Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
muflon1977

#2501 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by muflon1977 »

Ovi snajperisti su Sarajevo drmali vise od topova sa brda veci strah sijali...
insomnia78

#2502 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by insomnia78 »

Ljudi ba, ovi mudzahedini idu svjesno da poginu

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Gojeni H

#2503 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

PM72 wrote:Ruku na srce, nismo ni mi bili bolji aprila-maja-juna 1992.
Upravo tako. Sta ljudi zalijepi na nasim minama. :-)
A da ne govorim o pretrcavanju do slijedeceg rova. Kad ceto koga nadje, e onda se iskopa i asfalt.
Dozer

#2504 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

@Taxista
"vako se nekako i nas dvojica nugaravasmo u ono po' kvadrata, gurajuci se koji ce mahnut onog srecu s optikom u TAT-u, pa nam ga on u nasem naguravanju smjesti izmedju galava, a :D :D :D

P.S. kakvu fasadu ba? :)
Last edited by Dozer on 18/01/2014 21:29, edited 1 time in total.
TheMule

#2505 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by TheMule »

Gojeni H wrote:
TheMule wrote:
direstraits0078 wrote:[

Na ovom snimku se ne vidi nista posebno od te obuke koju prolaze specijalne jedinice. BW je imao vise gafova vezano za nepostivanje obuke i standarda, sto su mnogi iz BW skupo platili.
Ma ovi su bullshit, obuka ovo obuka ono, i majmuna mozes obuciti, to ne znaci da ces narasti cajones, niti da ce ti se uroditi geneticki talent. Samo-promocija i patetika
Naravoucenije je da je obuka bezze? I tokom obuke se ne utvrdjuje je li covjek isklesan za toga ili ne?
Znaci, treba samo dati kabadahiji oruzje u ruke i rijesen problem. Logika bi bila da inzenjeru skola nije potrebna jer se treba roditi za to?

Bojim se da mnogi nemaju predstavu koliko je nasih ljudi izginulo u ratu zbog neznanja, manjka obuke, ili totalno pogresne takticke procjene pretpostavljenih (nerijetko bravara, elektricara, itd.).
Obuka je samo osnova, ono da od govana napravis pitu. Da li ce ta pita biti nesto je po mom misljenju nesto sastvim drugo. Naravno, kao sto kazes, tokom obuke se utvrdjuje je li covjek isklesan za toga ili ne, ali samo tokom obuke u nekim od specijalnih jedinica gdje ti treba mentalna snaga.

Ovi "specijalci" iz Blackvatera su bullshit jer ih ima sa razlicitima pozadinama. Kao sto direstraights kaze, ovi ne izgledaju nista specijalno. Pucaju na 800 metara, ne pomjeraju se, i kad Mahdijevi uzvrate vatru, ovi su jos uvjek tu. Znaci pucaju na goloruke ciljeve sa par kalasnikova i rpg.

Cito sam intervju sa ovim. Kazu, ako ne lazu, da je minobacacka granata pala 5 metara iza njih, ali nije eksplodirala. Zatim je tu bio snajper sa SVD, i ranio je dva marinca, ali ovoga nije, valjda je to bilo dan ranije? Dosta mutnog ima tu, a posto je ovaj sa videa neki direktor svoje kompanije, samopromocija je ocigledna...

Moze se naci video gdje nisu bas dobro prosli
Last edited by TheMule on 18/01/2014 20:51, edited 2 times in total.
TheMule

#2506 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by TheMule »

Eborg wrote:A sta ovaj Blackwater merc koristi, kakva je ovo puska?
To je Bushmater-ov m16
direstraits0078

#2507 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by direstraits0078 »

TheMule wrote:
Eborg wrote:A sta ovaj Blackwater merc koristi, kakva je ovo puska?
To je Bushmater-ov m16
Meni se na prvu ucinilo kao SR-25? :roll:
Dozer

#2508 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

Ma sve manje-vise isto, pa je svejedno ;)
direstraits0078

#2509 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by direstraits0078 »

Nije bas, mislim da su ovi BM u .223, a sr-25 je nato .308 mada je moguce da se svasta nasarafi po narudzbi. Duza cijev, kraca cijev, veca komora, manja komora... S nogarama, bez nogara, sve po zelji i za dolar. Specijalna ponuda dostava na kucnu adresu, narucite dva'espeticu kroz telefonsku zicu. :lol:
Dozer

#2510 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Dozer »

To ti i kazem - manje-vise isto kino. :D
nije da ne valja, naravno, ali pored kakve Lapue .338 mag, jeste kino :D :D
taxidriver

#2511 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by taxidriver »

Dozer wrote:@Taxista
"vako se nekako i nas dvojica nugaravasmo u ono po' kvadrata, gurajuci se koji ce mahnut onog srecu s optikom u TAT-u, pa nam ga on u nasem naguravanju smjesti izmedju galava, a :D :D :D

P.S. kakvu fasadu ba? :)
:mrgreen:

e da je bio malo prisebniji ne bi mi sad kuckali...
divno je bilo gledati te kako se keslas ( a i ja ) a crvena prasina od cigle svuda oko nas.... :lol:
Seawolf

#2512 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Seawolf »

direstraits0078 wrote:Nije bas, mislim da su ovi BM u .223, a sr-25 je nato .308 mada je moguce da se svasta nasarafi po narudzbi. Duza cijev, kraca cijev, veca komora, manja komora... S nogarama, bez nogara, sve po zelji i za dolar. Specijalna ponuda dostava na kucnu adresu, narucite dva'espeticu kroz telefonsku zicu. :lol:
Iz snimka je, po obliku okvira i municiji u njima, jasno da se radi o pušci kalibra 5.56×45mm NATO (.223 Remington).

Što nam dodatno govori o efikasnosti strijelca na daljini na kojoj dejstvuje.
Seawolf

#2513 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Seawolf »

Dozer wrote:To ti i kazem - manje-vise isto kino. :D
nije da ne valja, naravno, ali pored kakve Lapue .338 mag, jeste kino :D :D
Da, samo što je loli sa ovoga snimka mrsko da ručno repetira, a u vrijeme nastanka snimka, nije postojala poluautomatska puška u kalibru .338 LM.
kosava

#2514 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by kosava »

Kakav bushmaster :roll: busmaster je smece ko rumunjski kalasnjikov . a to da u nekadasnjem BW ima svakojakih tipova ima ali zato medju njima ima i treniranih snajperista pa takvima se daje snajper a ne puskomitraljez . To sto se on nemrda mi neznam koliko je on od zida sta je ispred njega jer itd.
felsh

#2515 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Malo ovaj svijet u siriji izgleda voli da se qurci pred kamerama ili je ludo hrabar,ako je ovo drugo onda bi uz adekvatnu obuku bili prva liga.Njima nije stalo izgleda ni do uvojnicavanja.Nema snimke tj lika da se opremio tj uniformisao kako treba.Uglavnom ko da su se svi oblacili u butiku kod mevlida jasarevica.Tekbiraju i kad pogode i kad fule i kad su pogodjeni ne kontam ako su vjernici toliki pa ne bi bas na taj nacin trebali proslavljati tudju smrt.Nek mi Bog oprosti na ovom zakljucku jer ko sam da ja sudim ali imam osjecaj sve vise da je asadova strana u pravu.

PM
nisu pucali na osmice vec po 22 decembru tj ispred njega na suputove a na prvom spratu ima je bio lik sds kadar sa heklerom koji je shmugnuo nakon tih frka
PM72

#2516 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Felsh,
Ma nisu oni pucali ni na koga,oni nisu znali gdje im je glava a gdje guzica kad su krenuli ovi sa Vraca.Ćelini,Topini,Taibovi... i ini "rambovci" nisu razmišljali o odbrani grada nego gdje će šta hapiti.Sjećam se vrlo dobro onih smradova sa rejbankama i glanc novim maskirnim uniformama kako paradiraju Titovom dok ljudi po linijama nisu imali šta zapalit' niti obuć.Metke su brojali na prste dok su "nišandžije" sa poznatih snimaka to trošili za šenlučenje.Sad takvi vedre i oblače,daju potvrde i galame pred TV-om,poput Švrakića koji je proveo rat u Italiji u ambasadi...

Nemoj me tegliti za jezik,fin si momak a ovo čitaju svakakve osobe...
Repetitor

#2517 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Avgust 92-ge,ja 3 metka u okviru imam na straži... :D
PM72

#2518 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Repetitor wrote:Avgust 92-ge,ja 3 metka u okviru imam na straži... :D
Hm...polovina maja 1992.Mjesto radnje - Trg Pere Kosorića.Prilazi nam "logističar" iz stanice i kaže "municija".Meni drago,zamišljam sanduk metaka na naš rov pa da pustim mašti na volju,da onom preko puta napravim od bunkera đevđir.

Pruža ruku i kutiju metaka 7.62.Kontam - zajebava me.I još mi reče - podjelite to. :-) 15 metaka se ne može ravnomjerno podjeliti na dva insana.Neko će biti zakinut za metak a to je četnik manje :lol: (tako smo mislili na početku).

Tad sam prvi put glasno opsovao Aliju i njegovu državu.Skontao sam da smo obrali bostan i da smo "donji" samo nisam znao da ću preživjeti.

P.S.Sad mu svaki dan pomenem najbliže.
felsh

#2519 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

ma kontam moj PM nego za tu situaciju sa snimka ti govorim jer sam bio tacno izmedju te rokane,ovi suputovi zrobili zgradu 22decembra tj stanare u to vrijeme,bio i puh tu neki u kulovicevoj,trcarala vojna policija 5vojne oblasti ili neki zastitni puk koliko sam ja uspio procitati na vratima tog puha(ona duza verzija sa ceradom),ja seto tuda jbg zadesio se.Tu noc sa narodnog ili noc prije siljio snajperista sa narodnog pozorista ma bilo je gungule solidne :-D zna ozna i gosp dozerovski :D i mi slucajni setaci
PM72

#2520 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

felsh wrote:ma kontam moj PM nego za tu situaciju sa snimka ti govorim jer sam bio tacno izmedju te rokane,ovi suputovi zrobili zgradu 22decembra tj stanare u to vrijeme,bio i puh tu neki u kulovicevoj,trcarala vojna policija 5vojne oblasti ili neki zastitni puk koliko sam ja uspio procitati na vratima tog puha(ona duza verzija sa ceradom),ja seto tuda jbg zadesio se.Tu noc sa narodnog ili noc prije siljio snajperista sa narodnog pozorista ma bilo je gungule solidne :-D zna ozna i gosp dozerovski :D i mi slucajni setaci
Felsh,
Nemoj mene folirati! ;-)
Nisi se tamo zadesio "slučajno" nego si išao maksuz.Lučem si tražio belaja.Da si bio stariji,vjerovatno bi bio sa Dozerom,imaš muda,gard a dovoljno lud (da se ne uvrijediš na ovo lud).Svuda si ti hodao i šnjuhao dok su se tvoji vršnjaci igrali po podrumima školica i pjevali "samo da rata ne bude". :D
felsh

#2521 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Ne fakat slucajno sam bio a priznajem nisam ni bio za princez krofni hahaha
medjutim

#2522 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by medjutim »

felsh wrote:Ne fakat slucajno sam bio a priznajem nisam ni bio za princez krofni hahaha
Ko te ne zna skupo bi te platio :D
Pitanje jedno, nadjoh na netu neka takmicanja "balkanska" u pucanju iz snajpera, pa me zanima da li se iko od forumasa sa ovog dijela oprobao ili tako nest?

EDIT: felsh, bilo je nas koji smo htjeli na barice biciklima 93. , onako malo na izlet, pa kad su starci saznali nisam mogao sjedit 30 dana kako treba :-D
Repetitor

#2523 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Bio sam ja prisutan na tim ''balkanskim'' takmičenjima pucanja iz snajperskih pušaka.Na Manjači.
felsh

#2524 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by felsh »

Medjutim
Ne znam ti ja drug oko toga mislim oruzija i tih stvari a volio bih znati ima li gdje da se malo proba i nauci pucati
Ramzess Veliki

#2525 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

madner wrote:Ma dobro to je zato sto US armija pazi da ima sto manje gubitaka i shodno tome izbjegava bliske susrete ako je ikako moguce. Sto dalje tim bolje i poklopiti protivnika sa sto vise TNT-a.

Da se stvarno nadje neka ceta na Igmanu, bez ikakve podrske, vjerovatno bi domaci sastav dosta dobro prosao. No isto tako bi pravi bataljon US army razvalio nasu brigadu, cim bi skontao gdje im je linija. :D
Istina tužna da ih mi ne bi ni vidjeli, spalili bi nas iz bespilotnih letjelica. :sad:
Post Reply