Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#2501 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ali ako rikne akumulator nemaš ni daljinac. Zato je dobro povremeno ključem otključati vrata da brava ne zapekne. Nije loše ni podmazati brave. Ako zapekne onda slijedi dugotrajno razrađivanje i prskanje WD-om ne bi li proradila.
Last edited by citroen xm on 05/07/2016 20:36, edited 1 time in total.
- marshall_bug
#2502 Auto salon Kramar - vasa iskustva
.
Last edited by marshall_bug on 05/07/2016 20:30, edited 1 time in total.
- Sodom1
#2503 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jel ti zaista mislis da ce iko priznati sebi i drugima jesu me za.. ili jesam se za....taureg71 wrote:znam bar 3 ljudi koji su pazarili u kramaru auta vrijednosti izmedju 12-15 k i svi su jakoooo zadovoljni...kvara ozbiljna nisu imali godinama...realna kilometraza, auta ocuvana ko nova
Ljudi to kriju ko zmija noge da su o´sinuti mokrom carapom po glavi. Dapace vazice dan i noc i na sva vrata i sva zvona da su napravili deal zivota
- NK33
#2505 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
NediM17 wrote: Ja sam sabran dovoljno da ne kupim auto sa jednim kljucem.![]()
Hajde da si ti ganjao kljuc kod Kramara, nego po ovlastenim servisima, pa tamo ko zadnja susa molio nekoga da "brise stari", sta god to znacilo. Sta, u ovlastenom servisu pritisnu dugme i kljuc izvrsi "self destruction"?![]()
Glupane, najvise sto mogu uraditi jeste promijeniti kodove imobilizatora i upariti te nove kljuceve sa ECU-om. A taj "izbrisani" kljuc i dalje moze otkljucati taj auto i dati kontakt, samo ne moze upaliti (a upitno je uopce sta su tebi radili, jer ni ti nisi siguran, kao sto si i napisao "nadas se"![]()
).
Ni ja ne odgovaram ikog od kupovine kod Kramara. Upravu si, svako trosi svoj novac kako zeli- neko na konzerve, a neko na izlaufane kante sa jednim kljucem.
P.S. Cim kolega nesto rijesi oko toga, prenesem sta je bilo.
Hajd sad sam bar 100% siguran da nemas pojma o cemu pricas
Ganjas li ti po ovlastenom servisu i molis nekoga da ti uradi mali servis za tvoje pare pa zato pretpostavljas da je i u Peugeota tako?
A ti kao nesto znas o autima, a jadno ono sta ce zivi u neznanju. Tepa li ti familija kako si najpametniji na dunjaluku? I velis kod vas kad nesto treba raditi na autu u ovlastenom servisu moras ic i ganjati, moliti? Ne podrazumijeva se da ce za pare uraditi ono sto im je posao? A sta ces, nema svako priliku da vozi tako specijalnu konzervu, pardon auto.
Zivio
-
citroen xm
#2506 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A jeste se nameračili na Kramara ko da vam je pola familije pobio. A čovjek u nekim stvarima radi poštenije nego masu drugih. Bar na kilometraži ne vara. Ali ljudi nikako da skontaju da je to polovno auto, a ne novo i mora imati nekih nedostataka. Cijene su jače nego kod drugih, ali nisam čuo da čovjek veže mušterije lancima i primorava ih da kupe. A mi ovde nabijamo toliko stranica o njemu....
-
NediM17
#2507 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ma nisi ti 100% siguran ni sta ti pricas (kaze u zagradi "nadam se"NK33 wrote:![]()
![]()
Hajd sad sam bar 100% siguran da nemas pojma o cemu pricas![]()
![]()
Ganjas li ti po ovlastenom servisu i molis nekoga da ti uradi mali servis za tvoje pare pa zato pretpostavljas da je i u Peugeota tako?To je izgleda samo kod Suzukia. Cuj ganjas ljude da ti brisu neke kodove
jao sto se lik prosipa svakim novim postom.
A ti kao nesto znas o autima, a jadno ono sta ce zivi u neznanju. Tepa li ti familija kako si najpametniji na dunjaluku? I velis kod vas kad nesto treba raditi na autu u ovlastenom servisu moras ic i ganjati, moliti? Ne podrazumijeva se da ce za pare uraditi ono sto im je posao? A sta ces, nema svako priliku da vozi tako specijalnu konzervu, pardon auto.
Zivio
A kad si takav "strucnjak", hajde nam objasni kako se to na tom svemirskom PezoVu brisu kljucevi?
Naravno da ne ganjam i ne molim, jer nemam razlog za to. Ali cisto sumnjam da je sve po pravilima sluzbe kada se pojavis sa jednim kljucem, bez plocice i trazis novi kljuc, i jos pri tome trazis da ti izbrisu neki kljuc za koji ne znas gdje je i kod koga.
Vjerovatno si od bruke i sramote lagao ljude da si negdje izgubio isti, jer se prave istine sramis.
Takodjer, ako ti je taj polovnjak kasko osiguran, u slucaju kradje, vjerovatno bi imao velikih problema oko isplate, ako bi uopce na kraju doslo do nje. Naravno, ljudi iz osiguranja ce provjeriti da li su kljucevi originalni (tj. isporuceni uz auto), ili su kopije, tj. pravljeni naknadno, vidjece da je nesto muljano, i ti ga tu pusis da valja.
Izgleda da ti i nakon dvije godine nisi i dalje svjestan koliko si samo ispado glup, i ispadas sve vise i vise. Toliko, da sam te skoro poceo sazalijevati. Ono islo u servis da ganja rezervni kljuc, umjesto da je isti ganjao kod prodavca auta.
Jos da dodam, upravu si za ovo podrazumijevanje. Podrazumijevaju se mnoge stvari, izmedju ostalog i kada istovaris 20+kKM za kola, da ti daju dva originalna kljuca sa plocicom.
Last edited by NediM17 on 06/07/2016 00:40, edited 1 time in total.
-
Lolobrigida
#2508 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kao što bi se reklo: "Ničije maslo nije za Ramazana", pa tako ni auto kuće nisu skroz nevine, ali desi se često da su napadi i pljuvanja po nekoj auto kući bez osnove, jer mnogi ljudi imaju pogrešnu predodžbu o autima i njihovoj trgovini.
Ni kupovina novog auta, a da ne govorim polovnog, nije garancija da u narednom periodu neće biti kvarova. Znam "tonu" primjera gdje su se auta bukvalno iz salona nova izvlačila, a da su pri tome već imali neku falinku, obično fabričku. A da ne govorim o broju auta koja su počela ozbiljne glavobolje zadavati već nakon 5-10-15.000 km. A što je najgore, zna biti riječ je o generaciji koja se generalno pokazala jako kvalitetnom
Situacija sa polovnim autima starim 5-6+ godina sa 100.000+ pređenih km može biti samo još komplikovanija.
Prvo pravilo jeste da pravila nema
Koliko god blesavo zvučalo. Polovno auto može doći na prodajni plac auto kuće u odličnom stanju i da nakon jednog dana od prodaje, 7 dana, mjesec...počne stvarati probleme. Može početi lupati zamajac, može otići el. podizač stakla, može ovo, može ono...jer jbg...polovno auto. Stvari za koje ta auto kuća apsolutno nije odgovorna, jer su to bile ispravne komponente u vremenu kada je to auto bilo kod njih. Ali opet će ogroman broj ljudi doći i počet pljuvat po prodavaču, optužujući ga da mu je prodao neispravan proizvod.
@ Ado je dao dobar primjer. On je kupio BMW-a sa ispravnim lancem. Bilo šta da se desi sa tim lancem nakon prodaje, on može biti samo ljut na BMW-a, jer je taj lanac u trenutku prodaje bio ispravan. I zdravo!
Drugo, sva auta nisu jednako pouzdana. Može se desiti da je konkretan primjerak feleričan, pa će se kvariti bez obzira kako ga održavao. Ili, možda se cijela generacija nekog modela pokazala kao prosječna ili loša. Ne završe sva auta jednako na onim hard testovima od 100k ili 200k km. Neka prođu bukvalno bez ikakih problema, dok druga zadaju velike glavobolje. I opet dosta ljudi počne optuživati auto kuće, jer se njihov primjerak, čija se generacija nije nešto aman pokazala, nakon nekog vremena počeo kvariti. Ili je do izražaja došla neka fabrička greška.
Treće, neke stvari se prilikom pregleda ne mogu utvrditi. Možda postoji skriveni nedostatak koji ispliva na površinu tek nakon malo duže eksploatacije.
Četvrto, možda je prethodni vlasnik prosječno ili loše održavao auto. To se nije osjetilo dok je auto bilo mlado, ali kasnije dođe do izražaja.
Peto, generalno loša percepcija da se kupi polovno auto i da se pri tome ni marka ne mora uložiti. Pogotovo važi za neke troškove koji se podrazumijevaju tipa gume, veliki i mali servis, ostali potrošni materijali... Milion puta čuo priču kako je neko našao auto koje je mehanički bilo u sasvim ok stanju, ali mu se nije svidjelo jer treba npr. gume promjeniti, diskove zamjeniti, vrijeme velikog servisa
Ili smetaju ogrebotine što je isto tako totalna glupost, jer od tih stvari se ne može pobjeći koliko god da dobro održavaš auto. I onda se zaleti i kupi nekog krša koji je imao ozbiljnije, ali bolje skrivene nedostatke.
Ono što odgovorno tvrdim, i stojim iza toga nakon jedno 3000 - 4000 pregledanih auta svih mogućih marki, modela, vlasnika, kilometraža, godišta...jeste da polovno auto, u koje treba uložiti 300 - 500 - 1000 KM (u zavisnosti od cijene auta, godišta, kilometraže i klase) da bi bilo u odličnom stanju jeste DOBRO polovno auto.
Također, imajući u vidu sve gore napisane stvari, i još neke koje nisam naveo, ali mi je više mrsko pisati
odgovorno tvrdim da je nemoguće poslovati sa polovnim autima, pogotovo sa velikim brojem polovnih auta, a da su pri tome sva ta auta u perfektnom, tip-top, cakum-pakum, no ulaganje stanju. Jer to su auta, stvari koje imaju hiljade dijelova, kilometre kablova, na čije stanje utiče dosta faktora i koje je nemoguće sve iskontrolisati. Pogotovo ne kada zgrneš odjednom 20 komada sa leasinga ili odakle već. Može tu i biti auta koja ne zahtjevaju nikakva trenutačna ulaganja, ali ako je većina auta u dobrom stanju, poznata im je historija i kilometraža, i zahtjevaju neka razumna ulaganja da bi bila u odličnom stanju...onda je to po mom mišljenju dobra auto kuća. Pa nek bude i neki krš primjerak, ali neka se zna njegovo stanje i stavi adekvatna cijena.
Samo ljudi moraju shvatiti da neće dobiti polovno auto staro 5 godina sa 150k km, bez ulaganja, koje je 100% identično onom u salonu.
Ni kupovina novog auta, a da ne govorim polovnog, nije garancija da u narednom periodu neće biti kvarova. Znam "tonu" primjera gdje su se auta bukvalno iz salona nova izvlačila, a da su pri tome već imali neku falinku, obično fabričku. A da ne govorim o broju auta koja su počela ozbiljne glavobolje zadavati već nakon 5-10-15.000 km. A što je najgore, zna biti riječ je o generaciji koja se generalno pokazala jako kvalitetnom
Situacija sa polovnim autima starim 5-6+ godina sa 100.000+ pređenih km može biti samo još komplikovanija.
Prvo pravilo jeste da pravila nema
@ Ado je dao dobar primjer. On je kupio BMW-a sa ispravnim lancem. Bilo šta da se desi sa tim lancem nakon prodaje, on može biti samo ljut na BMW-a, jer je taj lanac u trenutku prodaje bio ispravan. I zdravo!
Drugo, sva auta nisu jednako pouzdana. Može se desiti da je konkretan primjerak feleričan, pa će se kvariti bez obzira kako ga održavao. Ili, možda se cijela generacija nekog modela pokazala kao prosječna ili loša. Ne završe sva auta jednako na onim hard testovima od 100k ili 200k km. Neka prođu bukvalno bez ikakih problema, dok druga zadaju velike glavobolje. I opet dosta ljudi počne optuživati auto kuće, jer se njihov primjerak, čija se generacija nije nešto aman pokazala, nakon nekog vremena počeo kvariti. Ili je do izražaja došla neka fabrička greška.
Treće, neke stvari se prilikom pregleda ne mogu utvrditi. Možda postoji skriveni nedostatak koji ispliva na površinu tek nakon malo duže eksploatacije.
Četvrto, možda je prethodni vlasnik prosječno ili loše održavao auto. To se nije osjetilo dok je auto bilo mlado, ali kasnije dođe do izražaja.
Peto, generalno loša percepcija da se kupi polovno auto i da se pri tome ni marka ne mora uložiti. Pogotovo važi za neke troškove koji se podrazumijevaju tipa gume, veliki i mali servis, ostali potrošni materijali... Milion puta čuo priču kako je neko našao auto koje je mehanički bilo u sasvim ok stanju, ali mu se nije svidjelo jer treba npr. gume promjeniti, diskove zamjeniti, vrijeme velikog servisa
Ono što odgovorno tvrdim, i stojim iza toga nakon jedno 3000 - 4000 pregledanih auta svih mogućih marki, modela, vlasnika, kilometraža, godišta...jeste da polovno auto, u koje treba uložiti 300 - 500 - 1000 KM (u zavisnosti od cijene auta, godišta, kilometraže i klase) da bi bilo u odličnom stanju jeste DOBRO polovno auto.
Također, imajući u vidu sve gore napisane stvari, i još neke koje nisam naveo, ali mi je više mrsko pisati
Samo ljudi moraju shvatiti da neće dobiti polovno auto staro 5 godina sa 150k km, bez ulaganja, koje je 100% identično onom u salonu.
- NK33
#2509 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
NediM17 wrote: Ma nisi ti 100% siguran ni sta ti pricas (kaze u zagradi "nadam se"), a kamo li sta ja pricam, za tebe su pojmovi kao "imobilizator" = nuklearnoj fizici.
A kad si takav "strucnjak", hajde nam objasni kako se to na tom svemirskom PezoVu brisu kljucevi?
Naravno da ne ganjam i ne molim, jer nemam razlog za to. Ali cisto sumnjam da je sve po pravilima sluzbe kada se pojavis sa jednim kljucem, bez plocice i trazis novi kljuc, i jos pri tome trazis da ti izbrisu neki kljuc za koji ne znas gdje je i kod koga.![]()
Vjerovatno si od bruke i sramote lagao ljude da si negdje izgubio isti, jer se prave istine sramis.![]()
Takodjer, ako ti je taj polovnjak kasko osiguran, u slucaju kradje, vjerovatno bi imao velikih problema oko isplate, ako bi uopce na kraju doslo do nje. Naravno, ljudi iz osiguranja ce provjeriti da li su kljucevi originalni (tj. isporuceni uz auto), ili su kopije, tj. pravljeni naknadno, vidjece da je nesto muljano, i ti ga tu pusis da valja.
Izgleda da ti i nakon dvije godine nisi i dalje svjestan koliko si samo ispado glup, i ispadas sve vise i vise. Toliko, da sam te skoro poceo sazalijevati. Ono islo u servis da ganja rezervni kljuc, umjesto da je isti ganjao kod prodavca auta.![]()
![]()
Jos da dodam, upravu si za ovo podrazumijevanje. Podrazumijevaju se mnoge stvari, izmedju ostalog i kada istovaris 20+kKM za kola, da ti daju dva originalna kljuca sa plocicom.
Evo jos cekam te sto ih prizivas da dodju po auto, kao sto rekoh mozda bi ih trebao otic trazit, nesto nije u redu dok ne dolaze po auto?
Znaci sve ostale fazone si ispucao, ostao je samo taj s dva kljuca jer ti je citav zadnji post samo o tome a prije si znao izvuci jos kakvih nebuloza
Gotov sam, ubio si me argumentima, malo mi te i zao jer si istresao mozda i vise para za konzervu nego ja za auto samo da bi dobio dva kljuca pa se sad godinama moras patit ko sardina u toj konzervi
Drugi put dobro razmisli zelis li konzervu ili auto, ima kod Kramara auta i sa dva kljuca i karticom jer ti je ocigledno to jedini kriterij prilikom kupovine auta
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2510 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kad sam kupovao sadasnje auto, tamo daleke 2009 godine, bila je jedna varijanta da kupim isti model u drugoj auto kuci, bosna šped Zenica, i onda sam odustao zbog tog rezervnog ključa. Ljudi su toliko bili bezobrazni, da se nisu udostojili da snize cijenu vozila, za cini mi se, 260 KM koliko nam je gospoda iz ABC-a trazila za novi. Auto je bilo na lizingu, i valjda je jedan kljuc bio kod njih.
-
tempuser
#2511 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pljuvanje po Kramararu, kao i u 100 drugih primjera kad neko postane uspjesan, je najobicniji be-ha zavidni pasjaluk onih koji prakticno nikad nisu prisli kapiji njihovih salona, a da ne pricam o kupovini auta i nepsorednim iskustvima. To je jasno k'o dan i ne kaze se dzaba u Sarajevu da je najgora stvar kad postanes poznat i uspjesan!
Nije lik postao gigant zato sto ucjenjuje ljude ili ih prisiljava da kupoe kod njega, ljudi svojom voljom ostavljaju pare kod njega, a svi folovi na koje navlaci raju su jednako dostupni drugima!
Prica novo vs polovno je deplasirana bas kao i prica dizel vs benzinac, iphone vs android itd... Najbolje je kupiti novo onos to ti se svidja i sto ti treba, a to mogu samo jako rijetki, tako ako nemas para imas dvije alternative, kupiti jeftinjije od toga, a novo ili polovno. Svako ima svoje razloge zasto mu nesto treba i zasto je nesto kupio i mjeriti cija ke qita duza i zabijati nos u tudje novcanike je u najmalju ruku primitivno. Da nema jednih drugi bi isli pjeske, odnosno da nema drugih prvi ne bi imalo kome prodati svoja auta. Ja sam kupio 3 zaredom nova, i u uzoj famili su kupljena jos 3 nova, danas su se situacija i potrebe promijenile, ja bih jako volio opet novo, ali sve cesce razmisljam o alternativi 2 god starom autu jer nisam siguran koliko je izvodivo novo, a da mi odgovara i ako sutra to uradim ja sam glup odnosno pametan i odnosu na prije 10 god? Smijesno!
Nije lik postao gigant zato sto ucjenjuje ljude ili ih prisiljava da kupoe kod njega, ljudi svojom voljom ostavljaju pare kod njega, a svi folovi na koje navlaci raju su jednako dostupni drugima!
Prica novo vs polovno je deplasirana bas kao i prica dizel vs benzinac, iphone vs android itd... Najbolje je kupiti novo onos to ti se svidja i sto ti treba, a to mogu samo jako rijetki, tako ako nemas para imas dvije alternative, kupiti jeftinjije od toga, a novo ili polovno. Svako ima svoje razloge zasto mu nesto treba i zasto je nesto kupio i mjeriti cija ke qita duza i zabijati nos u tudje novcanike je u najmalju ruku primitivno. Da nema jednih drugi bi isli pjeske, odnosno da nema drugih prvi ne bi imalo kome prodati svoja auta. Ja sam kupio 3 zaredom nova, i u uzoj famili su kupljena jos 3 nova, danas su se situacija i potrebe promijenile, ja bih jako volio opet novo, ali sve cesce razmisljam o alternativi 2 god starom autu jer nisam siguran koliko je izvodivo novo, a da mi odgovara i ako sutra to uradim ja sam glup odnosno pametan i odnosu na prije 10 god? Smijesno!
Last edited by tempuser on 06/07/2016 09:45, edited 1 time in total.
-
condy
#2512 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
I bolje što nisi kupio kod njih auto ... teški muljatorikonektovan wrote:Kad sam kupovao sadasnje auto, tamo daleke 2009 godine, bila je jedna varijanta da kupim isti model u drugoj auto kuci, bosna šped Zenica, i onda sam odustao zbog tog rezervnog ključa. Ljudi su toliko bili bezobrazni, da se nisu udostojili da snize cijenu vozila, za cini mi se, 260 KM koliko nam je gospoda iz ABC-a trazila za novi. Auto je bilo na lizingu, i valjda je jedan kljuc bio kod njih.
- konektovan
#2513 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ne znam jesu li, ljudi rade godinama taj posao i ne mogu suditi tek tako, al' da su bili arogantni i nesusretljivi, malo je reci.condy wrote:I bolje što nisi kupio kod njih auto ... teški muljatorikonektovan wrote:Kad sam kupovao sadasnje auto, tamo daleke 2009 godine, bila je jedna varijanta da kupim isti model u drugoj auto kuci, bosna šped Zenica, i onda sam odustao zbog tog rezervnog ključa. Ljudi su toliko bili bezobrazni, da se nisu udostojili da snize cijenu vozila, za cini mi se, 260 KM koliko nam je gospoda iz ABC-a trazila za novi. Auto je bilo na lizingu, i valjda je jedan kljuc bio kod njih.
-
530i
#2514 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
U pravu je condy. Uvaljuju lažne izvještaje o servisiranju auta...a cijene bombaške. Kramar je za njih poštenjačina.konektovan wrote:Ne znam jesu li, ljudi rade godinama taj posao i ne mogu suditi tek tako, al' da su bili arogantni i nesusretljivi, malo je reci.condy wrote:I bolje što nisi kupio kod njih auto ... teški muljatorikonektovan wrote:Kad sam kupovao sadasnje auto, tamo daleke 2009 godine, bila je jedna varijanta da kupim isti model u drugoj auto kuci, bosna šped Zenica, i onda sam odustao zbog tog rezervnog ključa. Ljudi su toliko bili bezobrazni, da se nisu udostojili da snize cijenu vozila, za cini mi se, 260 KM koliko nam je gospoda iz ABC-a trazila za novi. Auto je bilo na lizingu, i valjda je jedan kljuc bio kod njih.
-
condy
#2515 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Turbo trade auto salon, kakva su iskustva ? Vidim da se reklamiraju na BHT-u za vrijeme Evropskog prvenstva. Pogodili su sa tom reklamom jer je sad prvenstvo najgledanije na tv-u. Dpbar poslovni potez, kopiraju Kramar. Gledam njihovu web stranicu, auta su dobro prikazana na slikama, slike su velikog formata. Vozila uobičajena za nas, ima i loših i ofucanih i boljih, po slikama što se može vidjeti, osim što ne uvozi iz Belgije kao većina pa nije smanjena snaga za neke motore, kad su u pitanju njemačka vozila.
- konektovan
#2516 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Po mom misljenju, a jednom sam imao kontakt s njima, jako posteni, ako je suditi na osnovu jednog njihovog uposlenika. Na upit o jednom autu, covjek mi je dao sve móguce podatke, a sto je najvaznije, na moju sumnju da je auto bilo koristeno k'o komercijalno, covjek je potvrdio da je auto bilo komercijalno i da je uradjena homologacija i vraceno na putnicko, prilazuci svu dokumentaciju.condy wrote:Turbo trade auto salon, kakva su iskustva ? Vidim da se reklamiraju na BHT-u za vrijeme Evropskog prvenstva. Pogodili su sa tom reklamom jer je sad prvenstvo najgledanije na tv-u. Dpbar poslovni potez, kopiraju Kramar. Gledam njihovu web stranicu, auta su dobro prikazana na slikama, slike su velikog formata. Vozila uobičajena za nas, ima i loših i ofucanih i boljih, po slikama što se može vidjeti, osim što ne uvozi iz Belgije kao većina pa nije smanjena snaga za neke motore, kad su u pitanju njemačka vozila.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2517 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Rodjak prije mozda mjesec kupio teretni Doblo sebi za firmu. Bio sam tu prilikom kupovine,apsolutno sve rekli o autu. Potpuna servisna istorija. Uvezen iz Spanije,neka firma za ugradjivanje video nadzora ga koristila. Presao 150k. Ocuvan stvarno perfektno. Kad se posao dogovorio,rekli ljudi dodjite za dan dva dok zavrsimo sve oko papira tako i bilo. Ostalo samo da se registruje. Poslije toga registrovan,uradjen servis,pregledan i zamjenjen lanac na 1.3jtd motoru. Trebalo bi da slusa.condy wrote:Turbo trade auto salon, kakva su iskustva ? Vidim da se reklamiraju na BHT-u za vrijeme Evropskog prvenstva. Pogodili su sa tom reklamom jer je sad prvenstvo najgledanije na tv-u. Dpbar poslovni potez, kopiraju Kramar. Gledam njihovu web stranicu, auta su dobro prikazana na slikama, slike su velikog formata. Vozila uobičajena za nas, ima i loših i ofucanih i boljih, po slikama što se može vidjeti, osim što ne uvozi iz Belgije kao većina pa nije smanjena snaga za neke motore, kad su u pitanju njemačka vozila.
Svaka pohvala.
- DoradO
#2518 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
...ja sam trenutno u procesu kupovine auta kod njih, 3-4 puta sam isao, gledao, probao i svaki put jako prijatno docekan i na svako pitanje o porijeklu i slicnim stvarima imaju potrebne papire i dokaze. Moze se i oko cijene pregovarati a kada smo napravili dogovor ostavio sam kaparu po dogovoru i onda se meni nesto iskomplikovalo sa finansijske strane i uopste nije bio problem kada sam zvao i objasnio da me sacekaju jos 10ak dana, samo su rekli ako zelim u medjuvremenu mogu oni i registraciju zavrsiti tako da auto bude spremno cim donesem keskonektovan wrote:Po mom misljenju, a jednom sam imao kontakt s njima, jako posteni, ako je suditi na osnovu jednog njihovog uposlenika. Na upit o jednom autu, covjek mi je dao sve móguce podatke, a sto je najvaznije, na moju sumnju da je auto bilo koristeno k'o komercijalno, covjek je potvrdio da je auto bilo komercijalno i da je uradjena homologacija i vraceno na putnicko, prilazuci svu dokumentaciju.condy wrote:Turbo trade auto salon, kakva su iskustva ? Vidim da se reklamiraju na BHT-u za vrijeme Evropskog prvenstva. Pogodili su sa tom reklamom jer je sad prvenstvo najgledanije na tv-u. Dpbar poslovni potez, kopiraju Kramar. Gledam njihovu web stranicu, auta su dobro prikazana na slikama, slike su velikog formata. Vozila uobičajena za nas, ima i loših i ofucanih i boljih, po slikama što se može vidjeti, osim što ne uvozi iz Belgije kao većina pa nije smanjena snaga za neke motore, kad su u pitanju njemačka vozila.
- konektovan
#2519 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
DoradO wrote:...ja sam trenutno u procesu kupovine auta kod njih, 3-4 puta sam isao, gledao, probao i svaki put jako prijatno docekan i na svako pitanje o porijeklu i slicnim stvarima imaju potrebne papire i dokaze. Moze se i oko cijene pregovarati a kada smo napravili dogovor ostavio sam kaparu po dogovoru i onda se meni nesto iskomplikovalo sa finansijske strane i uopste nije bio problem kada sam zvao i objasnio da me sacekaju jos 10ak dana, samo su rekli ako zelim u medjuvremenu mogu oni i registraciju zavrsiti tako da auto bude spremno cim donesem keskonektovan wrote:Po mom misljenju, a jednom sam imao kontakt s njima, jako posteni, ako je suditi na osnovu jednog njihovog uposlenika. Na upit o jednom autu, covjek mi je dao sve móguce podatke, a sto je najvaznije, na moju sumnju da je auto bilo koristeno k'o komercijalno, covjek je potvrdio da je auto bilo komercijalno i da je uradjena homologacija i vraceno na putnicko, prilazuci svu dokumentaciju.condy wrote:Turbo trade auto salon, kakva su iskustva ? Vidim da se reklamiraju na BHT-u za vrijeme Evropskog prvenstva. Pogodili su sa tom reklamom jer je sad prvenstvo najgledanije na tv-u. Dpbar poslovni potez, kopiraju Kramar. Gledam njihovu web stranicu, auta su dobro prikazana na slikama, slike su velikog formata. Vozila uobičajena za nas, ima i loših i ofucanih i boljih, po slikama što se može vidjeti, osim što ne uvozi iz Belgije kao većina pa nije smanjena snaga za neke motore, kad su u pitanju njemačka vozila....i da, kuca me pocastila i malim servisom
Takav odnos prodavca prema kupcu je jedini ispravan i normalan, i nista drugo nema alternativu, al' nazalost, dobrih i postenih trgovaca je jako malo.
-
vanjki
#2520 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kakva su vasa iskustva sa eurocentrom na Ilidzi.?
- amar1994
#2521 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Friska informacja od jednog uposlenika Kramara, vraceni kilometri na jednom Mercedesu , covjek koji je kupovao provjeravao kilometre u Stuttgart i nisu se podudarali , necu da imenujem i nista ali eto takvu sam informaciju dobio
Ne mora znaciti da je tacno
-
UterivacDugoga
#2522 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovo nase podneblje svakako da ne odgovara postenim kupcima.
U zemlji gdje zivim,kupujes auto,i ako hoces da znas sto vise info o vozilu,ukucas broj tablica na stranicu organizacije koja radi registraciju vozila ,a nesto je poput naseg BIHAMKA.Izlista ti cijelu historiju vozila.
Dodatna provjera nazoves osiguranje i pitas za km historiju,izbiflaju ti sve.
Ako se ne slaze,prijavis ga muriji za pokusaj prevare i onda je nayebao.
Imaju ljudi krivicni zakon,gdje stoji zabrana vracanja km,u cilju obmane potencijalnog kupca.
Pa izvoli i pokusaj manipulisati kilometrazom.
U zemlji gdje zivim,kupujes auto,i ako hoces da znas sto vise info o vozilu,ukucas broj tablica na stranicu organizacije koja radi registraciju vozila ,a nesto je poput naseg BIHAMKA.Izlista ti cijelu historiju vozila.
Dodatna provjera nazoves osiguranje i pitas za km historiju,izbiflaju ti sve.
Ako se ne slaze,prijavis ga muriji za pokusaj prevare i onda je nayebao.
Imaju ljudi krivicni zakon,gdje stoji zabrana vracanja km,u cilju obmane potencijalnog kupca.
Pa izvoli i pokusaj manipulisati kilometrazom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2523 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
možda je mjerač otišao pa dok su ga popravili nije prikazivao pređene kilometreamar1994 wrote:Friska informacja od jednog uposlenika Kramara, vraceni kilometri na jednom Mercedesu , covjek koji je kupovao provjeravao kilometre u Stuttgart i nisu se podudarali , necu da imenujem i nista ali eto takvu sam informaciju dobio![]()
zašto odmah na prevaru mislite
-
NediM17
#2524 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A more bit se taj mjerac i okreno za 180 stepeni, pa poceo oduzimat kilometre. 
-
condy
#2525 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ocemo reforme agendu i prdekanu za vracanje kilometara