Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Daryl Dixon wrote:Ekipa gdje je najbolji izbor muških tenisica? Bio sam jučer u Sportlife-u kod Tržnice i izbor im je tanak baš... Linkovi, radanje i popusti kao i upute i slično su dobrodošli. Unaprijed hvala.
Daryl Dixon wrote:Ekipa gdje je najbolji izbor muških tenisica? Bio sam jučer u Sportlife-u kod Tržnice i izbor im je tanak baš... Linkovi, radanje i popusti kao i upute i slično su dobrodošli. Unaprijed hvala.
@warashii, dobio info od nekoga ko radi na carini i koji ide na obuku prepoznavanja kopija. A izmedju ostalog sam nedavno htio kupiti neke patike u sportvision u FIS-u (Vitez) i uzeo jedne da probam. Cim sam ih navukao na nogu, primjetio sam razliku jer zadnjih 4-5 pari patika koje nosim su iz USA. Na onom dijelu stopala gdje pocinju prsti, dotle ima dzona, a poslije (do vrha patike) kao da je duplo tanji. Onaj dio oko zgloba sto ide, materijal strasno grub i tanak, patike lagane, a kostaju 149KM.
Od druga dva prijatelja sam cuo da su kupili neku duksericu i trenerku u sportvisionu kod nas u shopping centru (Zenica) i da im se nakon prvog pranja isprala boja, a duks je kostao 120KM, a trenerka cini mi se 170KM. Tako da vise nema sumnje kod kupovine u sportvision-u. Zaobici i onda si miran.
Ja vise nikad u sopu kupit necu sve dok ima ovaj lik na piku airmax action.
Upoznao 5-6 ljudi koji su kupili Air Max kod njega i kazu da su orginali za 120KM.Jedan lik je uporedio tene sto je od njega kupio i jaranove od 430KM iz NIKE shopa u SCC i potpuno su iste.
Isto ove Salmonke u shopovima po 300KM a kod ovih svercera po 100KM i kad se porede potupno su iste
cenecimoveocino wrote:Ja vise nikad u sopu kupit necu sve dok ima ovaj lik na piku airmax action.
Upoznao 5-6 ljudi koji su kupili Air Max kod njega i kazu da su orginali za 120KM.Jedan lik je uporedio tene sto je od njega kupio i jaranove od 430KM iz NIKE shopa u SCC i potpuno su iste.
Isto ove Salmonke u shopovima po 300KM a kod ovih svercera po 100KM i kad se porede potupno su iste
de posalji u pp ili ovdje ako je dopusteno njegov profil
cenecimoveocino wrote:Ja vise nikad u sopu kupit necu sve dok ima ovaj lik na piku airmax action.
de posalji u pp ili ovdje ako je dopusteno njegov profil
Kakve bolan original air max za 120??? Idi na Nike.com pa vidi koliko kostaju bilo koje...
Kakve bolan original air max za 120??? Idi na Nike.com pa vidi koliko kostaju bilo koje...
I meni je bilo tesko povjerovati.Tip iz Istocne Bosne prodaje original patike ,sve dok na ulici nisam upitao lika koji nosi te patike i potvrdi mi pricu i licno se uvjerio u patike i jos 5 likova koji tvrde isto.
Ma jesu kod nas originali, ali je C klasa obuce
Isto kao sto nutella u Zapadnoj Evropi ima vise ljesnjaka nego nutella u Istocnoj Evropi
Neki dan sam isto probavao Nike patikice ovdje kod nas u Dajhmanu, a isti model patika imam koje sam kupio u Nike shopu u France, i mogu reci, ni priblizno isti kvalitet. Model je isti, ali materijal, cvrstoca i to, ni priblizno
N.N. wrote:Ma jesu kod nas originali, ali je C klasa obuce
Isto kao sto nutella u Zapadnoj Evropi ima vise ljesnjaka nego nutella u Istocnoj Evropi
Neki dan sam isto probavao Nike patikice ovdje kod nas u Dajhmanu, a isti model patika imam koje sam kupio u Nike shopu u France, i mogu reci, ni priblizno isti kvalitet. Model je isti, ali materijal, cvrstoca i to, ni priblizno
To je to
Kupio ti Air Max kod nas u Sport Vision za 400KM il kod ovog za 120KM manje vise isto ti ga dode.
gnjev wrote:Dobro te Airmaxe . Tene su ti samo bolja kopija . Nabavna cijena originala nije ta po kojoj ti prodajes a i taman ti imas vezu sa najkovim fabrikama
Pa sta cu drugo pomisliti , nevjerovatno mi je da neko moze u istu recenicu staviti Pik radnje i original tene . Vidjelo to tena iz npr Sport Lifea nije
I meni je bilo tesko povjerovati.Tip iz Istocne Bosne prodaje original patike ,sve dok na ulici nisam upitao lika koji nosi te patike i potvrdi mi pricu i licno se uvjerio u patike i jos 5 likova koji tvrde isto.
I ja sam danas naletio na njegov profil. Moguce je nabaviti air max za tu cijenu ( znam lika koji je radio tako, imao neke veze u sportlife ). Eh sad da li je kod ovoga orginal, to ne bih znao reci. Vidim prodaje starke za 40 KM treba pokusati. Ima li neko s foruma da je uzimao ?
Nemojte zaboraviti da su cijene u dolarima pa cifru mnozite sa 1,80-1,85. Kad to pomnozite, na to dodajte postarinu pa cifru pomnozite sa 1,30( 30 posto poreza i carine ) pa na to dodajte njegovu zaradu. Znaci sve to za 120 kermi
A te sto taj prodaje mozete nabaviti za 30-ak dolara u Kini. Naravno kopiju.
Ne konta vas masa tu igru na balkanu.
Gdje god udjes u intersport npr, sportlife, masu tih shatro butika koji bi trebali imat orginal robu, vecina asortimana je laznjak.
Svakome regionalnom menadjercicu zaduzenom za poslovanje tih prodavnica se ostavljaju odrjesene ruke da sam probere i valja sta oni misle da je najisplativije.
Dok bi bila mnogo drukcija pravila igre da nike ima oficijelne prodavnice na balkanu kao u ostatku eu.
Jer se ispod austrije nikakvi racuni ne polazu nike-u, namjerno su pustili crnu rupu na balkanu da bi mogli legalno trpat sljam robu, koju prodaju po cjeni premium robe na eu trzistu.
Tako da reci u sportlifeu nike od 400 kvalitetnije i veci orginal od ovih sa pika za stoju ipo, smjesno, presmjesno.
Evo ovaj lik npr, ako je istina, i ako su kao sa slika, ima flyknit maxice made in vietnam, u vietnamu se sije premium klasa nike asortimana.
I zasto da ne, mislite da nije moguce preko retailera i wholesale stranica na kontejnere kupit robu i produkte direkt iz zemlje porjekla?
Njanjavi wrote:.Evo ovaj lik npr, ako je istina, i ako su kao sa slika, ima flyknit maxice made in vietnam, u vietnamu se sije premium klasa nike asortimana.
I zasto da ne, mislite da nije moguce preko retailera i wholesale stranica na kontejnere kupit robu i produkte direkt iz zemlje porjekla?
Zasto onda bilo koja prodavnica sportske obuce u EU ne nabavlja direktno iz zemlje proizvodjaca, nego idu direktno preko NIKE-a i placaju bezveze vise cijene? Nemojte molim vas te suplje. Vi sami sebe ubjedjujete da su te patike original, samo da ih "lakse" kupite i da se lakse "nosite sa tim". Nema potrebe da se ista vise pise u vezi toga.