Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#2501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

JBL wrote:
Razdvajanje naroda (pa cak i zidovima) i preseljenje/deportacija Palestinaca i nije nov pogled vec provjerena praksa Izreala.
Protjerivanje Palestinaca i rusenje njihovih kuca, djeca u zatvorima, porodi na check pointima, otimanje maslinjaka i unistavanje istih, naseljavanje West Bank-a na brdima i stvaranje "dzepova" u kojim zive Palestinci, oruzje u rukama svakog settlera, rad u izraelskim fabrikama za bijedne nadnice i u posljednjih 18 dana mass murders, spadaju u STA ?

I sto je jos vaznije, koliko vremena je trebalo da se gorenavedeno ostvari ?

Na koji nacin ce se ovo zavrsiti po tvom misljenju ?

Image
Last edited by Latina on 14/01/2009 13:51, edited 1 time in total.
zonbirile

#2502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

arzuhal

pa shvatamo se ,nerviraju ovi koji vrlo malo znaju,i shvatili forum kao poligon za dokazivanje ispravnosti stava,spram mainstream-a.Da ti ne znaš pregledaju li se postovi,pa daju ocjene sa preporukama za posao,fakultet i sl.
JBL

#2503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Latina wrote:
JBL wrote:
Razdvajanje naroda (pa cak i zidovima) i preseljenje/deportacija Palestinaca i nije nov pogled vec provjerena praksa Izreala.
Protjerivanje Palestinaca i rusenje njihovih kuca, djeca u zatvorima, porodi na check pointima, otimanje maslinjaka i unistavanje istih, naseljavanje West Bank-a na brdima i stvaranje "dzepova" u kojim zive Palestinci, oruzje u rukama svakog settlera, rad u izraelskim fabrikama za bijedne nadnice i u posljednjih 18 dana mass murders, spadaju u STA ?

Na koji nacin ce se ovo zavrsiti po tvom misljenju ?

Image
Za gore nabrojano je kriv Hamas? Jos nisam cuo sta kokretno predlazes Palestinicima. Osim deportacije naravno.
arzuhal

#2504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Latina wrote:
arzuhal wrote:
Nisi me razumjela. A mislim da sam bio jasan: USA i Izrael očito ne prihvataju kao sagovornika, pregovaračku stranu, kao stranu uopće, one koji spremni da pruže oružani otpor agresoru, odnosno one koji odbijaju da ih se ubija tek 'nako. U ovom slučaju je to Hamas. Dočim bi pregovarali sa Abbasom koji je, haman, pa u boljim odnosima sa Olmertom nego vođama Hamasa. Prema zadnjim izvještajima iz Zapadne obale, Abbasu strašno pada ugled kod Palestinaca pod kontrolom (sic!) Fataha. Čak se mnogi u Fatahu bune protiv njegovog nedjelovanja, prozivanja da je Hamas izazvao sukob, zabrana da se protestuje u Zapadnoj obali, etc., odnosno potpunog nesnalaženja o ovoj situaciji. Dakle, fini, dobri (isto Beriz Belkić!), mirni Abbas je pogodan za USAzrael. Zato sam ironično uzvikivao one parole.
I zato nisam nikakav heroj za tastaturom. I ne zovi me bezveze tako.
Abbas je pogodan za pregovore, jer samo pregovorima se moze izbjeci potpuna katastrofa, mosh mislit'.

Hamas ( sic ! ) s druge strane je fantastican izgovor da se na terenu dovrsi politika etnickog ciscenja. U medjuvremenu obican svijet sirom svijeta ne moze vjerovati ocima po pitanju desavanja u Gazi ( zvuci poznato ?). A DIME przi iznutra, bijeli fosfor pali oci djeci, Izrael samo sto nije isporucio atomsku bombu ( wth love ofcourse ) Iranu, gnusamo se i placemo, ponekad u dubine duse i samo na tren se zapitamo - ko je slijedeci na listi ?

Od sinoc neki misle da bi rjesenje izraelsko-palestinskog sukoba bilo mene objesiti ispred Vjecne vatre, kao pouku buducim generacijama. :wink:I...sta jos ima kod tebe ? :zzzz:

Image
I? Gdje smo se nas dvoje ono razišli?
Latina

#2505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

Za gore nabrojano je kriv Hamas? Jos nisam cuo sta kokretno predlazes Palestinicima. Osim deportacije naravno.
Nisam Palestincima predlozila "deportaciju", i svoje stavove sam elaborirala u vise navrata. Sa zadovoljstvom cu procitati tvoju viziju rjesenja ovog strasnog pogroma nad civilima u Gazi, koji su za mene prije svega ljudi, i kao ljudsko bice to ne mogu vise gledati.

Image
_veleposlanik

#2506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

Latina wrote:
Nisam Palestincima predlozila "deportaciju", i svoje stavove sam elaborirala u vise navrata. Sa zadovoljstvom cu procitati tvoju viziju rjesenja ovog strasnog pogroma nad civilima u Gazi, koji su za mene prije svega ljudi, i kao ljudsko bice to ne mogu vise gledati.

Image
nas boli, medjutim oni pate. i nakon ovog - historija je pokazala - trpice jos vise ili ce ih nestati. za razliku od recimo Japana, palestincima izgleda kroz vene tece posebna krv, ciju ovi zlocinci zele da proliju po asfaltu...

tesko je razumjeti, posebno kada se opredijelis za ovakvu patnju tokom 60 godina. laksa opcija je uvesti "demokratiju" i kapitalizam...
Bosanac sa dna kace

#2507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

Image
JBL

#2508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by JBL »

Latina wrote:

Image
Razdvajanje u ovom slucaju znaci deportaciju tj. preseljenje Palestinaca. Drugog nacina "razdvajanja" nema.
Bosanac sa dna kace

#2509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

IslamBosna.ba - Ekskluzivno, iz sata u sat, donosimo vam najnovije informacije o odvijanju izraelskog zločina nad Palestincima u Gazi.

14. jan. 2009., devetnaesti dan

14:00 - -Izraelske trupe približile su se danas centru Gaze, a međunarodne organizacije izrazile zabrinutost povodom stradanja djece tokom izraelske ofanzive. Od dosad poznatog broja 971 žrtava, 400 su žene i djeca

- Izrael navodi da su poginula desetorica izraelskih vojnika i troje civila

-Generalni sekretar UN Ban Ki Mun doputovao je u Kairo, gdje će od egipatskih zvaničnika zatražiti informacije o napretku njihove inicijative za okončanje izraelske ofanzive.
Ban Ki Mun je prethodno pozvao na prekid vatre, ali su Izrael i Hamas to ignorisali.

-Šef Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Jakob Kelenberger posjetio je gusto naseljenu palestinsku enklavu i rekao da je ono što je vidio šokantno.
Neprihvatljivo je da ima toliko ranjenih ljudi. njihovi životi se moraju zaštititi, a bezbjednost onih koji brinu o njima garantovana, rekao je Kelenberger.

-Humanitarna organizacija UN u Gazi apelovala je da međunarodna zajednica zaštiti civile i napomenula da nijedan dio teritorije na kojoj živi 1,5 miliona ljudi nije bezbjedan.
madner

#2510 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by madner »

Rijesenje im je da ubiju tolko vojnika da Izrealci kazu:
Pa ovo i nije tako lagano, mozda ali samo mozda, bi bilo bolje da ne ratujemo nego da nadjemo kompromis.

Ali posto im dosad to nije poslo za rukom, sumnjam da ce i poslje.

Hezbollah je imao los omjer, ali IDF je imao gubitke, ovako...
Latina

#2511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

_veleposlanik wrote:
nas boli, medjutim oni pate.
Naravno.
palestincima izgleda kroz vene tece posebna krv
Ne, ovo je ubleha. Njihovim venama tece ista krv, roditelji svakog palestinskog djeteta zele sto i bilo koji drugi roditelj, da im se djete skoluje, da ima normalno djetinjstvo, da docekaju da se uda/ozeni, da vide unuke. Ali ne mERe, jer nisu dobili tu ulogu na pozornici svijeta.

Znas koliko se promijenio svijet od Rimskog doba ? Mentalno ni sekunde, razlikuju se samo metode. Palestina je moderno Gladijatorstvo. Imas Gladijatore, imas zrtve, imas ( zapjenjenu ) publiku. Ovdje ja kazem - Fuj.

Image
Last edited by Latina on 14/01/2009 14:31, edited 1 time in total.
_veleposlanik

#2512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

ovo je jedan pasus iz knjige "Les Mythes fondateurs de la politique israélienne" (Osnivacki mitovi izraelske politike) autora Rogera Garaudyja. preporucili su mi je kao obaveznu literaturu za bolje shvatanje ovog dugogodisnjeg sukoba:

"Prvi dan 1989. godine sam gledao putem TVa bilans "kamenog revolta": 327 mrtvih palestinaca (veci dio njih djeca koja su gadjala kamenjem) i 8 izraelaca (vecina njih vojska koja je gadjala mecima). Istog dana jedan izraelski ministar je izjavio: pregovori ce biti moguci samo kada se palestinci odreknu nasilja. Da li ja ovo sanjam? Ili jos bolje: da li je ova anestezija naseg kritickog duha u stvari kolektivna nocna mora? Trijumf bezrazumlja!"

na tacno 20 godina, stvar se nije ni trunku promijenila... cionisticka propaganda i njihov nametnuti potrosacki zivot su nas ohladili, nagledali smo se svacega, dozvoljavamo da stvar ide dalje istim tokom toliko dugo godina...
Last edited by _veleposlanik on 14/01/2009 14:42, edited 2 times in total.
zaratustra

#2513 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zaratustra »

_veleposlanik

#2514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

@Latina: samo mala konstatacija; ne mozes ni pod razno porediti Rim, Rimsko Carstvo i rimsko doba sa danasnjim svjetskim tragedijama... nigdje veze... u stvari mozes ali ne bi trebala... da ne skrecem sa teme...
Bosanac sa dna kace

#2515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

u svemu tome ne zaboravte da je izraelsko drustvo sa ekstemnim podjelama, na nejevreje se gleda mal te ne kao na robove, ashkenezi imaju prednost nad ostalima, za jajasca palvokose bijele zene sa zelenim ili plavim ocima placa se dest puta vise nego za jajasca zene tamne puti bila ona iz Etiopije ili Jemena nebitno je...ne zaboravite da u izraelu na palestince u Gazi i Zapadnoj obali gledaju kao robove i ne nizu rasu vec niza stvorenja.
na faksu sam upoznao jednog izraelca s kojim sam se prepiro i na kraju mu je ''izletjelo'', tek je kasnije skontoda je reko, da oni Palestince vide kao niza stvorenja. :-? :-? :-? :-? :-? :-?
Latina

#2516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Latina »

_veleposlanik wrote:@Latina: samo mala konstatacija; ne mozes ni pod razno porediti Rim, Rimsko Carstvo i rimsko doba sa danasnjim svjetskim tragedijama... nigdje veze... u stvari mozes ali ne bi trebala... da ne skrecem sa teme...
To je bila samo metafora. Inace, nemojte me uzimati zaozbiljno, ja spadam u onu prokletu vrstu naivaca kojima je ljudski zivot dragocjen i svaki vrijedi podjednako.

Prepustam vam virtuelnu pozornicu.

Image
arzuhal

#2517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by arzuhal »

Bosanac sa dna kace wrote:u svemu tome ne zaboravte da je izraelsko drustvo sa ekstemnim podjelama, na nejevreje se gleda mal te ne kao na robove, ashkenezi imaju prednost nad ostalima, za jajasca palvokose bijele zene sa zelenim ili plavim ocima placa se dest puta vise nego za jajasca zene tamne puti bila ona iz Etiopije ili Jemena nebitno je...ne zaboravite da u izraelu na palestince u Gazi i Zapadnoj obali gledaju kao robove i ne nizu rasu vec niza stvorenja.
na faksu sam upoznao jednog izraelca s kojim sam se prepiro i na kraju mu je ''izletjelo'', tek je kasnije skontoda je reko, da oni Palestince vide kao niza stvorenja. :-? :-? :-? :-? :-? :-?
Tačno, mada ne svi. Ali problem je u tome što je to nezvanični stav zvanične politike Izraela. Arapi su kopilad, potomci Hagare (Hadžere) oslobođene ropkinje i DRUGE žene Abrahama (Ibrahima, alejhi-selam), a ne PRVE, "Zakonite", Sare.
Misliš da se Hitler prvi sjetio rase? Ali taj problem "uber alles" rase i nacije je itekako prisutan i u arapsko-islamskom svijetu, pogotovo u S.Arabiji i zemljama Zaljeva (i inače u zemljama bliskog i dalekog istoka). I oni sebe smatraju boljim i odabranijim nad ostalim, čak i Arapima (recimo, Sirije). Jedan student, Arap iz jednog čuvenog plemena, dobar musliman i vjernik, veli:"Nemaš pojma kako se ja borim i koji teret nosim da tebe, nakog Bošnjaka (iz neke rupe, dodajem) koji ne zna ni rodoslov svoj niti ima aristrokatsku, plemenitu lozu, smatram ravnim sebi-i kao čovjeka i kao muslimana!". Iz ovog se može razumjeti i indiferentost Odabranih Arapa prema Palestincima.
_veleposlanik

#2518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by _veleposlanik »

Bosanac sa dna kace wrote:u svemu tome ne zaboravte da je izraelsko drustvo sa ekstemnim podjelama, na nejevreje se gleda mal te ne kao na robove, ashkenezi imaju prednost nad ostalima, za jajasca palvokose bijele zene sa zelenim ili plavim ocima placa se dest puta vise nego za jajasca zene tamne puti bila ona iz Etiopije ili Jemena nebitno je...ne zaboravite da u izraelu na palestince u Gazi i Zapadnoj obali gledaju kao robove i ne nizu rasu vec niza stvorenja.
svi smo mi, za jevreje cioniste GOYIM - sto znaci "ne jevrej" ili despektivno za nejevreje "stado". jednina goy.

sto se tice nize rase, ne odnosi se samo na palestince. svi smo mi, prema bolesnom Talmudskom ucenju, goyim, i zasluzujemo da budemo pododredjeni njima. to ti prijatelj nece tako reci - a tajnost je kljuc ove igre. kako god okrenes, on u sebi zna da je iznad tebe.

ja se nadam da ovo nije opste shvatanje kod jevreja (znam da jeste kod cionista), nadam se da se ne radi o "kucnom obrazovanju"...

i da, ja sam ponosni goy.
Bosanac sa dna kace

#2519 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

_veleposlanik wrote:
svi smo mi, za jevreje cioniste GOYIM - sto znaci "ne jevrej" ili despektivno za nejevreje "stado". jednina goy.

sto se tice nize rase, ne odnosi se samo na palestince. svi smo mi, prema bolesnom Talmudskom ucenju, goyim, i zasluzujemo da budemo pododredjeni njima. to ti prijatelj nece tako reci - a tajnost je kljuc ove igre. kako god okrenes, on u sebi zna da je iznad tebe.

ja se nadam da ovo nije opste shvatanje kod jevreja (znam da jeste kod cionista), nadam se da se ne radi o "kucnom obrazovanju"...

i da, ja sam ponosni goy.
da znam za tu definicju ''goy''
tom tipu je to izletjelo, jer bio je sav bijesan kad sam reko neke stvari, skonto je kad sam ja ponovio sta je reko ...nije prijatelj vec samo poznanik, bio na studentskoj razmjeni, od tada je okreco glavu od mene...
ld

#2520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by ld »

arzuhal wrote:
Tačno, mada ne svi. Ali problem je u tome što je to nezvanični stav zvanične politike Izraela. Arapi su kopilad, potomci Hagare (Hadžere) oslobođene ropkinje i DRUGE žene Abrahama (Ibrahima, alejhi-selam), a ne PRVE, "Zakonite", Sare.
Misliš da se Hitler prvi sjetio rase? Ali taj problem "uber alles" rase i nacije je itekako prisutan i u arapsko-islamskom svijetu, pogotovo u S.Arabiji i zemljama Zaljeva (i inače u zemljama bliskog i dalekog istoka). I oni sebe smatraju boljim i odabranijim nad ostalim, čak i Arapima (recimo, Sirije). Jedan student, Arap iz jednog čuvenog plemena, dobar musliman i vjernik, veli:"Nemaš pojma kako se ja borim i koji teret nosim da tebe, nakog Bošnjaka (iz neke rupe, dodajem) koji ne zna ni rodoslov svoj niti ima aristrokatsku, plemenitu lozu, smatram ravnim sebi-i kao čovjeka i kao muslimana!". Iz ovog se može razumjeti i indiferentost Odabranih Arapa prema Palestincima.
trebao si ga odmah opaliti na prvu
ti saudijci su tako nafurani da su oni nesto bolji od ostalih i da je njima Bogom dato prao da vladaju ostalim muslimanima
njih je najbolje opisao i to rekao murat hofman,bivsi njemacki ambasador u maroku,presao je na islam,i kaze da su saudijci i arapi zaliva poput zidova u izraelu,ubjedjeni su u svoju superiornost i da imaju Bogom dato pravo da vladaju nad drugim muslimanima
i pitanje vehabija i selefija i finasiranje izgradje tih djamija sirom planete,stampanje knjiga itd... to je svu u sklopu promocije saudijskog nacionalzma
cast izuzetcima,kojih takodje ima,ali jako,jako malo na zalost
da su zaista vjernici muslimani,nikada se ovo ne bi desilo palestincima u palestini
a da samo malo bolje poslusaju Poslanikovu zadnju hudbu,gdje ih je upozorio na taj njihov nacionalizam i oholost
omar little

#2521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

January 13, 2009

Seeing Through the Lies

The Facts About Hamas and the War on Gaza

By NORMAN FINKELSTEIN

The record is fairly clear. You can find it on the Israeli website, the Ministry of Foreign Affairs website. Israel broke the ceasefire by going into the Gaza and killing six or seven Palestinian militants. At that point—and now I’m quoting the official Israeli website—Hamas retaliated or, in retaliation for the Israeli attack, then launched the missiles.

Now, as to the reason why, the record is fairly clear as well. According to Ha’aretz, Defense Minister Barak began plans for this invasion before the ceasefire even began. In fact, according to yesterday’s Ha’aretz, the plans for the invasion began in March. And the main reasons for the invasion, I think, are twofold. Number one; to enhance what Israel calls its deterrence capacity, which in layman’s language basically means Israel’s capacity to terrorize the region into submission. After their defeat in July 2006 in Lebanon, they felt it important to transmit the message that Israel is still a fighting force, still capable of terrorizing those who dare defy its word.

And the second main reason for the attack is because Hamas was signaling that it wanted a diplomatic settlement of the conflict along the June 1967 border. That is to say, Hamas was signaling they had joined the international consensus, they had joined most of the international community, overwhelmingly the international community, in seeking a diplomatic settlement. And at that point, Israel was faced with what Israelis call a Palestinian peace offensive. And in order to defeat the peace offensive, they sought to dismantle Hamas.

As was documented in the April 2008 issue of Vanity Fair by the writer David Rose, basing himself on internal US documents, it was the United States in cahoots with the Palestinian Authority and Israel which were attempting a putsch on Hamas, and Hamas preempted the putsch. That, too, is no longer debatable or no longer a controversial claim.

The issue is can it rule in Gaza if Israel maintains a blockade and prevents economic activity among the Palestinians. The blockade, incidentally, was implemented before Hamas came to power. The blockade doesn’t even have anything to do with Hamas. The blockade came to—there were Americans who were sent over, in particular James Wolfensohn, to try to break the blockade after Israel redeployed its troops in Gaza.

The problem all along has been that Israel doesn’t want Gaza to develop, and Israel doesn’t want to resolve diplomatically the conflict, both the leadership in Damascus and the leadership in the Gaza have repeatedly made statements they’re willing to settle the conflict in the June 1967 border. The record is fairly clear. In fact, it’s unambiguously clear.

Every year, the United Nations General Assembly votes on a resolution entitled “Peaceful Settlement of the Palestine Question.” And every year the vote is the same: it’s the whole world on one side; Israel, the United States and some South Sea atolls and Australia on the other side. The vote this past year was 164-to-7. Every year since 1989—in 1989, the vote was 151-to-3, the whole world on one side, the United States, Israel and the island state of Dominica on the other side.

We have the Arab League, all twenty-two members of the Arab League, favoring a two-state settlement on the June 1967 border. We have the Palestinian Authority favoring that two-state settlement on the June 1967 border. We now have Hamas favoring that two-state settlement on the June 1967 border. The one and only obstacle is Israel, backed by the United States. That’s the problem.

Well, the record shows that Hamas wanted to continue the ceasefire, but only on condition that Israel eases the blockade. Long before Hamas began the retaliatory rocket attacks on Israel, Palestinians were facing a humanitarian crisis in Gaza because of the blockade. The former High Commissioner for Human Rights, Mary Robinson, described what was going on in Gaza as a destruction of a civilization. This was during the ceasefire period.

What does the record show? The record shows for the past twenty or more years, the entire international community has sought to settle the conflict in the June 1967 border with a just resolution of the refugee question. Are all 164 nations of the United Nations the rejectionists? And are the only people in favor of peace the United States, Israel, Nauru, Palau, Micronesia, the Marshall Islands and Australia? Who are the rejectionists? Who’s opposing a peace?

The record shows that in every crucial issue raised at Camp David, then under the Clinton parameters, and then in Taba, at every single point, all the concessions came from the Palestinians. Israel didn’t make any concessions. Every concession came from the Palestinians. The Palestinians have repeatedly expressed a willingness to settle the conflict in accordance with international law.

The law is very clear. July 2004, the highest judicial body in the world, the International Court of Justice, ruled Israel has no title to any of the West Bank and any of Gaza. They have no title to Jerusalem. Arab East Jerusalem, according to the highest judicial body in the world, is occupied Palestinian territory. The International Court of Justice ruled all the settlements, all the settlements in the West Bank, are illegal under international law.

Now, the important point is, on all those questions, the Palestinians were willing to make concessions. They made all the concessions. Israel didn’t make any concessions.

I think it’s fairly clear what needs to happen. Number one, the United States and Israel have to join the rest of the international community, have to abide by international law. I don’t think international law should be trivialized. I think it’s a serious issue. If Israel is in defiance of international law, it should be called into account, just like any other state in the world.

Mr. Obama has to level with the American people. He has to be honest about what is the main obstacle to resolving the conflict. It’s not Palestinian rejectionism. It’s the refusal of Israel, backed by the United States government, to abide by international law, to abide by the opinion of the international community.

And the main challenge for all of us as Americans is to see through the lies.

Norman Finkelstein is author of five books, including Image and Reality of the Israel-Palestine Conflict, Beyond Chutzpah and The Holocaust Industry, which have been translated into more than 40 foreign editions. He is the son of Holocaust survivors. This article is an edited extract of the views of Finkelstein given at DemocracyNow.org. His website is http://www.NormanFinkelstein.com
turban

#2522 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by turban »

Na ovoj temi je @Latina pokazala sve vrjednosti covjeka.
Svi smo ljudi,treba biti covjek.
@Latina svaka cast za postove.
bach

#2523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bach »

listajući izraelske stranice saznajemo da i izraelu ima "alijinih srba".

Strancica izrealske vojske donosi priču o nekom arapskom selu i Izrealu, itekako se lokalni Arapi pripremaju za Hamasove rakete. U tome im pomaže Beduinski bataljon, sastavljen od valjda Olmertu odanih Arapa.

The Bedouin Rescue Battalion

09 January 2009 , 11:15

Maj. (res.) Attia Abu-Assa with citizens of Rahat. Photo: Nomi Sigal, IDF Spokesperson

Preparing the Infantry For Battle

All Articles
Nomi Sigal

The Bedouin communities in the South were well-prepared for the increased rocket range that is now affecting their communities. Their preparedness is a result of the precautionary actions that the Home Front Command has taken over the past year. The distribution of Arabic language information booklets to students in schools and the publication of instructions about how to protect oneself in emergency situations on the Home Front Command website are only a portion of the comprehensive campaign that takes place, in spite of the language barrier.

The soldiers of the Bedouin Rescue Battalion in the Search and Rescue Unit of the Home Front Command are trained to teach the Bedouin population in the southern regions and serve as an additional contact person between the IDF and the Bedouin community. Their task is to respond to every situation that arises in Bedouin towns to be certain that they are able to reach towns that are far away, tents, and sheds.

Already in the first days of Operation Cast Lead, the Battalion opened an emergency response center in a community center in the Bedouin city of Rahat, in which soldiers of the Battalion provide the citizens of the region with answers. At the beginning of the week, the Battalion held an information session during which the soldiers instructed the citizens about how to behave during an emergency situation. In addition, soldiers went from house to house to distribute information leaflets, and also handed out about 20 emergency beepers. “In an emergency situation we need to give an appropriate and professional response in relation to every incident and in all cities – Bedouin or Jewish,” explain Maj. (res.) Attia Abu-Assa, commander from the Liaison Unit to the Local Authority in Rahat. “The Liaison Unit works 24/7 in the community center, and whoever is interested in getting assistance is welcome at any time.”

Maj. (res.) Attia Abu-Assa distributing an information leaflet to a local citizen

On Sunday (Jan. 11), the Bedouin Rescue Battalion will run simulation and instruction sessions in all Bedouin schools within rocket firing range. The lesson will focus on what to do in case of a missile being fired, in order to increase the children’s readiness and ensure their safety,” explains Captain (res.) Nafas Abu Lakia, officer of the Liaison Unit in one of the southern towns.

Image

http://dover.idf.il/IDF/English/News/to ... 1/0901.htm
pustopoljina

#2524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by pustopoljina »

svi pricaju o ko je u pravu,a ljudi nestaju sa lica zemlje.inace-ja NE MOGU ovo pratiti.ja mogu dati pare i mogu bojkotovati,sta mogu...ostalo...samo mogu svisnuti od ovog svijeta.
@latina-ti si jedan od najispravnijih forumasa. :thumbup:
Bosanac sa dna kace

#2525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

bach wrote:listajući izraelske stranice saznajemo da i izraelu ima "alijinih srba".

Strancica izrealske vojske donosi priču o nekom arapskom selu i Izrealu, itekako se lokalni Arapi pripremaju za Hamasove rakete. U tome im pomaže Beduinski bataljon, sastavljen od valjda Olmertu odanih Arapa.

The Bedouin Rescue Battalion

09 January 2009 , 11:15

Maj. (res.) Attia Abu-Assa with citizens of Rahat. Photo: Nomi Sigal, IDF Spokesperson

Preparing the Infantry For Battle

All Articles
Nomi Sigal

The Bedouin communities in the South were well-prepared for the increased rocket range that is now affecting their communities. Their preparedness is a result of the precautionary actions that the Home Front Command has taken over the past year. The distribution of Arabic language information booklets to students in schools and the publication of instructions about how to protect oneself in emergency situations on the Home Front Command website are only a portion of the comprehensive campaign that takes place, in spite of the language barrier.

The soldiers of the Bedouin Rescue Battalion in the Search and Rescue Unit of the Home Front Command are trained to teach the Bedouin population in the southern regions and serve as an additional contact person between the IDF and the Bedouin community. Their task is to respond to every situation that arises in Bedouin towns to be certain that they are able to reach towns that are far away, tents, and sheds.

Already in the first days of Operation Cast Lead, the Battalion opened an emergency response center in a community center in the Bedouin city of Rahat, in which soldiers of the Battalion provide the citizens of the region with answers. At the beginning of the week, the Battalion held an information session during which the soldiers instructed the citizens about how to behave during an emergency situation. In addition, soldiers went from house to house to distribute information leaflets, and also handed out about 20 emergency beepers. “In an emergency situation we need to give an appropriate and professional response in relation to every incident and in all cities – Bedouin or Jewish,” explain Maj. (res.) Attia Abu-Assa, commander from the Liaison Unit to the Local Authority in Rahat. “The Liaison Unit works 24/7 in the community center, and whoever is interested in getting assistance is welcome at any time.”

Maj. (res.) Attia Abu-Assa distributing an information leaflet to a local citizen

On Sunday (Jan. 11), the Bedouin Rescue Battalion will run simulation and instruction sessions in all Bedouin schools within rocket firing range. The lesson will focus on what to do in case of a missile being fired, in order to increase the children’s readiness and ensure their safety,” explains Captain (res.) Nafas Abu Lakia, officer of the Liaison Unit in one of the southern towns.

Image

http://dover.idf.il/IDF/English/News/to ... 1/0901.htm
pisel na toj stranici da isti ti beduini ne po porodici mogu da imaju samo 10 ovaca najvise, a nekad su mogli imat na stotine, ko biva ,sad ih izrael brani
Locked