VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
triconja

#2501 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

Bog te mazo raspreda se o uticaju vakcina a zivimo u supku europe dje zrak najzagadjeniji u vecim gradovima i daleko iznad "sigurnih" nivoa a vi bi da se testira reakcija nakon dobijanja vakcine :lol: :lol: :lol:

Dijete za godinu zivota provedenih u kuci u zenici/sarajevu/tuzli dobije vise zagadjenja i ostecenja celija nego prosjecan stanovnik mongolije za citavog zivota :lol: . Imal uticaja zagadjenje na degeneraciju mozga? :mrgreen:
Naslovnica

#2502 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Naslovnica »

polacijela wrote:
Naslovnica wrote: Svako profitira na konto svoje branše.
Pedijatri uzimaju najbolju pinku (%) za antibiotike (dobar dan, ni ne pogleda dijete - antibiotik, i to, čudna mi čuda, ordinacija "brandirana" u taj antibiotik, od hemijske do žaluzina, porodični ljekari za živče, lexiće i slične droge, internista za kojekakve lijekove za pritisak, samo su epidemiolozi i infektolozi u krizi, slabo kapa pinka, pa se nadigla hampa. 8-)
Jedini koji prave promet i profit infektolozima i epidemiolozima su antiwaxxeri koji su svojom propagandom vratili bolesti koje se decenijama nisu javljale ili nisu javljale u ovom obimu, što troškove liječenja diže u tačku.
Da se čovjek prosto zapita za čiji interes rade...
Ma da, naravno. 8-)
Naslovnica

#2503 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Naslovnica »

triconja wrote:Bog te mazo raspreda se o uticaju vakcina a zivimo u supku europe dje zrak najzagadjeniji u vecim gradovima i daleko iznad "sigurnih" nivoa a vi bi da se testira reakcija nakon dobijanja vakcine :lol: :lol: :lol:

Dijete za godinu zivota provedenih u kuci u zenici/sarajevu/tuzli dobije vise zagadjenja i ostecenja celija nego prosjecan stanovnik mongolije za citavog zivota :lol: . Imal uticaja zagadjenje na degeneraciju mozga? :mrgreen:
Ne nakon, nego prije dobijanja vakcine.
Za ostalo se apsolutno slažem.
Mogy87

#2504 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Mogy87 »

Ja ovu logiku primjenjujem na najvazniju osobu u mom zivotu (na osnovu misljenja pedijatra kojem vjerujem naravno) tako da mirne savjesti mogu predloziti i nekom drugom.
S4mpion

#2505 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by S4mpion »

Ubijeđen sam da, par stranica ranije, pedijatri nisu uvršteni u "struku" kad su u pitanju vakcine, već isključivo epidemiolozi i infektolozi.
DaffyDuck

#2506 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by DaffyDuck »

Alhemicarkaa wrote:
A koliko ih ti znaš pa izjavljuješ da uposlenici Agencije vode djecu vani na vakcinaciju? Sve ili skoro sve? :roll:

A što se tiče Torlaka, jesi to mislila putovati kroz vrijeme pa da možeš reči neću Torlak vakcinu? Evo sad nisu Torlakove, bujrum vakcinišite djecu.
Najveci problem u diskusiji na ovoj temi je sto ti ljudi trpaju da si rekao nesto sto nisi. Nemoj biti iskljuciva.
Znam neke i bas je onako kako sam napisala. Cak sam upoznala jednu uposlenicu koja nema djece i koja kaze da ima, ne bi ih nikad cijepila. Al, necemo sad o tom- to je njeno pravo na misljenje.
I Torlak, pricamo uopsteno, ne u ovom trenutku. Odakle ti znas jel Torlak bio aktuelan kad je meni trebalo. I jel mi mozda dijete i vakcinisano njihovom vakcinom..
I po deseti put pisem, imam dijete koje jeste vakcinisano, i koje se redovno vakcinise i jedno koje nije i nece pa da mi se cijela drzava natovari na kosti- to je moje pravo i moja procjena da moze biti veca steta nego korist. Iz licnog iskusta.
I, mozes misliti, imam pedijatra koji nakon reakcije na vakcinu vise nikad nije postavio pitanje kad ce dijete nastaviti s vakcinacijom. Sto li.

A ovako razgovaraju neki normalni ljudi- valjda imaju postovanja saslusati jedne druge, uvaziti da ljudi mogu imati drugacije misljenje.
Evo diskusija ljudi iz struke:
http://balkans.aljazeera.net/video/kont ... akcinacije
triconja

#2507 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by triconja »

DaffyDuck wrote:
Alhemicarkaa wrote:
A koliko ih ti znaš pa izjavljuješ da uposlenici Agencije vode djecu vani na vakcinaciju? Sve ili skoro sve? :roll:

A što se tiče Torlaka, jesi to mislila putovati kroz vrijeme pa da možeš reči neću Torlak vakcinu? Evo sad nisu Torlakove, bujrum vakcinišite djecu.
Najveci problem u diskusiji na ovoj temi je sto ti ljudi trpaju da si rekao nesto sto nisi. Nemoj biti iskljuciva.
Znam neke i bas je onako kako sam napisala. Cak sam upoznala jednu uposlenicu koja nema djece i koja kaze da ima, ne bi ih nikad cijepila. Al, necemo sad o tom- to je njeno pravo na misljenje.
I Torlak, pricamo uopsteno, ne u ovom trenutku. Odakle ti znas jel Torlak bio aktuelan kad je meni trebalo. I jel mi mozda dijete i vakcinisano njihovom vakcinom..
I po deseti put pisem, imam dijete koje jeste vakcinisano, i koje se redovno vakcinise i jedno koje nije i nece pa da mi se cijela drzava natovari na kosti- to je moje pravo i moja procjena da moze biti veca steta nego korist. Iz licnog iskusta.
I, mozes misliti, imam pedijatra koji nakon reakcije na vakcinu vise nikad nije postavio pitanje kad ce dijete nastaviti s vakcinacijom. Sto li.

A ovako razgovaraju neki normalni ljudi- valjda imaju postovanja saslusati jedne druge, uvaziti da ljudi mogu imati drugacije misljenje.
Evo diskusija ljudi iz struke:
http://balkans.aljazeera.net/video/kont ... akcinacije
Da zivis u svedskoj dje vise od 90% djece vakcinisano bilo bi to normalno, kaes necu zbog tog i tog i eto i niko ti nista ne bi reko. U bosni cojk kae necu vakcinisat djecu, mrsko mi ih vozit i eto ga manje od 50% vakcinisanih i zbog tog pasjaluka mogu i tvoja djeca najebat jer ne mpzes ih vakcinisat zbog reakcija. To je citava prica ovdje i dodje smrcak (zivi u svredskoj dje se vakcinise haman 97% djece) i kae cito ja ima zive u vakcini i necu vakcinisat :lol:
Smrcak15

#2508 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Pauza wrote: hahaha Smrčak jesi li ti ovo dobro iščitao, pa bolan nebio kakav ti je ovo izvor i websajt, je li ti stvarno surfaš po ovim sranjima i tako se informišeš?

Natural News is a conspiracy website that sells various dietary supplements, and promotes alternative medicine, controversial nutrition and health claims, fake news, and various conspiracy theories
ovu informaciju sam prvi puit citao na avazu, davno, pa sam trazio i nasao sajt gdje su istrazivali sa diagramima itd, ta stranica je samo preuzela info koliko mi je poznato, oni nisu izvor tih informacija.
anchor85

#2509 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by anchor85 »

Imam ja jedno pitanje za vas koji stalno spominjete ta neka prava. Ko je vama dao pravo da rizikujete moje zdravlje i moj život? Sa sobom i svojom djecom radite apsolutno šta hoćete, pobacajte sve kroz prozor što se mene tiče, hladno me zaboli neka stvar šta će biti sa vama i vašim potomstvom. Ali ko vam je dao pravo da mene ugrožavate? Ja nisam na to pristala niti me iko pitao (a obzirom da je moja guzica u pitanju, smatram da trebam biti pitana).
Smrcak15

#2510 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Sporedjenje vakcinisane djece i nevakcinisane djece, njemacka studija.

http://www.vaccineinjury.info/survey/re ... OwxeiMJb98

Image

VACCINATED VS. UNVACCINATED ---

by David Michael Augenstein

A German study released in September 2011 of about 8000 UNVACCINATED children, newborn to 19 years, show vaccinated children have at least 2 to 5 times more diseases and disorders than unvaccinated children.

The results are presented in the bar chart below; the complete data and study results are here. The data is compared to the national German KIGGS health study of the children in the general population. Most of the respondents to the survey were from the U.S.

The data was collected from parents with vaccine-free children via an internet questionnaire by vaccineinjury.info and Andreas Bachmair, a German classical homeopathic practitioner. The website is not a pretty one (including Google ads for vaccines) but the klix data is what counts. The independent study is self-funded and is not sponsored by a large “credible” non-profit or government health organization with political and financial conflicts of interest. Each one of the 8000 cases are klix cases with medical documentation. Three other studies had similar results according to Bachmair and are reported below.

No study of health outcomes of vaccinated people versus unvaccinated has ever been conducted in the U.S. by CDC or any other agency in the 50 years or more of an accelerating schedule of vaccinations (now over 50 doses of 14 vaccines given before kindergarten, 26 doses in the first year). Most data collected by CDC is contained in the Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) database. The VAERS is generally thought to contain only 3 to 5 percent of reportable incidents. This is simply because only some immediate reactions are reported by doctors; but many are not admitted to be reactions to the vaccine. Most importantly, the VAERS numbers are only immediate reactions, which I would place with a few hours to a few weeks. Long-term vaccine-induced diseases and disorders are not recognized by parents or doctors when these conditions develop perhaps a few months to five years or more and would never be realized to come from multiple vaccinations. In other words, many children and adults have diseases and disorders that are vaccine induced and they never suspect they are from the vaccines, as this study indicates.

This is an ongoing study -

The American connection for Bachmair’s study can be found here: http://www.vaccineinjury.info/survey/re ... esses.html

There is also a link for parents of vaccinated children to participate in the study.

So far this ongoing survey has well over 16,000 respondents, mostly from the U.S.A.

Also of interest, a 1992 New Zealand study comes to the same conclusions: https://www.docdroid.net/Dwzncph/vax-study.pdf.html

#RevolutionForChoice #InformedConsent #VAXXED #EducateBeforeYouVaccinate
franceska

#2511 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by franceska »

Vakcinisana sam ja, moja braća i sestre.
Vakcinisinana su moja djeca, djeca moje braće i sestara.
Vakcinisana su djeca svih mojih prijatelja i poznanika sa kojima se družim i svakodnevno susrećem.
Niko od nas, niti naše djece nije imao nikakav problem.
Ljudi dragi, vi koji ne vakcinešete svoju djecu, zašto ih svjesno izlažete opasnostima, a još gore, zašto izlažete drugu djecu koja zbog vaše djece mogu doći u opasnost??
Žao mi je, ne razumijem :sad:
polacijela

#2512 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by polacijela »

Smrcak15 wrote:Sporedjenje :D :D vakcinisane djece i nevakcinisane djece, njemacka studija

A German study released in September 2011 of about 8000 UNVACCINATED children...
Ta studija zove se KIGGS, a ovo je njen original, a ne taj Augensteinov pamflet, koji original nije znao ni procitati a kamoli interpretirati:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057555/

On the basis of representative KiGGS data, 0.7% of children and adolescents aged 1–17 years from non-immigrant families in Germany have never been vaccinated.
The evaluation showed that vaccinated children and unvaccinated children differed substantially only in terms of the lifetime prevalence of vaccine preventable diseases; as is to be expected the risk of such diseases is notably lower in vaccinated subjects.
In the largest study in children and adolescents so far none of the often anticipated health differences—such as allergies and the number of infections—were observed in vaccinated and unvaccinated subjects aged 1–17 years.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2513 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by dr.gog »

Smrcak15 wrote:Sporedjenje vakcinisane djece i nevakcinisane djece, njemacka studija.

Image

A German study released in September 2011

The American connection for Bachmair’s study can be found here: http://www.vaccineinjury.info/survey/re ... esses.html
Podatak star 8 godina. Bachmairovo istraživanje je Savezno min.zdravlja Njemačke proglasilo kao nepouzdano zbog netačne metodologije,a rezultati su, tipično, vještačeni putem epidemiološke službe, te velikim dijelom kroz Saveznu Vojsku (zbog ogromnog broja lako dostupnih evidencija, radno sposobnih mlađih osoba).

Da skratim priču, ne zamjeri na ličnom obraćanju, NE POSTAVLJAJTE NEPROVJERENE BUDALAŠTINE, posebno oni koji nemaju medicinsko obrazovanje.

Svaki post koji insinuira izbjegavanje vakcine će biti prijavljen redakciji klix.ba.

Pozdrav. :)
šatirana_ljubičica

#2514 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by šatirana_ljubičica »

franceska wrote:Vakcinisana sam ja, moja braća i sestre.
Vakcinisinana su moja djeca, djeca moje braće i sestara.
Vakcinisana su djeca svih mojih prijatelja i poznanika sa kojima se družim i svakodnevno susrećem.
Niko od nas, niti naše djece nije imao nikakav problem.
Ljudi dragi, vi koji ne vakcinešete svoju djecu, zašto ih svjesno izlažete opasnostima, a još gore, zašto izlažete drugu djecu koja zbog vaše djece mogu doći u opasnost??
Žao mi je, ne razumijem :sad:
Ne bih da iznosim bisere pred svinje ali evo da dadnem jednu opaskicu....

Pazi ovu priču Frančeska:
Istinita.

DakleM,
Bili ljudi,nevakcinisani. I niko se nije vakcinisavO i nije nikad ni od čeg nije obolio. Uža i šira famElija. I pucali od zdravlja.
I dođe JENA iz te Famelije I vakciniše dIJETA koji je bio zdrav i prav i puco od zdravlja. OBOLI NAKON TE VAKCINE.
I Hajd sad ko da bude pametan, tu, ne razumijem????

P.S. Gramatičke greške su bile namjerne, onako fola radi jer su inače svi polupismeni koji se zalažu za nevakcinaciju i to.
šatirana_ljubičica

#2515 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

ovo gore je bila satira ali nažalost istina.

Žao mi je, ne razumijem :(
Last edited by šatirana_ljubičica on 19/03/2019 14:13, edited 2 times in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2517 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Chmoljo »

triconja wrote:Bog te mazo raspreda se o uticaju vakcina a zivimo u supku europe dje zrak najzagadjeniji u vecim gradovima i daleko iznad "sigurnih" nivoa a vi bi da se testira reakcija nakon dobijanja vakcine :lol: :lol: :lol:

:D

izjave iz stvarnog života: pa izvedite dijete malo na zrak.

mjerenja pokazuju da je zrak opasan. beba nema još ni 6 mjeseci, za njega je to katastrofalno.

ma hajde, živi u Sarajevu, neka se navikava.

ne preuveličavam, ne karikiram.
Maxxtro

#2518 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Maxxtro »

dr.gog wrote:
Smrcak15 wrote:Sporedjenje vakcinisane djece i nevakcinisane djece, njemacka studija.

Image

A German study released in September 2011

Podatak star 8 godina. Bachmairovo istraživanje je Savezno min.zdravlja Njemačke proglasilo kao nepouzdano zbog netačne metodologije,a rezultati su, tipično, vještačeni putem epidemiološke službe, te velikim dijelom kroz Saveznu Vojsku (zbog ogromnog broja lako dostupnih evidencija, radno sposobnih mlađih osoba).

Da skratim priču, ne zamjeri na ličnom obraćanju, NE POSTAVLJAJTE NEPROVJERENE BUDALAŠTINE, posebno oni koji nemaju medicinsko obrazovanje.

Svaki post koji insinuira izbjegavanje vakcine će biti prijavljen redakciji klix.ba.

Pozdrav. :)
Htio bih samo da se nadovezem kratko, jer je jako bitno za ukazivanje dubine zabluda ovih ljudi i kakve su totalne budalastine u pitanju. Ne treba biti naucnik niti plaho pametan da se izvede taj zakljucak o nepouzdanosti, jer je ocito iz samog opisa ispod gornjeg grafika.

Znaci porede se podaci izvadjeni iz NAUCNE STUDIJE KiGGS (plavo), sa podacima intenet upitnika sa jos jednog u nizu supaka interneta vaccineinjruy.info (crveno), prikupljenim naravno potpuno diletanstski i bez ikakve naucne kontrole, sto je sasvim dovoljno za ljude bez ikakvog filtera kritickog rezonovanja poput Smrleta.
Onaj imbecil koji je nakalemio svoje bezvrijedne podatke prikupljene putem interneta bi nas htio navesti na zakljucak kako KiGGs studija ima samo podatke za vakcinisanu djecu, a da je on kao upotpunio podacima prikupljenim za nevakcinisanu. Medjutim, gore navedena naucna studija upravo i poredi vakcinisanu i nevakcinisanu djecu u smislu ucestalosti tih bolesti, ali ocito da rezultati nisu odgovarali tom autoru. Abstrakt studije kaze:

Results

Evaluable data on vaccinations were available for 13 453 subjects aged 1–17 years from non-immigrant families. 0.7% of them (95% confidence interval: 0.5%–0.9%) were not vaccinated. The lifetime prevalence of diseases preventable by vaccination was markedly higher in unvaccinated than in vaccinated subjects. Unvaccinated children aged 1–5 years had a median number of 3.3 (2.1–4.6) infectious diseases in the past year, compared to 4.2 (4.1–4.4) in vaccinated children. Among 11- to 17-year-olds, the corresponding figures were 1.9 (1.0–2.8) (unvaccinated) versus 2.2 (2.1–2.3) (vaccinated). The lifetime prevalence of at least one atopic disease among 1- to 5-year-olds was 12.6% (5.0%–28.3%) in unvaccinated children and 15.0% (13.6%–16.4%) in vaccinated children. In older children, atopy was more common, but its prevalence was not found to depend on vaccination status: among 6- to 10-year-olds, the prevalence figures were 30.1% (12.9%–55.8%) for unvaccinated children versus 24.4% (22.8%–26.0%) for vaccinated children, and the corresponding figures for 11- to 17-year-olds were 20.3% (10.1%–36.6%) versus 29.9% (28.4%–31.5%).
Conclusion

The prevalence of allergic diseases and non-specific infections in children and adolescents was not found to depend on vaccination status.

Link za studiju: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3057555/
S4mpion

#2519 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by S4mpion »

anchor85 wrote:Imam ja jedno pitanje za vas koji stalno spominjete ta neka prava. Ko je vama dao pravo da rizikujete moje zdravlje i moj život? Sa sobom i svojom djecom radite apsolutno šta hoćete, pobacajte sve kroz prozor što se mene tiče, hladno me zaboli neka stvar šta će biti sa vama i vašim potomstvom. Ali ko vam je dao pravo da mene ugrožavate? Ja nisam na to pristala niti me iko pitao (a obzirom da je moja guzica u pitanju, smatram da trebam biti pitana).
Odgovor nije pretjerano komplikovan-zaboli ih za tebe i tvoje potomstvo kao što i tebe za boli za njih.

Možeš se ti pozivati na prava, ali tvoja prava su samo ona za koja se uspiješ izborit', sve ostalo je mrtvo slovo na papiru.
polacijela

#2520 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by polacijela »

S4mpion wrote:Ubijeđen sam da, par stranica ranije, pedijatri nisu uvršteni u "struku" kad su u pitanju vakcine, već isključivo epidemiolozi i infektolozi.
Ni moleri ne razvode grijanje, a izvode neku vrstu unutrašnjih radova kao i monteri CG.
Medicina je preobimna da bi svi pisali upute za sve, svjetske smjernice za liječenje hipertenzije pisaće kardiolozi a ne endokrinolozi, bez obzira sto su i jedni i drugi internisti. I ono što oni napišu, slijede svi, i hirurg i fizijatar i endokrinolog.

Smjernice o vakcinama pišu epidemiolozi i infektolozi jer o tome znaju najviše a SLIJEDE ih svi. To je fakt, sve mimo toga je mišljenje neutemeljeno na naučnim dokazima, u rangu stava da je Zemlja ravna ploča.
anchor85

#2521 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by anchor85 »

S4mpion wrote:
anchor85 wrote:Imam ja jedno pitanje za vas koji stalno spominjete ta neka prava. Ko je vama dao pravo da rizikujete moje zdravlje i moj život? Sa sobom i svojom djecom radite apsolutno šta hoćete, pobacajte sve kroz prozor što se mene tiče, hladno me zaboli neka stvar šta će biti sa vama i vašim potomstvom. Ali ko vam je dao pravo da mene ugrožavate? Ja nisam na to pristala niti me iko pitao (a obzirom da je moja guzica u pitanju, smatram da trebam biti pitana).
Odgovor nije pretjerano komplikovan-zaboli ih za tebe i tvoje potomstvo kao što i tebe za boli za njih.

Možeš se ti pozivati na prava, ali tvoja prava su samo ona za koja se uspiješ izborit', sve ostalo je mrtvo slovo na papiru.
Ponovno, ko je dao pravo? Pazi, ja to viđam na svakom koraku u svom okruženju, da oni koji su se razmnožili smatraju ne samo da su bolji od onih koji se nisu razmnožili, nego da imaju i prvenstvo u svemu te da su njihova prava bitnija, a ostali ne postoje. SVi mi imamo ista prava da odlučujemo za sebe. Ali ovo nije odluka koja utiče samo na jednu osobu, na jednu porodicu. Ugrožavaju ljude oko sebe. Ponavljam, sa sobom radi šta hoćeš, ali ne diraj mene. Vrijeme je da to shvate.
šatirana_ljubičica

#2522 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

anchor85 wrote:
S4mpion wrote:

Ponovno, ko je dao pravo? Pazi, ja to viđam na svakom koraku u svom okruženju, da oni koji su se razmnožili smatraju ne samo da su bolji od onih koji se nisu razmnožili, nego da imaju i prvenstvo u svemu te da su njihova prava bitnija, a ostali ne postoje. SVi mi imamo ista prava da odlučujemo za sebe. Ali ovo nije odluka koja utiče samo na jednu osobu, na jednu porodicu. Ugrožavaju ljude oko sebe. Ponavljam, sa sobom radi šta hoćeš, ali ne diraj mene. Vrijeme je da to shvate.
Možda je to počelo onda kad se mali čovjek osjetio ugrožen kad je shvatio da mu mogu podvaliti bilo šta i oštetiti ga, a da on na to ne smije ni protestvovati?
S4mpion

#2523 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by S4mpion »

polacijela wrote:
S4mpion wrote:Ubijeđen sam da, par stranica ranije, pedijatri nisu uvršteni u "struku" kad su u pitanju vakcine, već isključivo epidemiolozi i infektolozi.
Ni moleri ne razvode grijanje, a izvode neku vrstu unutrašnjih radova kao i monteri CG.
Medicina je preobimna da bi svi pisali upute za sve, svjetske smjernice za liječenje hipertenzije pisaće kardiolozi a ne endokrinolozi, bez obzira sto su i jedni i drugi internisti. I ono što oni napišu, slijede svi, i hirurg i fizijatar i endokrinolog.

Smjernice o vakcinama pišu epidemiolozi i infektolozi jer o tome znaju najviše a SLIJEDE ih svi. To je fakt, sve mimo toga je mišljenje neutemeljeno na naučnim dokazima, u rangu stava da je Zemlja ravna ploča.
Epidemiolozi i infektolozi o djeci ne znaju onoliko koliko znaju pedijatri, pa cijenim da se i oni nešto pitaju.
S4mpion

#2524 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by S4mpion »

anchor85 wrote:
S4mpion wrote: Odgovor nije pretjerano komplikovan-zaboli ih za tebe i tvoje potomstvo kao što i tebe za boli za njih.

Pa možemo mi tako pričati do sutra, ali ništa se ne mijenja jer ništa ne radimo i nemamo osjećaj za kolektivnu odgovornost, jer nas, sve kolektivno, zaboli za tuđe. Jedino što znamo je to da iz udobne fotelje upiremo prstom u ovog ili onog, jer je to linija manjeg otpora.
Alhemicarkaa

#2525 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Alhemicarkaa »

S4mpion wrote:

To pravo nam je dao Pravilnik o nacinu provedbe obavezne imunizacije, imunoprofilakse i kemoprofilakse protiv zaraznih bolesti te o osobama koje se podvrgavaju toj obavezi (SN FBiH 68/16). To dokazuju i plave koverte, pozivi i trenutno pune ambulante onih koji su izbjegavali vakcinaciju a sad se vakcinisu.

Svi koji spominjete licna iskustva ste jos gori. Vi biste trebali biti najveci zagovornici vakcina jer vam djeca ne smiju biti vakcinisana.

I ja imam snazne reakcije na dinju pa ne vicem okoli ne jedite dinju zbog mog LICNOG iskustva.
Post Reply