FIAT KONZUMENTI
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _mufljuz_
#2502 Re: Odg: FIAT KONZUMENTI
ne kontam ovaj retardirani rezon nikako - slika sa jednog otpada znaci da je odredjeni model smece - a koliko ja vidim sve je jedinstveno jedan model marke Lanciaromeomoraprezivjeti wrote:drndalo wrote:Sta je ovo, 37% proizvodnje kroz istoriju ?ElRe wrote:
Cijela serija thesisa haman na otpadu,ali ima jos jedna u zivotu kod druga mufljuza.![]()
poslano s moga Sonija Ze:-D
slika jednog modela auta jedne marke sa jednog otpada je samo pokaz koliko su trazeni dijelovi za specifican auto....
neko je napravio dobar dil - i kupuje sve rashodovane modele thesisa i prodaje dijelove - koliko ja vidim dijelovi su poskidani maksimalno a auta nalagerovana uredno.... sto se mene tice - ja svog vozim i dalje

samo jos da kazem da MJET model dijeli neke komponente sa FIATom - ovaj auto je totalmente sam svoj sa vrlo malim udjelom FIATovih komponenti.... i da - V6 razvijenim iz pola masine V12 Ferrarija, Alfe GTA i ovjesom iz Maseratija Kvatroport... Sto se mene tice bar sam u zivotu jednom imao takav sklop limuzine za razliku od komentatora sa ovog PDFa koji nisu dosegli dalje od mogucnosti da kupe solidno ocuvanog JGLa a obicno se ponasaju kao da voze Aventadore (ah i to je italijanski šit)
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2503 Re: FIAT KONZUMENTI
Tacnije Maserati Spyder_mufljuz_ wrote: ne kontam ovaj retardirani rezon nikako - slika sa jednog otpada znaci da je odredjeni model smece - a koliko ja vidim sve je jedinstveno jedan model marke Lanciacovjek skuplja dijelove
![]()
slika jednog modela auta jedne marke sa jednog otpada je samo pokaz koliko su trazeni dijelovi za specifican auto....
neko je napravio dobar dil - i kupuje sve rashodovane modele thesisa i prodaje dijelove - koliko ja vidim dijelovi su poskidani maksimalno a auta nalagerovana uredno.... sto se mene tice - ja svog vozim i dalje![]()
samo jos da kazem da MJET model dijeli neke komponente sa FIATom - ovaj auto je totalmente sam svoj sa vrlo malim udjelom FIATovih komponenti.... i da - V6 razvijenim iz pola masine V12 Ferrarija, Alfe GTA i ovjesom iz Maseratija Kvatroport... Sto se mene tice bar sam u zivotu jednom imao takav sklop limuzine za razliku od komentatora sa ovog PDFa koji nisu dosegli dalje od mogucnosti da kupe solidno ocuvanog JGLa a obicno se ponasaju kao da voze Aventadore (ah i to je italijanski šit)
-
romeomoraprezivjeti
#2504 Re: FIAT KONZUMENTI
Mufljuze,mufljuze ne se nervirati,to je pak bila sala.
-
gogo32956
#2505 Re: FIAT KONZUMENTI
Dragi Fiat konzumenti, hitno trebam savjet. Pomagaj ko može.
Imam Fiat Punto Sporting 1.2 AUTOMATIK 16 V benzinac iz 2001. godine. Prešao 150 000 km. Blinka mi crvena lampica za mjenjač, a ona žuta za motor se i ne gasi. Kad dodam gas krene trzat gadno. Pati se pri šaltanju, treba mu dosta gasa da u drugu ubaci, skače obrtomjer ko lud. Pustim malo gas pa opet dodam i tek onda prešalta u drugu. Mogu ga vozit, al pravo sporo, imam osjećaj da će se raspast ako dodam više gasa.
Prije mjesec dana sam primjetio na autoputu da mu treba dosta da prešalta, al' kontam hladan motor pa mu treba vremena. Sad je belaj, čak sam osjetio i neki čudan miris nakon što ga izgasim, ko neka zapaljena plastika.
Inače, prije četiri mjeseca mi je ispala poluosovina koju sam zamijenio, jedva našao na otpadu. Rekli mi mehaničari da mi je zadnji nosač motora malo popustio i da bi ga trebalo mijenjat, ja budala nisam slušao nit mi se dalo tražit taj dio koji je rijedak kod automatika.
Zvao sam Hotu, kaže da je najvjerojatnije pokvaren zamajac motora i da on to ne radi i da mi u "ovlaštenom servisu to neće znat napravit". Kaže da je taj dio skup pravo.
Ima li ko da je bio u problemu sa istim? Može li mi pomoći Dino na Koševskom ako ga uspijem dovest tamo?
Imam Fiat Punto Sporting 1.2 AUTOMATIK 16 V benzinac iz 2001. godine. Prešao 150 000 km. Blinka mi crvena lampica za mjenjač, a ona žuta za motor se i ne gasi. Kad dodam gas krene trzat gadno. Pati se pri šaltanju, treba mu dosta gasa da u drugu ubaci, skače obrtomjer ko lud. Pustim malo gas pa opet dodam i tek onda prešalta u drugu. Mogu ga vozit, al pravo sporo, imam osjećaj da će se raspast ako dodam više gasa.
Prije mjesec dana sam primjetio na autoputu da mu treba dosta da prešalta, al' kontam hladan motor pa mu treba vremena. Sad je belaj, čak sam osjetio i neki čudan miris nakon što ga izgasim, ko neka zapaljena plastika.
Inače, prije četiri mjeseca mi je ispala poluosovina koju sam zamijenio, jedva našao na otpadu. Rekli mi mehaničari da mi je zadnji nosač motora malo popustio i da bi ga trebalo mijenjat, ja budala nisam slušao nit mi se dalo tražit taj dio koji je rijedak kod automatika.
Zvao sam Hotu, kaže da je najvjerojatnije pokvaren zamajac motora i da on to ne radi i da mi u "ovlaštenom servisu to neće znat napravit". Kaže da je taj dio skup pravo.
Ima li ko da je bio u problemu sa istim? Može li mi pomoći Dino na Koševskom ako ga uspijem dovest tamo?
- xamp
#2506 Re: FIAT KONZUMENTI
Potrudi se da Dinu ufatis raspolozenog, ali ako Hota ne radi, sumnjam da i dino radi...gogo32956 wrote:Dragi Fiat konzumenti, hitno trebam savjet. Pomagaj ko može.
-
gogo32956
#2507 Re: FIAT KONZUMENTI
Ok. Hvala.
Pa dobro, može ga pogledat, možda nije toliko strašan problem. Znaš li koliko para traži za pregled?
Pa dobro, može ga pogledat, možda nije toliko strašan problem. Znaš li koliko para traži za pregled?
-
romeomoraprezivjeti
#2508 Re: FIAT KONZUMENTI
E ne mogu da vjerujem da Hota ne radi?!:$
-
gogo32956
#2509 Re: FIAT KONZUMENTI
Radi Hota, al ne radi sa automaticima. 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2510 Re: FIAT KONZUMENTI
Nikad Hota nije ni radio sa automaticima.
-
Diavel
#2511 Re: FIAT KONZUMENTI
mali_milojica wrote:Nikad Hota nije ni radio sa automaticima.
Mozda radi kada je raspolezen
-
Diavel
#2512 Re: FIAT KONZUMENTI
mali_milojica wrote:Nikad Hota nije ni radio sa automaticima.
Mozda radi kada je raspolozen
-
l33t
#2513 Re: FIAT KONZUMENTI
Ponuda iskocila: Fiat grande punto 2011 , 150k presao, 8-9k KM, 75KS, 1.3 Multijet... Valja li to cemu... ?
kako tako niska cijena za relativno nov automobil
- punta
#2514 Re: FIAT KONZUMENTI
za 1k km vise mozes uzet sa manje kilometraze
za 3 godine 150000 taj nije izlazio iz auta
za 3 godine 150000 taj nije izlazio iz auta
-
romeomoraprezivjeti
#2515 Re: Odg: FIAT KONZUMENTI
Je li bijele boje????l33t wrote:Ponuda iskocila: Fiat grande punto 2011 , 150k presao, 8-9k KM, 75KS, 1.3 Multijet... Valja li to cemu... ?
poslano s moga sonija ze
-
l33t
#2516 Re: Odg: FIAT KONZUMENTI
jeste....romeomoraprezivjeti wrote:Je li bijele boje????l33t wrote:Ponuda iskocila: Fiat grande punto 2011 , 150k presao, 8-9k KM, 75KS, 1.3 Multijet... Valja li to cemu... ?
poslano s moga sonija ze
-
citroen xm
#2517 Re: FIAT KONZUMENTI
Bivši dostavnjak. Dakle 90% gradske vožnje, računaj na set kvačila i vidi kakva su zadnja sjedišta, da nisu pravljena.
-
romeomoraprezivjeti
#2518 Re: Odg: FIAT KONZUMENTI
Citroen ti je vec odgovorio.l33t wrote:jeste....romeomoraprezivjeti wrote:Je li bijele boje????l33t wrote:Ponuda iskocila: Fiat grande punto 2011 , 150k presao, 8-9k KM, 75KS, 1.3 Multijet... Valja li to cemu... ?
poslano s moga sonija ze
-
l33t
#2519 Re: FIAT KONZUMENTI
hvala na odg... ne mora znaciti da je los... vuce me godiste i mala potrosnja
vidjecu jos
-
radostan dan
#2520 Re: FIAT KONZUMENTI
vozi mi ga svastika...mislim taj fijat, kamo sreće da je ono što ste pomislili da mi vozi.
mrtav konj ti je to auto. nisam brzac, ali 1.3 slabo vuče.
doduše, vjerujem i da svastika misli za mene da sam mrtav konj...
- _mufljuz_
#2521 Re: FIAT KONZUMENTI
red je jaruga da se podmazes maloradostan dan wrote:vozi mi ga svastika...mislim taj fijat, kamo sreće da je ono što ste pomislili da mi vozi.
- ElRe
#2522 Re: FIAT KONZUMENTI
Analitičari: Fiat neće uspjeti sa planom za Alfa Romeo
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/201 ... alfa-romeo
Na zalost, mislim da je ovo vise nego ocigledno. Alfe na trzistu prakticno nema od 2011 i misle da za 2 godine nadoknade 20 godina lošeg vodjenja ovim brendom.
http://auto.blog.rs/blog/auto/vesti/201 ... alfa-romeo
Na zalost, mislim da je ovo vise nego ocigledno. Alfe na trzistu prakticno nema od 2011 i misle da za 2 godine nadoknade 20 godina lošeg vodjenja ovim brendom.
- ElRe
#2523 Re: FIAT KONZUMENTI
Ja imam GP sa tim motorom i u Sarajevu, gradske sa klimom trosi od 6-7 litara u zavisnosti od guzve. Voznja magistralnim putevima, do 90 km/h, potrosnja je 4.5-5l sa klimom.l33t wrote:hvala na odg... ne mora znaciti da je los... vuce me godiste i mala potrosnjavidjecu jos
Obzirom na zapremimu (1250 ccm i snagu 55KW) odlicno vuce i tu nemam zamjerki.
Obavezno provjeri u kakvom je stanju lanac, njegovo pucanje te kosta cca 700 KM.
-
romeomoraprezivjeti
#2524 Re: Odg: FIAT KONZUMENTI
ElRe wrote:Ja imam GP sa tim motorom i u Sarajevu, gradske sa klimom trosi od 6-7 litara u zavisnosti od guzve. Voznja magistralnim putevima, do 90 km/h, potrosnja je 4.5-5l sa klimom.l33t wrote:hvala na odg... ne mora znaciti da je los... vuce me godiste i mala potrosnjavidjecu jos
Obzirom na zapremimu (1250 ccm i snagu 55KW) odlicno vuce i tu nemam zamjerki.
Obavezno provjeri u kakvom je stanju lanac, njegovo pucanje te kosta cca 700 KM.
Za tako jedan mali motoric i nije bas neki stedisa,ali sam cuo da su jako pouzdani.
poslano s moga sonija ze
- johntra
#2525 Re: FIAT KONZUMENTI
Podaci su sa klimom, odbij litar manje...