Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Ali Sami Yen

#2501 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ali Sami Yen »

Od ovog mane štani, Dodo ili što bi Zlaja reko Mićo, je jak ko beton.
bijelo_dugme

#2502 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

and wrote:
and wrote:17/02/2009 13:02 čućemo mu priču sada kada sud bih malo pročešlja papire.

Dobre kasike... :dance:

Evo sta moje kazu:

SDS uzima izbore 2010. Zapamtite gdje ste culi...
Last edited by bijelo_dugme on 19/02/2009 18:54, edited 1 time in total.
swirl

#2503 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by swirl »

Na teletext-u FTV pise da FTV nezvanicno saznaje da Milorad Dodik planira odlazak iz BiH :?:

Nemoj da ides molim teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
dallton

#2504 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

bijelo_dugme wrote:
and wrote:
and wrote:17/02/2009 13:02 čućemo mu priču sada kada sud bih malo pročešlja papire.

Dobre kasike... :dance:
nesto danas kasni s odgovorom, s obzirom da je vijest jutrosnja...ili mu avion ne moze uzletiti radi magle i leda? :D
sanasa

#2505 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sanasa »

Nece valjda uteci Dodo :run: ....i ostaviti "nedovrsenu drzavu u usponu" njegovu dragu rsssssss... :mrgreen:
kiky

#2506 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

da li je ovo kraj??
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2507 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Mile Voli Disko

ojjjjsaaaaaaa fifiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii obooooooriiiiiiiiii Image

op op op op op o dvesta trista dvesta trista dvesta trista dvesta trista unca unca unca unac uncaImage
harka

#2508 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by harka »

da malo procitamo druga razmisljanja

http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=4&t=41092
Socijalista

#2509 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Preuzeto s FOKUS-a:

Lažna SI­PA PULS PI­PA

Tužilaš­tvo BiH od Drža­vne agen­ci­ja za is­tra­ge i za­šti­tu SI­PA ni­je do­bi­lo kri­vičnu pri­ja­vu pro­tiv Mi­lo­ra­da Do­di­ka, pred­sje­dni­ka Vla­de RS, ka­ko su to juče po­po­dne obja­vi­li po­je­di­ni me­di­ji, pot­vrdio je "Fo­ku­su" Bo­ris Gru­be­šić, por­tpa­rol Tužilaš­tva BiH

- Ni­šta ni­smo do­bi­li, ni­ti je do­ku­ment tog ti­pa pro­šao kroz upi­snik Tužilaš­tva BiH, ni­ti kroz ka­bi­net gla­vnog tužioca - re­kao je Gru­be­šić.

U koo­pru­du­kci­ji agen­ci­je Be­ta i Fe­de­ral­ne te­le­vi­zi­je pla­si­ra­na je vi­jest da je SI­PA po­dni­je­la kri­vičnu pri­ja­vu pro­tiv pre­mi­je­ra Re­pu­bli­ke Srpske, Mi­lo­ra­da Do­di­ka, i ne­ko­li­ko mi­nis­ta­ra i oso­ba iz RS zbog su­mnje da su na­ni­je­li šte­tu budžeti­ma BiH i RS u izno­su od 145 mi­li­ona kon­ver­ti­bil­nih ma­ra­ka.

Pre­ma izvo­ru agencije Be­ta, kri­vična pri­ja­va po­dne­se­na je pro­tiv je­da­na­est oso­ba "udruženih u zločinačku or­ga­ni­za­ci­ju", a u ve­zi je s određenim građevin­skim pro­je­kti­ma.

Por­tpa­rol SI­PA, Že­ljka Ku­jundžija, ni­je htje­la da ko­men­ta­ri­še ove na­vo­de, tvrdeći da je stav kuće da "bu­de uz­držana".

Mir­ko Lu­jić, di­re­ktor SI­PA, juče iza 14 časo­va, ka­da je vi­jest bi­la u agen­cij­skim ser­vi­si­ma, ni­je bio upo­znat o kri­vičnoj pri­ja­vi pro­tiv Do­di­ka i ne­ko­li­ko mi­nis­ta­ra i oso­ba iz RS.

Član Za­je­dničke ko­mi­si­je za od­bra­nu i bez­bje­dnost par­la­men­ta BiH, Mir­ko Oko­lić, re­kao je da sve do­ku­men­te SI­PA po­tpi­su­je di­re­ktor te službe ili even­tu­al­no dru­ga oso­ba, ali po nje­go­vom ovla­šte­nju.

- Ni­je­dan do­ku­ment iz SI­PA ne može otići bez po­tpi­sa di­re­kto­ra. Uko­li­ko bi ne­ko pri­va­tno po­slao pri­ja­vu, kri­jući se iza SI­PA, to bi bi­la zlo­upo­tre­ba za ko­ju su pre­dviđene san­kci­je - rečeno je "Fo­ku­su" u Sa­vje­tu mi­nis­ta­ra BiH.

Du­šan­ka Maj­kić, član Ko­mi­si­je za od­bra­nu i bez­bje­dnost kaže da je SI­PA iz­vršni or­gan ko­ji is­tražuje po na­lo­gu Tužilaš­tva BiH, pa su, ka­ko je re­kla, spe­ku­la­ci­je o kri­vičnoj pri­ja­vi u naj­ma­nju ru­ku ču­dne.

Pre­ma tvrdnja­ma na­šeg izvo­ra iz Sa­ra­je­va, na mon­ti­ra­nju kri­vične pri­ja­ve pro­tiv Do­di­ka već ne­ko­li­ko mje­se­ci radi eki­pa oku­plje­na na mig Ra­fi Gre­go­ri­ja­na, aktu­el­nog v.d. vi­so­kog pred­sta­vni­ka.

Na taj način Gre­go­ri­jan i nje­go­vi "sa­ra­dni­ci" žele da se osve­te Do­di­ku zbog pri­ja­ve ko­ju je Vla­da RS pro­tiv njih po­dni­je­la u no­vem­bru pro­šle go­di­ne.

- Tre­ba sa­mo po­složiti koc­ki­ce. Me­di­ji i in­sti­tu­ci­je ko­ji su se na­šli u kri­vičnoj pri­ja­vi ko­ju je u ime Vla­de RS po­tpi­sao pre­mi­jer Do­dik, sa­da su se na­šle u pro­ce­su pro­tiv nje­ga. FTV je prva "sa­zna­la" ka­ko Do­dik na­vo­dno bježi na Ki­par, a su­pru­ga tuženog Slo­bo­da­na Vas­ko­vića, no­vi­nar Agen­ci­je Be­ta, Lji­lja Ko­vačević, prva je vi­jest o pri­ja­vi pro­tiv Do­di­ka pus­ti­la u eter. Di­re­ktor SI­PA ne zna ni­šta o pri­ja­vi, ali za­to zna nje­gov za­mje­nik Dra­gan Lu­kač, ko­ga je ta­kođe Do­dik tužio - re­kao je "Fo­ku­su" izvor iz Sa­ra­je­va.

Vla­da RS je 26. no­vem­bra 2008. go­di­ne Tužilaš­tvu BiH po­dni­je­la kri­vičnu pri­ja­vu za zločinačko udruživa­nje pro­tiv Re­pu­bli­ke Srpske pro­tiv Ra­fi Gre­go­ri­ja­na, prvog za­mje­ni­ka vi­so­kog pred­sta­vni­ka u BiH, Mi­lo­ra­da Ba­ra­ši­na, gla­vnog tužioca Tužilaš­tva BiH, Ha­ri­ja Fur­la­na, međuna­ro­dnog tužioca Tužilaš­tva BiH, Da­vi­da Apčera, še­fa Odje­la za or­ga­ni­zo­va­ni kri­mi­nal Tužilaš­tva BiH, Šef­ka Ša­hbe­go­vića, su­di­je Su­da BiH za pret­ho­dni pos­tu­pak, Ba­ki­ra Hadžiome­ro­vića, ure­dni­ka ma­ga­zi­na "60 mi­nu­ta" Fe­de­ral­ne te­le­vi­zi­je, Slo­bo­da­na Vas­ko­vića, do­pi­sni­ka po­li­tičkog ma­ga­zi­na "60 mi­nu­ta", Dra­go­mi­ra Ba­bića, pred­sje­dni­ka ne­vla­di­ne or­ga­ni­za­ci­je "Na­ro­dni front" i Dra­ga­na Lu­kača, za­mje­ni­ka di­re­kto­ra Agen­ci­je za is­tra­ge i za­šti­tu BiH, SI­PA.

Va­sić: Pro­pa­gan­dna akci­ja
Raj­ko Va­sić, iz­vršni di­re­ktor SNSD, sma­tra da je vi­jest o kri­vičnoj pri­ja­vi pro­tiv Do­di­ka, ne­kih mi­nis­ta­ra i po­slo­vnih lju­di iz RS, lan­si­ra­na prvo u određenim agen­ci­ja­ma, i na način pri­va­tnog no­vi­nar­sko-špi­jun­skog lan­ca, može se sma­tra­ti nas­tav­kom pro­pa­gan­dne akci­je pro­tiv Srpske ko­ju je po­veo Ra­fi Gre­go­ri­jan raz­go­vo­rom u Ba­njoj Lu­ci s na­vo­dnim in­te­le­ktu­al­ci­ma i pred­sta­vni­ci­ma me­di­ja ko­ji va­pe za slo­bo­dom i po­klo­nje­njem ta­daš­njeg v.d. tužioca BiH u pros­to­ri­ja­ma OHR-a.

- Sva­ka­ko tre­ba uze­ti u ob­zir tre­nu­tak lan­si­ra­nja vi­jes­ti, pri­je mos­tar­skog sas­tan­ka i pri­je izbo­ra no­vog vi­so­kog pred­sta­vni­ka ko­me se pri­pre­ma la­vi­rint u ko­jem će mo­ra­ti da dje­lu­je - kaže Va­sić.

Mir­ko Lu­jić
Pri­ja­vu po­dnio Lu­kač
Mir­ko Lu­jić, di­re­ktor SI­PA, pred za­ključanje ovog iz­da­nja "Fo­ku­sa" re­kao je da je za oba­vje­šte­nje o po­dno­še­nju iz­vje­šta­ja Tužilaš­tvu BiH pro­tiv pre­mi­je­ra RS po prvi put čuo juče oko 15 časo­va i 30 mi­nu­ta.

- Je­dno od odje­lje­nja SI­PA taj iz­vje­štaj di­rek­tno je uručilo Tužilaš­tvu BiH bez mog zna­nja. U ime SI­PA taj iz­vje­štaj po­tpi­sao je Dra­gan Lu­kač, u ime kri­mi­na­lis­tičko-is­tražnog odje­lje­nja. Taj pos­tu­pak sma­tram ap­so­lu­tno ne­pri­mje­re­nim, što ne do­pri­no­si uspos­tav­lja­nju vla­da­vi­ne za­ko­na. Ta­kvo po­na­ša­nje neće po­bolj­ša­ti uku­pnu sli­ku BiH kao ni SI­PA - re­kao je Lu­jić.

http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=18489
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#2510 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Dado dijasporitus »

Evo oglasio se i on. Ocito se i vo pokusava "prekomandovati" u politicki milje i demagosku retoriku.
"Zloupotrebe krivične prijave protiv mene"
Premijer RS-a Milorad Dodik izjavio je večeras da se u priči o krivičnoj prijavi protiv njega radi o zloupotrebama nekih sektaških grupa u BiH.
- Sve informacije koje sam imao do sada govore o tome da nijedna zvanična komunikacija nije obavljena. SIPA nema veze s tim. Koliko razumijem direktora SIPA-e on nije upoznat s tim, što znači da su promašene zakonske procedure, rekao je Dodik večeras novinarima u Banjoj Luci komentarišući nezvanične informacije da je SIPA podnijela Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv njega, nekoliko ministara i osoba iz poslovnog miljea RS-a zbog sumnje da su nanijeli štetu budžetima BiH i RS-a u od 145 miliona KM.

Dodik je dodao da je "zaobiđen i glavni tužilac BiH".

- To znači da se radi o jednoj sektaškoj grupi, koju sam ja najavljivao prije nekoliko mjeseci, dodao je još Dodik.

On ističe da "vjerovatno u pripremi novog visokog predstavnika za BiH, čijem dolasku se protiv Vlada RS-a , sada se po starom principu Pedija Ešdauna podigla, navodno, neka prijava, a da bi se onda tvrdilo da se zbog toga ne može obavljati neka funkcija".

Time bi se, kaže dalje Dodik, napravila priča o njegovoj smjeni, kao što je bio slučaj s Mirkom Šarovićem.

Radi podjećanja, pojedini mediji u RS-u javili su danas da je Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnijela Tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv premijera Milorada Dodika, nekoliko ministara i osoba iz poslovnog miljea RS-a zbog sumnje da su nanijeli štetu budžetima BiH i RS-a od 145 miliona KM.

U toj informaciji, koja se poziva na izvore bliske Tužilaštvu BiH, navodi se da je SIPA sprovela istragu u vezi s određenim građevinskim projektima u RS-u i utvrdila da su Vlada i određene entitetske institucije počinile nezakonite radnje u realizaciji tih projekata.

Krivična prijava je već dostavljena Tužilaštvu BiH, a u njoj se navodi da je "učinjeno više krivičnih djela organizovanog kriminala, pranja novca, kao i zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja, čime su budžeti RS-a i BiH oštećeni za 145 miliona KM".

Krivična prijava podnijeta je protiv jedanaest osoba, koje se sumnjiče za "udruživanje u zločinačku organizaciju s premijerom Miloradom Dodikom na čelu".

Među onima koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom nalazi se i nekoliko ministara i osoba iz poslovnog miljea RS-a.

Radi podjećanja, SIPA je prošle godine izuzela iz Vlade RS-a dokumentaciju koja se odnosi na izgradnju njene nove zgrade.

Prethodno je Vlada RS-a odbijala da dostavi traženu dokumentaciju bez naloga Tužilaštva, te dala i instrukcije Poreskoj upravi RS-a i drugim institucijama tog bh. entiteta da SIPA-i i Tužilaštvu BiH ne dostavljaju kopije poreznih prijava za dva preduzeća: d.o.o Integral inženjering, Laktaši i d.o.o Integra inženjering, Banja Luka, a takođe su zadržane i porezne prijave Vlade RS-a i nekoliko ministarstava.
bijelo_dugme

#2511 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

Evo bas sada gledo dnevnik fasisticke BN-televizije. Milorad Laktasenko sav se trese dok priča, muca i vidno je iznerviran. Najsmješnije je što se u njegovom glasu osjeti strah. Naravno BN nije pustio nekog iz sipe da dadne komentar...

Ali, nazalost mislim da ce bit ono "tresla se brda, rodio se mis"....
Socijalista

#2512 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

Valja se tu nesto debelo..., ali opet ce proci nekako nikako.
shuriken

#2513 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by shuriken »

ko je ovaj gerard selman?
Socijalista

#2514 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

shuriken wrote:ko je ovaj gerard selman?
Ministar pravde tako nesto
vee-jay

#2515 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

boahahahahahaha ovo moram komentirati, reklama u pecatu -> osjecate se kao zatvorenik :lol: :lol: :lol:
Socijalista

#2516 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Socijalista »

vee-jay wrote:boahahahahahaha ovo moram komentirati, reklama u pecatu -> osjecate se kao zatvorenik :lol: :lol: :lol:
Covjece, jel iko od vas gledao Dnevnik 2 na FTV?

Izjave tipa (da izvini admin)

Dodik:" sto se tice FTV i njene emisije, nek se jebe"! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bas je ljakse...
dallton

#2517 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vee-jay wrote:boahahahahahaha ovo moram komentirati, reklama u pecatu -> osjecate se kao zatvorenik :lol: :lol: :lol:
procitao sam malo banjaluka forum, slicna su misljenja sto se tice toga da li je dodo uzeo pare ili ne (jednoglasno da), al mi je ovo bila sega: kaze neki frajer "oni tamo u federaciji se nadaju da ce doci neko ko ce imati drugacije misljenje o ovoj segi od drzave..." (misli na BiH) :lol: :lol: :lol: pa mi se tome ne nadamo vec odavno, nama je stanje srpske svijesti jasno ko dan, samo sto im nedamo otici nigdje iz BiH (osim dobrovoljno, sa srpskim pasosem ili nesto slicno, u krajnjoj liniji koristeci sopstvena prevozna sredstva u rasponu od auta do traktora) .... :lol:
Ali Sami Yen

#2518 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ali Sami Yen »

Obraća se onom Vidoviću dopisniku ftv-a iz banjaluke "Ja sam ovo izgradio namjerno zbog vas u federaciji, zbog vas gospodine Vidoviću, volio bi da vam se digne pritisak i da vam srce otkaže"

Dodo iz dana u dan pokazuje da je jedinstven 8-) Ovakvog političara na dunjaluku nema.
Epitop

#2519 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Epitop »

Ali Sami Yen wrote:Obraća se onom Vidoviću dopisniku ftv-a iz banjaluke "Ja sam ovo izgradio namjerno zbog vas u federaciji, zbog vas gospodine Vidoviću, volio bi da vam se digne pritisak i da vam srce otkaže"

Dodo iz dana u dan pokazuje da je jedinstven 8-) Ovakvog političara na dunjaluku nema.
a njemu samo što nije srce izašlo na usta od muke :lol:
Neka se nešto dešava, samo da i ove Federalne lopove krenu malo da proganjaju.
dallton

#2520 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Epitop wrote:
Ali Sami Yen wrote:Obraća se onom Vidoviću dopisniku ftv-a iz banjaluke "Ja sam ovo izgradio namjerno zbog vas u federaciji, zbog vas gospodine Vidoviću, volio bi da vam se digne pritisak i da vam srce otkaže"

i to sto kazes, da malo zacinimo stvari nek klepe i brankovica..
nego meni je dodo sega, on stalno konta da je drugima nabio pritisak a njemu zivci otisli skroz, sto mu ljekar ne prepise lexaurine ili nesto slicno?
Mahalac

#2521 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mahalac »

Ma sta reci osim da je ovo jos jedan udar na rijaset, hmmmm pardon na entitet republika srpska te na njene institucije. Opet dijelo belosvestke kuhinje potpomognute sudijama koji imaju 200000km plate, na celu sa.....cekaj malo dokle sam dos¨o...a da kazem udar na srpstsvo i stvaranje odredjenog pritiska...uh izvinite umorih se! :run:

....
sasa_t

#2522 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sasa_t »

dallton wrote:
Epitop wrote:

nego meni je dodo sega, on stalno konta da je drugima nabio pritisak a njemu zivci otisli skroz, sto mu ljekar ne prepise lexaurine ili nesto slicno?
nemoj da umre jos ce optuzit bakira za ubistvo iz nehata :lol:
dallton

#2523 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

nemoj da umre jos ce optuzit bakira za ubistvo iz nehata :lol:[/quote][/quote]

jedva cekam sljedeci "60 minuta" pa baka raspali iz svih oruzja i orudja...interesantno, bakir se ne nervira ni sekunde s obzirom da mu dodo prijeti svojim bokserskim vjestinama i ostalim intelektualnim sposobnostima
samo_ti

#2524 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by samo_ti »

Dodik = seljacina nekulturna :wink: ....ali kakav narod koji ga je birao takav i vodja...
sanasa

#2525 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sanasa »

haha a da tek vidite spirica...isto baba klepetusa...voditeljica ga pepa on svako malo brani sebe i dodu..ali kad rece "dodig je jedan posten covjek" i tad nasta muk!! :mrgreen:
Locked