Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
vee-jay

#2501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

Banja Luka wrote:
ultima_palabra wrote:
vox-populi wrote:Nisam se nesto cesto javljao na ovoj temi jer na moja direktna pitanja NS-u nisam dobio odgovor. No, pratio sam temu i sada, nakon 100 i kusur stranica, pocinjem se pitati koja je svrsishodnost ove teme, posebno uzimajuci u obzir da je pokrenuta od NS-a, valjda kao jedan od nacina popularizacije stranke i pridobijanja novih glasaca. Licno, nakon 100 i kusur stranica, puno sam dalje od NS-a nego sto sam to bio prije pokretanja ove teme, a citajuci istu shvatio sam da nisam jedini.
Slažem se u potpunosti...

Ja ne vjerujem da cu svoj glas dati NS, ne zato sto je losa, nego zato sto imam svoju opciju, kojom sam manje ili vise zadovoljan, koja mi u sustini svojim programom vise odgovara. Mada, ni NS mi nije daleko. Medjutim ono sto mi smeta je to sto se tema, koja je trebala da predstavlja skup pitanja i odgovora vezanih za program i shvatanja NS, pretvorila u ismijavanje te stranke i covjeka koji je pristao da vam, koliko je to u njegovoj moci, predstavi tu stranku. I sto je najgore, cini mi se da uglavnom simpatizeri lijevo orijentisanih stranaka ucestvuju u tome. Isto tako, nije mi drago kad se rad NS svede na iskljucivu kritiku ostalih lijevo orijentisanih stranaka, prije svega SDP-a. Ako ne mozete u predizboornu koaliciju, bar se postujte i ne napadajte medjusobno!

@Dozer :thumbup:
hehe, ti kao da nisi od 2007 na forumu :-)
sve, ama bas sve (!) teme na ovom forumu do sada koje su u naslovu nosile ime SDPa ili nekog od njenih clanova su u ogromnoj vecini sluzile za koordinirano pljuvanje po SDPu tj. njenim clanovima i to upravo najvise od strane onih koji se sada nalaze na "drugoj" strani.

inace potpisujem tvoj post i nemam namjeru da upadam u takve diskusije.

i malo na temu :D

vjerujem da je NS stranka koja je ispred vremena a mozda i stranka koja ne poznaje narod. ali kako onda voditi narod ako ga ne poznajes...

od koga NS ocekuje glasove u oktobru, konkretno?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Evo,konkretno dobit ce glas od mene :D (banalizujem,al' namjerno :D )

A to sto prozivate kako je neko,namjerno i sinhronizovano,napadao pojedince i djela na nekim temama vezanim za SDP,od strane "simpatizera NS",je ocito jedini postojeci razlog da se namjerno pravi cirkus od ove teme...bravo drugovi :D :thumbup:

Vratio bih se samo malo na tu vasu tvrdnju.

Ako bi se malo vise potrudili ,i napregli svoje "mozdane vijuge" sjetili bi se da sve napada na SDP je bilo na ustrb reizbora na celo SDP-a i to poslije promjene statuta te stranke i uvodjenja mogucnosti da se predsjednikom bude i po 4. uzastopni put (Zlaja vjeciti :D ).
Druga stvar je bio kursluz nastao na relaciji SHVATANJA i donosenja odluke oko kupo-prodaje "TV99" i iskljucenja iz koalicije na nivou grada Sarajevu uslijed toga sto NS nije podrzala tu ideju.

Istina je,sve nesuglasice i rasprave su se na relaciji simpatizeri NS i SDP i odvijali na fonu ove dvije teme(il' barem vecina njih),gdje su pojedini clanovi prednjacili (pozdrav za Vjecitog :D :thumbup: ),ali to su bile normalne teme ,sa relativno normalnim raspravama ,i jednostavno stavovi su takvi da se ne podudaraju,i u cemu je problem sada.

Na samom pocetku ove teme,tamo negdje na 2-3 stranici ,sam PK je naglasio da se spuste tenzije na relaciji simpatizera NS i SDP,jer otezava mogucnost potencijonalne postizborne koalicije,koja je dosta izvjesna,sto samo sve govori po sebi.

Ovo sto su pojedini simpatizeri,prije svega ,SDP-a namjerno i planski odradili na ovoj temi,je smijesno,i po meni,vise govori o njima samima nego o recimo NS ,pa cak i o SDP-u.

Konstanto,zlonamjerno se potencira,jer ne vjerujem da mogu i pomisliti da recimo Bajic,Mustafic,Tanovic,Kojevic...stoje iza toga sto oni stalno pokusavaju spocitati,kao da je NS "trojanski konj",rusilac drzave,zlonamjerni projekat,cetnicki klan,ustaska zavjera,placenici,CIA,MOSAD,masoni :mrgreen: (i dokle je sve islo sa tim osudama :lol: ),je cisto iz razloga vracanja nekih prijasnjih napada na "lepog Zlaju" (morao sam :mrgreen: ).

Smijesno drugovi,jako smijesno..mada je vise tuzno. :mrgreen:

Napravili ste cirkus,cast izuzetcima,samo sto ste u cijeloj toj cirkuskoj prici vi ispali pajaci :thumbup:

I da,zar stvarno mislite da ce NS bas toliko "oduzeti" glasaca SDP-u,pa da vise pljujete i spominjete NS nego recimo SDA i Sza BIH (pogledajte samo broj stranica na temama o povecavanju plata politicarima,il' bilo koju temu vezanu za ove na vlasti,ni upola stranica na tim temama nemakolio ih ima na ovoj )

Zajebana ova NS ,cim je ovoliko pljujete :-) :-)
vee-jay

#2503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

-LIBERO- wrote:...
napisah gore, da nemam namjeru da upadam u takve diskusije. nego samo, nisi uopste u pravu...
Pedja Kojovic

#2504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Ova tema i ova vrsta direktnog razgovora sluzi kako bi se ljudi mogli informisati i opredijeliti da li ce ili nece glasati za Nasu stranku. Dakle, cilj je postignut i onda kada se neko prepozna u nasem programu i stavovima, kao i kada neko shvati da se njegova politika uvjerenja razlikuju od nasih i da Nasa stranka nije za njega.
Ja mislim da je vazno da glasaci znaju za sta se stranka- ne samo Nasa stranka - zalaze i samo tako mogu donijeti svoju glasacku odluku.
Mislim da je, u tom smislu, jako dobar i koristan projekt koji je pokrenuo CCI.
Oni su svim BiH strankama uputili upitnik od 47 najvaznijih - odredjujucih pitanja.(Odgovori su ponudjeni pod A,B, C i D).Sve stranke (Ne znam da li je SNSD predao svoj upitnik) su ga popunile, ovjerila i poslale CCI-u.
Isti takav upitnik - koliko sam ja razumio projekat- ce biti pristupacan glasacima na internetu a nadam se i u drugim medijima. Kada glasac (ili znatizeljnik) odgovori na 47 pitanja dobice rezultat u kojem ce vidjeti koje su mu stranke politicki najblize a koje najdalje. Posteno.

p.k.
Real Khan

#2505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pedja Kojovic wrote:Ova tema i ova vrsta direktnog razgovora sluzi kako bi se ljudi mogli informisati i opredijeliti da li ce ili nece glasati za Nasu stranku. Dakle, cilj je postignut i onda kada se neko prepozna u nasem programu i stavovima, kao i kada neko shvati da se njegova politika uvjerenja razlikuju od nasih i da Nasa stranka nije za njega.
Ja mislim da je vazno da glasaci znaju za sta se stranka- ne samo Nasa stranka - zalaze i samo tako mogu donijeti svoju glasacku odluku.
Oni su svim BiH strankama uputili upitnik od 47 najvaznijih - odredjujucih pitanja.(Odgovori su ponudjeni pod A,B, C i D).Sve stranke (Ne znam da li je SNSD predao svoj upitnik) su ga popunile, ovjerila i poslale CCI-u.
Isti takav upitnik - koliko sam ja razumio projekat- ce biti pristupacan glasacima na internetu a nadam se i u drugim medijima. Kada glasac (ili znatizeljnik) odgovori na 47 pitanja dobice rezultat u kojem ce vidjeti koje su mu stranke politicki najblize a koje najdalje. Posteno.

p.k.
...A šta ćemo sa onim strankama koje jedno pišu, drugo misle, treće kažu, a četvrto pamte? :D
Pedja Kojovic

#2506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

real kahn

Meni je vazno sta neko kaze i sta radi.
Sta neko misli a ne kaze ili ne pokaze meni je, kao i vecini ljudi bez parapsiholoskih sposobnosti, nepoznato.

p.k.
black

#2507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by black »

vox-populi wrote: Licno, nakon 100 i kusur stranica, puno sam dalje od NS-a nego sto sam to bio prije pokretanja ove teme, a citajuci istu shvatio sam da nisam jedini.
takodjer, i to miljama daleko... :mrgreen:
felipe kajetano

#2508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by felipe kajetano »

black wrote:
vox-populi wrote: Licno, nakon 100 i kusur stranica, puno sam dalje od NS-a nego sto sam to bio prije pokretanja ove teme, a citajuci istu shvatio sam da nisam jedini.
Neko miljama dalje, neko opet blize..sve je relativno :D
Jbg u situaciji kad su te vec bezbroj puta izlagali, napravili majmuna od tebe, mogu sebi dozvoliti luksuz pa mozda dati i njima sansu...ovo ostalo je deja-vu :wink:
no_pasaran

#2509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by no_pasaran »

-LIBERO- wrote:Evo,konkretno dobit ce glas od mene :D (banalizujem,al' namjerno :D )

A to sto prozivate kako je neko,namjerno i sinhronizovano,napadao pojedince i djela na nekim temama vezanim za SDP,od strane "simpatizera NS",je ocito jedini postojeci razlog da se namjerno pravi cirkus od ove teme...bravo drugovi :D :thumbup:

Vratio bih se samo malo na tu vasu tvrdnju.

Ako bi se malo vise potrudili ,i napregli svoje "mozdane vijuge" sjetili bi se da sve napada na SDP je bilo na ustrb reizbora na celo SDP-a i to poslije promjene statuta te stranke i uvodjenja mogucnosti da se predsjednikom bude i po 4. uzastopni put (Zlaja vjeciti :D ).
Druga stvar je bio kursluz nastao na relaciji SHVATANJA i donosenja odluke oko kupo-prodaje "TV99" i iskljucenja iz koalicije na nivou grada Sarajevu uslijed toga sto NS nije podrzala tu ideju.

Istina je,sve nesuglasice i rasprave su se na relaciji simpatizeri NS i SDP i odvijali na fonu ove dvije teme(il' barem vecina njih),gdje su pojedini clanovi prednjacili (pozdrav za Vjecitog :D :thumbup: ),ali to su bile normalne teme ,sa relativno normalnim raspravama ,i jednostavno stavovi su takvi da se ne podudaraju,i u cemu je problem sada.

Na samom pocetku ove teme,tamo negdje na 2-3 stranici ,sam PK je naglasio da se spuste tenzije na relaciji simpatizera NS i SDP,jer otezava mogucnost potencijonalne postizborne koalicije,koja je dosta izvjesna,sto samo sve govori po sebi.

Ovo sto su pojedini simpatizeri,prije svega ,SDP-a namjerno i planski odradili na ovoj temi,je smijesno,i po meni,vise govori o njima samima nego o recimo NS ,pa cak i o SDP-u.

Konstanto,zlonamjerno se potencira,jer ne vjerujem da mogu i pomisliti da recimo Bajic,Mustafic,Tanovic,Kojevic...stoje iza toga sto oni stalno pokusavaju spocitati,kao da je NS "trojanski konj",rusilac drzave,zlonamjerni projekat,cetnicki klan,ustaska zavjera,placenici,CIA,MOSAD,masoni :mrgreen: (i dokle je sve islo sa tim osudama :lol: ),je cisto iz razloga vracanja nekih prijasnjih napada na "lepog Zlaju" (morao sam :mrgreen: ).

Smijesno drugovi,jako smijesno..mada je vise tuzno. :mrgreen:

Napravili ste cirkus,cast izuzetcima,samo sto ste u cijeloj toj cirkuskoj prici vi ispali pajaci :thumbup:

I da,zar stvarno mislite da ce NS bas toliko "oduzeti" glasaca SDP-u,pa da vise pljujete i spominjete NS nego recimo SDA i Sza BIH (pogledajte samo broj stranica na temama o povecavanju plata politicarima,il' bilo koju temu vezanu za ove na vlasti,ni upola stranica na tim temama nemakolio ih ima na ovoj )

Zajebana ova NS ,cim je ovoliko pljujete :-) :-)
Dobio si ti odgovor x puta zašto je NS sa svojom prodajom magle i kampanjom zasnovanom na anti-sdp problem.

Doduše to antiSDP bi i progutao, nema veze, neka im - nema svako sposobnost za dobar predizborni plan. Ali ovu prodaju magle nikada!

Sve dok se ne počnete baviti realpolitikom Marx nas upućuje da vas moramo kritikovati.

Kad smo već kod magle... šta je ono sa vašom "prvom" prekoentitetskom koalicijom? Koalicioni partner vam je viđen u pregovorima sa "Zajedno za srpsku" i planira da ih podrži, bar on tako kaže.
Gdje je tu vaša predizborna koalicija NS - NSP (Krsmanović)? Pa čovječe kakvu prodaju magle da očekujemo nakon izbora kada i sada to uveliko radite! Ko je to istupio da se izvini, da kaže: eto zahebali smo vas, iskoristili smo šuplju priču da dobijemo medijsku pažnju i naslove. Dogovor je propao, halalite... Tako se to radi u nekim normalnim sredinama gdje prodaja magle nije stranačka vrlina.

Al jedno vam se ne može umanjiti, odgliumili ste to najbolje! :thumbup:
zlatiborka

#2510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zlatiborka »

Jedno se mora priznati Pedji, a to je da ima volju da palamudi sa onim Alijinim idiotima na sarajevskom forumu. Kakva je ono bagra, pa to je nevjerovatno!
:lol: :lol:

Ha, sto nas caste na banjaluckom forumu.....

:x :x
Suti i trpi

#2511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Suti i trpi »

Pedja Kojovic wrote:Ova tema i ova vrsta direktnog razgovora sluzi kako bi se ljudi mogli informisati i opredijeliti da li ce ili nece glasati za Nasu stranku. Dakle, cilj je postignut i onda kada se neko prepozna u nasem programu i stavovima, kao i kada neko shvati da se njegova politika uvjerenja razlikuju od nasih i da Nasa stranka nije za njega.

p.k.
Svaka cast sto ne podilazite glasackom tijelu. Govorite otvoreno i posteno, a ne populisticki (prevarantski) u cilju obmane i pridobijanja lakovjerne mase. Moj ste glas odavno zasluzili, iako me 'stranka kokuza' na trenutak zamislila :-) .

Neka krkani vladaju jos 4 godine, ali ovaj cu put znat da im to nisam omogucio svojom apstinencijom, kao sto je bilo do sada 8) .
kecher II

#2512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kecher II »

zlatiborka wrote:
Jedno se mora priznati Pedji, a to je da ima volju da palamudi sa onim Alijinim idiotima na sarajevskom forumu. Kakva je ono bagra, pa to je nevjerovatno!

ali je najzanimljivije da su na BL forumu ''muslimanska stranka sa par alijinih srba i hrvata'' a na SAX-u su velikosrpska podvala bosnjackom narodu s ciljem ostvarenja grasaninovog plana velike srbije i ocuvanja RS-a.

meni tu nesto smrdi, ne mogu da razumijem da isti covjek na pitanja koja su bila ista ili slicna na ova dva foruma daje potpuno iste odgovore i tamo je ''musliman'' a ovde ''velikosrbin''
i da iskoristim prilku i priupitam @RealKhan-a da mozda NS nije angazovala BL forumase da se tako postavljaju i odbijaju i pljuju po NS-u ne bi li u bosnjackim ocima porasli jer zna se da ono sto je dobro rsovcima nije federalcima bosnjacima i obratno, pa je i to mozda taktika NS-a da ''proda mu'a pod bubrege'' bosnjacima s ciljem ocuvanja RS-a i do konacnog ostavrenja cilja velike srbije.
Alfons Kauders

#2513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfons Kauders »

black wrote:
slicno i ovdje, nazalost...
delightful

#2514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by delightful »

drzite se teme. svaki sljedeci off topic nece biti samo brisan, nego ce biti sankcionisan.
Dozer

#2515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dozer »

kecher II

Ali je najzanimljivijeda su na BL forumu ''muslimanska stranka sa par alijinih srba i hrvata'' a na SAX-u su velikosrpska podvala bosnjackom narodu s ciljem ostvarenja grasaninovog plana velike srbije i ocuvanja RS-a.
I to je to.
Boldirano je srz naseg BH problema, ali i postojece vladajuce politicke i svake druge srodne garniture.
Ovo je ono sto govorim godinama, a vrlo je usko vezano za pricu od prije par stranica, ono oko naroda i nacija, pa i religija, jer mi danas u BH, defacto, imamo nekakvo defaultno stanje gdje se opstenarodna percepcija na relaciji narod (ili pogresno - nacija)-religija svodi na "cinjenice": Srbin=pravoslavac, Hrvat=katolik, Bosnjak=musliman. Nigdje veze...

E sad, dolazimo do ovoga sto kecher rece gore da je "zanimljivo" - pojava bilo kakve politicke stranke ili uopste drustvene snage, organizacije ili pokreta, a koji se po svom opredjeljenju razlikuje od vec podobro uvrijezenih "default-a" koje navedoh, po nekakvom automatizmu uslovljava reakciju koja na tri "zaracene" strane u BiH, dakle kod Srba, Hrvata i Bosnjaka, pokrece lavinu budalastina i nebuloza koje se skoro uvijek ogledaju u etiketiranju te neke nove i potencijalno buduce velike snage koja bi mogla ugroziti postojeci etno-vjerski sistem.

Etiketiranje se svodi upravo na direktno pljuvanje te opcije, ali UVIJEK kroz etno-vjersku prizmu. Pa tako onda dobijamo floskule poput gornjih "velikosrpska podvala bosnjackom narodu" ili "muslimanska stranka sa par alijinih srba i hrvata" ili "cetnicka/ustaska falanga" i sl., sve u zavisnosti "s koje strane" ta nova opcija dolazi.

Sjetimo se samo proslogodisnjih protesta u Sarajevu povodom ubistva Denisa Mrnjavca, sto je odlican primjer. I tada je neformalna grupa gradjana, koja se bukvalno sastala i formirala na ovom forumu od ljudi koji se velikom vecinom nisu poznavali osim preko forumskih nickova, bila etiketirana kao "SDP-ovi placenici", "opozicioni sokolovi" i sl.
Naravno, te etikete nisu imale ama bas nikakve vese sa realnoscu (SDP je cak odbio da im na bilo koji nacin pomogne, upravo iz straha da ce ih SDA i SBiH, ciji su se ljudi napadali i trazile njihove smjene (Mama i Tajo), optuziti za sve one proteste). I ove sadasnje etikete na ledjima NS, postavljene od veliko-ovih-i-onih koji su na vlasti, meni lice upravo na slucaj koji upravo opisah. Strah od moguceg dizanja narodnog nezadovoljstva.

Da li je ovo ikakav znak normalnim ljudima, a pogotovo izbornim apstinentima? Po meni jeste, i te kakav, a ogleda
se u cinjenici da upravo "pljuvaci" i "etiketisti" koji se koriste ovim etno-vjerskim kategorizacijama, pogotovo po internet forumima, dolaze iz ili su na neki nacin vezani za vladajuce etno-vjersko-kleptokratske oligarhije, i na taj nacin se svi oni zajedno, i jedni i drugi i treci, u stvari brane od definitivno nadolazecih promjena.
Promjene nece doci sutra, to je jasno svima, ali sigurno ce doci i to upravo preko ledja danas vladajucih.
Oni su toga vrlo svjesni jer kriminal, pljacka, nepotizam, itd. koji rade godinama, a koji je poceo jos u ratu, danas su postali toliko ocigledni da je nezadovoljstvo naroda vec ocigledno. Tako je i sasvim logicno da ce vlastodrsci posezati upravo za etiketiranjima onih koji promjene mogu donijeti, a kako bolje nego na vec oprobane i utvrdjene nacine, tj. pomocu dizanja etno-vjerskih tenzija, u sta i gornja etiketiranja upravo i spadaju.
Real Khan

#2516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

kecher II wrote:
zlatiborka wrote:

ali je najzanimljivije da su na BL forumu ''muslimanska stranka sa par alijinih srba i hrvata'' a na SAX-u su velikosrpska podvala bosnjackom narodu s ciljem ostvarenja grasaninovog plana velike srbije i ocuvanja RS-a.

meni tu nesto smrdi, ne mogu da razumijem da isti covjek na pitanja koja su bila ista ili slicna na ova dva foruma daje potpuno iste odgovore i tamo je ''musliman'' a ovde ''velikosrbin''
i da iskoristim prilku i priupitam @RealKhan-a da mozda NS nije angazovala BL forumase da se tako postavljaju i odbijaju i pljuju po NS-u ne bi li u bosnjackim ocima porasli jer zna se da ono sto je dobro rsovcima nije federalcima bosnjacima i obratno, pa je i to mozda taktika NS-a da ''proda mu'a pod bubrege'' bosnjacima s ciljem ocuvanja RS-a i do konacnog ostavrenja cilja velike srbije.
Nadam se da barem imam pravo na repliku jer sam direktno PROZVAN. Samo ću ukratko reći da to pitanje treba postaviti "vlasniku" ove teme @kecheru... Ja nisam prava adresa za to pitanje.
Banksy

#2517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

felipe kajetano wrote:
black wrote:
Neko miljama dalje, neko opet blize..sve je relativno :D
Jbg u situaciji kad su te vec bezbroj puta izlagali, napravili majmuna od tebe, mogu sebi dozvoliti luksuz pa mozda dati i njima sansu...ovo ostalo je deja-vu :wink:
Obično, kad su te vec bezbroj puta izlagali, napravili majmuna od tebe, postaneš malo pametniji i oprezniji.
Ali, evo, hoćeš li im TI dati šansu? Hoćeš li glasati za njih?
Petit_Beurre

#2518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Petit_Beurre »

Banksy wrote: Obično, kad su te vec bezbroj puta izlagali, napravili majmuna od tebe, postaneš malo pametniji i oprezniji.
Da li mi još uvijek pričamo o Bosni i Hercegovini ili nekoj drugoj zemlji?
Šega su mi oni koji se, tobože, nećkaju bil glasali -nebil' pa kao došli su poslije 104 stranice napada, blaćenja, paranoje i drugih gluposti (od "plaćenika" i ljubitelja drugih vladajućih stranaka) do zaključka da su miljama daleko.
Dragi moji - tko/ko ne shvata ideju pokreta, nije vrijedan ni biti dio njega. A vi 3.oktobra glasajte i dalje za one koji su vas i proteklih 20 godina lagali, a na forumu prosipajte priču kako niste glupi i kako je NS kukavičije jaje velikosrpsko , balijsko, ustasko , xy i kako ste providili tu igru.
Ima jedna simpatična riječ - PARADOKS. Zapamtite je, susretat' ćete se snjom, nadam se.

Simpatizer, volonter, glasač.
D.S.
dariomiamigo

#2519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by dariomiamigo »

Ko kaže "Ukidam RS ". - Jača njene temelje. Kontraproduktivno.

Koliko su naši ljudi neobičnog mentalitet potvrđuje ovaj forum. Protivnici NS kritikuju stranku jer nije odlučna , i čvrsta što se tiče pitanja rata , pitanja agresora i žrtve i sl.

Pa dragi prijatelji ko je od vas otišao na web sajt http://www.icty.org/ , pa pročitao presude. Ko je od vas patriota prebrojao članove ratnog kabineta 1992 - 1995 koji su u Haag-u ? Ja imam mapu sa masovnim grobnicama (google earth). - Koju pokažem strancima , ja ne kažem srbi su krivi. Ja im prepričam o Haagu , o utvrđenim činjenicama, o presudama.

Ali da bi funkcionisala ova država moramo ostaviti po strani posao istoričara i pravnika. Moramo koliko god bolno bilo. Moramo se okrenuti ekonomiji.

Meni se dopada NS jer se kloni te priče "o ugroženima" , a kad treba donijeti konkretnu odluku stisne muda i kaže nećemo propalu televiziju !

A ako neko kaže "Ne može tako,koče srbi i hrvati !"

- Pa eto slobodnog Sarajeva. Ko koči u Kantonalnoj Vladi ? Ko koči u Gradskom vijeću ? Ko u opštinskom ?

Pa ja vas pitam koja su to dva političara zadužila ovu zemlju kao Danis Tanović i Dino Mustafić ? - Uspješni ljudi koji obilaze svijet - puni nagrada. I ne treba Danis da se upliće u politiku,on svoj posao odlično radi. :bih:
---

Ja bih postavio pitanje od koga NS očekuje podršku, ako znamo:

U Europi jačaju desničarske struje.

U jednoj Njemačko je stranci Zelenih trebalo godine i godine da postanu iole relevantan faktor.

Kako da balkanski mentalitet svari liberalno građansku ideju kad je u suštini balkanac surov i sirov , ne pretjerane naobrazbe , i daleko od liberalnog koncepta ne društva već misli (pederi fuj , rakija ,ražanj, turbo folk , ekološka nesvijest itd. i sl.)
Pedja Kojovic

#2520 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

dariomiamigo

Ljudi u BiH vecinom nisu takvi kakvim ih opisujes, ali to je moje misljenje.

MI nemamo milione da platimo bilborde niti posjedujemo svoje medije koji bi sirili ideju Nase stranke.
(Imamo, doduse, nekoliko poznatih ljudi koji se s vremena na vrijeme pojavljuju u medijima zahvaljuci svom profesionalnom radu - Danis, Dino...)
Nas metod je da putujemo po BiH i pricamo sa ljudima na javnim tribinama.
Ja licno mislim da je to najbolje i najpostenije a da li je i najefikasnije-vidjecemo.

p.k.
Banksy

#2521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Petit_Beurre wrote:
Banksy wrote: Obično, kad su te vec bezbroj puta izlagali, napravili majmuna od tebe, postaneš malo pametniji i oprezniji.
Da li mi još uvijek pričamo o Bosni i Hercegovini ili nekoj drugoj zemlji?
Šega su mi oni koji se, tobože, nećkaju bil glasali -nebil' pa kao došli su poslije 104 stranice napada, blaćenja, paranoje i drugih gluposti (od "plaćenika" i ljubitelja drugih vladajućih stranaka) do zaključka da su miljama daleko.
Dragi moji - tko/ko ne shvata ideju pokreta, nije vrijedan ni biti dio njega. A vi 3.oktobra glasajte i dalje za one koji su vas i proteklih 20 godina lagali, a na forumu prosipajte priču kako niste glupi i kako je NS kukavičije jaje velikosrpsko , balijsko, ustasko , xy i kako ste providili tu igru.
Ima jedna simpatična riječ - PARADOKS. Zapamtite je, susretat' ćete se snjom, nadam se.

Simpatizer, volonter, glasač.
D.S.
Ma, ne nećkam se ja, uopšte. U početku je bilo veliko ZA, poslije je bilo nećkanja, a danas mislim isto što i vox-populi i ostali. Biće da nismo shvatili ideju pokreta. Ili jesmo.
Nego, zanima me da li će felipe kajetano glasati za njih. On je iz BL (ili je to bio draganbl?), a jako me zanima koliko je efekta imala ova recentna RS kadrovi kampanja, pa ga zato pitam.

Forumaš,
B :D
draganbl

#2522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by draganbl »

@Banksy
Prošlo je nekoliko dana od mojih posljednjih javljanja na ovoj temi, pa ću ti prenijeti svoja dva značajnija posta, pošto si me prozvao u svom postu, iako ne volim da spamujem sopstvene postove, pa čak ni sopstvenim komentarima.
Dakle,
draganbl wrote:...
Ne može drugovi tako. Nijednog apstinenta nećete ovako privući. Sami ne možete, ne možete ni sa problematičnim osobama tipa Krsmanović, jer koliko vam on glasova donese, najmanje duplo vam oduzme. Nemate ničiju podršku, nema institucije koja je sa vama, koja vas podržava, ni udruženje pecaroša ne možete privući, jer i oni idu "za krupnijim ribama". Nemate akademsku i studentsku podršku, nemate novca, nemate eksperte, slabi ste sa kadrom, jednim autom hoćete da obiđete Bosnu u kampanji, nemate ni pošten sajt... Da naglasim, ne mislim da ste loši, naprotiv, ali NE MOŽETE SAMI! Stoga je vaša kampanja unaprijed propala, utonućete u blato kvazigrađanstva u kojem se SDP iz sličnih razloga već godinama nalazi... Umjesto da ste zajedno iz tog blata izašli dok niste propali do pojasa, jedni ćete druge gurnuti još dublje. A nama ćete ostaviti razjarene nacionaliste, dok će nada u građansku opciju ostati zaglibljena u blatu vaše i SDP-ovske socijaldemokratije.
Moj drugi post je bio u vezi sa odsustvom odgovora na konkretna društvena i ekonomska pitanja.
draganbl wrote: Mislim da je rasprava o teškim političkim pitanjima (status "bosanske nacije", status RS-a, buduća organizacija države itd) otišla u ćorsokak. Još među prvima sam pitao p.k. o ovim stvarima i dobivši neodređene, površne i uopštene odgovore, shvatio sam da Naša stranka trenutno nema ni politički kapacitet ni detaljan plan kako se uhvatiti u koštac sa ovim stvarima za koje treba ogromna većina u parlamentima. U krajnjoj liniji, nastup Naše stranke i nije baziran na rješavanju ovih teških problema, koji se većini razumnih ljudi trenutno zaista i čine nerješivim.
Stoga smatram da bilo kakvo dalje insistiranje na dobijanju odgovora na ova pitanja nema nikakvog smisla, jer je p.k. jasno dao do znanja da Naša stranka trenutno niti može niti hoće riješavati te probleme, te samim tim i ne mogu ponuditi kvalitetnije obrazloženje od uopštenih i deklarativnih stavova.

Međutim, ako pretpostavimo da rješavanje teških političkih pitanja ostavimo za bolja vremena, šta nam onda preostaje? Preostaje nam rješavanje realnih, svakodnevnih životnih problema. E tu je pravi problem sa Našom strankom. Na moja postavljena pitanja u vezi sa zdravstvom, školstvom, univerzitetima, ujedinjenju fondova, budućim zakonskim regulativama, nadležnostima policije, odnosima sa susjednim zemljama, tokovima novca itd. itd. ja dobijam odgovore od p.k: Mi to sve znamo riješiti, imamo gotova rješenja, samo nećemo još da ih objavimo da nam ih neko ne bi pokrao (????).
Na moje naredno pitanje kada će biti objavljeni planovi, tj. kada ćemo moći ipak da vidimo kako su iz Naše stranke zamislili da riješe te probleme za koje postoje planovi za rješavanje, ja dobijam odgovor, citiram:
pedja kojovic wrote: Tu vrstu egzaktnosti nisam u mogućnosti da ponudim.
Znači, pošto ne dobijam "egzaktne", tačnije ne dobijam nikakve odgovore, ja sam zaključio da Naša stranka ima samo deklarativno definisane programske orijentacije, bez konkretnih ideja, planova, programa, projekata, zakona, strategija, sve je u magli, nejasno i nedefinisano. A tako se apstinenti samo još više odbijaju, nikako privlače.
Banksy

#2523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

draganbl wrote:
Hvala na trudu i odgovoru.
Zanimalo me je da li se isplatio veliki trud koji su uložili da dobiju i glasove iz RS-a.
Jasno mi je šta pišeš, hvala.
draganbl

#2524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by draganbl »

Banksy wrote:
draganbl wrote:
Hvala na trudu i odgovoru.
Zanimalo me je da li se isplatio veliki trud koji su uložili da dobiju i glasove iz RS-a.
Jasno mi je šta pišeš, hvala.
Ne znam da li si ovo boldirano ozbiljno mislio, ili je riječ o sarkazmu. U svakom slučaju, niti je bilo kakvog truda, niti se u Banjaluci vide ikakve aktivnosti Naše stranke. Potpuna mizerija.
Ja stojim pri tvrdnji da Naša stranka ima potencijal, kao i svaka druga "deklarisana" građanska opcija, ali je problem u tome što djeluje površno, neprecizno, uopšteno i samim tim, pogrešno.
Naglašavam, gospodo iz Naše stranke, NE MOŽETE SAMI, tražite (i dobijte!) podršku naprednih društvenih ogranizacija (studenata, ljekara, advokata, sindikata, akademskih i naučnih radnika, nevladinih organizacija, Transparency-a, ekonomskih foruma, nekog medija...), preuzmite rezultate projekata koji su rađeni u cilju pravljenja i implementacije strategija, pročitajte te strategije koje su napravljene ili predložite nove, pronađite ljude koji su to pisali, koji su istraživali mogućnosti poboljšanja opšteg stanja, ali KROZ KONKRETNE PROJEKTE U KONKRETNIM DRUŠTVENIM SFERAMA), konkurišite za inostranu pomoć, povežite se sa sličnim strankama i udruženjima u Hrvatskoj i Srbiji, dobijte podršku Josipovića, Tadića, Medvedeva i Obame (metafora).
Uradite nešto, ako već kažete da možete.
realna do boli

#2525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by realna do boli »

Natjerati ljude da pocnu razmisljati i izlaziti iz svojih misjih rupa je dugotrajan proces.
Promijeniti redosljed prioriteta u glavam ljudi i pokusati uticati na promjenu dvadestogodisnje dresure u nacionalnom jednoumlju koje za posljedicu ima indiferentnost ljudi i skrivanje u masi ...je opet dugogodisnji proces .
Onog momenta kada shvatimo da kao pojedinci imamo uticaj i moramo ga koristiti za svoje dobro, a i za dobrobit svoje okoline, zahtjevajuci od ljudi na vlasti da daju ostavku jer ne rade nista ili rade kontra onog sto su obecali, nesto ce se poceti mijenjati.
Izdresirani smo da imamo pogresno poredane prioritete po kojima je ekonomski razvoj daleko ispod nacionalih i vjerskih interesa.
Dvadesetogodisnje usmjeravanje mase u kojoj se izgubio pojedinac, ima za posljedicu ovih 104 stranice odgovaranja na pitanja koja se postavljaju kao jako bitna jer se nije naucilo da je bitnja ekonomija, skolstvo, zdravstvo, zastita zivotnog okolisa.
Na svim dosadasnjim predizbornim skupovima nisu postavljana ta i takva pitanja.
Masa jednoumljem uoblicenih ljudi bila bi zabavljena nastupom neke "zvjezde" ..parolama o zastiti nacionalnog interesa...i razlaz...bjeda ostaje bjeda.
Onda se pojavi jedna stranka koja kaze...proslost ostavljamo iza sebe ..svi krivi moraju odgovarato, za to treba biti odgovorno nezavisno sudstvo...a mi moramo napokon poceti razmisljati o buducnosti i razvoju ove drzave..i bude docekana na noz jer mora odgovarati na pitanja na koje stranke na vlasti nikada nisu odgovorile a kamo li rijesile i jedno od istih.
Po meni ..sva ova pitanja koja se ovdje uporno ponavljaju , treba uputiti strankama na vlasti na svakom njihovom slijedecem predizbornom skupu...ako mognete doci u tu situaciju da ih ikada postavite , a o odgovornosti onih radi kojih se ova i ovakva pitanja i postavljaju evo nakon dvadeste godina..da i ne govorimo.

Ja vjerujem u NS jer znam sta joj je cilj..ali do tog cilja ce trebati dosta raditi jer treba kod ljudi razviti naviku da razmisljaju..i djeluju.
Locked