Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2501 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Ja ozbiljno razmišljam o brnjici, ali ne radi tih drotova hebe mi se z a njih, nego je imala trovanje u kojem 90% slučajeva pas umire. Da vam ne opisujem šta smo preživjeli tih dana :(
Sreća u nesreći da se desilo van Sarajeva, imala je super opremljenu kliniku i extra veterinara, uspjela se izvući, mada je još u fazi oporavka, ali je bilo kritično zato što temperatura nije spadala..
Kako se otrovala, čime, nikako ne možemo odgonetnuti, nije se odvojila od nas, valjda u sekundi dok skreneš pogled proguta nešto. Da sam je bilo kome ostavila ne bi ga 5 Miljacki opralo... Helem, stavila joj brnjicu poslije toga, sunce moje nije naviknuta pa trese glavom, žao mi je. Da li ima netko savjet kako navići na brnjicu postepeno i bez trauma?
anjaistkrank

#2502 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by anjaistkrank »

Probaj prije nego sto joj stavis brnjicu da joj das da se igra sa njom par dana. Tako nece imati straha od nje. To su meni rekli kao dobar fol, a vjerovatno ima i nekih boljih.
Pasiflora

#2503 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Mi smo pokusali sa brnjicom kada mi je sreco imao oko godinu dana. Kao i dan danas - pojeo bi sve sto je barem prije 6 mjeseci mirisalo na hranu :evil: (jadnicak, njega niko ne hrani :roll: )
Nekoliko dana smo mu stavljali brnjicu kada bi izlazili, ali tada nije htio ni hodati, niti izvrsiti nuzdu. Bilo je mucno i onda sam ja odustala. Evo ga sada - ima 9 godina i jos uvijek zdere napolju, a meni je ostalo samo da molim boga da ne nađe sta otrovno. Tablete protiv proljeva uvijek imamo u kucnoj apoteci i redovno ih nosimo gdje god putujemo :-?
zengi

#2504 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Pasiflora wrote:Mi smo pokusali sa brnjicom kada mi je sreco imao oko godinu dana. Kao i dan danas - pojeo bi sve sto je barem prije 6 mjeseci mirisalo na hranu :evil: (jadnicak, njega niko ne hrani :roll: )
Nekoliko dana smo mu stavljali brnjicu kada bi izlazili, ali tada nije htio ni hodati, niti izvrsiti nuzdu. Bilo je mucno i onda sam ja odustala. Evo ga sada - ima 9 godina i jos uvijek zdere napolju, a meni je ostalo samo da molim boga da ne nađe sta otrovno. Tablete protiv proljeva uvijek imamo u kucnoj apoteci i redovno ih nosimo gdje god putujemo :-?
Ja sta radim, vadim svom plasticne kese iz guzice koje je pojeo jer su mu mirisale na hranu. :shock:

Sta rekoste ovo gore, jel ima to da ako ti neko napadne psa da je on kriv, ili nema.

Jutros izveo copor i komunalac hop uze nesto i baci na mog psa koji je isao u suprotnom smijeru od tog majmuna.
Sta radis to BA, HOŠ DA TE UJEDE?
Pa vidim nesto hodaaaa, objasnjava on zavijajuci na nekom nepoznatom naglasku.
Pa ukljuci malo taj mozak haveru i pogledaj malo pa ce ti stvari biti jasnije.
Ti ovo haveru stavi na povodac i vodaj.
Stavi ga na ku..c, neš mi ti govoriti sta cu ja u zivotu raditi, jel jasno?

E ovo mi je bila prva jutrosnja konverzacija.
Pasiflora

#2505 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

@zengi, :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
Cholina_Lokica

#2506 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

zengi wrote:
Pasiflora wrote:Mi smo pokusali sa brnjicom kada mi je sreco imao oko godinu dana. Kao i dan danas - pojeo bi sve sto je barem prije 6 mjeseci mirisalo na hranu :evil: (jadnicak, njega niko ne hrani :roll: )
Ja sta radim, vadim svom plasticne kese iz guzice koje je pojeo jer su mu mirisale na hranu. :shock:

Sta rekoste ovo gore, jel ima to da ako ti neko napadne psa da je on kriv, ili nema.

Jutros izveo copor i komunalac hop uze nesto i baci na mog psa koji je isao u suprotnom smijeru od tog majmuna.

Ima, ako je pas izazvan oslobadja se odgovornosti i on i vlasnik, sto je i logicno, mora se braniti.
AmirBaa

#2507 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by AmirBaa »

zengi wrote:

Dobro ti je rekao, nije dovoljno sto ima na hiljade pasa koji lutaju bez povodca ? Kad izvedes svog psa na neku livadu gdje nema puno ljudi, auta, djece tad ga odvezes i ti on radite sta god zelite. Ako ista vise mrzim to je kad hodam a pas koji je udaljen stotinama metara od vlasnika dodje i njuska me, sta da ja mislim ? I kakav je to odgovor covjeku kojeg ne poznajes, sta da je on pustio lava na tebe, i kaze ti isto to sto si ti njemu ?
ccc :D
zengi

#2508 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

AmirBaa wrote:
zengi wrote:

Dobro ti je rekao, nije dovoljno sto ima na hiljade pasa koji lutaju bez povodca ? Kad izvedes svog psa na neku livadu gdje nema puno ljudi, auta, djece tad ga odvezes i ti on radite sta god zelite. Ako ista vise mrzim to je kad hodam a pas koji je udaljen stotinama metara od vlasnika dodje i njuska me, sta da ja mislim ? I kakav je to odgovor covjeku kojeg ne poznajes, sta da je on pustio lava na tebe, i kaze ti isto to sto si ti njemu ?
Prvo pazljivo procitaj moj post i evo da ti bude lakse boldirat cu glavne stavke.

A da ja svog stavim na povodac?

Pa razlika je kad neko PUSTI LAVA NA TEBE i kad cuko ide svojim poslom i ne gleda te i evo opet da ponovim boldirano za svaki slucaj ako ti se opet omakne IDE U SUPROTNOM SMIJERU OD TEBE.

Nista, nista ti ne mislis... i u tome je problem.
Isto kao i sa ovim neardentalcem kojem sam kako vidis rekao da ukljuci malo taj svoj mozak... jer vidim da mu nije upaljen.

Kontas?
Ma da Bog da da ti ista kontas....
febo_acm

#2509 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Jel nagladak kao kod Melise iz B000novica :D

Sent from my Sony Xperia Z using Tapatalk.
zengi

#2510 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Zhìxin wrote:Jel nagladak kao kod Melise iz B000novica :D

Ma ko ce mu ga znat, nesto zavija....
AmirBaa

#2511 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by AmirBaa »

O cemu ti pricas ? Ja ti samo kazem da je dosta lutalica po gradu koji te stalno nesto njuskaju i hodaju oko tebe, a da ne kazem da te napadaju i laju, pa zar je potrebno jos i da psi koji nisu lutalice tako hodaju i ,,idu svojim poslom". Zivotinja je, nije covjek, nemaju oni svog posla :D
zengi

#2512 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

O cemu ja pricam....???????

O cemu ti haveru ba pricas, ti si totalno promasio i podforum i temu i hajd otvori sebi jednu o mrznji prema psima i pisi ove nebuloze.
Evo hajd procitaj zadnjih desetak postova (ukljucujuci i svoj) i reci mi imal ova tvoja prica mjesta i veze sa onim o cemu mi ovdje pricamo. Da ne govorim o tome da ti uopste ne citas tudje postove nego si (iz nekog nepoznatog razloga) dosao ovdje da ti prosipas svoje misljenje o psima i kako tebe njuskaju i napadaju. A mi o tome uopste ne pricamo, na znam da li si primjetio...
Uglavnom, imam pametnijeg posla.
Odoh sad da pustam lava na slucjne prolaznike.
Javi mi se kad procitas sve postove sa jedno desetak podforuma na ovom site-u pa ako skontas sta pise, javi se da popricamo. Ovo padobranstvo nasumicnih strucnjaka za sve ja ne tolerisem.
Uzdravlju
AmirBaa

#2513 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by AmirBaa »

zengi wrote:O cemu ja pricam....???????

O cemu ti haveru ba pricas, ti si totalno promasio i podforum i temu i hajd otvori sebi jednu o mrznji prema psima i pisi ove nebuloze.
Evo hajd procitaj zadnjih desetak postova (ukljucujuci i svoj) i reci mi imal ova tvoja prica mjesta i veze sa onim o cemu mi ovdje pricamo. Da ne govorim o tome da ti uopste ne citas tudje postove nego si (iz nekog nepoznatog razloga) dosao ovdje da ti prosipas svoje misljenje o psima i kako tebe njuskaju i napadaju. A mi o tome uopste ne pricamo, na znam da li si primjetio...
Uglavnom, imam pametnijeg posla.
Odoh sad da pustam lava na slucjne prolaznike.
Javi mi se kad procitas sve postove sa jedno desetak podforuma na ovom site-u pa ako skontas sta pise, javi se da popricamo. Ovo padobranstvo nasumicnih strucnjaka za sve ja ne tolerisem.
Uzdravlju
Nisam dosao na temu zbog tebe sigurno, nego, logicno jer imam i ja psa i pomoglo mi je u vezi necega. A ti haveru sestro brate ba stavi cuku na povodac kad hodas s njim kroz naselje, kako i dolikuje jednom vlasniku psa :) lijep pozdrav
febo_acm

#2514 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

AmirBaa wrote:O cemu ti pricas ? Ja ti samo kazem da je dosta lutalica po gradu koji te stalno nesto njuskaju i hodaju oko tebe, a da ne kazem da te napadaju i laju, pa zar je potrebno jos i da psi koji nisu lutalice tako hodaju i ,,idu svojim poslom". Zivotinja je, nije covjek, nemaju oni svog posla :D
Cuko je zivo bice, dakle ima svog posla :D Njegov posao je da njuska, trckara, stiti svog vlasnika... Onjuska te cuko i sta? Sta ti moze biti? Nema potrebe da se od toga pravi drama... Mozes lijepo reci vlasniku tako i tako... Sve se moze rijesiti. Prospianje mrznje na forumu nikom ne pomaze...

Pasiflora

#2515 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Zhìxin wrote:
AmirBaa wrote:O cemu ti pricas ? Ja ti samo kazem da je dosta lutalica po gradu koji te stalno nesto njuskaju i hodaju oko tebe, a da ne kazem da te napadaju i laju, pa zar je potrebno jos i da psi koji nisu lutalice tako hodaju i ,,idu svojim poslom". Zivotinja je, nije covjek, nemaju oni svog posla :D
Cuko je zivo bice, dakle ima svog posla :D Njegov posao je da njuska, trckara, stiti svog vlasnika...
druzi se sa drugim psima, piski, kaki, ... :D

A sada ozbiljno: ima tip u kvartu jack rassela. Pojma nemam, mislim da je psu oko 4 godine. Uglavnom, levat mu ne da da se druzu sa bilo kime. Jadan pas je stalno na povodcu i kada vidi drugog psa propne se na zadnje nogice i jako tuzno cvili, na sto ga histericni glupan udari ili trzne snazno povodac :( Majke mi mile, nisu psi za svakoga.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#2516 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by suad-sarajevo »

Gdje da vodim psa na vakcinaciju. To mi je prvo iskustvo i čuo sam za neku firmu na stupu. Ako može tačan naziv firme i još neka sugestija. Hvala.
Image :D
Cholina_Lokica

#2517 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

suad-sarajevo wrote:Gdje da vodim psa na vakcinaciju. To mi je prvo iskustvo i čuo sam za neku firmu na stupu. Ako može tačan naziv firme i još neka sugestija. Hvala.
Imas na Stupu vet stanicu, Nikole Šopa 41. Imas vetlife na Dobrinji Hajrudina Sabanije 2, imas veterinarski fakultet.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#2518 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by suad-sarajevo »

Hvala na brzoj informaciji.
Cholina_Lokica

#2519 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Doduse vet fakultet daje samo protiv zaraznih, ne daju protiv bjesnila
pakica_

#2520 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

anjaistkrank wrote:uuuu sto smo pepi.... :razz:
hvala, hvala :D
i @pasiflora, znam da to nije brnjica, i ne stavljam je zbog zakona, nego zato sto drugi ljudi mirnije gledaju na njega misleci da ce ih ovo zastititi od ujeda :lol: da nije ljudi, ne bih mu nista ni stavljala.. sto se tice zakona, kako vec rekoh- mogu mi se saget :lol:
zamisli mog bastu s metalnom korpom.. tek onda bi kontali: bokte, kakav je ovo krvolok, vidi mu brnjice strasne, bjez'mo :lol: :lol:
registrovana onako

#2521 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by registrovana onako »

AmirBaa wrote: Dobro ti je rekao, nije dovoljno sto ima na hiljade pasa koji lutaju bez povodca ? Kad izvedes svog psa na neku livadu gdje nema puno ljudi, auta, djece tad ga odvezes i ti on radite sta god zelite. Ako ista vise mrzim to je kad hodam a pas koji je udaljen stotinama metara od vlasnika dodje i njuska me, sta da ja mislim ? I kakav je to odgovor covjeku kojeg ne poznajes, sta da je on pustio lava na tebe, i kaze ti isto to sto si ti njemu ?
ovdje se slazem sa ovim uljezom :D bar za dio gdje ti pridje tudji pas, dok je tvoj na povocu
iz razloga sto je mozda pas na povocu agresivan prema drugim psima, zato je i dobro da je na povocu :D a znamo sta slijedi dalje
neoprezno je pustati svog psa da tako seta naokolo, ne brinuci hoce li neko sa drugim naici, i ne zovnuti ga kada naidje neki na povocu
AmirBaa

#2522 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by AmirBaa »

registrovana onako wrote:
AmirBaa wrote: Dobro ti je rekao, nije dovoljno sto ima na hiljade pasa koji lutaju bez povodca ? Kad izvedes svog psa na neku livadu gdje nema puno ljudi, auta, djece tad ga odvezes i ti on radite sta god zelite. Ako ista vise mrzim to je kad hodam a pas koji je udaljen stotinama metara od vlasnika dodje i njuska me, sta da ja mislim ? I kakav je to odgovor covjeku kojeg ne poznajes, sta da je on pustio lava na tebe, i kaze ti isto to sto si ti njemu ?
ovdje se slazem sa ovim uljezom :D bar za dio gdje ti pridje tudji pas, dok je tvoj na povocu
iz razloga sto je mozda pas na povocu agresivan prema drugim psima, zato je i dobro da je na povocu :D a znamo sta slijedi dalje
neoprezno je pustati svog psa da tako seta naokolo, ne brinuci hoce li neko sa drugim naici, i ne zovnuti ga kada naidje neki na povocu
Nek je neko vidio moju poentu, bez obzira sto misli da sam uljez, a nisam :D
febo_acm

#2523 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

suad-sarajevo wrote:Gdje da vodim psa na vakcinaciju. To mi je prvo iskustvo i čuo sam za neku firmu na stupu. Ako može tačan naziv firme i još neka sugestija. Hvala.
Popovic Amar 061-397-178, živi na Otoci iza Merkura... Jedan od 3-4 glavna veterinara u Sarajevu.
pakica_

#2524 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:
Popovic Amar 061-397-178, živi na Otoci iza Merkura... Jedan od 3-4 glavna veterinara u Sarajevu.
pa sad da je medju glavnima, nije :P :lol:
suade, zavisi gdje zivis, imas masu veterinara koji idu od kuce do kuce, a i vet. stanica gdje bi mog'o vakcinisati cuku.. ima i slatina gdje je ekipa super, pa njih uvijek rado preporucujem :D
zvrk

#2525 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

zarazne bolesti ti moze odraditzi bilo ko ukljucujuci i amara

medjutim, kad budes davao obaveznu vakcinu na bjesnilo, moras znati da amar i slicni nisu registrovani i nemaju pecat pravnog luica te ti se u tom smislu njihov pecat ne priznaje preko granice.
za bjesnilo moras otici u veterinarsku stanicu - jednu od 5 u gradu ili kolko ih vec ima
Post Reply