BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#2501 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Mislim da je znatan korak unazad.

Normalno to ne znaci da je sad odjednom losiji igrac, sto kaze kolega iznad ima i hrvatskih reprezentativaca oTaLeN. Uostalom, sjetimo se Mujcina, u ono doba je bio zvijezda, takodje sjetimo se i Sabica.
I nas Ibricic, kakav takav je , igrao je u Hajduku kao nas redovan reprezentativac, a i Zec iz Sibenika je zaigrao.

No opet mislim da mu je nazadak u karijeri. Bilo koji klub iz Petice je jaci od bilo kojeg kluba iz ovih omanjih srednjo-istocno evropskih drzavica. Liga je jaca i samim tim sve ostalo je jace.
klixober

#2502 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

Ma nije frka i ako ode u Dinamo, već me nervira što on baš hoće u Dinamo. Barem je tako suditi po izjavama koje je dao. On je kapiten, trebao bi se odgovornije ponašati prema ulozi koja mu je dodijeljena i reprezentaciji uopšte. Dinamo bi trebao biti opcija ako ne nađe bolji klub i ako baš u Montpellier-u ne može više. Na početku prelaznog roka priželjkivati transfer u Dinamo je krajnje neozbiljno.
Dead Man Walking

#2503 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Dead Man Walking »

A gdje bi to mogao igrac koji pola sezone presjedi zbog crvenih kartona i koji ima neslavnu istoriju u prethodnim klubovima? Garant u Englesku. :-)
paravan

#2504 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by paravan »

cyprus wrote:Dolazak u Dinamo nije korak unaprijed, ali realno nije ni veliki korak unazad... Montpellier nije puno (ako je i uopšte) jači od Dinama.

Naravno, stoji to da je u francuskoj ligi igrao dosta jače utakmice nego što će u hrvatskoj, ali eto donekle se to kompenzira nastupom u Evropi...
veliki korak unazad :|

i nije da igra dosta jace utakmice u fra... nego sve utakmice su jace
citavu sezonu ce provesti po livadama kao sto su i ove nase u BH da bi odigrao eto max. 6 osrednjih utakmica u ligi evrope
El Vanjcho

#2505 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by El Vanjcho »

A sto je cudno sto momak hoce u Dinamo? ima 30 godina, Mamic ce mu ponuditi sigurno dobre uvjete, Dinamo slaze strasnu ekipu ove sezone (jedino sto ce ih Mamic zajebat ovako ili onako, trenera koji valja je vec otjerao) Spahic bi se prakticno vratio kuci jer rodjen je u Hrvatskoj, blize mu je familija, i tako dalje.

Da ima ponudu od Manchestera ili Arsenala, sigurno da nebi razmisljao o Dinamu. Mislite malo i o tome.
klixober

#2506 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

El Vanjcho wrote:A sto je cudno sto momak hoce u Dinamo? ima 30 godina, Mamic ce mu ponuditi sigurno dobre uvjete, Dinamo slaze strasnu ekipu ove sezone (jedino sto ce ih Mamic zajebat ovako ili onako, trenera koji valja je vec otjerao) Spahic bi se prakticno vratio kuci jer rodjen je u Hrvatskoj, blize mu je familija, i tako dalje.

Da ima ponudu od Manchestera ili Arsenala, sigurno da nebi razmisljao o Dinamu. Mislite malo i o tome.
Njemu lično jeste najbolja opcija Dinamo. Praktično je kući, dobra lova, ležerniji život...Ali šta reprezentacija ima od toga?
El Vanjcho

#2507 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by El Vanjcho »

Ne zivi se od reprezentacije.

Uostalom, ko kaze da ga na godinu Mamic nece negdje tusnut za velike pare, nije Spahic toliko star igrac. Bitno je zdravlje.

Jedino mu je narav nagla, vide to treneri, i ne vole takve igrace. Slicaj slucaj je Simunic, on je po talentu mogao igrati gdje bilo, ali nije on dzaba dobio nadimak Crazy Joe, i vrhunac karijere Herta iz Berlina.
Ridjobrki

#2508 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Ridjobrki »

Zagrebački ugostitelji garant već trljaju ruke. Ima da Pasha, Ludnica i druge cajkoteke debelo profitiraju. Lafo će Spaha birati klub prema interesu repke a ovamo može biti hadžija u Dinamu koji je baš klub po njegovoj mjeri u istom takvom gradu. Uz sve poštovanje i klubu i Spahi - kad je disciplina u pitanju baš si idealno pristaju.
zimzelen

#2509 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zimzelen »

komeba wrote:
El Vanjcho wrote:A sto je cudno sto momak hoce u Dinamo? ima 30 godina, Mamic ce mu ponuditi sigurno dobre uvjete, Dinamo slaze strasnu ekipu ove sezone (jedino sto ce ih Mamic zajebat ovako ili onako, trenera koji valja je vec otjerao) Spahic bi se prakticno vratio kuci jer rodjen je u Hrvatskoj, blize mu je familija, i tako dalje.

Njemu lično jeste najbolja opcija Dinamo. Praktično je kući, dobra lova, ležerniji život...Ali šta reprezentacija ima od toga?
Mislim da je covjek skontao da je tanka nafaka od Premiership-a jer je Houlier u Aston Villi dobio nogu, a to je jedino bilo izgledno jer drugi i hoce i nece a Trabzonspor, ako je i tacno jedino ce imati pretkolo CL a ostalo valja ici po Diyarbekiru Ku4rdima u pohode.. Dalje, QPR ce traziti vjerovatno kao novi ligas jeftinije varijante pa me ne cudi opcija 'Modrih', iako me razocaralo. Valja ici igrati u Medjimurje, Dugo Selo, Vinkovce, a nakonn Pariza, Lyona, Lillea i ostalih velegradova - tesko da nije tijec o velikom koraku nazad. Takvo sto sam ocekivao od njega u 32-oj godini zivota, ali sada kada moze dati mozda i najvise- nikako. No, za sve je kriv Gerard, kako rekoh na pocetku. Steta!
shalla

#2510 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by shalla »

Ja sam i dalje mišljenja da bi mu Dinamo bio dobar potez. Zašto?
Zato što ako odigra sezonu na extra nivou (a u Dinamu itekako ima šanse za to) i dalje će biti kupaca za njega po Evropi a lakše će napraviti transfer nakon odlične sezone nego nakon sezone pune turbulencija, skandala i sl...

A već sam vam rekao zašto bi to bilo bolje i za reprezentaciju, biće odmorniji, spremniji i sl...
klixober

#2511 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by klixober »

shalla wrote:Ja sam i dalje mišljenja da bi mu Dinamo bio dobar potez. Zašto?
Zato što ako odigra sezonu na extra nivou (a u Dinamu itekako ima šanse za to) i dalje će biti kupaca za njega po Evropi a lakše će napraviti transfer nakon odlične sezone nego nakon sezone pune turbulencija, skandala i sl...

A već sam vam rekao zašto bi to bilo bolje i za reprezentaciju, biće odmorniji, spremniji i sl...
Niko ozbiljan neće kupiti igrača od 32 godine iz Dinama.
Koshpa

#2512 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Koshpa »

cuo sam jednu informaciju da bi mogao u wolfsburg :thumbup:
Abacija

#2513 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Abacija »

amir_zg wrote:
Abacija wrote:
jeza u ledja wrote:Evo pisu da Spahic zeli u Dinamo (Zagreb jakako):

"Kontaktirao sam sa Plavima. Da se ja pitam, došao bih u Dinamo. Nemam namjeru igrati u Francuskoj, čak i da me zove Marseille ili Lyon", prenosi Večernji list Spahićevu izjavu.

"Rođen sam u Hrvatskoj, imam 30 godina i želim živjeti u Zagrebu. Dinamo ima šanse, ali se klubovi prvo trebaju dogovoriti. Lijepo je što me Dinamo želi, to je veliki klub", dodao je kapiten naše reprezentacije.

:roll:
Toliko o Arsenalu, Aston Villi i slicnim. :oops:
Sramota! Ako ode u Dinamo neka se odmah oprosti od reprezentacije. :x
Jedina sramota su ljudi poput tebe koji koriste svaku priliku da popljuju klub koji je svemir za sve BiH klubove.

Ne smetaju ti igrači iz Borca, Želje, Istanbul BB-a ( :lol: ), Mechelena, Westerloa, Maccabija, Krasnodara, Eskisehispora, Cracovie ( :lol: ), Sarajeva, Nalchika.. a? No kad za nas igra netko iz Dinama.. u neš ti problema..

Kompleksi su čudo..
Vec si dobio dosta dobrih odgovora ali evo i 1 od mene... Nema to veze sa Dinamom nego sa HNL-om. Hrvatska liga ne pripada ligama petice i samim tim je losa za igraca poput Spahica. Isto ovo mislim i za Medjunanina koji je iz Spanije otisao u Izrael ili za Misimovica u Rusiju. :( Ostalim igracima je plafon igrati za Borac ili Sarajevo ali takva smo reprezentacija. Imamo nekoliko igraca za ligu petice a ostalo je ispodprosjek. Da npr. Dinamo istupi iz HNL-a i predje u Seriju A ja bi pohvalio Spahica. Ovako od mene moze samo dobiti :x
smoki_choko

#2514 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by smoki_choko »

cyprus

#2515 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

smoki_choko wrote:BEKRIĆ STRIJELAC U POBJEDI TOBOLA

http://www.sportsport.ba/ino_fudbal/bek ... bola/59147
Kad jedan od najboljih igrača naše lige dogura do Kazahstana, to je jasan pokazatelj na kom nam je jadnom nivou fudbal...
nihoniho

#2516 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nihoniho »

cyprus wrote:
Kad jedan od najboljih igrača naše lige dogura do Kazahstana, to je jasan pokazatelj na kom nam je jadnom nivou fudbal...
nemoj tako,to je cetnicko-ustasko-menadzerska zavjera protiv bih pl, nasi igraci su medju najboljim u europi. evo sad' napravi anketu i uporedi nasu ligu sa hrvatskom i srpskom, i shvatices da raja smatra da smo ,u najmanju ruku, tu negdje......
qay

#2517 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by qay »

U Hajduk stiglo bosansko čudo iz Liverpoola!

http://gol.hr/clanak/hnl/balakovu-ispun ... -lige.html
harisis

#2518 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by harisis »

Raja Australia-Yemen 3-0, azijske kvalifikacije za olimpijske igre.
Momak bosanskih korijena Aziz Behic, igrao u odbrani cijelu utakmicu veoma dobro. Tek mu 20 godina...
Bosanski_kralj

#2519 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

nihoniho wrote:
cyprus wrote:
nemoj tako,to je cetnicko-ustasko-menadzerska zavjera protiv bih pl, nasi igraci su medju najboljim u europi. evo sad' napravi anketu i uporedi nasu ligu sa hrvatskom i srpskom, i shvatices da raja smatra da smo ,u najmanju ruku, tu negdje......
Ti želiš reći da su HNL i Super liga par kopalja ispred naše PL?
cyprus

#2520 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Bosanski_kralj wrote:
nihoniho wrote:
cyprus wrote:
Pa sad zavisi šta smatraš pod kopljem, ali osjetno jesu ispred...
nihoniho

#2521 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nihoniho »

Bosanski_kralj wrote:
nihoniho wrote:
cyprus wrote:
ne razumijem se u koplja ali su fudbalski puno ispred nas. redovno ucesce u cl, el, redovan plasman igraca u velike lige i timove, direktno iz lokalnih timova, za velike pare, uspjesi reprezentacije sa ogromnom vecinom igraca koji su proizvod domace lige......je li ovo tacno? gdje smo mi u ovim parametrima? je li opet kriv neko drugi......
smoki_choko

#2522 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by smoki_choko »

pare, gdje su pare. pare su problem. ko ovdje ima para. niko. i naravno da ce biti bolji kad mamic ima para ko blata pa dize rejting lige. dinamo i hajduk nesto valjaju ostalo karne i u srbiji isto. partzian i nesto zvezda ostalo nista
nihoniho

#2523 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nihoniho »

smoki_choko wrote:pare, gdje su pare. pare su problem. ko ovdje ima para. niko. i naravno da ce biti bolji kad mamic ima para ko blata pa dize rejting lige. dinamo i hajduk nesto valjaju ostalo karne i u srbiji isto. partzian i nesto zvezda ostalo nista
nisu pare podigle rejting modrica, corluke, srne, ivanovica, vidica, krasica ....... nisu, nego profesionalan rad s ulaganjem u omladinske pogone .......naravno da nema nista bez para ali to je nas problem , cinjenica je da su puno bolji.
cyprus

#2524 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

smoki_choko wrote:pare, gdje su pare. pare su problem. ko ovdje ima para. niko. i naravno da ce biti bolji kad mamic ima para ko blata pa dize rejting lige. dinamo i hajduk nesto valjaju ostalo karne i u srbiji isto. partzian i nesto zvezda ostalo nista
A ne misliš da bi više od pola klubova i srpske i hrvatske lige bilo glat pri vrhu naše PL?
smoki_choko

#2525 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by smoki_choko »

cyprus wrote:
A ne misliš da bi više od pola klubova i srpske i hrvatske lige bilo glat pri vrhu naše PL?
mozda ova 4 ostali bare bare. mozda cak i gori
Post Reply