Android OS
Moderator: Benq
-
Chuckie
#2501 Re: Android OS
Potraži upute kako da flashash Odinom taj Rom, Kiessom ćeš se načekati. 
-
brazzo19
#2502 Re: Android OS
Nisam dobio nikakvu fb aplikaciju kad sam kupio mob nego sam je skinuo sa marketa da pristupim ili da recimo otvorim internet na mobu pa kucam www.facebook ...eyesburn wrote:pa dobio si fb aplikaciju po defaultu, koja je sasvim dostatna. ne vidim potrebu za neke druge s ex marketa.brazzo19 wrote:Imam li samo ja problema sa aplikacijom za FB koju sa skino sa marketa na i9000 s , jedva otvara sporo ucitava sve i stopa iako je net dobar , to mi se samo desava kad otvaram fb preko te aplikacije sa marketa koja je kao oficijelna za moj telefon , dok sve ostale stranice koje otvaram preko internet explorera idu normalno ...
- Dupli_skalp
#2503 Re: Android OS
koliko sam čuo od samsung usera, moraš skinuti najnoviji kiess. ne možeš s nekom starijom verzijom. provjeri koja je najnovija i tu skini.dinozzoM6 wrote:E ljudi, treba mi pomoć
nedavno sam nabavio SGSII I-9100, na njemu je Android 2.3.4
radi savršeno
pošto sam vidio da polako puštaju ICS za ovaj telefon, spojim ga na laptop, otvorim Kies, kad piše:
Your device does not support software upgrading via Kies
i pojavljuje se onaj žuti trokut s uzvičnikom kad palim mobitel, predpostavljam da je mobitel rootan, šta sad da radim kako bi dobio official ICS... a da je što jednostavnije, da ne sjebem šta...
hvala
- Dupli_skalp
#2504 Re: Android OS
nisi dobio fb aplikaciju? prvi put da čujem to. to je sastavna aplikacija od verzije 2.1 ili od 2.2 androida.brazzo19 wrote:Nisam dobio nikakvu fb aplikaciju kad sam kupio mob nego sam je skinuo sa marketa da pristupim ili da recimo otvorim internet na mobu pa kucam http://www.facebook ...eyesburn wrote:pa dobio si fb aplikaciju po defaultu, koja je sasvim dostatna. ne vidim potrebu za neke druge s ex marketa.brazzo19 wrote:Imam li samo ja problema sa aplikacijom za FB koju sa skino sa marketa na i9000 s , jedva otvara sporo ucitava sve i stopa iako je net dobar , to mi se samo desava kad otvaram fb preko te aplikacije sa marketa koja je kao oficijelna za moj telefon , dok sve ostale stranice koje otvaram preko internet explorera idu normalno ..., jedino ako ima kakva oficijelna aplikacija fb.a za i9000 a da ne steka ovoliko ko ovo sranje sa marketa ili neka alternativa al da je dobra nek napise ovdje ili postavi link . Hvala
to ti je neko čeprkao nešto po aplikacijama.
-
brazzo19
#2505 Re: Android OS
Ma hajd to helem nejse sto bi reko stari narod
nego imam veci problem .
Od jucer sam primjetio stoji mi mob na stolu znaci ono sto bi se reklo "spava" ugasen display kad odjednom nicim izazvan pocne mi se dispay paliti 5-6 puta za redom po par sekundi i gasiti , ne kontam u cemu je problem ili se upali display istoji upaljen dok ja ne otkljucam mob i ponovo ga ne zakljucam on se ne gasi ili jednostavno upali se par puta i ugasi sam i ode ponovo u sleep mode . Ne kontam fakat sta je , da se nije sta , zajebalo ma da je telefon star svega par mjeseci nikad mi nije ispao ni nista cuvam go ko oci u glavi ....
Od jucer sam primjetio stoji mi mob na stolu znaci ono sto bi se reklo "spava" ugasen display kad odjednom nicim izazvan pocne mi se dispay paliti 5-6 puta za redom po par sekundi i gasiti , ne kontam u cemu je problem ili se upali display istoji upaljen dok ja ne otkljucam mob i ponovo ga ne zakljucam on se ne gasi ili jednostavno upali se par puta i ugasi sam i ode ponovo u sleep mode . Ne kontam fakat sta je , da se nije sta , zajebalo ma da je telefon star svega par mjeseci nikad mi nije ispao ni nista cuvam go ko oci u glavi ....
-
add
#2506 Re: Android OS
neka app ti je ostala ukljucena, pa ti vjerovatno ona "budi" mob... ak nemas appkiller idi na Ram pa opali po clear memory...
- Vegetastar
#2507 Re: Android OS
zovni ti kakvog hodzu il popa da ti sejtane iz kuće istjerabrazzo19 wrote:Ma hajd to helem nejse sto bi reko stari narodnego imam veci problem .
![]()
-
kojeime
#2508 Re: Android OS
Da pogledas aplikacije i da li ti je ukljuceno koristenje podataka. Mozda ti neka aplikacija radi sama od sebe, to jeste radi iako si je ti "ugasio".brazzo19 wrote:Ma hajd to helem nejse sto bi reko stari narodnego imam veci problem .
![]()
- skafiskafsnjak
#2509 Re: Android OS
Da li ima ovog ICS za Neo V ? i koja je razlika u odnosu na ovaj sad ? 
-
AmoK
#2510 Re: Android OS
Meni prijatelju isto bilo na Galaxy Mini, neka aplikacija reklame neke izbacivala.brazzo19 wrote:Ma hajd to helem nejse sto bi reko stari narodnego imam veci problem .
![]()
-
dinozzoM6
#2511 Re: Android OS
Skinuo najnoviji, 2.0.xx neki, izgleda da neće jer mi je telefon rootan...eyesburn wrote: koliko sam čuo od samsung usera, moraš skinuti najnoviji kiess. ne možeš s nekom starijom verzijom. provjeri koja je najnovija i tu skini.
Ništa kad budem im'o vremena sjest ću i preko odin-a to odradit, bez žurbe da ne sjebem šta
- _Reds_
#2512 Re: Android OS
Ja imam betu odavno, al sad da sam nesto pretjerano zadovoljan, iskreno i nisam, jede mi baterije vise nego 2.3.4.L00d wrote:Da li ima ovog ICS za Neo V ? i koja je razlika u odnosu na ovaj sad ?
- sana5
#2513 Re: Android OS
Vegetastar wrote:zovni ti kakvog hodzu il popa da ti sejtane iz kuće istjerabrazzo19 wrote:Ma hajd to helem nejse sto bi reko stari narodnego imam veci problem .
![]()
-
brazzo19
#2514 Re: Android OS
Opet ja i moji problemi isto ko 1000 zasto 1000 zato .
'Vako skinuo sam sa marketa onaj lijepi 3D digitalni sat sa vremenom i svim ostalim i ide sve normala vrijeme ide a ono za stepene i ostalo se refresuje kad god se konektujem na wi fi i prikaze mi temperaturu koja je trenutna , eh sad pocelo mi se desvati da mi sat radi normala i prebacuje vrijeme i minute sve dok mob ne ode u sleep mode tj. dok ga ne zakljucam i kad ga zakljucam ostane mi sat na onom vremenu i minutama kojim je bio prije nego sam ga zakljucao isto ko da se ugasi kad se ugasi i mob i ode u sleep mode , i onda kad otkljucam mob i samo kliknem na sat onda mi prebaci na normalno vrijeme i prebacuje minute sve dok mob radi a cim ga zakljucam opet stane , eto neznam u cemu je problem ali ne bih volio sat koji ce se palit po potrebi na moj dodir tj. lijeni sat kome je mrsko prebacivati minute .

- skafiskafsnjak
#2515 Re: Android OS
ma ja se ne bavim tim rootanjem ili cim vec, ne da mi se. Kad mi dosadi ovakav telefon, mozda onda odradim root_Reds_ wrote:Ja imam betu odavno, al sad da sam nesto pretjerano zadovoljan, iskreno i nisam, jede mi baterije vise nego 2.3.4.L00d wrote:Da li ima ovog ICS za Neo V ? i koja je razlika u odnosu na ovaj sad ?
Meni glatko bude 2 dana baterija ...
- amortizer
#2516 Re: Android OS
Koji "lijepi 3D digitalni sat"?brazzo19 wrote:Opet ja i moji problemi isto ko 1000 zasto 1000 zato .'Vako skinuo sam sa marketa onaj lijepi 3D digitalni sat sa vremenom i svim ostalim i ide sve normala vrijeme ide a ono za stepene i ostalo se refresuje kad god se konektujem na wi fi i prikaze mi temperaturu koja je trenutna , eh sad pocelo mi se desvati da mi sat radi normala i prebacuje vrijeme i minute sve dok mob ne ode u sleep mode tj. dok ga ne zakljucam i kad ga zakljucam ostane mi sat na onom vremenu i minutama kojim je bio prije nego sam ga zakljucao isto ko da se ugasi kad se ugasi i mob i ode u sleep mode , i onda kad otkljucam mob i samo kliknem na sat onda mi prebaci na normalno vrijeme i prebacuje minute sve dok mob radi a cim ga zakljucam opet stane , eto neznam u cemu je problem ali ne bih volio sat koji ce se palit po potrebi na moj dodir tj. lijeni sat kome je mrsko prebacivati minute .
![]()
- shalla
#2517 Re: Android OS
Treba mi mala pomoć, uzeo sam suprugi Xperia mini i ne mogu da provalim jednu stvar, kako se može forwardovati sms i da li ima opcija slanja na više primatelja?
Maloprije me zove, mora poslati saradnicima u firmi isti sms i kaže nigdje ne može da nađe forward...
Hvala
Maloprije me zove, mora poslati saradnicima u firmi isti sms i kaže nigdje ne može da nađe forward...
Hvala
- skafiskafsnjak
#2518 Re: Android OS
Za forward ne znam, ali kada ides da dodas "primatelja" poruke, imas kvakice sa strana, oznacih koliko zelis i okej ...shalla wrote:Treba mi mala pomoć, uzeo sam suprugi Xperia mini i ne mogu da provalim jednu stvar, kako se može forwardovati sms i da li ima opcija slanja na više primatelja?
Hvala
-
Enofazni števec
#2519 Re: Android OS
Drzis onaj chat oblacic i pojavi se sub menu sa sms forward opcijom
-
brazzo19
#2520 Re: Android OS
amortizer wrote:Koji "lijepi 3D digitalni sat"?brazzo19 wrote:Opet ja i moji problemi isto ko 1000 zasto 1000 zato .'Vako skinuo sam sa marketa onaj lijepi 3D digitalni sat sa vremenom i svim ostalim i ide sve normala vrijeme ide a ono za stepene i ostalo se refresuje kad god se konektujem na wi fi i prikaze mi temperaturu koja je trenutna , eh sad pocelo mi se desvati da mi sat radi normala i prebacuje vrijeme i minute sve dok mob ne ode u sleep mode tj. dok ga ne zakljucam i kad ga zakljucam ostane mi sat na onom vremenu i minutama kojim je bio prije nego sam ga zakljucao isto ko da se ugasi kad se ugasi i mob i ode u sleep mode , i onda kad otkljucam mob i samo kliknem na sat onda mi prebaci na normalno vrijeme i prebacuje minute sve dok mob radi a cim ga zakljucam opet stane , eto neznam u cemu je problem ali ne bih volio sat koji ce se palit po potrebi na moj dodir tj. lijeni sat kome je mrsko prebacivati minute .
![]()
3D Digital Weather Clock Free - Factory Widgets a isto mi se to desvalo sa stajanjem sata i paljenjem dispalya kad sam imao instalirane i onaj paket "beautiful widgets" ali sam obrisao kad mi se to pocelo desavati i sada koristim ovaj gore navedeni i radilo je 3-4 dana sve ok i sad mi se pocelo to isto desavati.
- Quaresma
#2521 Re: Android OS
ipak dolazi value pack ics za sgs i9000 i i9001, krajem marta
- idealnolosa
#2522 Re: Android OS
Jel iko ima aplikacije Camera 360 i Camera zoom fx?Za sta sluze,da li su slicne i ako nisu koja je bolja
- _Reds_
#2523 Re: Android OS
Imam ja obje, zasto sluze imas google, sluze sa neke posebne efekte pkod slikanje, kakve tacno, odes pa vidis na marketu, tj, ovom play-u.idealnolosa wrote:Jel iko ima aplikacije Camera 360 i Camera zoom fx?Za sta sluze,da li su slicne i ako nisu koja je bolja
Slicne jesu, imaju neke stvari iste, ali neka i nemaju.
- Vegetastar
#2524 Re: Android OS
sta mu je tacno taj value pack, kao neka poboljsanja za GB al nije mi jasno na koji nacin. Ima li vizuelnih promjenaQuaresma wrote:ipak dolazi value pack ics za sgs i9000 i i9001, krajem marta
- Dupli_skalp
#2525 Re: Android OS
izvor?Quaresma wrote:ipak dolazi value pack ics za sgs i9000 i i9001, krajem marta