Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
SmokingMan

#2501 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by SmokingMan »

512MB wrote:Narod je bio totalno izbezumljen i nespreman, ko ovce taman za klanja. Odgovornost snose tadasnji politicari, kasnije se samo spasilo sta se spasit moze i puka je sreca i nesposobnost ovih monstruma da se izvuklo ovo sta sada imamo.
Kada je poslije rata pokrenuta kampanja razoružavanja od strane EUFORA bošnjo je prvi pohitio da vrati pušku,četalj je bio pametinji,predao je jednu pušku,ali negdje je namjenski "zakopao" dvije,za svaki slučaj.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#2502 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Nurudin »

Ma sve je ovo predizborna , cijeli region se angažovao , pa čak i Hag , oko izbora u Bosni .
Kako ne kontate, lože vas , naročito navijači Partizana i Zvijezde , jedni nabacuju vole Bakiru drugi Dodiku .
arzuhal

#2503 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by arzuhal »

mO k3 wrote:
arzuhal wrote:
512MB wrote: Jest bilo al nisu bili ni blizu ovoliko glasni. Sad ih se jos kijamet naselilo iz krajiskih pripizdina. I moj stari je sve do zadnjeg mislio da nam nece njegovi jarani i nasi kucni prijatelji nista, dok nismo dobili listu sa kucama koje ce biti minirane a nasa na 7. mjestu. Jedva izvukosmo zivu glavu sestra mama i ja, dok stari zaglavi 2 godine na Manjaci. Kuca naravno kako i najavljeno minirana a prije toga opljackana.
Gotovo je s ovim, Srbi su se zajebali što nas nisu uspjeli nakon buđenja sve istrijebiti. Time su zadali neke odrednice za vijeke vjekova, na svoju štetu.

Zato sada i SNSD i SDS predlažu demilitarizaciju BiH "da se uštede ogromni novci" :mrgreen:
@arzo , rado citam tvoje postove , ali ti moram reci da ovdje nisi u pravu , nisu se oni zajebali nego mi 1995 banjaluka je trebala biti sravnjena sa zemljom
Nisam ja na to mislio nego na našu današnju i poslijeratnu svijest, naših današnjih i budućih generacija. A to sa Banja Lukom se slažem. Smatram da je Dudaković trebao reći u motorolu, kada je čuo naredbu o zaustavljanju akcije jer su tako naredili Amerikanci "kako se ne bi desio novi egzodus, humanitarna kriza i dovelo do uplitanja Jugoslavenske armije":

- Krrr...Ne Čujem, Predsjedniče...krrššš...Nekakvi šumovi, krči nešta...Da uzmemo Banja Luku?
- Ne, Atife, ne smiješ....
- Krrrr..Krči majku mu, ne čujem dobro..Dakle ne smijem dozvoliti da Banja Luka ne padne? OK!
- NE! St..
- Krrrččč....Naravno da NEĆEMO dozvoliti da ne padne...Over & out!

...i kada lijepo oslobodi Banja Luku, onda kaže:

- E jebiga, nisam razumio da su Amerikanci rekli da se mora stati pred Banja Lukom, izvinite...

I ONDA idemo u mirovne pregovore i Dejton.

Isto kao neki dan, iako se uopće ne slažem s politikom Sjeverne Koreje, svaka im čast za odgovor na pozive da se vrate diplomatskim pregovorima (to je ono što je nama falilo tada, muda da uradimo kako je trebalo):

- Čim napravimo balističku raketu koja će moći dobaciti bez problema do istočne obale USA, pristupamo diplomatskim pregovorima, nema frke :thumbup:
mO k3

#2504 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

:thumbup:
Alija je pogresijo dvije stvar sto narod nije naoruzao a znalo se kuda ise rat u hrvatskoj i 1995 sve ostalo mu hallaim ovo ne
developer10

#2505 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by developer10 »

arzuhal wrote:
mO k3 wrote:
arzuhal wrote:Gotovo je s ovim, Srbi su se zajebali što nas nisu uspjeli nakon buđenja sve istrijebiti. Time su zadali neke odrednice za vijeke vjekova, na svoju štetu.

Zato sada i SNSD i SDS predlažu demilitarizaciju BiH "da se uštede ogromni novci" :mrgreen:
@arzo , rado citam tvoje postove , ali ti moram reci da ovdje nisi u pravu , nisu se oni zajebali nego mi 1995 banjaluka je trebala biti sravnjena sa zemljom
Nisam ja na to mislio nego na našu današnju i poslijeratnu svijest, naših današnjih i budućih generacija. A to sa Banja Lukom se slažem. Smatram da je Dudaković trebao reći u motorolu, kada je čuo naredbu o zaustavljanju akcije jer su tako naredili Amerikanci "kako se ne bi desio novi egzodus, humanitarna kriza i dovelo do uplitanja Jugoslavenske armije":

- Krrr...Ne Čujem, Predsjedniče...krrššš...Nekakvi šumovi, krči nešta...Da uzmemo Banja Luku?
- Krrrr..Krči majku mu, ne čujem dobro..Dakle ne smijem dozvoliti da Banja Luka ne padne? OK!
- NE! St..

- E jebiga, nisam razumio da su Amerikanci rekli da se mora stati pred Banja Lukom, izvinite...

Isto kao neki dan, iako se uopće ne slažem s politikom Sjeverne Koreje, svaka im čast za odgovor na pozive da se vrate diplomatskim pregovorima (to je ono što je nama falilo tada, muda da uradimo kako je trebalo):

- Čim napravimo balističku raketu koja će moći dobaciti bez problema do istočne obale USA, pristupamo diplomatskim pregovorima, nema frke :thumbup:
Nije ni priblizno tako jednostavno kako predstavljas. NATO avijacija bi nas satrala, kao sto su i njih tukli. I na kraju bi opet bilo kako Uncle Sam kaze. Cemu onda sve to, pogibija dodatnih stotina vojnika? Nase ratno rukovodstvo je to i shvatilo i odigralo najbolje kako se u datim okolnostima moglo.

Da je Amerika mogla tada znati kako ce Srbi kociti BiH u buducnosti - vjerovatno se ne bi tako odigralo, mozda bi odredili da imamo 75% teritorije ali... Uvijek ono ali..
512MB

#2506 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by 512MB »

mO k3 wrote:
arzuhal wrote:Ne znam za druge i ne smijem tvrditi ništa, ali moja sva familija, i bliža i šira, kao i krug prijatelja, dobro zna šta se desilo, niko ništa nije zaboravio i redovno se sjećamo četničkih majki, sestara i spiska vamelije kad god se sjedne da se nešto popije i to...Usput se iznose ideje kako i šta dalje, šta je najbolje, i sve tako... :-D
sta bi bilo najbolje , ja koji u dijaspori zivim ne bio smjeo iznijeti da me ne napadnu "bosanci" , ali to cu za sebe da ostavim
Boli te taki sta drugi kazu, peti korpus smo punili mi dijasporasi sve sa kupljenim kalasima i municijom. Vjeruj da bi i sad bilo tako. Krajisnici su mentalnog sklopa nesto kao albanci, mozda cak i malo gore od tog.
Dr. Kuca

#2507 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Dr. Kuca »

Tomahawk11 wrote:
Dr. Kuca wrote:
Malo je insana sa one strane drine. Izuzetaka ima.
Vjeruj da je više s one nego s ove. To i jeste naš najveći problem.

I ta prica mi je smijesna da nas ne mrze u beogradu: Kako da ne.
palermo

#2508 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by palermo »

arzuhal wrote:

- NE! St..

Haj, kao ozbiljan čovjek kakvog te ovdje doživljavamo, vala i ti sebi možeš dozvoliti trenutke neozbiljnosti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2509 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Dr. Kuca wrote:
I ta prica mi je smijesna da nas ne mrze u beogradu: Kako da ne.
Ima onih koji nas mrze, naravno.
Samo je manji procenat u ukupnom zbiru nego u BL, recimo.

Nego, komentari s druge strane žice
Apsolutno svake bitnije novine njemackog govornog podrucja su na naslovnici imale Mladica i bas je sve bilo totalno anti srpski, od kolumnista preko komentara naroda pa nadalje. Istorija se ispisala juce i ono sto je sud rekao to ce stajati u knjigama, vikipediji i iz toga ce naredne generacije uzimati informacije... Dogadjaji iz Srebrenice = kontra ce se gurati maksimalno jos za zivota ove omladine cije je odrastanje obiljezeno stalnim vijestima u vezi Srebrenice, vec u sljedecoj generaciji preovladace ono sto ce biti napisano u knjigama.
Pa šta ako smo ušli u knjige u negativnom kontextu,pa šta ako će genocidni Srbi biti izučavani u novim zapadnjačkim knjigama i vikipediji.
Napokon smo postali isti kao taj truli zapad čija je istorija prepuna ugnjetavanja drugih,fizičkog eliminisanja i genocida.
Napokon smo postali dio njih ako ništa a ono po epitetu genicidnosti.
:skoljka:
arzuhal

#2510 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by arzuhal »

palermo wrote: Haj, kao ozbiljan čovjek kakvog te ovdje doživljavamo, vala i ti sebi možeš dozvoliti trenutke neozbiljnosti.
:lol:

Bitan je stav.
duh_sa_sjekirom

#2511 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by duh_sa_sjekirom »

Nekad tamo krajem 90., u predvečerje četničke agresije na Sloveniju, Hrvatsku i BiH, u poprilično opuštenoj atmosferi, razgovarali smo sa jednim Srbijancem, oficirom tadašnje tzv. JNA. Nakon što je naš kapetan iskapio pola litra vinjaka, malo se opustio i osilio, pa počeo da priča i što ne treba.
I tako, pitamo ga mi:
-"Hoće li biti rata, kapetane?"
-"Zavisi", veli on, "koliko se Slovenci i ustaše (da, baš tako se izrazio) naoružaju. Ako budu uspeli da se dobro naouružaju, možda rata neće biti. Ako ne, onda sigurno hoće".
Mi onako na prvu malo zbunjeni, upitasmo ga da nam to pojasni.
"Omladino draga", nastavi kapetan, "postoji nešto što se zove ravnoteža straha. U pravilu, rat vam je produžena ruka politike i počinje onog trenutka kad jedna strana bude sigurna da je vojno jača i nadmoćnija da drugu stranu može poraziti. Do tog trenutka uglavnom se vode pregovori, procenjuju snage i kupuje vreme. Rat se završava kad jedna strana kapitulira ili kad obe strane shvate da ne mogu onu drugu vojnički poraziti. Ali mislim da smo mi dovoljno jaki da neprijatelju zatremo seme gde god bude trebalo".
horkesh

#2512 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by horkesh »

512MB wrote:
mO k3 wrote:
arzuhal wrote:Ne znam za druge i ne smijem tvrditi ništa, ali moja sva familija, i bliža i šira, kao i krug prijatelja, dobro zna šta se desilo, niko ništa nije zaboravio i redovno se sjećamo četničkih majki, sestara i spiska vamelije kad god se sjedne da se nešto popije i to...Usput se iznose ideje kako i šta dalje, šta je najbolje, i sve tako... :-D
sta bi bilo najbolje , ja koji u dijaspori zivim ne bio smjeo iznijeti da me ne napadnu "bosanci" , ali to cu za sebe da ostavim
Boli te taki sta drugi kazu, peti korpus smo punili mi dijasporasi sve sa kupljenim kalasima i municijom. Vjeruj da bi i sad bilo tako. Krajisnici su mentalnog sklopa nesto kao albanci, mozda cak i malo gore od tog.
Pa kompletna 17. krajiška je bila sastavljena od Krajišnika koji su radili vani, a čim je počeo rat došli u BiH. Krajišnici su :thumbup:
Dr. Kuca

#2513 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Dr. Kuca »

Brate Jna i marakana kombinovano haman ima ljudi ko banja luka, pa cuujemo pjesme koje pjevaju svi u glas.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2514 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

Dr. Kuca wrote:Brate Jna i marakana kombinovano haman ima ljudi ko banja luka, pa cuujemo pjesme koje pjevaju svi u glas.
Marakana je poligon za skupljanje debila. Realno.
A i Rajko Mitić, nema više JNA.

Navijačka scena u Srbiji je odavno obojena fašizmom, nije to nikakva novost.
mO k3

#2515 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

@duh sa sjekiron
zato oni nas taru 25 godina i jedni i drugi jer se sojecaju jaki , zato kazem namjenska industrija , skladista za municijom i naoruzanjem su nam potrebna ja sam spreman da dam X sumu za to , a koliko nas ima sto smo vni i isto razmisljamo
skupljac_zeljeza

#2516 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by skupljac_zeljeza »

Rusija ne priznaje Aaaaag.

Image
hizo ramidovic

#2517 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by hizo ramidovic »

"Hrvati truju vodu koju pije Beograd"

:lol: :lol:
Belosvetska zavera, neprijatelj nikad ne spava
Postpostmoderna

#2518 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Postpostmoderna »

sad je vakat da svi ovi ljevicari i kvaziljevicari skoknu do banja luke, trebinja i pala pa da tu budu jedno vrijeme vazeci o fasizmu u tim sredinama
mozete srati u sarajevu po televizijama i skolama, fakultetima, promocijama knjiga
u rs i ne smijete!

cekamo reakcije envera kvazaza!
skupljac_zeljeza

#2519 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by skupljac_zeljeza »

Image
mO k3

#2520 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Postpostmoderna wrote:sad je vakat da svi ovi ljevicari i kvaziljevicari skoknu do banja luke, trebinja i pala pa da tu budu jedno vrijeme vazeci o fasizmu u tim sredinama
mozete srati u sarajevu po televizijama i skolama, fakultetima, promocijama knjiga
u rs i ne smijete!

cekamo reakcije envera kvazaza!
:thumbup:

hizo ramidovic wrote:"Hrvati truju vodu koju pije Beograd"

:lol: :lol:
Belosvetska zavera, neprijatelj nikad ne spava
Ma hrvati im pisaju i seru u vodu ,...
512MB

#2521 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by 512MB »

horkesh wrote:
512MB wrote:
mO k3 wrote: sta bi bilo najbolje , ja koji u dijaspori zivim ne bio smjeo iznijeti da me ne napadnu "bosanci" , ali to cu za sebe da ostavim
Pa kompletna 17. krajiška je bila sastavljena od Krajišnika koji su radili vani, a čim je počeo rat došli u BiH. Krajišnici su :thumbup:
Moj stric je svoju firmu u njemackoj ostavio nekom levatu da vodi i sve sa ustedjevinom i par jarana vratio da citiram "se babinim nahebem i oca i majke". Ceko 3 sedmice u HR da se prebace za Bihac. Fasovo je gelera i fale mu tri nozna prsta, i jos uvjek bi kaze isto uradio, a ima i nekih "nenaplacenih" racuna.

Hocu da kazem, ta spika o retardiranim dijasporcima ne pije vode.
broj dva

#2522 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by broj dva »

Zasto nemamo zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zlocina ?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2523 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Tomahawk11 »

broj dva wrote:Zasto nemamo zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zlocina ?
Zato što ne odgovara političarima iz RS.
julisiz es grant

#2524 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

Čuj Rusija ruši presudu :D :lol:
Na kakvim su ovi bobama? :D
mO k3

#2525 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
broj dva wrote:Zasto nemamo zakon o zabrani negiranja genocida i ratnih zlocina ?
Zato što ne odgovara političarima iz RS.
nazalost ...
Post Reply