BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
uhljug_s_koseva

#2501 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by uhljug_s_koseva »

Evo trenutno stanje(paket od 4Mbit/s):
Image
REDDEVILS

#2502 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by REDDEVILS »

netFlat 2
Image
eldžo

#2503 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldžo »

Hm jel može ko reći koliko OTPRILIKE iznossi taj "fair use" u gigabajtima

20 GB, 50 GB, 100 GB.. koliko :?:

Thx :D
zilog

#2504 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

eldžo wrote:Hm jel može ko reći koliko OTPRILIKE iznossi taj "fair use" u gigabajtima

20 GB, 50 GB, 100 GB.. koliko :?:

Thx :D
Oko 160 GB mjesecno za svaki megabit brzine koju imas:

1 Mbps - 160 GB
2 Mbps - 320 GB
4 Mbps - 640 GB
6 Mbps - 960 GB
...
eldžo

#2505 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldžo »

Wow hvala na informaciji.. 300 GB.. kad ih počnem derati joj :-)

:D
Cinik

#2506 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Cinik »

Sta ima derati, ima da ti ciko zavrne pipu.
eldžo

#2507 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldžo »

Misliš da će ? :D

Što se tiče brzine, skidam 3 torrenta (demonoid):

1 torrent skida 84 kbps
2. 120 kbps
3. 2 kbps

Nije loše nimalE :dance:
Mustafapasa

#2508 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

U sljedecim postovima su staviti neke od slika koje govore o kvalitetu MojaTV signala
Postavit cu i kratku uputu kako koristiti HDMI kabal za prenos kako bi se dobilo najbolje
Napomena:
TV Samsung 42"
Slinako 3.2mpix mobitelom

HDMI:

Licno sam u Penyplusu kupio HDMI kabal za 10KM...cini mi se da je tu najjeftiniji. Taj kabal slici USB-u ali je dovoljno razlicit da ne mozete pogrijesiti pri kopcanju. Preko njega se prenosi i slika i zvuk tako da ne trebaju nikakvi drugi kablovi.
Napomena:
Scart i sve ostalo sto je povezivalo STB sa TV je potrebno iskljuciti.
Nije bilo intervencija u photosopu i sl.
Za ovo treba TV sa HDMI prikljuckom

Kopcanje,kratko: Ugasiti STB sa napojne mreze, okrenete STB i tamo gdje pise HDMI ukljucite isti. Nema brige, pogrijesit se ne moze. Isto uraditi i na TV.
Kada ste iskopcali STB sa napojne mreze,isti biva restartan. Prikopcajte ga i uplaite, na TV pronadjite novi izlaz i pritisnite na daljinskom od STB tipku MENU.
Po pritiskanju pomenute tipke,otvara se setup STB-a na kojem odaberete kako je na ovoj slici:

Image

postaviti na max rezoluciji (sve kao na slici), spasiti i izaci.
To je to.
Mustafapasa

#2509 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Par slika:
Napomena:linije koje se malo vide na slikama nastaju kada se mob priblizi TV.

Image

ciko

Image

lavic

Image

:thumbup:

Realno, ove slike prikazuju oko70% stvarnog stanja jer je TV42 a slikano je mob u obicnim kucnim uslovima osvjetljenja i dr.
Kod nekih kanala (npr eurosport) je toliko dobra slika da Murinju mozes dlake na glavi izbrojat, dok je kod nekih opet neznatno slabija,ali gledano globalno, slika je fantasticna
Mustang1

#2510 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Jucer haman pa nista skino nisam :D Jeste zadovoljni et mogli ste od mene skidait nisam vam smeto :D :lol:
Ukupno 11021.89362 MB
neo7

#2511 Re: MojaTv BH telecom

Post by neo7 »

15 dana od zahtjeva za prikljucak niko ne zove ? :x :x Ima li kakav savjet, da ih zovem da pitam sta je sa nalogom i sl ?
Thug...

#2512 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Thug... »

Ne znam jeli neko spomenuo vec ali se nadam da ste resetovali konekciju sa 01.03 ako ne onda vam jos kapa na februarski racun :D
Officer Crabtree

#2513 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Officer Crabtree »

oko 09:00

Image

(sad) oko 16:00

Image

:lol:
Teufik

#2514 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Teufik »

Stvarno ne kontam.netFlat 4 paket.
Imam rapidshare premium i nema sanse da mi predje 40KB/s.
A kad pokusam skinuti nesto preko ostalih kao Netloada,Hotfile ili Fileserve (gdje nemam premium account)skoci i na 100 KB/s!!
Btw i ne trudim se da skidam nesto preveliko-max.do 100 MB.Patnja ziva.
Pitarrr82

#2515 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Pitarrr82 »

Officer Crabtree wrote:oko 09:00

Image

(sad) oko 16:00

Image

:lol:

Pa sad tek pocinje optimizacija zato je to tako, u 9h sutra ujutro ce opet biti ok :D
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2516 Re: MojaTv BH telecom

Post by Entropio »

neo7 wrote:15 dana od zahtjeva za prikljucak niko ne zove ? :x :x Ima li kakav savjet, da ih zovem da pitam sta je sa nalogom i sl ?
Načekaćeš se. Neki ljudi čekaju po 3-4 mjeseca.
iceman2010

#2517 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

Lud i ponosan wrote:Ping je, pored brzine u peak vremenu, jako veliki problem. Mislim da ce gejmeri kosu da pocupaju kad u vecernjim satima ne budu mogli upraznjavati svoju aktivnost :D Ovo je kriticno i za CS, sto meni nikako ne bi odgovaralo...

Desava se ono sto se moglo pretpostaviti i jednostavno ce trebati vremena da se ovo ispegla i bude kao nekada. Naravno, prvi korak su linkovi, a drugi optimizacija mreze u pojedinim dijelovima sto glavnog grada, sto ostalih gradova BiH.

Morate biti malo strpljivi, druge nema!

I da, nema smisla kritikovati ljude koji skidaju sadrzaj. Za kvalitet usluge nije kriv korisnik, vec pruzaoc tih usluga i u tom pravcu bi kritika jedino treba ici.

@neki

Ipak cu ja zadrzati pohvale za neku drugu priliku :D Bitno je da se prvi korak desio, a to je FLAT, prijasnja stabilnost ce biti drugi korak za koji je potrebno vrijeme.

Sve potpisujem osim jednog. Nema mreza sa svim ovim nikakve veze. Sve ostalo si u pravu.
arnes_king

#2518 Re: MojaTv BH telecom

Post by arnes_king »

Ljudi sta je sa brzinom znam da je pisalo da ce povecavati etapno ali eto meni od prvog digli na oko 1.10-1.20 mb/s i ne dizu vise, da li ce dici vremenom na 2 kao sto su i obecali ili ? Kakve su kod vas brzine je li podignuta vec ?

I jos jedno pitanje, meni su u pocetku odmah donijeli neki kineski ruter "ZTE" i klincu ne valja, dok se pregrije nestane mi neta pa ga moram gasit iz struje i ponovo paliti da dodje :@ Sve ostalo je super samo tu su za*rali, ali cuo sam da na poziv (zahtjev) uz detaljno objasnjenje problema donesu drugi ruter kao sto je npr. TP-Link, a u nekih odmah od pocetka donesu TP-link, moze li mi iko reci imate li i vi problema sa ovim ruterom (jer ovdje jos jedan prijatelj ima) i da li ce mi donijeti drugi ako ih nazovem ?

Pozdrav .
Officer Crabtree

#2519 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Officer Crabtree »

Pa sad tek pocinje optimizacija zato je to tako, u 9h sutra ujutro ce opet biti ok
Jel ovo šala il ozbiljno, pa da malo pojasniš ako je ovo drugo? :)
Pitarrr82

#2520 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Pitarrr82 »

Officer Crabtree wrote:
Pa sad tek pocinje optimizacija zato je to tako, u 9h sutra ujutro ce opet biti ok
Jel ovo šala il ozbiljno, pa da malo pojasniš ako je ovo drugo? :)

Vise sala nazalost iako su meni rekli da ce optimizacija potrajati do pocetka sljedece sedmice s tim da im i to ne vjerujem jer su mi davali glupa rjesenja za konekciju kao sto je ponovno uspostavljanje konekcije i resetovanje modema, ako potraje zalbu na racun ulazem u svakom slucaju...
REDDEVILS

#2521 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by REDDEVILS »

Image
netFlat 2
Fozgen

#2522 Re: MojaTv BH telecom

Post by Fozgen »

arnes_king wrote:Ljudi sta je sa brzinom znam da je pisalo da ce povecavati etapno ali eto meni od prvog digli na oko 1.10-1.20 mb/s i ne dizu vise, da li ce dici vremenom na 2 kao sto su i obecali ili ? Kakve su kod vas brzine je li podignuta vec ?

I jos jedno pitanje, meni su u pocetku odmah donijeli neki kineski ruter "ZTE" i klincu ne valja, dok se pregrije nestane mi neta pa ga moram gasit iz struje i ponovo paliti da dodje :@ Sve ostalo je super samo tu su za*rali, ali cuo sam da na poziv (zahtjev) uz detaljno objasnjenje problema donesu drugi ruter kao sto je npr. TP-Link, a u nekih odmah od pocetka donesu TP-link, moze li mi iko reci imate li i vi problema sa ovim ruterom (jer ovdje jos jedan prijatelj ima) i da li ce mi donijeti drugi ako ih nazovem ?

Pozdrav .
Sve po zakonu i sve legalno.
Nemaju opreme a nabave ih iz kineskih provincija.
Raspisu tender mos mislit, kao da u tenderu nema nekih stavki kao sto je kvalitet ponude i sl.
A onaj gore sto ceka 15 dana :-) nista ne javljaj se bez mjesec dana minimum.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2523 Re: MojaTv BH telecom

Post by Entropio »

Ovo je sve "ručno" napravljeno. Meni je očigledno brzina ručno podešena na 0.46mbit jer mi je već 3 dana ista. Pa ovo je fakat nevjerovatno...
Mustafapasa

#2524 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

fozgen moj drug :)
BHT ide po zakonu o javnim nabavkama kao i svaka druga kompanija, postave se tehnicke karakteristike i parametri koji treba da se obezbjede,a pobjedi onaj s najnizom ponudom, a otvaranje ponuda je javno...
E sad, kako ces ti dokazati da taj neki ruter nije kvalitetan ili da jest???? Daj mi primjer???? Ali podrzavam tvoj prijedlog da se uvedu parametri kvaliteta, ali jednino kada bi se navelo da prolaze proizvodi koji imaju i sadrzavaju neki standard, poput ISO il sl...
Znam da se navodi ovasteni servis, garancija i postgarantni rok a za drugo ne znamm...

A sto se tice procedure uvodjenja, za mene ima je trebalo oko 20 dana, i bas je bila kriza dok nisu dosli, reko sta to toliko traje i onda mi covjek objasni, da ima dosta mreznih elemenata i mnogo cega sto se treba ispitati kako bi usluga funkcvionisala u potpunosti, dakle ispituje se tehnicka mogucnost do tvoje kucne instalacije...e sad, ako ti kucna instalacija nije ok...

A sto se tice brzine, cim si dobio MojuTV imas uslove za istu a to je 8mb/s, tako da ce oni to kod tebe povecati samo malo strpljenja...
Usput, ja sam na svom ruteru prebacio sa ADSL na ADSL2+mod rada...
Dendrlix

#2525 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Dendrlix »

Image

Pricajte vi sta hocete, al svaki dan je sve bolje i bolje. 01.03. problemi sa brzinom su poceli oko 11:00. 02.03. oko 14:00, danas imam brzinu kao i prije uvodjenja flat-a.
Locked