Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
LaCici

#2501 Re: Cipelice, cipelice..

Post by LaCici »

I meni su to vise kao cipele za djecu, ali eto na nekome zna lijepo izgledati. Jednostavno moras imati karakter za takve cipele. :-D Ja nemam. :D
alica.k

#2502 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

LaCici wrote:I meni su to vise kao cipele za djecu, ali eto na nekome zna lijepo izgledati. Jednostavno moras imati karakter za takve cipele. :-D Ja nemam. :D
ni ja :(
Zelena Carapa

#2503 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Zelena Carapa »

alica.k wrote:
LaCici wrote:I meni su to vise kao cipele za djecu, ali eto na nekome zna lijepo izgledati. Jednostavno moras imati karakter za takve cipele. :-D Ja nemam. :D
a treba li ti? :D
Gospoda Ministarka

#2504 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

alica.k wrote:
Ni ja. Ali, su shuze slatke i sarene.
Dee-Dee_13

#2505 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

Image

Moj izbor cizmica za veceras - one i ja idemo u provod :)
malenna

#2506 Re: Cipelice, cipelice..

Post by malenna »

Dee-Dee_13 wrote:Image
Joooooooooj sto su lijepe, skroz ja :) Kako se zove ovaj model please do tell :)
Zvoncica123

#2507 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Zvoncica123 »

malenna ove artice su Berlin748
Dee-Dee_13

#2508 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

Zvoncica123 wrote:malenna ove artice su Berlin748
Da, da :dance: :)
Dee-Dee_13

#2509 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

Dr.Cuddy wrote:@Dee-Dee_13 obožavam Artice, fakat su udobne...btw, gdje nabavljaš svoje jer u ShoeBeDo nemaju ti modeli?
Dr.Cuddy u ShoeBeDo je u toku od 30-50% snizenje na novu kolekciju :)Pogledaj i ti, mozda nadjes sta za sebe :) Ja danas idem po ovaj model:
Image

Obecali su mi i 20% jos popusta, jer sam stalna musterija :D Damn you ShoeBeDo :-) Moram opet trositi pare :lol:
thea

#2510 Re: Cipelice, cipelice..

Post by thea »

Bas mi je simpaticno vidjeti razluku u izboru cipele, pogotovo kada vas sopstveni karakter odise vasim koracima.
Meni su ove tvoje cigleno-narancaste super, i ako ja nemam nista slucno u svojoj kolekciji.

Nekad sam imala jedan model poput opancica, Bata, toliko sam ih nosala da su se pocele raspadati Na zalost zavrsile su u kanti ;)

A sa druge strane imam cipe koje cekaju priliku, ili one 1-2x nosene.

Voljela bi vas nesto pitati ?
Sta radite sa cipelama koje ste skupo platili, u koleciji su, a vise nisu bas po modi.
Dali ih njegujete i caketa ponovo istu modu, ili sta?
ema_

#2511 Re: Cipelice, cipelice..

Post by ema_ »

Kakva moda u nošenju cipela? Nosim i kupujem ono što mi se sviđa 8-) .
Dee-Dee_13

#2512 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

thea wrote:Bas mi je simpaticno vidjeti razluku u izboru cipele, pogotovo kada vas sopstveni karakter odise vasim koracima.
Meni su ove tvoje cigleno-narancaste super, i ako ja nemam nista slucno u svojoj kolekciji.

Nekad sam imala jedan model poput opancica, Bata, toliko sam ih nosala da su se pocele raspadati Na zalost zavrsile su u kanti ;)

A sa druge strane imam cipe koje cekaju priliku, ili one 1-2x nosene.

Voljela bi vas nesto pitati ?
Sta radite sa cipelama koje ste skupo platili, u koleciji su, a vise nisu bas po modi.
Imam zaista mnogo cipela...Od njih postoje one koje, sto ti kazes, cekaju svoju priliku :) Ono jednostavno su mi se na prvu dopale i morala sam kupiti, pa sad cekaju tu cuvenu priliku :)
Stvarno mi ja zao baciti nesto 2-3 obuceno, placeno poprilicno,kvalitetno, jer trenutno neko misli nije IN...Oblacim ih po principu onako kako sam raspolozena :-D
Bacam ih onda kada su se doslovno raspadnu, kao ti te svoje Bata baletankice :)
Mozda ja imam neki "problem", ali teeeeskooo se rastavljam od cipela :-)
thea

#2513 Re: Cipelice, cipelice..

Post by thea »

Bas me interesira sta od te obuce, moje su u podrumu, u kutijama ili vrecici od pamuka, ja vise ne kupujem na brzaka, vazna mi je udobnost, a obavezno su od koze, jako volim cizme, a opet salonke vise kupujem.
thea

#2514 Re: Cipelice, cipelice..

Post by thea »

ta ti je na mjestu, ali kako se rijesiti te bolesti, mislis da trebam do psihijatra :)
Dee-Dee_13

#2515 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Dee-Dee_13 »

Eh, i ja sad ako vidim neke cipelice, ono "kao mogle bi mi trebati", razmislim koji dan, ne zalijecem se vise-vec me to kostalo :-) Ali jeste ovo "teska" bolest :-) Slatke muke :lol:
zamzija

#2516 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

thea wrote: Voljela bi vas nesto pitati ?
ja obično kupujem "klasične" cipele koje su uvijek u modi, kad su one cipele bile moderne sa izuzetno špicastim vrhom, totalno sam ih izbjegavala jer sam znala da su tada moderne, i da će brzo proći a i iskreno nikad mi se nisu sviđale, u tom periodu sam baš teško pronalazila cipele, jer volim ove jednostavne sa zaobljenim vrhom.

Prije nekih mjesec i po sam našla slučajno u jednoj kutiji cipele iz '98 godine ( znači nekih sad već skoro 14 god stare ) koje su imale onaj blago patkasti oblik naprijed i debelu četvrtastu petu - ali sam ih probala iz čisto fazona, i sad su mi uske i neudobne ( a sjećam se da su mi bile jaaako udobne kad sam ih kupila )...znači da se i noga mijenja kroz godine :lol: :D
Sad ih jedino mogu postaviti na policu kao ukras :D
alica.k

#2517 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

ema_ wrote:Kakva moda u nošenju cipela? Nosim i kupujem ono što mi se sviđa 8-) .
:thumbup:

kod mene je inventar ovakav:
cizme za zime, iskljucivo, i jedne fensi smensi za ne-daj-boze ak moram sta iskemijat da sam svecana.
jedne starke i dva para nekih drugih tena
dvoje baletanki, crne i bele
jedne fensi smensi platforme koje haman i da ne nosim.
i dvoje sandala, jedne na petu, druge ravne.
i to je to. kad se jedne poderu/razvale i slicno, ja kupim nove.

sve sto kupim a "ceka priliku", ja podijelim.

a opet na drugu stranu, sestra mi je shoe addict, sad trenutno ima jedno 50 pari cipela, bez pretjerivanja (a u to ne ubrajam tene kojih isto ima...).
zamzija

#2518 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

alica.k wrote: a opet na drugu stranu, sestra mi je shoe addict, sad trenutno ima jedno 50 pari cipela, bez pretjerivanja (a u to ne ubrajam tene kojih isto ima...).
:D legenda :D
pa đe ih sve smjesti ? :)
alica.k

#2519 Re: Cipelice, cipelice..

Post by alica.k »

zamzija wrote:
alica.k wrote: a opet na drugu stranu, sestra mi je shoe addict, sad trenutno ima jedno 50 pari cipela, bez pretjerivanja (a u to ne ubrajam tene kojih isto ima...).
:D legenda :D
pa đe ih sve smjesti ? :)
zabranile smo joj da ih stavlja igdje gdje ce nama smetati, pa to su kutije poslagane u njenoj sobi sve jedna na drugu.
inace, cura uopste ne kupuje odjecu, samo obucu, od odjece ima sta joj mi kupimo, a inace sve moje nosi.
zamzija

#2520 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

Pa dobro, ali vjerovatno pazi obuću kad je toliko voli :)

Ja imam drugaricu koja također jako puno kupuje cipele, ali zaista pazi na njih, svaka je u svojoj kutiji obilježena, ona ih je čak uslikala i stavila na kutije da zna koje cipele su u kojim kutijama. Pa ih s vremena na vrijeme izvadi i očisti, isto su joj kao kućni ljubimci, mazi ih i pazi :D :)
može neko kupiti cipele i samo ih zafrljaciti negdje u kraj ormara i ne obraćati pažnju na njih :)
hana_montana

#2521 Re: Cipelice, cipelice..

Post by hana_montana »

zamzija wrote:Pa dobro, ali vjerovatno pazi obuću kad je toliko voli :)

Ja imam drugaricu koja također jako puno kupuje cipele, ali zaista pazi na njih, svaka je u svojoj kutiji obilježena, ona ih je čak uslikala i stavila na kutije da zna koje cipele su u kojim kutijama. Pa ih s vremena na vrijeme izvadi i očisti, isto su joj kao kućni ljubimci, mazi ih i pazi :D :)
može neko kupiti cipele i samo ih zafrljaciti negdje u kraj ormara i ne obraćati pažnju na njih :)

haha toa sum jas garant :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2522 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Chmoljo »

hana_montana wrote:

đesi francuz, nisam te pozno :lol:
hana_montana

#2523 Re: Cipelice, cipelice..

Post by hana_montana »

Chmoljo wrote:
hana_montana wrote:

đesi francuz, nisam te pozno :lol:

jes vidio metamorfoze :D
Irm@

#2524 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Irm@ »

zamzija wrote:Pa dobro, ali vjerovatno pazi obuću kad je toliko voli :)

da ti nisi moja drugarica :-D
ista sam..mozda zato sto nemam kucne ljubimce ali zato imam cipele :-D :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2525 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Chmoljo »

hana_montana wrote:

jes vidio metamorfoze :D
mensečini da je ovo bila mahmuroza, al' hajd' :D
Post Reply