Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2501 Re: Teretana
Pretreniranost misica ne daje dobre rezultate..
-
Mustang1
#2502 Re: Teretana
Ma nemoj svaki dan ...Mislim nisam neki expert ali siguran sam da ne valja to .. moze ti samo skodit .. samo povecaj broj vjezbi kada radis grudi ...pitaj nekog u teretani .. ako nemas sprava radi sa bucicama ono razvlacenje ja radim to na kosoj i ravnoj i jos 3 vjezbe na spravama ...ubacit cu za neko vrijeme jos jednu spravu uz bendz kosi i ravni ...ja kod grudi i tricepsa ostanem minimalno sat i po u teretani ako pozurim .. ako radim normalnim tempom 2 sata ostanem ..dok ostali treninzi 40 minuta do sat maximalno
- MedenoSrce
#2503 Re: Teretana
Evo jedan odličan tekst, možda nekome pomogne:
http://www.charlespoliquin.com/Articles ... px?lang=RS
http://www.charlespoliquin.com/Articles ... px?lang=RS
-
shin
-
sitna.buranija
#2505 Re: Teretana
Nelos vodic, s obzirom na to koji je 4ch zapravo cancershin wrote:Sto se tice vodica, /fit ima prelud
http://4chanfit.wikia.com/wiki/Harsh%27 ... heet_(WIP)
-
chino
#2507 Re: Teretana
Da li se u Importane centru u teretani mogu uzimati pojedinacni termini? npr 10 termina ili tako nesto.. I koja je cijena?
-
Mustang1
#2508 Re: Teretana
Meni evo danas treci mjesec kako treniram .. Po jedan dan pauze sam uzimao .. Zadnjih mozda 7 dana me ruka boli .. ali ne konstantno nego ponekad "zaziga" i osjetim nemoc u ruci .. neki dan mi mobitel ispao iz ruke kad je zabolilo
Pa cu odmoriti jedno sedmicu da vidim hoce li sta biti bolje ..Dok treniram ne osjetim bol ..mozda malo pred kraj ..
- kurty
#2509 Re: Teretana
Oko tri mjeseca sam u teretani...
Imao jednu pauzu od 10tak dana kad je bio kurbanski bajram i sad oko nove godine skoro 20 dana pauzirao zbog obaveza...
radimo kad imamo vremana... Zna se desiti i po 7 dana, a zna se desiti i tri dana sedmicno...
Imamo bench (kosi i ravni) , 4 ravne sipke, Z sipku i bucice... i oko 170 kg zeljeza...
Trenutno pravimo vratilo sa dodatkom za trbusne i za propadanje... i pokusat cemo jos kupiti ploce: 2x20kg i 4x5 kg...
Kad bude gotova ova sprava radit cemo po pragramu a do tada obicno radimo:
- cucanj, iskorak, listovi i podlaktica (savijanje u zglobu sa Z sipkom, kljesta i namotavanje)
- grudi (ravni i kosi bench), razvlacenje bucicama (nazad i sa strana)
- ramena: ravna sipka iza i ispred glave, dizanje sa bucicama (iznada, ispred, sa strane...)
- biceps : sa Z sipkom, i sa bucicama... kako smo nagodni, nekad idu prvo serije sa "cijelim hodom ruke", a nekad do pola, zbog pumpanja
... obicno tada i tricepse radimo...
- death lift... potom sipka na ramenima i savijanje...
- onda neke vjezbe za ovaj dio ispod vrata (nemerem se sjetiti kako se zove
) i jos par vjezbica...
To je ono sto radimo u "teretani"... A svaki od nas kuci radi sklekove, ledjne i trbusnjake... S tim da se ja igram i sa vijacom... Obicno kad padne mrak, ispred kuce skakucem... prije ili poslije treninga...
Drago mi je da mi nije dotuzilo... napredak se vidi po mnogim pantolama i majicama... Vidim i kuveta se dobilo... Mogu na benchu izbaciti oko 85kg... Kad radim ramena sa sipkom, pocnem sa 30kg tereta, a zavrsim na 55kg... I slicno.. Ova dvojica sto rade sa mnom su prije pocela... Ovaj veci izbacuje odradi seriju na benchu sa 130kg... cucanj radi sa tom tezinom... Ovaj drugi je na joji kod tih vjezbi, ali lakapo... stizem ih
Imao jednu pauzu od 10tak dana kad je bio kurbanski bajram i sad oko nove godine skoro 20 dana pauzirao zbog obaveza...
radimo kad imamo vremana... Zna se desiti i po 7 dana, a zna se desiti i tri dana sedmicno...
Imamo bench (kosi i ravni) , 4 ravne sipke, Z sipku i bucice... i oko 170 kg zeljeza...
Trenutno pravimo vratilo sa dodatkom za trbusne i za propadanje... i pokusat cemo jos kupiti ploce: 2x20kg i 4x5 kg...
Kad bude gotova ova sprava radit cemo po pragramu a do tada obicno radimo:
- cucanj, iskorak, listovi i podlaktica (savijanje u zglobu sa Z sipkom, kljesta i namotavanje)
- grudi (ravni i kosi bench), razvlacenje bucicama (nazad i sa strana)
- ramena: ravna sipka iza i ispred glave, dizanje sa bucicama (iznada, ispred, sa strane...)
- biceps : sa Z sipkom, i sa bucicama... kako smo nagodni, nekad idu prvo serije sa "cijelim hodom ruke", a nekad do pola, zbog pumpanja
- death lift... potom sipka na ramenima i savijanje...
- onda neke vjezbe za ovaj dio ispod vrata (nemerem se sjetiti kako se zove
To je ono sto radimo u "teretani"... A svaki od nas kuci radi sklekove, ledjne i trbusnjake... S tim da se ja igram i sa vijacom... Obicno kad padne mrak, ispred kuce skakucem... prije ili poslije treninga...
Drago mi je da mi nije dotuzilo... napredak se vidi po mnogim pantolama i majicama... Vidim i kuveta se dobilo... Mogu na benchu izbaciti oko 85kg... Kad radim ramena sa sipkom, pocnem sa 30kg tereta, a zavrsim na 55kg... I slicno.. Ova dvojica sto rade sa mnom su prije pocela... Ovaj veci izbacuje odradi seriju na benchu sa 130kg... cucanj radi sa tom tezinom... Ovaj drugi je na joji kod tih vjezbi, ali lakapo... stizem ih
-
maraska
#2510 Re: Teretana
Plaćaš ili 59 KM mjesečno ili 10 KM po treningu. To je to.chino wrote:Da li se u Importane centru u teretani mogu uzimati pojedinacni termini? npr 10 termina ili tako nesto.. I koja je cijena?
- BackInBlack
#2511 Re: Teretana
Zar nije 5km po treningu ?maraska wrote:Plaćaš ili 59 KM mjesečno ili 10 KM po treningu. To je to.chino wrote:Da li se u Importane centru u teretani mogu uzimati pojedinacni termini? npr 10 termina ili tako nesto.. I koja je cijena?
-
maraska
#2512 Re: Teretana
Ne. Pojedinačni trening je 10 KM.BackInBlack wrote:Zar nije 5km po treningu ?maraska wrote:Plaćaš ili 59 KM mjesečno ili 10 KM po treningu. To je to.chino wrote:Da li se u Importane centru u teretani mogu uzimati pojedinacni termini? npr 10 termina ili tako nesto.. I koja je cijena?
http://www.fitnessuniverse.ba/cjenovnik.php
-
epik
#2513 Re: Teretana
Malo mjenjaj program, ubaci kontrakosi bench, razvlacenje bucima i pullover sa bucicama, potisak bucicama. Posto se radi o pilecim prsima, mislim da bi trebalo poraditi na razvalacenju. Ako si prije radio sa vecim tezinama manje ponavljanja, sada radi sa malim tezinama vise ponavaljanja ali sto sporije. Ovo sa malim tezinama izgleda smjesno al meni je super djelovalo.BackInBlack wrote:Mene bi zanimalo dali ima nekakav poseban program za prsa ...
Imam pileca prsa ... na pocetku su prsa pravo napredovala, sad zaostaju.
Do sada mi je program bio sledeci : bench, uski bench, kosi bench i kable crossover sve 4x12.
Upale budu redovne ... al prsa bas slabo nepreduju ... na odnosu na ostale dijelove tjela.
hvala unaprijed
- 2407
#2514 Re: Teretana
Evo koju varijaciju te vjezbe predlaze Dorian Yates, da bi se izbjegla upala tetive(tendonitis), od 8min i 45s pa nadalje:leet wrote:http://www.youtube.com/watch?v=4L1lxxaKy1M
Ovu vjezbu vise bukvalno ne mogu da radim. Boli me samo desni zglob sa desne strane.
Preporucio bih svima ovaj cijeli serijal od 5-6 epizoda(sve je na Jubitu
http://www.youtube.com/user/bodybuildin ... A5BCF9DFAF
- BackInBlack
#2515 Re: Teretana
Znal iko ista u vezi whey?
Last edited by BackInBlack on 09/10/2013 20:10, edited 1 time in total.
-
hladan.preminger
#2516 Re: Teretana
Primjenjujem ovaj Yatesov program vec 15 dana i konstano imam upale. Stvarno je dobar.
- MedenoSrce
#2517 Re: Teretana
Kako vi s upalama? Jel čekate da prođu ili se vodite parolom "klin se kinom izbija"?
- kurty
#2518 Re: Teretana
Mene jedino sad znaju nog upaliti... Cucanj me slomi... to obicno radimo ponedeljkom i do cetvrtka me drzi... A kad imam upalu nogu, radim grudi, ramena, ili sta vec...MedenoSrce wrote:Kako vi s upalama? Jel čekate da prođu ili se vodite parolom "klin se kinom izbija"?
- MedenoSrce
#2519 Re: Teretana
Ma i mene noge slomiše pogotovo kada radim bugarski čučanj i svaki put tako, još težine nisam povećavala pa kontam možda je zato što čekam da mi prođe upala 
- burek_in_space
#2520 Re: Teretana
Zar nije rumunski chuchanj?! 
-
Mr. Brightside
#2521 Re: Teretana
bugarski je
i taman da se pretplatim na temu, valjat' ce mi uskoro

i taman da se pretplatim na temu, valjat' ce mi uskoro
- burek_in_space
#2522 Re: Teretana
'ta bugari znaju o chuchnju 
-
Mr. Brightside
#2523 Re: Teretana
jel' ovo?
kako mislis cekas? nista ne radis ili radis ali manjim intezitetom?MedenoSrce wrote:Ma i mene noge slomiše pogotovo kada radim bugarski čučanj i svaki put tako, još težine nisam povećavala pa kontam možda je zato što čekam da mi prođe upala![]()
- MedenoSrce
#2524 Re: Teretana
Jeste, to je to.
Nista ne radim, čekam da se tijelo oporavi
Nista ne radim, čekam da se tijelo oporavi
-
hljebarnik
#2525 Re: Teretana
Zna google brat.BackInBlack wrote:Znal iko ista u vezi ovih tableta ... methandienone 10mg?
Uglavnom, zastiti jetru i sisice. I ne zaboravi uzet' i de.po.