HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#2501 Re: HS kablovska

Post by davorf »

respo wrote:al pogledaj pa ces vidjeti da ustvari i ima postavka tv-a ono parental lock fazoni a ovo je ustvari postavka modula
dodatni hardver treba za arene itd a to kao sto rekoh drugom prilikom tek sam dobio modul
Ma znam da ima...zato i rekoh da si me zbunio s tim modul/TV :lol: Uglavnom...bitno je da si uspio da podesis :mrgreen:
Dady wrote: Napises ime prezime, adresu, sifru korisnika ako je znas
zatim marku i model TV-a
Nije u pitanju sifra korisnika, nego broj ugovora...koji imas na ugovoru koji si potpisao kad si uzimao digitalu/full paket. A ovo ako znas se odnosi na model TV-a.
Cibra

#2502 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

NA Panasonicu se ide na meni za DVB-C ugađanje/zajedničko sučelje/ Utor 1: i onda tamo ugasim granicu za XXX :),
Nakon toga, kodiraš ih preko TV parental lock, i eto ga:) puno lakše. A ako ko ima info kako zajebati za HBO, neka PP :D

I da, dolazi fin čikica jučer da to postavi u TV, i sve je bilo ok i fino, mada je tri puta pretraživao dvb-T tuner, i onda mu ja rekoh da su kanali već pronađeni i poredani i to je to.
Usput, pitah ga za one popravke na DM Sat, Fox Crime, i RTL, i on mi odgovoru onu standardnu forumašku: " pa ne može sve odjednom, polahko"

Čini mi se inače sa svim njihovim radnicima, da je slučaj da rade samo ono što im se kaže, i da ovi sa digitalne ne zna šta se dešava sa kablovskoj, a ovi iz ta dva sektora, nemaju pojma šta se dešava na internetu.

i da, i modul je kineski:) Imas izabrati engleski i kineski jezik. I na njemu su kineska slova:)
respo

#2503 Re: HS kablovska

Post by respo »

mislim da sam ovom kinezu jebo majku :)
kasnije kad budem imao vremena ide test kako sta da vidim jeli imam sve kanale
Cibra

#2504 Re: HS kablovska

Post by Cibra »

respo wrote:mislim da sam ovom kinezu jebo majku :)
kasnije kad budem imao vremena ide test kako sta da vidim jeli imam sve kanale
a ja cekam sa bambi očima:)
carlsberg

#2505 Re: HS kablovska

Post by carlsberg »

e ljudi, moze li ko objasniti malo detaljnije oko tog modula. sta je to ustvari, sta time dobijam itd. hvala
SundanceKid

#2506 Re: HS kablovska

Post by SundanceKid »

I ja sam pitao isto, stranicu ranije, ali niko da se potrudi i lijepo da objasni sve te stvari.. Ajde ljudi, ljenguze jedne :D :D podijelite znanje! :D
respo

#2507 Re: HS kablovska

Post by respo »

sa tim modulom dobijete karticu i rijesite se sprave zvane resiver
kartica je kao telefonska ubacena u modul i to ide direktno u tv

dobije se konkretnije bolja slika posebno uporedjujuci sa ovim hs resiverima
dobije se pravi hd koji preko resivera nisi mogao dobiti zbog nepostojanja hdmi-a
dobijes manje kablova (mozda to nekome nije prednost al meni jeste)
eto ukratko ajd sada ljencuge na google pa ako vas zanima vise istrazujte
zar je tesko ukucati cam module ci module i tako to i vidjeti iz prve ruke sta je to
zikmu

#2508 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Moze li neko napisati marku tog modula... imal sta osim tih kineskih slova :D
respo

#2509 Re: HS kablovska

Post by respo »

imaju tibetanska valjda ono regionalna zastupljenost
ma trazio ja po netu
ma ni trunke o ovom modulu
cak trazio preko ovih kineskih znakova slova (gledao da budu slicna jesam li pogodio ne znam jer sam medju nekim terminima za tv i sto se ustvari trazi nasao i zivotinja i nekih kipova sta ja znam)
al dzaba i da nadjes ne znam sta da mu radis kad vjerovatno nema podrske (bar na razumljivim jezicima)
al ipak moze se sta skontati ako znas sta radis pa vjerujem da cu ga razjebati i imati ostale kanale do tada rekoh samo laganini
shlauf

#2510 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

:lol:
SundanceKid

#2511 Re: HS kablovska

Post by SundanceKid »

respo wrote:sa tim modulom dobijete karticu i rijesite se sprave zvane resiver
kartica je kao telefonska ubacena u modul i to ide direktno u tv

dobije se konkretnije bolja slika posebno uporedjujuci sa ovim hs resiverima
dobije se pravi hd koji preko resivera nisi mogao dobiti zbog nepostojanja hdmi-a
dobijes manje kablova (mozda to nekome nije prednost al meni jeste)
eto ukratko ajd sada ljencuge na google pa ako vas zanima vise istrazujte
zar je tesko ukucati cam module ci module i tako to i vidjeti iz prve ruke sta je to
Nije tesko, al je problem kad ne znas sta ukucat u google :D haahhaa :D

I jos nesto, koliko se placa taj modul??

Hvala za objasnjenje!
Dady

#2512 Re: HS kablovska

Post by Dady »

respo wrote:imaju tibetanska valjda ono regionalna zastupljenost
ma trazio ja po netu
cak trazio preko ovih kineskih znakova slova (gledao da budu slicna jesam li pogodio ne znam jer sam medju nekim terminima za tv i sto se ustvari trazi nasao i zivotinja i nekih kipova sta ja znam)
al dzaba i da nadjes ne znam sta da mu radis kad vjerovatno nema podrske (bar na razumljivim jezicima)
al ipak moze se sta skontati ako znas sta radis pa vjerujem da cu ga razjebati i imati ostale kanale do tada rekoh samo laganini
Pa kode mene je Smit modul. Smit nije bas nepoznat proizvodjac u tom segmentu. http://www.smit.com.cn/english/index.asp
Ono sto je tesko naci je konkretno vezano za ovaj modul posto HS koristi izgleda ABV CAS sisteme za CATV i kodiranje. Ovaj sistem je bio i prijasnjem receiveru makedoncu koga se rijesih na svu srecu
http://www.abvtc.com/english/index.php
Steta da HS ne nudi i neki od njihovih HD receivera/multimedia centar-a
Konkretno radi se o ovome CI modulu http://www.streamguru.de/smit-abv-cas-cam/
Image
respo

#2513 Re: HS kablovska

Post by respo »

@sdkid
pa ukucas ca modul i to je to
ne placa se nsita samo ti uzmu resiver daju tu karticu ubace u tv i to je to
preskeniras i imas digitalnu u pravom smislu te rijeci za razliku od one preko resivera
mislim nije jos to na nivou al bolje od onog resivera
dady ti izgleda imas srece pa si dobio smit ja sam dobio vjerovatno ce tunga al dzaba im ima i za to lijeka
kakaljin

#2514 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Dady wrote:
respo wrote:imaju tibetanska valjda ono regionalna zastupljenost
ma trazio ja po netu
Pa kode mene je Smit modul. Smit nije bas nepoznat proizvodjac u tom segmentu. http://www.smit.com.cn/english/index.asp
Ono sto je tesko naci je konkretno vezano za ovaj modul posto HS koristi izgleda ABV CAS sisteme za CATV i kodiranje. Ovaj sistem je bio i prijasnjem receiveru makedoncu koga se rijesih na svu srecu
http://www.abvtc.com/english/index.php
Steta da HS ne nudi i neki od njihovih HD receivera/multimedia centar-a
Konkretno radi se o ovome CI modulu http://www.streamguru.de/smit-abv-cas-cam/
Image

da potvrdim da je i kod mene ovaj modul
Gauchos

#2515 Re: HS kablovska

Post by Gauchos »

Da li ovaj modul moze samo kod tv-a koji ima dvb-c ili na moze i na TV sa dvb-t.
Kod mene je DVB-t i imam PCMCIA card slot na tv-u
kakaljin

#2516 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Gauchos wrote:Da li ovaj modul moze samo kod tv-a koji ima dvb-c ili na moze i na TV sa dvb-t.
vjerovatno moze ali neces imati kanale sa digitale jer su oni u dvb-c
Dady

#2517 Re: HS kablovska

Post by Dady »

Gauchos wrote:Da li ovaj modul moze samo kod tv-a koji ima dvb-c ili na moze i na TV sa dvb-t.
Ako je samo DVB-T tuner u TV-u onda ne moze. Ovo nije zamjena za DVB-C receiver. Za gledanje se koristi DVB-C tuner od TV-a. Ovaj modul i pripadajuca kartica sluze samo za dekodiranje kodiranih kanala u ovom sistemu kodiranja ABV.
lijan

#2518 Re: HS kablovska

Post by lijan »

imam problem sa skeniranjem frkvencije 610 kako rucno tako i automatski, nece nikako da tu frekvenciju skenira...a sve druge su ok...tv mi je samsung 6 serija LCD LE37C650... postavljao sam drzave u švicarska,austrija,ostalo.. al sve dzaba..da li neko zna kako da rijesim problem..hvala unaprijed.
rooky

#2519 Re: HS kablovska

Post by rooky »

E reci te mi dali neko zna na kojem je kanalu utakmica Celzi vs Liverpul. :lol: ne mogu nikako da nadjem.
lijan

#2520 Re: HS kablovska

Post by lijan »

rooky wrote:E reci te mi dali neko zna na kojem je kanalu utakmica Celzi vs Liverpul. :lol: ne mogu nikako da nadjem.
Tu utakmicu majstore prenose u Srbiji
rooky

#2521 Re: HS kablovska

Post by rooky »

lijan wrote:
rooky wrote:E reci te mi dali neko zna na kojem je kanalu utakmica Celzi vs Liverpul. :lol: ne mogu nikako da nadjem.
Tu utakmicu majstore prenose u Srbiji
Pa zar nema na HS-kablovskoj :lol: . a ja tamo su samo arene sport na hrvatskom jeziku hahahahaha
Dady

#2522 Re: HS kablovska

Post by Dady »

Dady wrote:
megane II wrote:Može li mi neko reći kako u praksi fercera ovo sa CI modulom.
kakva je slika, ton, ima li teletext......
Molim odgovor,
Hvala
Ono sto je dobro da vise nema stekanja i zamrzavanja na kodiranim kanalima.
Ne znam bas za teletext jer mislim da ga nema u ovim kodiranim kanalima.
Slika je OK, i to zavisi sada od kvaliteta koji nam salju i od kvaliteta ugradjenog DVB-C tunera u TV-u.
Nazalost na HBO nema EPG koji je bio na receiveru.
Na HBO nema visekanalnog 5.1 zvuka iako u najavi filma stoji da se emituje 5.1 zvuk. Ali ovo moze biti do signala koji nam salju. Pisacu bas HBO Adria da pitam za ovo, je li do njih ili do HS-a
Dobio sam odgovor od HBO-a :
Hvala na vašem mailu, ali nažalost vaš operater ne podržava navedeni zvučni zapis.

Ovo cisto sumnjam da ne moze. Ako vec neke kanale prenose u originalu sa vise izvora zvuka, izborom jezika i titlova, EPG-om, da ne govorim o HD kanalima. Bio bi red da se to uradi i za HBO koga dodatno placam.
respo

#2523 Re: HS kablovska

Post by respo »

bih i ja smita umjesto ce tunga
e sad se vec moze pricati o ozbiljnosti :)
Jokericious

#2524 Re: HS kablovska

Post by Jokericious »

Hoce li biti novih kanala? :-)
bosanac19

#2525 Re: HS kablovska

Post by bosanac19 »

meni nije jasan ovaj pregled potrosnje.Prije nisam uopste gledao to,ali mi je sada potrebno da ne prekoracim,pa ako neko moze da mi pojasni ovo: Ukupno upload: 4107.43 MB
Ukupno download: 2454.52 MB
da li se sabira oboje ili se gleda samo ovo za download,posto mi je cudno da sam toliko potrosio a skoro pa da i ne koristim internet.samo fb,msn i par stranica i katkad poslusam koju pjesmu na youtube?
Locked