Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- alica.k
#2501 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
mislim da je bukvalno sve do mixa!
btw bez ideje, jel znas ti za sta se ono koristi amla?
i kako se zove ona biljka sto se kosa blago uvija od nje? to sam citala na onom longhaircommunity forumu al ne mogu da nadjem nikako...
i kako se zove ona biljka sto se kosa blago uvija od nje? to sam citala na onom longhaircommunity forumu al ne mogu da nadjem nikako...
Last edited by alica.k on 16/03/2012 18:17, edited 1 time in total.
-
saga
#2502 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Šišala se samababyline wrote:sago ovo izgelda fakat strange...saga wrote:Ha nemam ja frizuru neku... svuda je iste dužine (tih nekih skoro 4cm) i svuda stoji uspravno. Doduše, sad se gledah baš, pa se sa strana k'o i počela spuštat.male_okice wrote:de nam pokazi sliku, ne moras lice ali kose mozda mozemo pomoci
Evo i sličica nekakva (http://i1097.photobucket.com/albums/g35 ... licica.jpg) mada sumnjam da mi ima pomoći dok se kosa sama ne odliču da se slegne
ali ja bih rekla da moras promjniti frizera, neko te je osisao a niej skontao kakav ti je tip kose, kako pada... elem citava nauka oko toga. ako ti treba preporuka javi se na pp. strucan a nije zara.
Godinu dana sam imala kosu 1cm, pa se samo mašinicom šišala. Sad je puštam da raste. Nema fajde da kod frizera idem sada, jer ako je skrati bilo kako ne dobijam ništa, samo ću još duže morat čekat da naraste i slegne se. Pa em moram dočekat da se slegne, em ni tad ne smijem odmah fizeru da je oblikuje, jer će se skraćivanjem vratit u ovo stanje. Elem, veselo...
De mi pp pls o tom frizeru,... prvo cijena pa ostalo
- MedenoSrce
#2503 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ombre pramenovi, radio neko?
*kosa posvjetljena pri vrhovima.
Ovako:

*kosa posvjetljena pri vrhovima.
Ovako:

- bez_ideje
#2504 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Amla se koristi i za kosu i kao maska,neki je i uzimaju oralno......zavisi od oblika ( puder (prah ) ili ulje ) ili prave preparate na bazi amle (samponi,losioni )alica.k wrote:mislim da je bukvalno sve do mixa!
Nema amle kod nas......to su tipicno istocnjacke kerefeke amla,shikakai i sl (cesto se i mijesaju ) i koriste kao pakovanja za kosu,duboka regeneracija,sjaj...indijke to masovno koriste ,daje bas lijep sjaj crnoj i tamnoj kosi,navodno prevenira sjede i jaca korijen
- alica.k
#2505 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ne bih pitala, al donio mi je kolega iz indije upravo amla ulje 
-
rossonera
#2506 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Pozdrav djevojke
Vec duze vrijeme zelim neku promjenu sto se tice boje kose tj. neku svjetliju nijansu, neke pramenove il slicno, a nikako da to uradim hehehe
Ni sama ne znam ni kojem bi frizeru otisla
Ovo je moja prirodna boja kose. Svi prijedlozi su dobrodošli

-
nera18
#2507 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
prodajem pola table lushove smedje kane 
- Partizzanka
#2508 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
zene dosla caca brun do mene ... hastra me je da se oknijem
moram cekati vikend
nemam vremena da se u toku sedmice toliko dugo drzim ono cudo na glavi 
i neka mi neko kaze postoji li kakav trik kako oprati kadu nakon spiranja kose
vidjela sam slike na netu ukaljane kade
jadi moji ko ce to oprati 
moram cekati vikend
i neka mi neko kaze postoji li kakav trik kako oprati kadu nakon spiranja kose
vidjela sam slike na netu ukaljane kade
- alica.k
#2509 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Samo operes kadu najnormalnije. Btw, ja isperem prvo u lavor bar ono prvo ispiranje....
- Partizzanka
#2510 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
najbolje bi bilo da izadjem vani da saperem u dvoristu a?
znas sta me brine
neke cure pisu (malo citala po netu) da im ne prekrije sijede nikako! neke pisu da prekrije. Ja se zbog svojih sijedih najvis ei farbam ... ali ako mi ih ne prekrije pisaj je onda
onda i ja prodajem pola table caca brun hehehe
i brine me to sto neko pise da se knije svake dvije sedmice .--- wtf?!?!?!
pa nije valjda da svake dvije sedmice moram jovo na novo?
i jel ima izrastka sa knom ili se ona samo ispira srazmjerno sa svih strana i duzina ???
znas sta me brine
neke cure pisu (malo citala po netu) da im ne prekrije sijede nikako! neke pisu da prekrije. Ja se zbog svojih sijedih najvis ei farbam ... ali ako mi ih ne prekrije pisaj je onda
i jel ima izrastka sa knom ili se ona samo ispira srazmjerno sa svih strana i duzina ???
- alica.k
#2511 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ima izrastak, meni se uopste ne ispira tako brzo (a preme kosu barem svako dva dana).
sto se tice sijedih, ne znam, nemam ih jos.
sto se tice sijedih, ne znam, nemam ih jos.
- male_okice
#2512 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Partizzanka wrote:najbolje bi bilo da izadjem vani da saperem u dvoristu a?
znas sta me brine
neke cure pisu (malo citala po netu) da im ne prekrije sijede nikako! neke pisu da prekrije. Ja se zbog svojih sijedih najvis ei farbam ... ali ako mi ih ne prekrije pisaj je ondaonda i ja prodajem pola table caca brun hehehe
sto se tice sijedih, zavisi sve od kose do kose, prekrije kana njih ali imaj na umu da bilo koja kana na sijede reaguje narandzasto. Znaci vjerovatno ce ti sijede dobiti narandzastu bojum ili barem vuci na narandzastu, dok ce ostatak kose biti smedj. To moze biti simapticno kao da si izvukla pramenove ako nemas puno sijedih, ako imas onda...ne znam. Meni se inace kana isto ispirala i nisam imala izrastak-ali mislim da tome doprinosi i sto je caca brun dosta slicna mojoj prirodnoj boji kose pa se i teze primjecuje, a i kad je stavim ne radim onda nista s kosom po 2-3 mjeseca.
- Partizzanka
#2513 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nemam puno sijedih ... ali ih imam onako ono trci trci sijeda pogotovo nazad (gdje ih jadna ne vidim pa ni ne cupam)
sad cu vam naci sliku moje boje kose ... pa da vidimo sta vi mislite kakav bi efekat mogla imati caca brun na mene
ako nadjem
sad cu vam naci sliku moje boje kose ... pa da vidimo sta vi mislite kakav bi efekat mogla imati caca brun na mene
ako nadjem
- Partizzanka
#2514 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

evo
nemoj samo da mi kazete da je to boja koju dobijem sa caca brun
slika je sa jakim blico(e)m tako da...
ja bih mozda nijansa svjetlije nego moja kosa ili haman pa isto
- male_okice
#2515 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
sa caca brun ces dobiti ili "haman pa isto" ili tamniju nijansu-ako ne pokrijes kosu kesom ili celofanom. To ti pise na uputstvu ako hoces bas neki tamniji smedji ton kad naneses kanu onda samo pokupis kosu snalom i ostavis koliko vremena vec hoces, a ako hoces crvenkast odsjaj onda je zamotaj u kesu ili celofan i drzi isto koliko zelis. Ali sa caca brun ne vjerujem stvarno da ces dobiti svjetliju nego sto ti je sad kosa.Partizzanka wrote:
evo
nemoj samo da mi kazete da je to boja koju dobijem sa caca brun
slika je sa jakim blico(e)m tako da...
ja bih mozda nijansa svjetlije nego moja kosa ili haman pa isto
- Partizzanka
#2516 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
pokrit cu se kesom 
meni je to u neku ruku i ok ... jer moja prva zelja je da pokrijem sijede da ne vire ovoliko
rado bih da imam za nijansu svjetliju kosu .... jel bi mogla dodati malo konjaka u kanu (pise tamo na onom sto si ti alica postala ako dodas konjak da dobijes svjetlije ili da onda ide na zuto - valjda nece na zuto zuto
)
meni je to u neku ruku i ok ... jer moja prva zelja je da pokrijem sijede da ne vire ovoliko
rado bih da imam za nijansu svjetliju kosu .... jel bi mogla dodati malo konjaka u kanu (pise tamo na onom sto si ti alica postala ako dodas konjak da dobijes svjetlije ili da onda ide na zuto - valjda nece na zuto zuto
- Partizzanka
#2517 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
To get more golden results
You can try one or several of these additions to your paste
- Strong black tea – gives brown to golden hues depending on the tea and your starting color
- Chamomile tea
- Marigold infusion
- Rhubarb root (can give a very yellow end result - use with caution and I'd recommend a strand test before)
- Turmeric

od svega ovoga imam samo crni caj i kamilicu
konjak je za crvenu nijansu
- Strong black tea – gives brown to golden hues depending on the tea and your starting color
- Chamomile tea
- Marigold infusion
- Rhubarb root (can give a very yellow end result - use with caution and I'd recommend a strand test before)
- Turmeric
- male_okice
#2518 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ja jesam stavila ali nisam sve isprobala dosad sam kanu mijesala sa crnim cajem, kafom i orahovim listom prokuhanim u vodi...ali ja sam svaki put isla na to da dobijem bas smedju nijansu bez crvene....ne vjerujem da se nesto posebno moze desiti...jer ipak nije ovo neka extra jaka hemija kao standardne farbe, probaj i javi kako je ispaloPartizzanka wrote:To get more golden results
- Chamomile tea
- Marigold infusion
- Turmeric
- Partizzanka
#2519 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
e da ... ispravka replika samoj sebi ... moja kosa je bila ovakva kad sam tek dosla ovdje
sada je tamnija ...
ja ne bih samo da mi bude tamnija od ove boje koju sada imam ... onda odoh u crno kuku meni
sada je tamnija ...
ja ne bih samo da mi bude tamnija od ove boje koju sada imam ... onda odoh u crno kuku meni
- male_okice
#2520 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ma u crno otici neces...ne vjerujem ipak je ovo kana a ti nisi kupila crnu kanu tako da...pokusaj ovako drzi je jedno 1,5-2h prvi put pa vidi kakva ce ti boja ispasti, ako ti je pretamna prefarbas se u neku nijansu crvene i bice ok. Meni bez probleme kosa primi i farbu poslije kaniranja i kanu poslije farbanja. Valjda ce i tvojaPartizzanka wrote:e da ... ispravka replika samoj sebi ... moja kosa je bila ovakva kad sam tek dosla ovdje
sada je tamnija ...
- šrink
#2521 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Hair tattoo? Dakle, samo mali dio iznad uha, koji bi se vidio samo kad svežem kosu u rep. Da ili ne? Ima li neko iskustva? Kako izgleda kad počne da raste? 
- bez_ideje
#2522 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Niko od kane ( sa bilo kojim dodacima ) nije otisao u svjetliju nijansu!
Mozes samo dobiti razlicite "tonalitete" svoje boje ili tamniju ( ako uzmes tamniju,ili mijesas sa indigom )
@Partizanka-na tu tvoju boju nece biti nikakve vidljive promjene sa caca brun,po mojoj procjeni.......fin sjaj i mozda topliji ton ,a sijede ce vjerovatno povuci smedjkasto-crvenkasto,ako ih nema puno,nece se ni primijetiti
Ja se oshishala....imam neke kose "siske" s prijeda i stepenove do brade.....a pozadi sam izravnala duzinu,da nema onih slijeva,i odsjekla sve osteceno.....
Mozes samo dobiti razlicite "tonalitete" svoje boje ili tamniju ( ako uzmes tamniju,ili mijesas sa indigom )
@Partizanka-na tu tvoju boju nece biti nikakve vidljive promjene sa caca brun,po mojoj procjeni.......fin sjaj i mozda topliji ton ,a sijede ce vjerovatno povuci smedjkasto-crvenkasto,ako ih nema puno,nece se ni primijetiti
Ja se oshishala....imam neke kose "siske" s prijeda i stepenove do brade.....a pozadi sam izravnala duzinu,da nema onih slijeva,i odsjekla sve osteceno.....
- alica.k
#2523 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja se knim zbog sjaja, boja mi je trunkicu toplija od moje prirodne. Plus kna mi godi kosi, a i stiti je pa je zdrava.
- suncokret_1984
#2524 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
A sta znaci to toplijaalica.k wrote:Ja se knim zbog sjaja, boja mi je trunkicu toplija od moje prirodne. Plus kna mi godi kosi, a i stiti je pa je zdrava.
pa bih i ja da stavim kanu zato sto je zdravija, eh sad me zanima hoce li ta lushova smedja kana meni potamnit kosu, ja bih i dalje volejla da ostane svijetlo smedja i i da mi ne baca na crveno
- alica.k
#2525 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Pa ajmo reci kod mene je prirodno neka pepeljasto smedja, a sa caca brun dobijem neku cokoladno smedju. Isti intenzitet smedje i sve, samo toplija