
Ne kontam sta imas traziti i prihvacati moje revolucionarne ideje ako tvoje rade? Izdajte brate knjige, napravite kampanju s tim vasim znanjem a ne trunite bezveze po forumu, uzmite pare od toga sto znate..pa ja.. :-D
I procitaj prva tri moja posta kao odgovor na ove vase ideje.
Evo i jos pisu ljudi kojima te arhaicne teorije o: visina u cm-10 = idealna tezina, ne funkcioniraju tako,ali vi ste upravu.. :thumbup: :thumbup:
Pa pitam te jer konstantno nešto truniš, kao ne ide to tako, nije tako, a ništa konkretno ne odgovaraš na pitanje - u čemu je problem?

Ako nisi primijetio, ja sam u par postova na ovoj temi rekla da vaga i težina nisu prava mjera - najbitniji je obim i centimetri koji bi trebalo da se smanjuju ako primjenjujemo jednostavna pravila. Što bih ja pisala knjige o tome kad su knjige već napisane, sve je već rečeno, ostaje samo da se primjenjuje? Tvoj odgovor je dakle u suštini kritika na idealnu kilažu odnosno kilograme, i ništa drugo, a cijeli si post okarakterisao kao pun "poluinformacija i mitova", zvučiš kao dijete kojem je krivo kad skonta da mu je mama lagala i da djecu ne donose rode, i raspravlja se sa prijateljem koji mu govori istinu..a ono samo tvrdoglavo odbija jer "to nije tako."
Svaki čovjek prosječne inteligencije može shvatiti da ako unosi dnevno 500 kcal manje od svog bazalnog metabolizma + fizičkaaktivnost, da po zakonima prirode i matematike MORA smršati 1kg u sedmici dana. jednostavno je neizbježno, tako funkcioniše naš organizam. Sama činjenica da kažeš "ne ide to tako", govori kolko (ne) znaš o toj oblasti.
desperate housewife

#2506 Re: Mrsanje - nacini ?

adnansax wrote:
desperate housewife wrote:pisistratus, pusti ba vidiš da nema pojma šta tačno kritikuje i zbog čega.
adnanx, nemam pojma kakav je tvoj problem, al ako ne možeš shvatit šta čovjek priča i zašto to ima smisla, onda bolje da šutiš..ili barem da se raspitaš. Ja sam na osnovu formule za bazalni metabolizam i treninga uspjela doć ne na idealnu težinu već do toga da super izgledam mjereći obim struka i bokova, i gledajući kako mi stoji odjeća koja mi je prije grozno stojala itd.. ali genetiku možeš donekle dotjerat ali ne možeš skroz,ako ti je Bog dao da si po konstrukciji jabuka ili kruška, nikad nećeš bit tikvica bez obzira KOLKO VJEŽBAO I KOLKO NE JEO.
super za tebe, izbaci jos ovih 500 kcal kako rece tvoj pajdo gore pa ces uci medju anoreksicarke,onda ces da uzmes veeelike pare kao manekenka :lol: ili jos bolje napravi kakav video treninga i planiranja prehrane pa nas sve poduci. steta da ne uzmete novce sa tim tolikim znanjem... :lol: :lol:
me out
ti uopće nemaš kulturu komuniciranja niti znaš kvalitetno diskutovati. Ovo je dječji nivo komunikacije..
sema911s

#2507 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by sema911s »

ko hoce da smrsa,. al ono pravo za dan kilu mozda i vise,., u 15h krecem prema baricam sa dobrinje biciklamo max i nema stajanja,., ako neskinete tu kilu za taj sat,. necu vas vise ni zvat :D :D :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2508 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ladyblue18 »

Smirite malo i povedita racuna o komunikaciji.
fatamorgana

#2509 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by fatamorgana »

sema911s wrote:ko hoce da smrsa,. al ono pravo za dan kilu mozda i vise,., u 15h krecem prema baricam sa dobrinje biciklamo max i nema stajanja,., ako neskinete tu kilu za taj sat,. necu vas vise ni zvat :D :D :D
Izgubi se kila za sat ali koliko je težina vode koja se izgubi znojenjem ali ne masnoće .... poslije nadoknadiš vodu i eto opet iste težine ....
vivace

#2510 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

mene buraz isterao napolje na dva sata na dan . zabranio mi je da sam na kompjuteru vise od onoliko koliko setam. to je jedan sat ili 2. :(
inace smrsala sam 1 kilu na nedelju dana. 8-)
primetila sam da vise mrsam kad se manje znojim. to je prava kilaza. i puuuno vode pre podne popiti. valjda cu i ovo izdrzati,kad sam uspela da se skinem sa duvana... :)
adnansax

#2511 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by adnansax »

adnansax wrote:
super za tebe, izbaci jos ovih 500 kcal kako rece tvoj pajdo gore pa ces uci medju anoreksicarke,onda ces da uzmes veeelike pare kao manekenka :lol: ili jos bolje napravi kakav video treninga i planiranja prehrane pa nas sve poduci. steta da ne uzmete novce sa tim tolikim znanjem... :lol: :lol:
me out
ti uopće nemaš kulturu komuniciranja niti znaš kvalitetno diskutovati. Ovo je dječji nivo komunikacije..
Gospodjice sa super izgledom popusti me i nadji neku drugu razonodu, kako rece vec imas super izgled, tezi sad necemu drugom :-D :thumbup: Bas sam ti lijep prijedlog iznio sta jos hoces :-D
Kvalitetno diskutovati? Ne, hvala, sa teoreticarima nemam sta..
graue_maus

#2512 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by graue_maus »

http://www.wisegeek.com/what-does-200-c ... k-like.htm
interesantno
mozda nekom zatreba ............
desperate housewife

#2513 Re: Mrsanje - nacini ?

adnansax wrote:

Gospodjice sa super izgledom popusti me i nadji neku drugu razonodu, kako rece vec imas super izgled, tezi sad necemu drugom :-D :thumbup: Bas sam ti lijep prijedlog iznio sta jos hoces :-D
Kvalitetno diskutovati? Ne, hvala, sa teoreticarima nemam sta..
ja, šteta što nisam nolajferica pa da mi čitanje tvojih budaleština dođe ko zabava.
Bodkin

#2514 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bodkin »

oldtajmer wrote:
Bodkin wrote:smijurija je to oko racunanja idealne tezine. uz pola tih mjerenja idealna tezina mi je takva da bih bio kao kostur :D a kad sam najbolje izgledao i bio u najboljoj formi pisalo mi overweight
fakat ziva istina i ja nedavno racunam sebi idealnu tezinu pa bi prema tome bio bukvalno zivi kostur :D
logicno. ko se nekad bavio sportom apsolutno ne moze u normalne formule za racunanje
Pisistratus

#2515 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Pisistratus »

Sportisti obično i ne postavljaju pitanja poput "Mršanje - načini?", a pogotovo ne na forumima. Logično.

I računanje kalorija je apsolutno logično za ljude koji ulaze u treninge isključivo s ciljem da smršaju.
Bodkin

#2516 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bodkin »

Pisistratus wrote:Sportisti obično i ne postavljaju pitanja poput "Mršanje - načini?", a pogotovo ne na forumima. Logično.

I računanje kalorija je apsolutno logično za ljude koji ulaze u treninge isključivo s ciljem da smršaju.
ajde procitaj o cemu pricamo
desperate housewife

#2517 Re: Mrsanje - nacini ?

Ko se "nekad bavio sportom" ne može se idalje ponašat kao onda kad se bavio sportom..Bez obzira što se nekad bavio sportom..
Bodkin

#2518 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Bodkin »

desperate housewife wrote:Ko se "nekad bavio sportom" ne može se idalje ponašat kao onda kad se bavio sportom..Bez obzira što se nekad bavio sportom..
ama pricali smo o ovim indexima debljine i rezultatima. citajte malo postove
desperate housewife

#2519 Re: Mrsanje - nacini ?

Bodkin wrote:
desperate housewife wrote:Ko se "nekad bavio sportom" ne može se idalje ponašat kao onda kad se bavio sportom..Bez obzira što se nekad bavio sportom..
ama pricali smo o ovim indexima debljine i rezultatima. citajte malo postove
kojim indeksima debljine :) Hajd ti malo pročitaj, jer se ne slažemo svi oko istih stvari, uključujući i indekse debljine (šta god pod tim mislio)..
pirmin

#2520 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pirmin »

Ljudi ovdje svrate ne bi li nasli kakav koristan, konkretan, pametan savjet a vi se nasli napusavati oko
gluposti u fazonu ko ima veci. :-)
vivace

#2521 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

:lol: :lol: :lol:
smasma

#2522 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by smasma »

da se poFalim :D :D

-7 kila....
vivace

#2523 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by vivace »

i ja da se pohvalim . imam 10 kila manje od januara .... :D
ja mislim da je dobro sto mrsavim sporo. bar tako svuda pise i svi govore o tome. onda nema jo jo efekta. :)
mels

#2524 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by mels »

Ja bih preporucila da pijes puno vode- pogotovo tokom punog mjeseca :)
skafiskafsnjak

#2525 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by skafiskafsnjak »

Nema jo jo efekta kada stvoris naviku tj. kada i poslije mrsanja jedes zdravo . U tome je fol.... smrsaj ti 10kg za godinu, ako poslije opet jedes junk food, udebljati ces se.
Post Reply