Haram im bilo.....
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2501 Re: Haram im bilo.....
Dzizs krajst, zar stala nije objekat "privremenog karaktera"?
- amrica
#2502 Re: Haram im bilo.....
da bi se odbila urbanisticka saglasnost, mora da postoji urbanisticki plan za to podrucje...
A u biti, to sto mi zovemo štala je samo malo veća šupa, ne znam kakva građevinska dozvola treba za to?
Bio bi jako interesantna statisticki podatak koliko štala u bih ima urbanističku saglasnost i građevinsku dozvolu.
A pitanje da li i Edisova kuća ima sve te papire?
A u biti, to sto mi zovemo štala je samo malo veća šupa, ne znam kakva građevinska dozvola treba za to?
Bio bi jako interesantna statisticki podatak koliko štala u bih ima urbanističku saglasnost i građevinsku dozvolu.
A pitanje da li i Edisova kuća ima sve te papire?
- ružmarin-a
#2503 Re: Haram im bilo.....
Jesus Maria
Vela havle nije
kaže čiko to je isto kao da praviš objekat
ha vila ha štala isto se uFati

Vela havle nije
ha vila ha štala isto se uFati
-
mIRCerka
#2504 Re: Haram im bilo.....
ružmarin-a wrote:Jesus Maria
Vela havle nije![]()
![]()
ha vila ha štala isto se uFati![]()
- ružmarin-a
#2505 Re: Haram im bilo.....
pa i ja sam na početku mislila tako
ali tako su rekli...
Ima regulacioni plan valjda ili nešto, čim je kuća sagrađena...
Treba i ispitati u Zavodu za izgradnju gdje pripada Podčauš, šta je obuhvaćeno, pa izganjati sve to...
ali tako su rekli...
Ima regulacioni plan valjda ili nešto, čim je kuća sagrađena...
Treba i ispitati u Zavodu za izgradnju gdje pripada Podčauš, šta je obuhvaćeno, pa izganjati sve to...
- pustopoljina
#2506 Re: Haram im bilo.....
avaj!
ide update.pa sad...lancima se oko stale vezati,u krajnjem slucaju...
ZAPRAVO...
sad cu lupiti...ali...mozda je to za pratece objekte u gradu (urbano)...a ne na selu (ruralno),
mislim,pa mogu odmah sve stale ljudima porusiti,koliko je god stala u bih.
ide update.pa sad...lancima se oko stale vezati,u krajnjem slucaju...
ZAPRAVO...
sad cu lupiti...ali...mozda je to za pratece objekte u gradu (urbano)...a ne na selu (ruralno),
Last edited by pustopoljina on 23/04/2009 15:35, edited 1 time in total.
-
Wind
#2507 Re: Haram im bilo.....
Ma dajte ljudi, kakva gradjevinska dozvola za stalu....
Mislim ok je to da se usput urade i papiri, ko sto neko rece, za buducnost, ali bojim se da dozvolu necemo
izganjat do olimpijade..... Garantujem da mu ni kuca nama papire, a kamo li neka stala....
Ako je neko iz ove oblasti, daj da definitivno to provjeri i razjasni da se ne ponavljamo sto puta....
PS
Ima i ona...bice tu i zavisti i zlih komsija i sl. Kontate?
Mislim ok je to da se usput urade i papiri, ko sto neko rece, za buducnost, ali bojim se da dozvolu necemo
izganjat do olimpijade..... Garantujem da mu ni kuca nama papire, a kamo li neka stala....
Ako je neko iz ove oblasti, daj da definitivno to provjeri i razjasni da se ne ponavljamo sto puta....
PS
Ima i ona...bice tu i zavisti i zlih komsija i sl. Kontate?
- ružmarin-a
#2508 Re: Haram im bilo.....
Ako su uredni papiri možda 1-2 mjeseca a zavisi i od nadležnih organa...a možda i može da se ubrza...
- ružmarin-a
#2509 Re: Haram im bilo.....
pola objekata je bespravljeno izgrađenih
do 31.12. prošle god se mogao podnijeti Zahtjev za legalizaciju, i to nešto ako je 50% izgrađen ovjekat...
a u protivnom, kao ruše, ali stvarno, šta da radimo?
Ako će sve po zakonu, i dozvola za štalu je zakonska obaveza
smiješno jest al tako je
do 31.12. prošle god se mogao podnijeti Zahtjev za legalizaciju, i to nešto ako je 50% izgrađen ovjekat...
a u protivnom, kao ruše, ali stvarno, šta da radimo?
Ako će sve po zakonu, i dozvola za štalu je zakonska obaveza
smiješno jest al tako je
- Maraschino
#2510 Re: Haram im bilo.....
ružmarin-a wrote:Ja koliko sam primjetila Pustopoljina i 75 440 svaku sitnicu uprate, i nikaj im ne promakne![]()
![]()
Sad sam kontaktirala ljude od struke (izvor: Zavod za planiranje)
za izgradnju štale treba:
ostavinska rasprava ili vlasništvo1/1
1. zahtjev za urbanističku saglasnost
2. Građevinska dozvola
Ovo treba da se pokrene, jer se ne može graditi bez dozvole
Pozdrav vrijednim ljudima a i onima sa iskrenim nijetom(i nijet je dobar)
![]()
Treba reći Edisu da podnese zahtjev za urb.saglasnost da se to pokrene i izganja dozvola da bi se tek Titova radna akcija sprovela u djelo.
Molim vas update-ujte ovo, ukoliko ste u mogućnosti
Hvala
ovo je vec zalosno...
da bi dobio urbanisticku, uslovljavaju te sa 101 papirom, uplatnicama, ovjerama...pa tek onda podnosis zahtjev za gradjevinsku i skoro isto, ispocetka sa ovjerenim projektima, uplatama...to ce potrajati par mjeseci pod uslovom da je sve cisto (imovinski odnosi, projektna dokumentacija, mogucnost gradnje na tom podrucju...)...stvarno zalosno
neka mi neko pokaze stalu (porodicnu) ne mislim farmu, koja ima sve te papire. ljudi grade nebodere u 1. zoni grada bez ijednog papira pa ne vidjoh nesto da ih ruse...
to treba izgraditi i po cijenu konflikta sa vlastima...ako se ne mogu pobrinuti za vrecu brasna povratnicima, neka dodju i poruse jednu stalu koja je sagradjena humanitarnim sredstvima...
-
mIRCerka
#2511 Re: Haram im bilo.....
e onda bih ja stvarno iz pacifiste presla u vandala prve klase...Maraschino wrote:ružmarin-a wrote:Ja koliko sam primjetila Pustopoljina i 75 440 svaku sitnicu uprate, i nikaj im ne promakne![]()
![]()
Sad sam kontaktirala ljude od struke (izvor: Zavod za planiranje)
za izgradnju štale treba:
ostavinska rasprava ili vlasništvo1/1
1. zahtjev za urbanističku saglasnost
2. Građevinska dozvola
Ovo treba da se pokrene, jer se ne može graditi bez dozvole
Pozdrav vrijednim ljudima a i onima sa iskrenim nijetom(i nijet je dobar)
![]()
Treba reći Edisu da podnese zahtjev za urb.saglasnost da se to pokrene i izganja dozvola da bi se tek Titova radna akcija sprovela u djelo.
Molim vas update-ujte ovo, ukoliko ste u mogućnosti
Hvala
ovo je vec zalosno...![]()
da bi dobio urbanisticku, uslovljavaju te sa 101 papirom, uplatnicama, ovjerama...pa tek onda podnosis zahtjev za gradjevinsku i skoro isto, ispocetka sa ovjerenim projektima, uplatama...to ce potrajati par mjeseci pod uslovom da je sve cisto (imovinski odnosi, projektna dokumentacija, mogucnost gradnje na tom podrucju...)...stvarno zalosno
neka mi neko pokaze stalu (porodicnu) ne mislim farmu, koja ima sve te papire. ljudi grade nebodere u 1. zoni grada bez ijednog papira pa ne vidjoh nesto da ih ruse...
![]()
![]()
to treba izgraditi i po cijenu konflikta sa vlastima...ako se ne mogu pobrinuti za vrecu brasna povratnicima, neka dodju i poruse jednu stalu koja je sagradjena humanitarnim sredstvima...
- pustopoljina
#2512 Re: Haram im bilo.....
kazacemo im da cemo zvati dEcu
decooooo,ooooo decoooooo 
ovo je tacka,kad ja kao produkt ovog drustva razmisljam...treba nam stela
a s druge strane-ovo je sve s cim se,pored nedostatka para,povratnici susrecu (i ne samo oni-ali oni najvise-pogledaj pod:stela).
moramo preko vode...nema alternative.
ovo je tacka,kad ja kao produkt ovog drustva razmisljam...treba nam stela
a s druge strane-ovo je sve s cim se,pored nedostatka para,povratnici susrecu (i ne samo oni-ali oni najvise-pogledaj pod:stela).
moramo preko vode...nema alternative.
-
mIRCerka
#2513 Re: Haram im bilo.....
Te dozvole izdaje Ministarstvo za prostorno uredjenje, gradjevinarstvo i ekologiju RS.
JA sam sad zvala i pomocnika ministra, i sefove sektora i Info odjel, al niko se ne javlja.
http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... rstvo.aspx
e sad, ja cu ovima u info odjelu poslati email sa upitom, pa sta bude nek bude.
JA sam sad zvala i pomocnika ministra, i sefove sektora i Info odjel, al niko se ne javlja.
- pustopoljina
#2514 Re: Haram im bilo.....
mIRCerka wrote:Te dozvole izdaje Ministarstvo za prostorno uredjenje, gradjevinarstvo i ekologiju RS.
3 minute do isteka radnog vremena,ako se ne varam
- ružmarin-a
#2515 Re: Haram im bilo.....
ako kuća nema dozvolu, onda na koga se vodi? neće trebati ni za štalu=olakšan pos'o
ako kuća ima dozvolu= podnesak za Urbanističku saglasnost, kaže takse/pristojbe se plaćaju
a rekoh "Koliko će to da nas košta"
Kaže: "Ništa odim taksi/pristojbi"
ako kuća ima dozvolu= podnesak za Urbanističku saglasnost, kaže takse/pristojbe se plaćaju
a rekoh "Koliko će to da nas košta"
Kaže: "Ništa odim taksi/pristojbi"
-
mIRCerka
#2516 Re: Haram im bilo.....
Nema veze http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada ... ostora.pdfpustopoljina wrote:mIRCerka wrote:Te dozvole izdaje Ministarstvo za prostorno uredjenje, gradjevinarstvo i ekologiju RS.
3 minute do isteka radnog vremena,ako se ne varam
ja ovdje ne nadjoh stalu...
- ružmarin-a
#2517 Re: Haram im bilo.....
Hej draga, nisi trebala e-maiol slatimIRCerka wrote:Te dozvole izdaje Ministarstvo za prostorno uredjenje, gradjevinarstvo i ekologiju RS.
ne moraju znati
kako se ovde raja pati
Vidi rime, vidi stiha
Onda će baš tražiti, možemo samo zakuhati sve....i navući belaj da se zainteresuju ko, šta kako i sl, pa da nam se natovare, opet je poziv prolazan, a elektronski trag ostaje, čekajmo sutraaaa
-
lukavac
#2518 Re: Haram im bilo.....
Cisto da se malo nadovezem na pricu.
Sam postupak dobijanja urbanisticke dozvole, a kasnije i gradjevinske ne da moze trajati nekoliko mjeseci nego i vise od godinu dana.
Opet da bi se mogla traziti urbanisticka saglasnost na odredjenom podrucju mora biti donesen urbanisticki plan, jer u protivnom ne moze se izdati ni saglasnost ako odredjeno podrucje nije predvidjeno planom.
Poznajuci situaciju u nasoj Zemlji sa tim stvarima ni puno vece i naprednije sredine od Podcausa nemaju kompletno zavrsene urbanisticke planove (nemote se iznenaditi ni Kanton Sarajevo ga nema za cijeli svoj teritorij). Mislim da na ovoj papirologiji u ovom trenutku ne treba toliko insistirati, a uz malo modifikacije (pretvaranje cvrstog objekta u montazni) mogla bi se i u potpnosti izbjeci jer bi tada bila rijec o objektu privremenog karaktera.
Sorry ljudi sto ja malo oduzih i utusih, al' eto reko nek se nadje info.
Jos jednom veliki pozdrav za velike ljude.
Sam postupak dobijanja urbanisticke dozvole, a kasnije i gradjevinske ne da moze trajati nekoliko mjeseci nego i vise od godinu dana.
Opet da bi se mogla traziti urbanisticka saglasnost na odredjenom podrucju mora biti donesen urbanisticki plan, jer u protivnom ne moze se izdati ni saglasnost ako odredjeno podrucje nije predvidjeno planom.
Poznajuci situaciju u nasoj Zemlji sa tim stvarima ni puno vece i naprednije sredine od Podcausa nemaju kompletno zavrsene urbanisticke planove (nemote se iznenaditi ni Kanton Sarajevo ga nema za cijeli svoj teritorij). Mislim da na ovoj papirologiji u ovom trenutku ne treba toliko insistirati, a uz malo modifikacije (pretvaranje cvrstog objekta u montazni) mogla bi se i u potpnosti izbjeci jer bi tada bila rijec o objektu privremenog karaktera.
-
mIRCerka
#2519 Re: Haram im bilo.....
nisam poslala. A ostaje i tel poziv, sve se snimaružmarin-a wrote:Hej draga, nisi trebala e-maiol slatimIRCerka wrote:Te dozvole izdaje Ministarstvo za prostorno uredjenje, gradjevinarstvo i ekologiju RS.
ne moraju znati
kako se ovde raja pati
Vidi rime, vidi stiha
Onda će baš tražiti, možemo samo zakuhati sve....i navući belaj da se zainteresuju ko, šta kako i sl, pa da nam se natovare, opet je poziv prolazan, a elektronski trag ostaje, čekajmo sutraaaa
-
foreigndude
#2520 Re: Haram im bilo.....
Isto ti je to... i u štalama i u vilama većinom živi stokaružmarin-a wrote:Jesus Maria
Vela havle nije![]()
![]()
ha vila ha štala isto se uFati![]()
-
mIRCerka
#2521 Re: Haram im bilo.....
Ovako...nemojte komplikovati oko svega ovoga, pocecu vristati...lukavac wrote:Cisto da se malo nadovezem na pricu.
ako treba napravicemo stalu na postolju koje ce izgledati ko splav, i imace tockove i bice mobilna, pa nece ni trebat gradjevinska ni urbanisticka.
Ok?
IDEMO DALJE!!!
-
XDDG
#2522 Re: Haram im bilo.....
pozdrav svima javljam se iz BIHACA ja i moji prijatelji culi smo za akciju pa smo vec zvali neke nase poznanike i skupljamo novac pa nas samo zanima gdje mozemo uplatiti novac koji skupimo hvala vam za ovakvu akciju i drago nam je sto mozemo pomoci pozdrav 
- ružmarin-a
#2523 Re: Haram im bilo.....
-
brina
#2524 Re: Haram im bilo.....
cao,
evo tek sam sada dosla do ove stranice a vec je kasno da mogu bilo sta provjeriti. da li vam jos treba pomoc oko ovih podataka da se sutra bacim na istrazivanje pa vam javim?
koliko je meni poznato, sto se urbanisticke i ostalih dozvola oko gradnje treba to se iskljucivo radi u katastru maticen opstine a ovdje je Bratunac u pitanju. PIO na Palama moze i telefonski dati info ako je nesto u vezi penzije a ostavinska se pokrece u opstinskom sudu. da li takav postoji u Bratuncu ne znam a ako ne da li Zvornik pokriva tu regiju mogu se tek sutra raspitati. u svakom slucaju voljna sam pomoci kako god mogu
ja ne vejrujem, u stvari sigurna sam da NIKO nema 'papire" za stale ni u RS ni u citavoj Bosni ali posto su oni povratnici, moze im se traziti i sto se drugima ne trazi pa mogu i to provjeriti ako hocete
evo tek sam sada dosla do ove stranice a vec je kasno da mogu bilo sta provjeriti. da li vam jos treba pomoc oko ovih podataka da se sutra bacim na istrazivanje pa vam javim?
koliko je meni poznato, sto se urbanisticke i ostalih dozvola oko gradnje treba to se iskljucivo radi u katastru maticen opstine a ovdje je Bratunac u pitanju. PIO na Palama moze i telefonski dati info ako je nesto u vezi penzije a ostavinska se pokrece u opstinskom sudu. da li takav postoji u Bratuncu ne znam a ako ne da li Zvornik pokriva tu regiju mogu se tek sutra raspitati. u svakom slucaju voljna sam pomoci kako god mogu
ja ne vejrujem, u stvari sigurna sam da NIKO nema 'papire" za stale ni u RS ni u citavoj Bosni ali posto su oni povratnici, moze im se traziti i sto se drugima ne trazi pa mogu i to provjeriti ako hocete
- ružmarin-a
#2525 Re: Haram im bilo.....
Pozdrav, imate ovde sve:XDDG wrote:pozdrav svima javljam se iz BIHACA ja i moji prijatelji culi smo za akciju pa smo vec zvali neke nase poznanike i skupljamo novac pa nas samo zanima gdje mozemo uplatiti novac koji skupimo hvala vam za ovakvu akciju i drago nam je sto mozemo pomoci pozdrav
Na ovom linku viewtopic.php?f=35&t=62153 imas sve informacije, od broja racuna do informacija sta je do sada uradjeno.
Hvala na učešću