Avio kompanije all about
- drndalo
#2501 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ne, check-in uradis na salteru aerodroma namijenjenom tome, koji u tom momentu opsluzuje taj let...
Ima 10-12 saltera, koje podijele po potrebi, tj. broju letova u ta doba i broju putnika... Za IST obicno budu 3 saltera jedan do drugoga, iznad glava radnika pise destinacija i broj leta koji rade...
Ima 10-12 saltera, koje podijele po potrebi, tj. broju letova u ta doba i broju putnika... Za IST obicno budu 3 saltera jedan do drugoga, iznad glava radnika pise destinacija i broj leta koji rade...
-
solar_power
#2502 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Evo sada se konacno pojavljuje BH Airlines na internet portalima kada kupujete karte za Sarajevo. Kombinacija je KLM ili Delta do Amsterdama i onda BH Airlines do Sarajeva. Nije losa veza, sve u zavisnosti kakvu vezu imate do Amsterdama.

-
jefferson
#2503 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
www.delta.com: SJJ is an invalid city code or cannot be booked through this web site. Please check the spelling of SJJ or use the appropriate city code.solar_power wrote:Evo sada se konacno pojavljuje BH Airlines na internet portalima kada kupujete karte za Sarajevo. Kombinacija je KLM ili Delta do Amsterdama i onda BH Airlines do Sarajeva. Nije losa veza, sve u zavisnosti kakvu vezu imate do Amsterdama.![]()
![]()
-
akcija007
#2504 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
na nekom hrvatskom portalu za kupovinu aviokarata www.aviokarte.hr, bezveze ukucao Minneapolis Sarajevo i daje uvezanu kartu Delte i BH preko Amsterdama, kako ne znam sliku postaviti na forumu kopiram konekciju.
Flight 1 Wednesday, August 17, 2011
Departure: 13:40 Minneapolis, USA - St Paul Intl, terminal 1
Arrival: 17:11 Montreal, Canada - P Trudeau International
Airline: Delta Air Lines DL2575 e
Aircraft: Canadair Regional Jet 900
Change of plane required. Time between flights : 2:04.
Flight 2 Wednesday, August 17, 2011
Departure: 19:15 Montreal, Canada - P Trudeau International
Arrival: 07:50 +1 day(s) Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Airline: Delta Air Lines DL9392 e , Operated by KLM Royal Dutch Airlines
Aircraft: MC Donnell Douglas MD-11
Change of plane required. Time between flights : 5:30.
Flight 3Thursday, August 18, 2011
Departure: 13:20 Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Arrival: 15:30 Sarajevo, Bosnia-Herzegovina - International, terminal B
Airline: B&H Airlines JA331 e
Aircraft: Airbus Industrie A319
----------------------------------------------------------------------------------
Flight 1 Thursday, September 22, 2011
Departure: 09:50 Sarajevo, Bosnia-Herzegovina - International, terminal B
Arrival: 12:05 Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Airline: B&H Airlines JA330 e
Change of plane required. Time between flights : 4:45.
Flight 2 Thursday, September 22, 2011
Departure: 16:50 Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Arrival: 19:00 Minneapolis, USA - St Paul Intl, terminal 1
Airline: Delta Air Lines DL265 e
Aircraft: Boeing 767
Flight 1 Wednesday, August 17, 2011
Departure: 13:40 Minneapolis, USA - St Paul Intl, terminal 1
Arrival: 17:11 Montreal, Canada - P Trudeau International
Airline: Delta Air Lines DL2575 e
Aircraft: Canadair Regional Jet 900
Change of plane required. Time between flights : 2:04.
Flight 2 Wednesday, August 17, 2011
Departure: 19:15 Montreal, Canada - P Trudeau International
Arrival: 07:50 +1 day(s) Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Airline: Delta Air Lines DL9392 e , Operated by KLM Royal Dutch Airlines
Aircraft: MC Donnell Douglas MD-11
Change of plane required. Time between flights : 5:30.
Flight 3Thursday, August 18, 2011
Departure: 13:20 Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Arrival: 15:30 Sarajevo, Bosnia-Herzegovina - International, terminal B
Airline: B&H Airlines JA331 e
----------------------------------------------------------------------------------
Flight 1 Thursday, September 22, 2011
Departure: 09:50 Sarajevo, Bosnia-Herzegovina - International, terminal B
Arrival: 12:05 Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Airline: B&H Airlines JA330 e
Change of plane required. Time between flights : 4:45.
Flight 2 Thursday, September 22, 2011
Departure: 16:50 Amsterdam, Netherlands - Schiphol
Arrival: 19:00 Minneapolis, USA - St Paul Intl, terminal 1
Airline: Delta Air Lines DL265 e
Aircraft: Boeing 767
-
solar_power
#2505 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja sam nasao na www.kayak.com a stvarno na Delti nista...jefferson wrote:http://www.delta.com: SJJ is an invalid city code or cannot be booked through this web site. Please check the spelling of SJJ or use the appropriate city code.solar_power wrote:Evo sada se konacno pojavljuje BH Airlines na internet portalima kada kupujete karte za Sarajevo. Kombinacija je KLM ili Delta do Amsterdama i onda BH Airlines do Sarajeva. Nije losa veza, sve u zavisnosti kakvu vezu imate do Amsterdama.![]()
![]()
Kayak je dobar daje vise opcija sa razlicitim kompanijama. Ja sam tako nasao zadnje dvije karte.
-
akcija007
#2506 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Aerodrom "Nikola Tesla" doneo je odluku o izmeni cenovnika aerodromskih usluga, kojom se za 7% snižavaju naknade za sletanje koje se naplaćuju avio-kompanijama. Ovo je drugi put ove godine da pojeftinjuju osnovne usluge Aerodroma, a odluka se odnosi na sve tipove i kategorije aviona.
Novi cenovnik će se primenjivati od 01. septembra ove godine.
Ovim potezom doprineće se nastavljanju izuzetnog povećanja obima saobraćaja i otvaranju novih linija, a beogradski aerodrom učiniti još atraktivnijim i avio-kompanijama i putnicima.
U poslednjih 12 uzastopnih meseci Aerodrom "Nikola Tesla" beleži veći procentualni rast broja putnika od aerodroma u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu i Sofiji.
jedino nas aerodrom nista ne radi niti snizava cijene niti dovodi nove kompanije ... sve je isto i dalje po jedan do dva leta max do neke destinacije i to je to
Ovim potezom doprineće se nastavljanju izuzetnog povećanja obima saobraćaja i otvaranju novih linija, a beogradski aerodrom učiniti još atraktivnijim i avio-kompanijama i putnicima.
U poslednjih 12 uzastopnih meseci Aerodrom "Nikola Tesla" beleži veći procentualni rast broja putnika od aerodroma u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu i Sofiji.
jedino nas aerodrom nista ne radi niti snizava cijene niti dovodi nove kompanije ... sve je isto i dalje po jedan do dva leta max do neke destinacije i to je to
- Koshpa
#2507 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:Aerodrom "Nikola Tesla" doneo je odluku o izmeni cenovnika aerodromskih usluga, kojom se za 7% snižavaju naknade za sletanje koje se naplaćuju avio-kompanijama. Ovo je drugi put ove godine da pojeftinjuju osnovne usluge Aerodroma, a odluka se odnosi na sve tipove i kategorije aviona.
Kakve veze ima Nikola Tesla aerodrom u Beogradu sa temom Turkish i B&H Airlines ???
- Erzsebet
#2508 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koshpa wrote:Pa naravno da ima, jer pokazuje kako naš aerodrom ne radi kako treba.akcija007 wrote:Aerodrom "Nikola Tesla" doneo je odluku o izmeni cenovnika aerodromskih usluga, kojom se za 7% snižavaju naknade za sletanje koje se naplaćuju avio-kompanijama. Ovo je drugi put ove godine da pojeftinjuju osnovne usluge Aerodroma, a odluka se odnosi na sve tipove i kategorije aviona.
A naš aerodrom je usko vezan sa BH Airlinesom, ako ništa drugo, zato što im je isti vlasnik, a i plus što se svađaju stalno i zavise jedni od drugih.
Kakve veze ima Nikola Tesla aerodrom u Beogradu sa temom Turkish i B&H Airlines ???
- ljubav_aha
#2509 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
chepoticket ima cesto puta nize cijene ,a kayak je dobar jer imas opciju upozorenja za opciju koju izabberee, a ne moras prethodno Book-iratisolar_power wrote:Ja sam nasao na http://www.kayak.com a stvarno na Delti nista...jefferson wrote:http://www.delta.com: SJJ is an invalid city code or cannot be booked through this web site. Please check the spelling of SJJ or use the appropriate city code.solar_power wrote:Evo sada se konacno pojavljuje BH Airlines na internet portalima kada kupujete karte za Sarajevo. Kombinacija je KLM ili Delta do Amsterdama i onda BH Airlines do Sarajeva. Nije losa veza, sve u zavisnosti kakvu vezu imate do Amsterdama.![]()
![]()
Kayak je dobar daje vise opcija sa razlicitim kompanijama. Ja sam tako nasao zadnje dvije karte.
-
akcija007
#2510 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kospa, moj post o BEG Nikola Tesla definitivno nema eze sa JA i TK, medjutim ova tema se oasim o raspravi o JA oi TK pretvorila o opstu raspravu o avionima, kartama, avijaciji i sl...
- Koshpa
#2511 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa onda treba traziti od administratora da promjeni naziv temeakcija007 wrote:Kospa, moj post o BEG Nikola Tesla definitivno nema eze sa JA i TK, medjutim ova tema se oasim o raspravi o JA oi TK pretvorila o opstu raspravu o avionima, kartama, avijaciji i sl...
-
akcija007
#2512 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
kako je skupa karta SJJ IST SJJ najnize sto sam nasao je 242 eur imamo 2 dnevna leta dnevno jedan JA, drugi TK i opet skupooo.
Kkako mi je ovo puno, kupio sam kartu na JAT-u BEG IST BEG za 99 eur sa svim taxamae(bus do beograda sa transferom do aerodroma je do 50 eur, tako da sam opet dobar) i iz Beograda imaju dva dnevna leta jedan je JU, drugi TK, zasto je iz SA ovoliko skupaaa karta ?
Kkako mi je ovo puno, kupio sam kartu na JAT-u BEG IST BEG za 99 eur sa svim taxamae(bus do beograda sa transferom do aerodroma je do 50 eur, tako da sam opet dobar) i iz Beograda imaju dva dnevna leta jedan je JU, drugi TK, zasto je iz SA ovoliko skupaaa karta ?
- Koshpa
#2513 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:kako je skupa karta SJJ IST SJJ najnize sto sam nasao je 242 eur imamo 2 dnevna leta dnevno jedan JA, drugi TK i opet skupooo.
Zato sto su letovi iz Sarajeva vecinom puni a iz Beograda nisu
-
jefferson
#2514 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jao objasnjenja i qrtza.Koshpa wrote:akcija007 wrote:kako je skupa karta SJJ IST SJJ najnize sto sam nasao je 242 eur imamo 2 dnevna leta dnevno jedan JA, drugi TK i opet skupooo.
- Koshpa
#2515 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Po smajliju se moze vidjeti da nije objasnjenje a ti posto si bukvalan onda ga shvati takojefferson wrote:Jao objasnjenja i qrtza.Koshpa wrote:akcija007 wrote:kako je skupa karta SJJ IST SJJ najnize sto sam nasao je 242 eur imamo 2 dnevna leta dnevno jedan JA, drugi TK i opet skupooo.
-
jefferson
#2516 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa eto trebam da kontam sta si ti mislio pod tim sto si stavio smajlija! Znaci diskutovat cemo na osnovu smajlija koje imamo na raspolaganju!
-
smolsvoje
#2517 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koshpa wrote:akcija007 wrote:Aerodrom "Nikola Tesla" doneo je odluku o izmeni cenovnika aerodromskih usluga, kojom se za 7% snižavaju naknade za sletanje koje se naplaćuju avio-kompanijama. Ovo je drugi put ove godine da pojeftinjuju osnovne usluge Aerodroma, a odluka se odnosi na sve tipove i kategorije aviona.
Pitao sam raju sta se desava kod njih u kompaniji jer nemaju jos uvijek reda letenja za zimski period. Ne mogu da vjeruju da ce najvjerovatnije ostati na samo 2 leta Istanbula dnevno tj. 3 jer imaju mjesta i na letu od Turkisa. Ovi mali avioni ce malo u ''garazu'' dok se ne pronadje kupac. Cak je pocela i preraspodjela kabinskog osoblja na mjesta u marketingu i finansijama.
Pozz,
- drndalo
#2518 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kao i inace ih ima tamo manjka, pa da popune potrebu za reklamiranjem jedine linije za IST...?smolsvoje wrote:Cak je pocela i preraspodjela kabinskog osoblja na mjesta u marketingu i finansijama.
Elem, da hoce to vec jednom zatvoriti ko ljudi, pa kad smo vec kolonija, da to i zvanicno saznamo, umjesto stalnog privida "suverenosti"...
-
jefferson
#2519 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Inace dosadasnji poslovni rezultati nisu davali naznake da se tako nesto moze desiti. Tako je kad muzes poreske obveznike, glumis da radis i sl.smolsvoje wrote:Koshpa wrote:akcija007 wrote:Aerodrom "Nikola Tesla" doneo je odluku o izmeni cenovnika aerodromskih usluga, kojom se za 7% snižavaju naknade za sletanje koje se naplaćuju avio-kompanijama. Ovo je drugi put ove godine da pojeftinjuju osnovne usluge Aerodroma, a odluka se odnosi na sve tipove i kategorije aviona.
Pitao sam raju sta se desava kod njih u kompaniji jer nemaju jos uvijek reda letenja za zimski period. Ne mogu da vjeruju da ce najvjerovatnije ostati na samo 2 leta Istanbula dnevno tj. 3 jer imaju mjesta i na letu od Turkisa. Ovi mali avioni ce malo u ''garazu'' dok se ne pronadje kupac. Cak je pocela i preraspodjela kabinskog osoblja na mjesta u marketingu i finansijama.
Pozz,
Krivaja ode u stecaj a da jedan BH Airlines, kompanija napravljena za uhljebljavanje politicara, ne propadne!
- Koshpa
#2520 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ocigledno da nemas vise prave informacije u zadnje vrijeme, ko vodi bha i ko donosi ovakve ili onakve odluke od vec evo vise od 3 mjeseca
-
jefferson
#2521 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pratim ja to, pocev od oglasa za direktora koji je bio vrhunac namjestaljke pa na dalje.Koshpa wrote:ocigledno da nemas vise prave informacije u zadnje vrijeme, ko vodi bha i ko donosi ovakve ili onakve odluke od vec evo vise od 3 mjeseca
Medjutim, to sto sad turci vuku poteze mozete macku o rep zakacit. Nakon toliko godina nepotizma, javasluka, neznanja i nezainteresovanosti, eto sve se to sjebalo u zadnja tri mjeseca. Da turci ne preuzese teko bi med i mlijeko
Koliko vam je samo Vlada para dala, a te pare su mozda mogle Krivaju pokrenuti ili slican privredni subjekt. Jok, daj BHA da mogu otvarati linije tipa Skoplje, Podrgorica, Prag i sl.
- Koshpa
#2522 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
o kakvom ti konkursu pricas zivotati ?
a to sto vlada daje pare, daje ih s pravom jer je vlasnik Bosanske kompanije
-
jefferson
#2523 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Daje pare za nerad. Vlasnik te avio kompanije nije vlada, nego gradjani i ti gradjani finansiraju glupave poluretardirane ideje na koje nadolaze propali politicari i slicni koji su tu uhljebljeni. Po tom principu svako ko se zaduzi moze pokucat na vladina vrata. Znaci po tom principu oni koji rade i placaju porez trebaju izvlaciti one koji nerade i nesposobni su da zarade?Koshpa wrote:o kakvom ti konkursu pricas zivotati ?
Konkurs je bio u Avazu, kada je "uspjesni" direktor Recica otisao za ambasadora. Ako bude upravljao ambasadom ko sa kompanijom, najebo je onaj kome zatreba pomoc u toj drzavi......
- macan prvi
#2524 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
... A letovi Germanwingsa za CGN rasprodati do posljednjeg mjesta za cijelu narednu sedmicu do 27. augusta... Zalosno...jefferson wrote:Inace dosadasnji poslovni rezultati nisu davali naznake da se tako nesto moze desiti. Tako je kad muzes poreske obveznike, glumis da radis i sl.smolsvoje wrote: Pitao sam raju sta se desava kod njih u kompaniji jer nemaju jos uvijek reda letenja za zimski period. Ne mogu da vjeruju da ce najvjerovatnije ostati na samo 2 leta Istanbula dnevno tj. 3 jer imaju mjesta i na letu od Turkisa. Ovi mali avioni ce malo u ''garazu'' dok se ne pronadje kupac. Cak je pocela i preraspodjela kabinskog osoblja na mjesta u marketingu i finansijama.
Pozz,
Krivaja ode u stecaj a da jedan BH Airlines, kompanija napravljena za uhljebljavanje politicara, ne propadne!
- Koshpa