Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#2501 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Ne, check-in uradis na salteru aerodroma namijenjenom tome, koji u tom momentu opsluzuje taj let...

Ima 10-12 saltera, koje podijele po potrebi, tj. broju letova u ta doba i broju putnika... Za IST obicno budu 3 saltera jedan do drugoga, iznad glava radnika pise destinacija i broj leta koji rade...
solar_power

#2502 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by solar_power »

Evo sada se konacno pojavljuje BH Airlines na internet portalima kada kupujete karte za Sarajevo. Kombinacija je KLM ili Delta do Amsterdama i onda BH Airlines do Sarajeva. Nije losa veza, sve u zavisnosti kakvu vezu imate do Amsterdama. :bih: :bih: :bih:
jefferson

#2503 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

solar_power wrote:Evo sada se konacno pojavljuje BH Airlines na internet portalima kada kupujete karte za Sarajevo. Kombinacija je KLM ili Delta do Amsterdama i onda BH Airlines do Sarajeva. Nije losa veza, sve u zavisnosti kakvu vezu imate do Amsterdama. :bih: :bih: :bih:
www.delta.com: SJJ is an invalid city code or cannot be booked through this web site. Please check the spelling of SJJ or use the appropriate city code.
akcija007

#2504 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

na nekom hrvatskom portalu za kupovinu aviokarata www.aviokarte.hr, bezveze ukucao Minneapolis Sarajevo i daje uvezanu kartu Delte i BH preko Amsterdama, kako ne znam sliku postaviti na forumu kopiram konekciju.
Flight 1 Wednesday, August 17, 2011
Departure: 13:40 Minneapolis, USA - St Paul Intl, terminal 1
Arrival: 17:11 Montreal, Canada - P Trudeau International
Airline: Delta Air Lines DL2575 e
Aircraft: Canadair Regional Jet 900
Change of plane required. Time between flights : 2:04.
Flight 2 Wednesday, August 17, 2011
Departure: 19:15 Montreal, Canada - P Trudeau International
Arrival: 07:50 +1 day(s) Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Airline: Delta Air Lines DL9392 e , Operated by KLM Royal Dutch Airlines
Aircraft: MC Donnell Douglas MD-11
Change of plane required. Time between flights : 5:30.
Flight 3Thursday, August 18, 2011
Departure: 13:20 Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Arrival: 15:30 Sarajevo, Bosnia-Herzegovina - International, terminal B
Airline: B&H Airlines JA331 e
Aircraft: Airbus Industrie A319
----------------------------------------------------------------------------------
Flight 1 Thursday, September 22, 2011
Departure: 09:50 Sarajevo, Bosnia-Herzegovina - International, terminal B
Arrival: 12:05 Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Airline: B&H Airlines JA330 e
Aircraft: Airbus Industrie A319
Change of plane required. Time between flights : 4:45.
Flight 2
Thursday, September 22, 2011
Departure: 16:50 Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Arrival: 19:00 Minneapolis, USA - St Paul Intl, terminal 1
Airline: Delta Air Lines DL265 e
Aircraft: Boeing 767
solar_power

#2505 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by solar_power »

jefferson wrote:
solar_power wrote:Evo sada se konacno pojavljuje BH Airlines na internet portalima kada kupujete karte za Sarajevo. Kombinacija je KLM ili Delta do Amsterdama i onda BH Airlines do Sarajeva. Nije losa veza, sve u zavisnosti kakvu vezu imate do Amsterdama. :bih: :bih: :bih:
http://www.delta.com: SJJ is an invalid city code or cannot be booked through this web site. Please check the spelling of SJJ or use the appropriate city code.
Ja sam nasao na www.kayak.com a stvarno na Delti nista...

Kayak je dobar daje vise opcija sa razlicitim kompanijama. Ja sam tako nasao zadnje dvije karte.
akcija007

#2506 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Aerodrom "Nikola Tesla" doneo je odluku o izmeni cenovnika aerodromskih usluga, kojom se za 7% snižavaju naknade za sletanje koje se naplaćuju avio-kompanijama. Ovo je drugi put ove godine da pojeftinjuju osnovne usluge Aerodroma, a odluka se odnosi na sve tipove i kategorije aviona.

Novi cenovnik će se primenjivati od 01. septembra ove godine.

Ovim potezom doprineće se nastavljanju izuzetnog povećanja obima saobraćaja i otvaranju novih linija, a beogradski aerodrom učiniti još atraktivnijim i avio-kompanijama i putnicima.

U poslednjih 12 uzastopnih meseci Aerodrom "Nikola Tesla" beleži veći procentualni rast broja putnika od aerodroma u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu i Sofiji.

jedino nas aerodrom nista ne radi niti snizava cijene niti dovodi nove kompanije ... sve je isto i dalje po jedan do dva leta max do neke destinacije i to je to
Koshpa

#2507 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

akcija007 wrote:Aerodrom "Nikola Tesla" doneo je odluku o izmeni cenovnika aerodromskih usluga, kojom se za 7% snižavaju naknade za sletanje koje se naplaćuju avio-kompanijama. Ovo je drugi put ove godine da pojeftinjuju osnovne usluge Aerodroma, a odluka se odnosi na sve tipove i kategorije aviona.

Ovim potezom doprineće se nastavljanju izuzetnog povećanja obima saobraćaja i otvaranju novih linija, a beogradski aerodrom učiniti još atraktivnijim i avio-kompanijama i putnicima.

U poslednjih 12 uzastopnih meseci Aerodrom "Nikola Tesla" beleži veći procentualni rast broja putnika od aerodroma u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu i Sofiji.

jedino nas aerodrom nista ne radi niti snizava cijene niti dovodi nove kompanije ... sve je isto i dalje po jedan do dva leta max do neke destinacije i to je to

Kakve veze ima Nikola Tesla aerodrom u Beogradu sa temom Turkish i B&H Airlines ??? :roll:
Erzsebet

#2508 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Erzsebet »

Koshpa wrote:
akcija007 wrote:Aerodrom "Nikola Tesla" doneo je odluku o izmeni cenovnika aerodromskih usluga, kojom se za 7% snižavaju naknade za sletanje koje se naplaćuju avio-kompanijama. Ovo je drugi put ove godine da pojeftinjuju osnovne usluge Aerodroma, a odluka se odnosi na sve tipove i kategorije aviona.

Pa naravno da ima, jer pokazuje kako naš aerodrom ne radi kako treba.

A naš aerodrom je usko vezan sa BH Airlinesom, ako ništa drugo, zato što im je isti vlasnik, a i plus što se svađaju stalno i zavise jedni od drugih.
Kakve veze ima Nikola Tesla aerodrom u Beogradu sa temom Turkish i B&H Airlines ??? :roll:
ljubav_aha

#2509 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

solar_power wrote:
jefferson wrote:
http://www.delta.com: SJJ is an invalid city code or cannot be booked through this web site. Please check the spelling of SJJ or use the appropriate city code.
Ja sam nasao na http://www.kayak.com a stvarno na Delti nista...

Kayak je dobar daje vise opcija sa razlicitim kompanijama. Ja sam tako nasao zadnje dvije karte.
chepoticket ima cesto puta nize cijene ,a kayak je dobar jer imas opciju upozorenja za opciju koju izabberee, a ne moras prethodno Book-irati
akcija007

#2510 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Kospa, moj post o BEG Nikola Tesla definitivno nema eze sa JA i TK, medjutim ova tema se oasim o raspravi o JA oi TK pretvorila o opstu raspravu o avionima, kartama, avijaciji i sl...
Koshpa

#2511 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

akcija007 wrote:Kospa, moj post o BEG Nikola Tesla definitivno nema eze sa JA i TK, medjutim ova tema se oasim o raspravi o JA oi TK pretvorila o opstu raspravu o avionima, kartama, avijaciji i sl...
Pa onda treba traziti od administratora da promjeni naziv teme
akcija007

#2512 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

kako je skupa karta SJJ IST SJJ najnize sto sam nasao je 242 eur imamo 2 dnevna leta dnevno jedan JA, drugi TK i opet skupooo.

Kkako mi je ovo puno, kupio sam kartu na JAT-u BEG IST BEG za 99 eur sa svim taxamae(bus do beograda sa transferom do aerodroma je do 50 eur, tako da sam opet dobar) i iz Beograda imaju dva dnevna leta jedan je JU, drugi TK, zasto je iz SA ovoliko skupaaa karta ?
Koshpa

#2513 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

akcija007 wrote:kako je skupa karta SJJ IST SJJ najnize sto sam nasao je 242 eur imamo 2 dnevna leta dnevno jedan JA, drugi TK i opet skupooo.

Kkako mi je ovo puno, kupio sam kartu na JAT-u BEG IST BEG za 99 eur sa svim taxamae(bus do beograda sa transferom do aerodroma je do 50 eur, tako da sam opet dobar) i iz Beograda imaju dva dnevna leta jedan je JU, drugi TK, zasto je iz SA ovoliko skupaaa karta ?

Zato sto su letovi iz Sarajeva vecinom puni a iz Beograda nisu :oops:
jefferson

#2514 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Koshpa wrote:
akcija007 wrote:kako je skupa karta SJJ IST SJJ najnize sto sam nasao je 242 eur imamo 2 dnevna leta dnevno jedan JA, drugi TK i opet skupooo.

Jao objasnjenja i qrtza.
Koshpa

#2515 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

jefferson wrote:
Koshpa wrote:

Jao objasnjenja i qrtza.
Po smajliju se moze vidjeti da nije objasnjenje a ti posto si bukvalan onda ga shvati tako :-)
jefferson

#2516 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Pa eto trebam da kontam sta si ti mislio pod tim sto si stavio smajlija! Znaci diskutovat cemo na osnovu smajlija koje imamo na raspolaganju!
smolsvoje

#2517 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by smolsvoje »

Koshpa wrote:

Pitao sam raju sta se desava kod njih u kompaniji jer nemaju jos uvijek reda letenja za zimski period. Ne mogu da vjeruju da ce najvjerovatnije ostati na samo 2 leta Istanbula dnevno tj. 3 jer imaju mjesta i na letu od Turkisa. Ovi mali avioni ce malo u ''garazu'' dok se ne pronadje kupac. Cak je pocela i preraspodjela kabinskog osoblja na mjesta u marketingu i finansijama.
Pozz,
drndalo

#2518 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

smolsvoje wrote:Cak je pocela i preraspodjela kabinskog osoblja na mjesta u marketingu i finansijama.
Kao i inace ih ima tamo manjka, pa da popune potrebu za reklamiranjem jedine linije za IST...? :?

Elem, da hoce to vec jednom zatvoriti ko ljudi, pa kad smo vec kolonija, da to i zvanicno saznamo, umjesto stalnog privida "suverenosti"... :dance: :thumbup:
jefferson

#2519 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

smolsvoje wrote:
Koshpa wrote:

Pitao sam raju sta se desava kod njih u kompaniji jer nemaju jos uvijek reda letenja za zimski period. Ne mogu da vjeruju da ce najvjerovatnije ostati na samo 2 leta Istanbula dnevno tj. 3 jer imaju mjesta i na letu od Turkisa. Ovi mali avioni ce malo u ''garazu'' dok se ne pronadje kupac. Cak je pocela i preraspodjela kabinskog osoblja na mjesta u marketingu i finansijama.
Pozz,
Inace dosadasnji poslovni rezultati nisu davali naznake da se tako nesto moze desiti. Tako je kad muzes poreske obveznike, glumis da radis i sl.
Krivaja ode u stecaj a da jedan BH Airlines, kompanija napravljena za uhljebljavanje politicara, ne propadne!
Koshpa

#2520 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

ocigledno da nemas vise prave informacije u zadnje vrijeme, ko vodi bha i ko donosi ovakve ili onakve odluke od vec evo vise od 3 mjeseca
jefferson

#2521 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Koshpa wrote:ocigledno da nemas vise prave informacije u zadnje vrijeme, ko vodi bha i ko donosi ovakve ili onakve odluke od vec evo vise od 3 mjeseca
Pratim ja to, pocev od oglasa za direktora koji je bio vrhunac namjestaljke pa na dalje.
Medjutim, to sto sad turci vuku poteze mozete macku o rep zakacit. Nakon toliko godina nepotizma, javasluka, neznanja i nezainteresovanosti, eto sve se to sjebalo u zadnja tri mjeseca. Da turci ne preuzese teko bi med i mlijeko :lol:
Koliko vam je samo Vlada para dala, a te pare su mozda mogle Krivaju pokrenuti ili slican privredni subjekt. Jok, daj BHA da mogu otvarati linije tipa Skoplje, Podrgorica, Prag i sl.
Koshpa

#2522 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

o kakvom ti konkursu pricas zivotati ?

a to sto vlada daje pare, daje ih s pravom jer je vlasnik Bosanske kompanije :bih:
jefferson

#2523 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Koshpa wrote:o kakvom ti konkursu pricas zivotati ?

a to sto vlada daje pare, daje ih s pravom jer je vlasnik Bosanske kompanije :bih:
Daje pare za nerad. Vlasnik te avio kompanije nije vlada, nego gradjani i ti gradjani finansiraju glupave poluretardirane ideje na koje nadolaze propali politicari i slicni koji su tu uhljebljeni. Po tom principu svako ko se zaduzi moze pokucat na vladina vrata. Znaci po tom principu oni koji rade i placaju porez trebaju izvlaciti one koji nerade i nesposobni su da zarade?
Konkurs je bio u Avazu, kada je "uspjesni" direktor Recica otisao za ambasadora. Ako bude upravljao ambasadom ko sa kompanijom, najebo je onaj kome zatreba pomoc u toj drzavi......
macan prvi

#2524 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

jefferson wrote:
smolsvoje wrote: Pitao sam raju sta se desava kod njih u kompaniji jer nemaju jos uvijek reda letenja za zimski period. Ne mogu da vjeruju da ce najvjerovatnije ostati na samo 2 leta Istanbula dnevno tj. 3 jer imaju mjesta i na letu od Turkisa. Ovi mali avioni ce malo u ''garazu'' dok se ne pronadje kupac. Cak je pocela i preraspodjela kabinskog osoblja na mjesta u marketingu i finansijama.
Pozz,
Inace dosadasnji poslovni rezultati nisu davali naznake da se tako nesto moze desiti. Tako je kad muzes poreske obveznike, glumis da radis i sl.
Krivaja ode u stecaj a da jedan BH Airlines, kompanija napravljena za uhljebljavanje politicara, ne propadne!
... A letovi Germanwingsa za CGN rasprodati do posljednjeg mjesta za cijelu narednu sedmicu do 27. augusta... Zalosno...
Koshpa

#2525 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

:-)

a Bha prazni :roll:
Post Reply