GRAS - karte

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Reglan

#2501 Re: GRAS - karte

Post by Reglan »

balicevka wrote:Neda mi se tabirit preko 100 stranica a vidjeh uglavnom se govori o studentskim iskaznicama, pa molim ljubazno da mi kažete šta sve treba za vađenje radničke iskaznice??? :?

Trebati potvrda s faxa da si redovan student.
Treba ti potvrda koju skines na stranici ministarstva saobracaja kantona sarajevo.
Treba ti index.
Treba ti slika.
Treba ti 5 KM da uplatis i to je to.
Mr. Brightside

#2502 Re: GRAS - karte

Post by Mr. Brightside »

arshavin wrote:
balicevka wrote:Neda mi se tabirit preko 100 stranica a vidjeh uglavnom se govori o studentskim iskaznicama, pa molim ljubazno da mi kažete šta sve treba za vađenje radničke iskaznice??? :?

Treba ti potvrda koju skines na stranici ministarstva saobracaja kantona sarajevo.
Treba ti index.
Treba ti slika.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2503 Re: GRAS - karte

Post by Chmoljo »

jutros ušao u tramvaj, na zadnja vrata sa namjerom da poništim kartu.

kad ono...

kurton svezan za dršku i pada preko poništavača.

uštedio sam kartu.
FemaleMe

#2504 Re: GRAS - karte

Post by FemaleMe »

Cao, treba mi pomoc. Kojim busom, s koje stanice, trebam ici iz grada da dodjem do OS Musa Cazim Catic - Cekalusa 53. Ne krecem se inace u tom dijelu grada i nikada nisam isla tim busevima gore na kosevo, bjelave itd.
Znaci dodjem do skenderije tramvajem, i sta dalje? Kako do gore?
Chmoljo

#2505 Re: GRAS - karte

Post by Chmoljo »

ne isplati se busem. nego od predsjedništva uz Điđikovac i izađeš na Čekalušu :) kada se popneš, škola je desno.

ili ideš Koševskom i skreneš lijevo u strmu Gabelinu i na vrhu je, pogađaš, škola :-D
FemaleMe

#2506 Re: GRAS - karte

Post by FemaleMe »

Chmoljo wrote:ne isplati se busem. nego od predsjedništva uz Điđikovac i izađeš na Čekalušu :) kada se popneš, škola je desno.

ili ideš Koševskom i skreneš lijevo u strmu Gabelinu i na vrhu je, pogađaš, škola :-D
znam ja kako doci do skole, znam taj put, uz dzidzikovac i gore lijevo, i s druge stranu kroz Gabelinu, ali mi je to pravo daleko i uz brdo, crci cu dok se popnem. Pa sam mislila da raja mozda ide busem do gore...hmmm
Chmoljo

#2507 Re: GRAS - karte

Post by Chmoljo »

jest, lijevo, nije desno :lol:

nećeš crknuti, sve trebe u Čekaluši imaju dobre... noge :D
Reglan

#2508 Re: GRAS - karte

Post by Reglan »

KvaziExpert wrote:
arshavin wrote:

Treba ti index.
Treba ti slika.
Kod vas radnici posjeduju svu ovu dokumentaciju?
Kod nas samo odes sa slikom i parama

do mene,mislio da je studentska u pitanju. :-)
FemaleMe

#2509 Re: GRAS - karte

Post by FemaleMe »

Chmoljo wrote:jest, lijevo, nije desno :lol:

nećeš crknuti, sve trebe u Čekaluši imaju dobre... noge :D

pa nije na odmet, malo fitnesa i sporta, ionako to zelim, a nesto mi sve mrsko :)
A jel nepostoji mogucnost da se ide busom? Znaci gore svi idu tako pjehe?
Hunkar

#2510 Re: GRAS - karte

Post by Hunkar »

da.

uh kakvu sam kondiciju imao dok sam stanovao na mejtasu :D
bahate

#2511 Re: GRAS - karte

Post by bahate »

Do kada nam vaze studentske iskaznice od prosle godine, i trebaju li se sada vaditi nove???
perfect_guy

#2512 Re: GRAS - karte

Post by perfect_guy »

bahate wrote:Do kada nam vaze studentske iskaznice od prosle godine, i trebaju li se sada vaditi nove???
do nove godine. Dotad valjda dočekamo i novu vladu
DON_eARL

#2513 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

Mogu li studenti drugih fakulteta (van Sarajeva) vaditi studentske karte? Mislim da se radi o A+B zoni.
Kinaski

#2514 Re: GRAS - karte

Post by Kinaski »

Sjetin se uposlenicima grasa (od direktora do cistacice) familije. DaBogDa pocrkali... Zelim im dugu i tesku bolest .... I brz oporavak

I ako ima neka zemska na temi a da nije puno ishabana nek mi se javi jer bi ja to ishabo
FrozenCastle

#2515 Re: GRAS - karte

Post by FrozenCastle »

Kad na kuponu piše do 5-og... da li misli se i peti u mjesecu? Thx
burek_in_space

#2516 Re: GRAS - karte

Post by burek_in_space »

šefica wrote:Kad na kuponu piše do 5-og... da li misli se i peti u mjesecu? Thx
Misli.

Tek 6-og u mjesecu chinish prekrshaj.
I nemoj da te prepadnu namrgodjeni levati iz revizorske sluzhbe Grasa, samo se napravi luda, spomeni im Zakon o upravnom postupku, protok rokova i slichno, gledace u tebe ko tele u sharena vrata, garantovano. :mrgreen:
FrozenCastle

#2517 Re: GRAS - karte

Post by FrozenCastle »

heheh Hvala :D
na svoju ruku

#2518 Re: GRAS - karte

Post by na svoju ruku »

ljudi POLUDIO sam neki dan...

kupujem kartu (ko najveci bekan na svijetu) svaki mjesec i sebi i supruzi (mjesecni radnicki kupon)

Kupone kupujem od jednog jadnog penzionera koji stoji bukvalno 4 metra od saltera GRASa kod Estrade.

Ulazim u tramvaj (krecem na sastanak sa jednim menadzerom) kod Centralne Banke i citav zivot ulazim na prva vrata.

Slijedeca stanica (kod Predsjednistva) ulaze 3 revizora i naravno u tramvaju nastaje haos, sto neki izlaze, sto trka u zadnji kraj tramvaja itd itd.

Ja noramlno stojim, IMAM kartu. Dolazi reva i kaze mi 'kartu molim'. Ja noramalno vadim mjesecnu, kad reva meni kaze ' Gospodine ova karta/kupon je LAZAN" :?: :? :shock: :-)

ja kazem MOOOOLIM? kaze on, pogledajte ovo - on uze kupon i onako ga presavije kad samo ona zlatna folija sa kupona odleti. Ja sam se stvarno sokirao. Kaze meni gdje ste kupili kupon, rekog tako i tako, na tom i tom mjestu 4 m od saltera GRASA.

U to dolazi moja stanica (Marijin Dvor), i ja u onom soku, kazem covjeku 'ja zaista moram sada da idem na sastanak', kaze on, nema problema uzecu vasu iskaznicu pa cu predati Gras-u.

Ja sam ostao zatecen i sokiran.

Dodjem kuci popodne i uzmem zenin kupon, kad njen 100% pravi. Ovaj je izgleda stavio pravi kupon gore a lazni dole a ja nisam gledao. Stoga pazite se raja!!!

Ja odem odmah isti dan do Grasa izvadim novu iskaznicu i vidim tog penzionera i doslo mi je da ga polomim, ali onda sam skotao da ga pitam za broj telefona i ime/prezime pa kao 'da ga mogu nazvati poslije', tako da imam njegove informacije ako ovaj GRAS pocne sta srati.

Nije mi jasno da bi dotle ljudi isli da kopiraju yeBBeni kupon.. WTF?!?!?!?!
burek_in_space

#2519 Re: GRAS - karte

Post by burek_in_space »

Pa to se radi oduvijek. :-)
TurioSamGa

#2520 Re: GRAS - karte

Post by TurioSamGa »

Ima li neko informaciju do kad traju studentske karte? Je li do kraja godine? Kad ce se moci nove izvaditi?
semir_gz

#2521 Re: GRAS - karte

Post by semir_gz »

na svoju ruku wrote:ljudi POLUDIO sam neki dan...

Skeniram kupon vec godinu dana, pa nisam budala da kupujem i dajem 16 km za mjesecnu a bus dode svako 2 sata...kad oni mogu nas j*bavati mozemo i mi njih....
dusa_raskopuša

#2522 Re: GRAS - karte

Post by dusa_raskopuša »

TurioSamGa wrote:Ima li neko informaciju do kad traju studentske karte? Je li do kraja godine? Kad ce se moci nove izvaditi?

Aha, do kraja godine. Nista ti ne brini, kad budu trebali da uzmu pare, razglasit ce na sve strane. :wink:

A to skeniranje je vec stara vijest. Daj sta frisko, ba. :lol:

Ko ima koristi da se pegla s njima za 16 KM? Bjez' ba. :dance:
DON_eARL

#2523 Re: GRAS - karte

Post by DON_eARL »

semir_gz wrote:

Skeniram kupon vec godinu dana, pa nisam budala da kupujem i dajem 16 km za mjesecnu a bus dode svako 2 sata...kad oni mogu nas j*bavati mozemo i mi njih....
So hardcore! :D

I tako se skupi 50-100 hiljada ljudi, kojima se ne daju pare za kartu, ali zato pametuju kako ne dolaze autobusi redovno. Ako ne kupiš kartu, nemaš pravo ni da se žališ na uslugu.
zipoo

#2524 Re: GRAS - karte

Post by zipoo »

DON_eARL wrote:
semir_gz wrote:

So hardcore! :D

I tako se skupi 50-100 hiljada ljudi, kojima se ne daju pare za kartu, ali zato pametuju kako ne dolaze autobusi redovno. Ako ne kupiš kartu, nemaš pravo ni da se žališ na uslugu.
Kako oni s tobom tako ti s njima. 4 god. sam kupovao porkleti kupon, da bi ga na kraju cekao i po 2 sata. UIz glupe izgovore.
Kad poprave odnos sa gradjanima i kad se malo modernizuju onda nek ako treba i lome one koje nemaju karte.
rinna0304

#2525 Re: GRAS - karte

Post by rinna0304 »

Jel ima sta novo za ove studentske iskaznice ? Do kad vaze i kad se mjenjaju :)
Post Reply