Njega tijela (zenska tema)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
limunada25

#2501 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by limunada25 »

Opet ja :D

Da li je neko koristio ove dr.pasha svijece za masazu?...ja danas (kad sam bila u dm-u :lol: ) u prolazu vidim i podignem poklopac da pomirisem, kad se nisam obandacila kako je dobro :-) :-)
lavorpunvode

#2502 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by lavorpunvode »

limunada25 wrote:Opet ja :D

Da li je neko koristio ove dr.pasha svijece za masazu?...ja danas (kad sam bila u dm-u :lol: ) u prolazu vidim i podignem poklopac da pomirisem, kad se nisam obandacila kako je dobro :-) :-)
koristim ih ja, dobre su upravo tako kako ti se na prvu ucinilo :wink:
tagomago

#2503 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by tagomago »

nešto fino za njegu kosu, krema, maska? inače, jako gusta mi je kosa i dlaka je debela i čvrsta, nefarbano pepeljasto smeđa, tretiram je jedino fenom i četkom, pegla ništa. koristim već 4-5 godina gliss kolekciju - njihovu kremu za kosu i katkad sprej za vani, ali bih malo promjene, imate li šta za mene? :)
lemniskata

#2504 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by lemniskata »

lavorpunvode wrote:koristi li neka od vas Still pakovanja za kosu?
Ja sam nedavno pocela, i malo je reci da sam prezadovoljna. Koristila sam pakovanje od maline, sad ovo s ricinusom koji je poznat kao jako dobar za kosu a i predivno mirise, sto me najvise privuklo.... i lijepo smiri kosu, e sad ne znam kako ce to izgledati kad izadjem vani na ovo vrijeme :D posto je obicno vezem u rep kad je vrijeme vlazno :-)
Image
Ja sam juče med i mlijeko uzela. Prvi proizvod gdje nisam morala da svakakvih ulja stavim da bude sva ravna i glatka. Koristila sam prije med i čokoladu ali nekako mi kosa kruta od nje bila, čitala sam neke utiske drugih djevojaka, tvrde da je zbog proteina. Ovom novom sa prezadovoljna.

Našla sam na njihovoj stranici podatak da nijeda maska iz ove POPART kolecije nema silikona. Sjetih se da je neka forumašica pitala :)
KiSSgirl

#2505 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by KiSSgirl »

Kako vi skidate dlačice iznad usana? Ja koristim one trakice Lycra, čini mi se, i nakon čupanja mi ostane crveno skoro 4-5 dana, i koža mi se na tom mjestu užasno isuši :-?
limunada25

#2506 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by limunada25 »

:)
KiSSgirl wrote:Kako vi skidate dlačice iznad usana? Ja koristim one trakice Lycra, čini mi se, i nakon čupanja mi ostane crveno skoro 4-5 dana, i koža mi se na tom mjestu užasno isuši :-?
Ja koristim balea trakice, al ne za brkove :D , nego one velike koje su namjenjene za noge, pa onda odrezem sebi manje komade..nekako mi one bolje odgovarju. A poslije toga obavezno skinem uljem, bademovim ili maslinovim i napravim caj od kamilice i natopim vatom i stavim na brcice i eto tako..
manekenka u penziji

#2507 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by manekenka u penziji »

Ja ih skidam depilacijskom kremom, s tim da obavezno prvo namazem nausnice hidratantnom kremom pa onda kremom za depilaciju jer inače iziritiram kozu. Poslje 4min.skinem brcine :D i opet namazem hidratantnom kremom.
saga

#2508 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by saga »

Ja imam tu svoj neki proces, koji me zasad slusa :)
Operem dobro taj dio, pa jos ocistim alkoholom... pa onda umijem toplom vodom, da se malo pore otvore
Onda ih ocerupam (koristim Cera di Cupra, jednom sam probala Baleine i odrala komadic koze :twisted: ), pa uljem pokupim ostatke voska i odmah se umijem sto hladnijom vodom.
Na kraju jos malo isperem cajem od kamilice i to je to. Pred spavanje jos namazem taaankim slojem pantenola.

Crvenilo mi se povuce nakon 20ak minuta, posljedica nekih nema i ja happy.
manekenka u penziji

#2509 Re: Njega tijela (zenska tema)

Koliko ti traje kada cupas? Ja sam rahat 7 dana sa svojom bezbolnom metodom.
limunada25

#2510 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by limunada25 »

Meni traje oko 3 sedmice
saga

#2511 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by saga »

Meni isto jedno 3 hefte... al' onda budem brkata do poslije menstruacije da prostite... tad najmanje posljedica na kozi imam, jer je inace katastrofa osjetljiva
KiSSgirl

#2512 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by KiSSgirl »

saga wrote:Ja imam tu svoj neki proces, koji me zasad slusa :)
Operem dobro taj dio, pa jos ocistim alkoholom... pa onda umijem toplom vodom, da se malo pore otvore
Onda ih ocerupam (koristim Cera di Cupra, jednom sam probala Baleine i odrala komadic koze :twisted: ), pa uljem pokupim ostatke voska i odmah se umijem sto hladnijom vodom.
Na kraju jos malo isperem cajem od kamilice i to je to. Pred spavanje jos namazem taaankim slojem pantenola.

Crvenilo mi se povuce nakon 20ak minuta, posljedica nekih nema i ja happy.
A blago tebi :-D i ja skinem ostatak ali sa onim maramicama što dođu uz trakice, i to mi malo umiri kožu, ali opet peče, čak i sljedeći dan. Evo još traje crvenilo i užasno je isušeno, iako mažem non stop. :-? I ja ću pokušati da se poslije toga umijem hladnom vodom, i da isprerem kamilicom, valjda će biti bolje.

Manekenko, koju kremu koristiš?
manekenka u penziji

#2513 Re: Njega tijela (zenska tema)

Joj, meni se čini da je krema bolja opcija. Em ne boli, em ne moraš čekati da zacupavis kako bi mogla sve to opet pocupati.
saga

#2514 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by saga »

KiSSgirl Mene je peklo samo jednom kad sam to odrala malo koze, pa se i crvenilo tako danima... da pokusas promijeniti trakice?
Takodjer ostatke skidam kantarionovim uljem, ne znam ima li to veze...

a manekenka, meni dlake kod uklanjanja kremom rastu odmah iduci dan... pa mi je to veliko no-no a i previse hemije :)
manekenka u penziji

#2515 Re: Njega tijela (zenska tema)

Ja koristim Afroditinu kremu s kamilicom. Oko 6 KM, traje vise od godine dana :)

Edit: meni dlačice nisu pretamne, pa možda ima i to veze sa njihovim izrastanjem.
vješalica

#2516 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by vješalica »

KiSSgirl wrote:Kako vi skidate dlačice iznad usana? Ja koristim one trakice Lycra, čini mi se, i nakon čupanja mi ostane crveno skoro 4-5 dana, i koža mi se na tom mjestu užasno isuši :-?
ima u didacu one kao patrone sa voskom,više vrsta,ima ona kao tamno zelene boje,mislim nisu više od 2,6KM
sa tim probaj,inače dugo traju,i poslije baby uljem namaži ili obriši,s tim da poslije ništa ne stavljaš
i probaj psolije neke masnije kreme stavljati npr.neven,kantarion i dr.
a probaj promjeniti trakice,vjerovatno ti ne odgovaraju
VenomousV

#2517 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by VenomousV »

cupko trakice :thumbup:
ocistim ostatak voska uljanom maramicom sto dodje u pakovanju
crvenila ima nekih pola sata nakon cupkanja, nekad malo duze ako sam plaho osjetljiva :D
brown.sugar

#2518 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by brown.sugar »

Image

Prva liga! :thumbup:

Image

Zali Boze para... :(
Krizzia

#2519 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Krizzia »

brown.sugar wrote:Image

Prva liga! :thumbup:
Slazem se. Odlicna!
Sent from my HTC Desire HD A9191
WildRedRose

#2520 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by WildRedRose »

gdje ima ova krema za ruke ? :)
Krizzia

#2521 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Krizzia »

Samo u Lidlu :/
WildRedRose

#2522 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by WildRedRose »

e hebi ga :)

ima li neko prijedlog za kremu za ruke, ali ruke su EXTRA EXTRA suhe ? znaci, k'o barut .. :roll: hvala :)
manekenka u penziji

#2523 Re: Njega tijela (zenska tema)

48ica ili Afrodita sa kamilicom ( ne ona za depilaciju :lol: )
leki hz

#2524 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by leki hz »

WildRedRose wrote:e hebi ga :)

ima li neko prijedlog za kremu za ruke, ali ruke su EXTRA EXTRA suhe ? znaci, k'o barut .. :roll: hvala :)
Meni je ova krema super za suhe ruke
Image
Angel_of...

#2525 Re: Njega tijela (zenska tema)

Post by Angel_of... »

Dr.Scheller sa nevenom, narandzasta :-D Jest malo sad skuplja (oko 8 KM :P ) kako su joj promijenili ambalazu, ali ces me se sjetiti :D
Ova: Image
Last edited by Angel_of... on 10/12/2013 14:26, edited 1 time in total.
Post Reply