ljudi POLUDIO sam neki dan...
kupujem kartu (ko najveci bekan na svijetu) svaki mjesec i sebi i supruzi (mjesecni radnicki kupon)
Kupone kupujem od jednog jadnog penzionera koji stoji bukvalno 4 metra od saltera GRASa kod Estrade.
Ulazim u tramvaj (krecem na sastanak sa jednim menadzerom) kod Centralne Banke i citav zivot ulazim na prva vrata.
Slijedeca stanica (kod Predsjednistva) ulaze 3 revizora i naravno u tramvaju nastaje haos, sto neki izlaze, sto trka u zadnji kraj tramvaja itd itd.
Ja noramlno stojim, IMAM kartu. Dolazi reva i kaze mi 'kartu molim'. Ja noramalno vadim mjesecnu, kad reva meni kaze ' Gospodine ova karta/kupon je LAZAN"
ja kazem MOOOOLIM? kaze on, pogledajte ovo - on uze kupon i onako ga presavije kad samo ona zlatna folija sa kupona odleti. Ja sam se stvarno sokirao. Kaze meni gdje ste kupili kupon, rekog tako i tako, na tom i tom mjestu 4 m od saltera GRASA.
U to dolazi moja stanica (Marijin Dvor), i ja u onom soku, kazem covjeku 'ja zaista moram sada da idem na sastanak', kaze on, nema problema uzecu vasu iskaznicu pa cu predati Gras-u.
Ja sam ostao zatecen i sokiran.
Dodjem kuci popodne i uzmem zenin kupon, kad njen 100% pravi. Ovaj je izgleda stavio pravi kupon gore a lazni dole a ja nisam gledao. Stoga pazite se raja!!!
Ja odem odmah isti dan do Grasa izvadim novu iskaznicu i vidim tog penzionera i doslo mi je da ga polomim, ali onda sam skotao da ga pitam za broj telefona i ime/prezime pa kao 'da ga mogu nazvati poslije', tako da imam njegove informacije ako ovaj GRAS pocne sta srati.
Nije mi jasno da bi dotle ljudi isli da kopiraju yeBBeni kupon.. WTF?!?!?!?!