Op3r4t0r wrote:Vjeruj da nije niti Bozija, niti medicinska (osim ekstremno malog broja izuzetaka vezanih za odredjene poremecaje), niti genetska odluka da neko bude debeo, biti debeo je samo nemarnost svakog pojedinca osobno i nista drugo, nikakvi izgovori, nista.desperate housewife wrote:pisistratus, pusti ba vidiš da nema pojma šta tačno kritikuje i zbog čega.
adnanx, nemam pojma kakav je tvoj problem, al ako ne možeš shvatit šta čovjek priča i zašto to ima smisla, onda bolje da šutiš..ili barem da se raspitaš. Ja sam na osnovu formule za bazalni metabolizam i treninga uspjela doć ne na idealnu težinu već do toga da super izgledam mjereći obim struka i bokova, i gledajući kako mi stoji odjeća koja mi je prije grozno stojala itd.. ali genetiku možeš donekle dotjerat ali ne možeš skroz,ako ti je Bog dao da si po konstrukciji jabuka ili kruška, nikad nećeš bit tikvica bez obzira KOLKO VJEŽBAO I KOLKO NE JEO.
Isto tako ne postoje ovi ili oni oblici, svi smo mi po konstrukciji jako slicni, kroz studij i posao sam vidio na stotine kostura (kako ti rece konstrukcija) i svi su u 5 grama razlike, razlika je samo u visini ali ne i u obliku.
I naravno ne mora svako imati 90-60-90 (zene) da bi bila kako treba, ali je smjesno da primjera radi zena visine 1,65m i 80 kg trazi razloge svoje debljine u bilo cemu osim svojoj nemarnosti i nezdravom zivotu.
ma ne govorim za debljinu vec za KONSTRUKCIJU. AKo ti je genetski predodređeno da ti se salo nakuplja u gornjem dijelu tijela, ili samo u donjem, a ne ravnomjerno, ti se mozes stesat skroz, alu uvijek ces imat MALO vise sala u onom području gdje teži da se nakuplja zbog genetike. Ja kad dođem na obim koji mi najbolje stoji, opet imam više sala na nogama dok u gornjem tijelu nemam sala nikako - i kad bih išla još da stešem, ne bih ličila ni na šta, probala sam, vidjela, ne valja brate i ne valja, i džaba. To što se u tebe salo raspoređuje ravnomjerno po tijelu ne znači da si u pravu, jer postojimo mi koji smo dokaz da to nije tačno, postoje naučna istraživanja koja su dokazala postojanje različitih tjelesnih konstrukcija kod različitih ljudi. Čak mi je i u glupo da ubjeđujem nekoga u tako jasnu činjenicu..helem nejse
I adnansax, evo truniš cijelo vrijeme da se ne slažeš sa pisistratusom, a nemaš nikakve kontraargumente. Svaki ozbiljan trener će ti reći da ovako stoje stvari S TIM DA tih 1500 ili kolko već kalorija je otprilike nečiji bazalni metabolizam (moj je npr 1450), ako hoćeš bit zdrav važno je ne samo koliko si kalorija unio nego kakve si kalorije unio - odnosno šta jedeš. Nije isto kad jedeš junk, tone šećera i gotovu hranu čak i ako si u okviru kalorija koje brojiš - i kad jedeš zdrave stvari, integralni hljeb, žitarice,voće,povrće, ribu, crveno meso bez masnoća, mliječne proizvode itd itd.
Hajde mi samo jedno reci - kakav ti je tačno prigovor na navedeno? Šta ne valja, gdje je greška / problem? Šta bismo to mi trebali promijenit kako bi prihvatili tvoje revolucionarne ideje?