Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
supercali

#2501 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

onda uzmi z1 compact
strong69

#2502 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

[Emma] wrote:
strong69 wrote:Emma,

Sto ne pogledas LG G2 Mini?
Pomalo imam averziju prma tim mini modelima, ali gdje predlažeš G2 i koliko otprilike para? I je li bolji od S3?
Nije problem toliko izabrati model, koliko gdje kupiti sam uređaj. :-D
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=4238

I evo ti pogledaj i ovaj:
http://www.gsmarena.com/lg_l90_d405-6100.php

L90 je od 340 do 400 KM. Pogledaj na PIK-u. G2 mini je do 420 KM. Iskrene preporuke za L90.
Curve

#2503 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

ovdje se stalno postavlja pitanje gdje kupiti mob, a manjina samo shvaca da je sve u 5 deka..

znaci: univerzalno, fontele, pacomoby, hmm jos par sve je isto, znaci za svaki taj shop ima pozitivan i negativan feedback, telefoni su tu dosta jeftiniji od "ovlastenih" prodavaca, al zato je naravno problem sa garancijom, koja manje-vise ne pokriva nista :) :)

obidji te radnje, koja je najeftinija uzmi kod njih, pred njima dobro provjeri jel sve ok (prvo uradi na youtube unboxing tog modela da znas sta dodje) upali mob, vidi jel nov i ciao :D
zateznistub

#2504 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Curve wrote:ovdje se stalno postavlja pitanje gdje kupiti mob, a manjina samo shvaca da je sve u 5 deka..
Suha istina

Sent from my LG-D802
gaijinsama

#2505 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by gaijinsama »

Zapeo mi je za oko Motorola Moto G, koga mi preporučujete s obzirom da kontam naručiti preko interneta? Najbolja i najjeftinija opcija se čini kod ovih sa univerzalno, ali u ovoj temi sam samo pročitao negativna iskustva, a ne bih baš volio da mi polovan mobitel uvale kao nov.
Astrix

#2506 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Astrix »

Moze li neko reci cijenu Xperia Z koliko se krece po tim radnjama a da nije univerzalno???
semirsar

#2507 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by semirsar »

Astrix wrote:Moze li neko reci cijenu Xperia Z koliko se krece po tim radnjama a da nije univerzalno???
http://www.fontele.ba/?do=mobiles&id=8

http://mobilmania.ba/product-category/sony/page/2/

http://hustel.pik.ba/

http://www.pacomoby.ba/mobiteli/3
Astrix

#2508 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Astrix »

Hvala ti :thumbup:
Frutek

#2509 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Frutek »

Planiram uzeti Lumiu 1520. Eh sad, u kojem shopu jer čitam da raja piše da garancije ne vrijede maltene ništa. Kod koga kupiti a da je solidna garancija, a da nije BH Telecom (izbor telefona im je bijedan a i skupi su katastrofa)? Hvala :thumbup:
skafiskafsnjak

#2510 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Telefoni iz Telecoma su skupi jer su provjereno original . Ako zelis da nisu na mrezi nekoj, kupis od Mobis. BhTelecom od njih nabavlja. E sad, sve ima svoju cijenu. Hoces original telefon i servis ? Onda plati vise.

Hoces na crno i skinut s mreze neke sa usranom garancijom, onda plati manje i ne zali se na garanciju.
Sve te prodavnice su ista sranja... garancije su sranje, ali eto mozes jedino gledati ko duzu daje.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Trti do smrti

#2511 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Trti do smrti »

Frutek wrote:Planiram uzeti Lumiu 1520. Eh sad, u kojem shopu jer čitam da raja piše da garancije ne vrijede maltene ništa. Kod koga kupiti a da je solidna garancija, a da nije BH Telecom (izbor telefona im je bijedan a i skupi su katastrofa)? Hvala :thumbup:
samo ne kupuj u univerzalnom moj ti je savjet
Frutek

#2512 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Frutek »

.
strong69

#2513 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

Frutek wrote:Planiram uzeti Lumiu 1520. Eh sad, u kojem shopu jer čitam da raja piše da garancije ne vrijede maltene ništa. Kod koga kupiti a da je solidna garancija, a da nije BH Telecom (izbor telefona im je bijedan a i skupi su katastrofa)? Hvala :thumbup:
Gdje god da kupujes velike razlike nema. Gledaj da je telefon nov u neotpakovanoj kutiji. Gledaj da nije stajao u izlogu i da ga nisu koristili da pokazuju musterijama. Vecina ovih telefona koje prodaju je sa mreza u Kini, Hong Kongu i ko zna odakle sve ne... Ucini kupovinu sigurnijom tako sto ces paziti na ovo gore. Meni je najgore sto se desilo prilikom kupovine 1520 to sto je punjac bio za UK, odnosno HK trziste.
Frutek

#2514 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Frutek »

strong69 wrote:
Gdje god da kupujes velike razlike nema. Gledaj da je telefon nov u neotpakovanoj kutiji. Gledaj da nije stajao u izlogu i da ga nisu koristili da pokazuju musterijama. Vecina ovih telefona koje prodaju je sa mreza u Kini, Hong Kongu i ko zna odakle sve ne... Ucini kupovinu sigurnijom tako sto ces paziti na ovo gore. Meni je najgore sto se desilo prilikom kupovine 1520 to sto je punjac bio za UK, odnosno HK trziste.
Hvala na savjetima, svima! Pomogli ste mi u smislu da ga neću ni kupovat ovdje. Vjeruj da je razlika u cijeni 100-150 km kod ovih ovdje i recimo u Njemačkoj. Radije ću sačekat malo i tamo kupit (često sam na putu), a ne da dajem 7,8 stoja za upitan telefon sa ding-dong kineske mreže. :run: Zaštita potrošača kod nas, kao i drzava uostalom, uzas.
strong69

#2515 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by strong69 »

Frutek wrote: Hvala na savjetima, svima! Pomogli ste mi u smislu da ga neću ni kupovat ovdje. Vjeruj da je razlika u cijeni 100-150 km kod ovih ovdje i recimo u Njemačkoj. Radije ću sačekat malo i tamo kupit (često sam na putu), a ne da dajem 7,8 stoja za upitan telefon sa ding-dong kineske mreže. :run: Zaštita potrošača kod nas, kao i drzava uostalom, uzas.
Mislim da ti je ovo dobra odluka. Jos ako mozes da ostvaris povrat PDV-a onda jos bolje. Sretno.
Frutek

#2516 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Frutek »

strong69 wrote:
Frutek wrote: Hvala na savjetima, svima! Pomogli ste mi u smislu da ga neću ni kupovat ovdje. Vjeruj da je razlika u cijeni 100-150 km kod ovih ovdje i recimo u Njemačkoj. Radije ću sačekat malo i tamo kupit (često sam na putu), a ne da dajem 7,8 stoja za upitan telefon sa ding-dong kineske mreže. :run: Zaštita potrošača kod nas, kao i drzava uostalom, uzas.
Mislim da ti je ovo dobra odluka. Jos ako mozes da ostvaris povrat PDV-a onda jos bolje. Sretno.
Da, da u pravu si. Hvala još jednom!
DC12345

#2517 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by DC12345 »

Imao bih par pitanja.
Mislio sam kupovati I-Phone 5s uskoro.

1.)Jeli bolje da kupovinu malo odgodim.Uskoro izlazi i-phone 6(9.mj),hoce li cjena znacajnije pasti?

2)Koliko sam uspio procitati(i shvatiti) postove od 80.str do kraja kod trgovina Univerzalno i slicnih je prednost cjena,ali problem garancija.Mislim da cu uspjet dati malo vise za valjanu garanciju,pa sam mislio imtec(1600km),kod kimtecha nisam uspio pronaci ponudu za one koji nisu parteneri firme,bh telekom nemogu.Ima li jos nekih provjerenih trgovina?

3.)U jednoj trgovinu cjene 5s (16gb) je 1150km uz europsku garanaciju/1 god/.Kada sam ga pitao o toj vrsti garanacije rekao je da su njegovi mobiteli sa europskog trzista i servis se moze napravit u bilo kojem gradu u europskoj uniji ...(koji valja ima apple store ili kako vec)ugl on je to malo smutio i meni nista nije bilo jasno.Imate li vi kakvih inf. o tome?

Unaprijed hvala.Lijep pozdrav!
quarterback

#2518 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by quarterback »

koliko znam valjan apple uredjaj mozes servisirati bilo gdje, prijatelj je nosio svoj monitor od maca i iphone u ljubljanu i bez rijeci su mu ih zamijenili, e sad sta je valjan apple uredjaj a sta nije to ti ne bih znao reci
walk_M-A-N

#2519 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by walk_M-A-N »

Dakle, stiglo vrijeme zamjene.. Ne zato što S2 nešto fali, već što ima većih ekrana sa boljom rezolucijom. I to je otprilike jedini razlog, jer sam i dalje zadovoljan sa brzinom i memorijom.
Iako se ova tema zove Gdje.. ja sam tu dilemu riješio. Trebam kupovinu na rate pa će biti BHT na 2 godine. E sad, znam, 'izbor telefona im je bijedan a i skupi su katastrofa', ali šta je tu je.
Pitanje je koji, od onih boljih? Sada ima samo P7, za koji kažu da mu se grebe staklo (!?), a nemaju G3, za koji kažu da baterija malo traje (a cijena bi bila ok) i S5, koji nema radio (što baš tražim). M8 i Z2 su baš skupi.
Uzeti neki od njih ili čekati bolju ponudu? Ima li kakva insajderska? Šta bude sa prethodnim modelima G2, M7, Z1?
Stoner

#2520 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Stoner »

Naručio sam mobitel sa Univerzalno , pa me interesuje koliko im treba da mi dostave ?
skafiskafsnjak

#2521 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

Stoner wrote:Naručio sam mobitel sa Univerzalno , pa me interesuje koliko im treba da mi dostave ?
otkazi ako mozes jos :D
Stoner

#2522 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Stoner »

skafiskafsnjak wrote:
otkazi ako mozes jos :D
zasto?
skafiskafsnjak

#2523 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

gdje ces od tih ublehasa da narucujes....

JEsi procitao bar 2 stranice ove teme ? :roll:
agent_zero

#2524 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

strong69 wrote:
Evo ovdje ti je sve rečeno i potpisujem gore navedeno jer je tačno.

Posebno obrati pažnju na punjač, ako nije original i sa EU nastavcima za utičnicu, onda znaš odakle je.
Leons

#2525 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Leons »

Sa Univerzalno sam jednom imao posla i neću više nikada.

Obični govnari, kasne, ne javljaju se, uvaljuju polovne mobitele i čak i ako otkažeš kasnije te peglaju da se predomisliš.
Nikad gore organizovanu firmu u životu nisam vidio, ko da je djeca u osnovnoj vode.
Post Reply