Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
to se zove pederluk prodavaca
znaci ti svoju obavezu ispunis i on bi naravno dio svoje obaveze trebao odraditi... ali ne papci cekaju da ti njima finu ostavis jer u slucaju da im zdrmas negativnu i oni ce je tebi iako si ti sve ispunio
ne volim takve prodavace ali ne mozes unaprijed znati i nazalost takva se praksa odavno ustalila
ali vi kao kupci ni pod razno ostavljati feetback prodavcu prije nego što vam roba bude isporučena i uvjerite se da je to to.
evo gledam u slučaju našeg Hakale koliko je budala što ostave feetback dok plate za nešto mislim u svakom slučaju imate onu Ebay zaštitu narednih 40 dana, ali i mogućnost feetbacka vam daje opciju da na kraj ukažete da li je prodavac OK lik ili prevarant što će pomoći drugima da se ne zahebaju po resolution centru.
Nikad i ne ostavljam feedback prije nego mi dodje ono sto sam narucio , logicno.
Ev nedavno, neki mis bezicni narucio. Pise 7$ i free shipping ... ja kupim, kad tamo da platim pise 3$ shipping. Platio sam mu, ali ce dobiti negativan kad mi dodje .. ccc
quarterback wrote:meni je upravo dosla obavijest da je listing ukinut, po prvi put za 4-5 godina kupovine na ebayu
navodno je uredjaj poslan juce ali vidjecemo jos na sta ce izaci, u svakom slucaju srecom tu je paypal
I meni se to desilo u ovom mjesecu,4 dana nakon sto je posiljka navodno shipped poslali mi mail da je listing ukinut i da prodavac vise nije registrovan na ebayu (iako je imao dobar feedback i veliki broj transakcija).Otvorila sam case i juce su mi vratili novac,iako bi taj paket trebalo da stigne krajem ovog mjeseca. Sta sad,ako stigne vraticu novac nekako...
L00d wrote:Nikad i ne ostavljam feedback prije nego mi dodje ono sto sam narucio , logicno.
Ev nedavno, neki mis bezicni narucio. Pise 7$ i free shipping ... ja kupim, kad tamo da platim pise 3$ shipping. Platio sam mu, ali ce dobiti negativan kad mi dodje .. ccc
Griješiš prilikom kupovine, scroolaj dole i fino odaberi da si iz BiH pa ce ti pisati cijena poštarine, to nije do njih nego do tebe, nije ti pošteno čovjeku za to dati negativni. Besplatno jeste u neke države sigurno.
burekodsira wrote:to se zove pederluk prodavaca
znaci ti svoju obavezu ispunis i on bi naravno dio svoje obaveze trebao odraditi... ali ne papci cekaju da ti njima finu ostavis jer u slucaju da im zdrmas negativnu i oni ce je tebi iako si ti sve ispunio
ne volim takve prodavace ali ne mozes unaprijed znati i nazalost takva se praksa odavno ustalila
prodavac ne moze ostaviti nekgativan feedback kupcu.
Meni su svi prodavci ostavili feedback, dok kupci skoro nikad ne ostavljaju.
burekodsira wrote:to se zove pederluk prodavaca
prodavac ne moze ostaviti nekgativan feedback kupcu.
Meni su svi prodavci ostavili feedback, dok kupci skoro nikad ne ostavljaju.
L00d wrote:Nikad i ne ostavljam feedback prije nego mi dodje ono sto sam narucio , logicno.
Griješiš prilikom kupovine, scroolaj dole i fino odaberi da si iz BiH pa ce ti pisati cijena poštarine, to nije do njih nego do tebe, nije ti pošteno čovjeku za to dati negativni. Besplatno jeste u neke države sigurno.
Hvala svima na odgovoru, još nisam ni jedan dojam ostavio zato sam i pitao.
Sad gledam ovaj drugi je poslao paket ali nije ostavio dojam. Lik ima preko 130.000 transakcija i feedback 98.7 pa mislim da nije obični "tezgaroš"
Gdje se gleda tracking, je li negdje ima stranica ili...? Pošiljka je iz HK
mentalist wrote:Hvala svima na odgovoru, još nisam ni jedan dojam ostavio zato sam i pitao.
Sad gledam ovaj drugi je poslao paket ali nije ostavio dojam. Lik ima preko 130.000 transakcija i feedback 98.7 pa mislim da nije obični "tezgaroš"
Gdje se gleda tracking, je li negdje ima stranica ili...? Pošiljka je iz HK
Ti sto imaju mnogo feedbacka, oni ostavljaju kupcu feedback vecinom nakon sto ti njima ostavis.
TN mozes pratiti na pocetnoj stranici, trebao bi vidjeti plave brojeve na itemu koji si kupio.
Nermin_BH wrote:Jel se plaća dodatno tracking number kad se šalje USPS First Class Mail International ?
TN se uvijek placao dodatno.tj placa onaj ko salje, a do njega je da li ce ti to uracunati u shipping cost ili ne.
Ja uvijek saljem sa TN jer dobijem brze lovu od ebaya, jer oni vide da je item dostavljem i odmah mogu preuzeti lovu, dok bez tn moram cekati bar 15 dana.
bambina78 wrote:Ovom je feedback ok ali za neke gluposti, ogrlice i slicno do 1$ vrijednosti. Ovo ako je ispravno, onda je rudnik zlata 3 TB HDD za 25 KM?
Bambina, da li si procitala moj post i par postova unazad na temu koju sam ti poslao ?