Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
155_mm

#2501 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by 155_mm »

asker wrote:
palermo wrote:Lijepo je sada Denis iz Naše stranke govorio. Treba sada usmjeriti akciju na to da se mijenja ime Republike Srpske, da se kriminalizira nihovo slavljenje 9 januara......korak po korak obesmišljavati samu ideju na kojoj je nastao RS
:thumbup:

Nikakvih naglih promjena nece i nemoze biti, ali ovih malih itekako moze. Danas sudija pomenu udruzeni zlocinacki poduhvat stotinama puta, to treba eksploatisat maksimalno.

Sad se molimo svi za sto duzi i zdraviji zivot Sratka Mladica. Tek kod njegove presude ce bit zanimljivo.
bosnje zaslijepljeni zeljom da sve bude osudjeno kao genocid i ne vide tezinu ovih presuda. genocid je tesko dokazati. a ako znamo kako su prvi u bosnjaka se odnosili prema sudjenju i svjedocima protiv pisopije dobro je i ispalo sa presudom.
VjecitiStudent

#2502 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VjecitiStudent »

Jolpaz wrote:
VjecitiStudent wrote:Na čemu temeljite ideju da sudske presude mogu bilo šta da promijene u BiH.
Da, za istorijsku osudu i procjenu događaja od 1992. do 1995., neprocjenjive su.
No konkretno, šta i kako mogu promijeniti u trenutnom političkom ustroju BiH?

Već dvije decenije uzaludno potrošismo sve čekajući neku magičnu presudu, i u treću smo dobro zagazili ... uči li iko išta iz ove prošlosti?
Naravno, naucili smo da ce se udruzeni zlocinacki poduhvat nastaviti cim ovi budu imali prvu priliku za to...
Nije Izrael jak zato što su presude i istorijska istina bile u njihovu korist, već što je postao i vojna i ekonomska sila.
A Federacija?
Problem cuka nam je nerješiv već cijelu deceniju, vode nemamo u glavnom gradu, ...
Sarajbeg

#2503 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Sarajbeg »

PM72 wrote:Prije neki dan Bingo kupio jedinu fabriku za preradu voća i povrća u Bijeljini - Semberku.Niko od srpskih patriota nije htio kupiti fabriku u kojoj radi mnogo Srba.Sad im je direkcija u Tuzli a gazda Bošnjak.fabrika će prerađivati povrće iz Janje (povratničko mjesto) i prodavati svoje proizvode u Bingo marketima.
Tako se jedino može uništiti genocidna tvorevina.Kad im propadne ekonomija i kad ih pokupuju hrvatske i bošnjačke firme,onda će dobro paziti i razmišljati šta će i kako srati,kako će se ponašati i hoće li veličati ratne zločince.

Pljackasi kada im dopizdi ,krenut ce u novi zlocinacko pljackaski poduhvat ,nije im jos dogorilo ali .... ne treba se prepusti vremenu i cekati.
kolegione

#2504 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

PM72 wrote:
Kakav je to komentar u presudi da je i Armija RBiH granatirala Sarajevo. Gdje, kad?
Ako se zna da su četnici bili na Grbavici,Lukavici,vracama,Trebeviću,Žuči,Ilidži i da je i tamo znala pasti pokoja naša granata - ne vidim u čemu je problem ako se kaže da je Armija BiH granatirala Sarajevo.
Ne ne, nego je komentar bio kako smo mi gadjali svoje i UN da bi isforsirali napade MZ
VjecitiStudent

#2505 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VjecitiStudent »

Jolpaz wrote:
PM72 wrote:Prije neki dan Bingo kupio jedinu fabriku za preradu voća i povrća u Bijeljini - Semberku.Niko od srpskih patriota nije htio kupiti fabriku u kojoj radi mnogo Srba.Sad im je direkcija u Tuzli a gazda Bošnjak.fabrika će prerađivati povrće iz Janje (povratničko mjesto) i prodavati svoje proizvode u Bingo marketima.
Tako se jedino može uništiti genocidna tvorevina.Kad im propadne ekonomija i kad ih pokupuju hrvatske i bošnjačke firme,onda će dobro paziti i razmišljati šta će i kako srati,kako će se ponašati i hoće li veličati ratne zločince.
:thumbup:
To je to.
PM72

#2506 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by PM72 »

Sarajbeg wrote:

Pljackasi kada im dopizdi ,krenut ce u novi zlocinacko pljackaski poduhvat ,nije im jos dogorilo ali .... ne treba se prepusti vremenu i cekati.
mani se šuplje.Nema više ni JNA ni krcatih skladišta.To je preuslov za napad.nemaju za kifle.Treba ih sjebati ekonomski a sa fukarom je lako manipulisati.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2507 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by plain vanilla »

VjecitiStudent wrote:
Nije Izrael jak zato što su presude i istorijska istina bile u njihovu korist, već što je postao i vojna i ekonomska sila.
A Federacija?
Problem cuka nam je nerješiv već cijelu deceniju, vode nemamo u glavnom gradu, ...
Ti bas ne popustas.

OVA PRESUDA SE NE ODNOSI NA VODOSNABDIJEVANJE SARAJEVA NI CUKE NEGO NA ZRTVE RADOVANA KARADZICA. JEL MISLIS DA JE ZA NEKOGA CIJE SU KOSTI U NEKOLIKO SEKUNDARNIH GROBNICA RAZBACANE BITNO JEL VJECITI STUDENT IMA VODE 24 SATA? POPUSTI COVJECE!
Mea_parvitas

#2508 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Mea_parvitas »

Koja sramota u emisiji Pecat na rtrs, Boze sacuvaj i sakloni. Ove cetnike treba i milom i silom otjerati u pm.
sarajevo999999

#2509 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sarajevo999999 »

Namjerno sam gledao RTRS prijenos a i poslije u studiju. Ne mogu vjerovati kakva je psiha i propaganda tog naroda. Jedno slusam svojim usima iz usta suca, a to isto oni upakuju i izoblice u sasvim drugu stvar koja njima odgovara.
Cisto sumnjam da se samo SNSD oglasio povodom presude, ali su samo njih prenijeli.
Sve u svemu, umrijet ce u celiji i to mi je barem neka satisfakcija.
asker

#2510 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by asker »

Evo onog Vucurevica iz Trebinja, krece od cara Dusana pa nadalje. Kaze Karadzic je osudjen i prije nego se njegova mati udala :lol: :lol: :lol:
House

#2511 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by House »

bolestan narod
Jolpaz

#2512 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Jolpaz »

Mea_parvitas wrote:Koja sramota u emisiji Pecat na rtrs, Boze sacuvaj i sakloni. Ove cetnike treba i milom i silom otjerati u pm.
Mislis na TV-u udruzenog zlocinackog poduhvata?
Toffee karamela

#2513 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Toffee karamela »

sarajevo999999 wrote:Namjerno sam gledao RTRS prijenos a i poslije u studiju. Ne mogu vjerovati kakva je psiha i propaganda tog naroda. Jedno slusam svojim usima iz usta suca, a to isto oni upakuju i izoblice u sasvim drugu stvar koja njima odgovara.
Cisto sumnjam da se samo SNSD oglasio povodom presude, ali su samo njih prenijeli.
Sve u svemu, umrijet ce u celiji i to mi je barem neka satisfakcija.
Oni odavno žive u jednoj paralelnoj dimenziji, skoro ko Sjeverna Koreja.
L u c i f e r

#2514 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

Mea_parvitas wrote:Koja sramota u emisiji Pecat na rtrs, Boze sacuvaj i sakloni. Ove cetnike treba i milom i silom otjerati u pm.
Proradi mi ptsp :fazlija:
VjecitiStudent

#2515 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VjecitiStudent »

plain vanilla wrote:
VjecitiStudent wrote:Na čemu temeljite ideju da sudske presude mogu bilo šta da promijene u BiH.
Da, za istorijsku osudu i procjenu događaja od 1992. do 1995., neprocjenjive su.

Već dvije decenije uzaludno potrošismo sve čekajući neku magičnu presudu, i u treću smo dobro zagazili ... uči li iko išta iz ove prošlosti?
Ja stvarno ne znam sta se s tobom dogadja. Ovo nije presuda koja ce ti asfaltirati ceste niti ces dobiti vodu, ovo je presuda za zlocine pocinjene prije vise od 20 godina.
Ako te zanima sta nekome znaci ova presuda, pitaj majke Srebrenice i ostale porodice zrtava ovog najveceg zlocinca novije istorije svijeta.
Šta presude uopće mogu?
Kakav je njihov realni značaj, pogotovo kad su ovakvi zločini u pitanju?
Jolpaz

#2516 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Jolpaz »

VjecitiStudent wrote:
plain vanilla wrote:

Ja stvarno ne znam sta se s tobom dogadja. Ovo nije presuda koja ce ti asfaltirati ceste niti ces dobiti vodu, ovo je presuda za zlocine pocinjene prije vise od 20 godina.
Ako te zanima sta nekome znaci ova presuda, pitaj majke Srebrenice i ostale porodice zrtava ovog najveceg zlocinca novije istorije svijeta.
Šta presude uopće mogu?
Lafe, dobro ti rece Vanilla, naporani si, ne trolaj...
muha_sa

#2517 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

VjecitiStudent wrote:
plain vanilla wrote:

Šta presude uopće mogu?
ma ništa--nisu mu trebali ni sudit
PM72

#2518 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by PM72 »

ma ništa--nisu mu trebali ni sudit
E lijepi Tito...on bi već bio spakovan u limenom sanduku na NN lokaciji da ga ne bi našli ni za 70 godina...
statixx

#2519 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by statixx »

cpu_fan wrote:
medvjed23 wrote:Njemačka i Austrija su prošle kroz izvana nametnutu denacifikaciju. Takođe, radi se, kolko ja znam, o društvima gdje činjenice i argumenti imaju veću snagu od bezumnog urlanja dogmi. Navedeno nije slučaj sa ovim našim divljacima. Ne treba od njih očekivati mirenje sa istinom, kajanje, katarzu, pristanak na ukidanje političkih posljedica genocida niti bilo šta slično. Stoga presuda protiv Karadžića ima prvenstveno moralni značaj. Značaj koji, bar meni, nije zanemariv.
Ma nema nikakav moralni značaj sve dok se iz školskih udžbenika ne bude učilo o genocidu. Pa švabe od malena kljukaju u glavu kroz školstvo da je nacizam fuj, da je Hitler i sve ono što je radila nacistička Njemačka fuj i opet im cca. 20% ne mogu izbiti iz glave. Sve dok djeca u entitu nastalom iz udruženog zločinačkog poduhvata ne budu iz udžbenika u školama učila o ovome neminovan je novi rat. Samo je pitanje kada će se on desiti.
Tacno, etnonacionalne ideologije prisutne su u skolstvu (historija, jezik, geografija, vjeronauka) od prvog osnovne, cime se osiguravaju buduci glasaci, o tome je Velickovic napisao dosta.
asker

#2520 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by asker »

VjecitiStudent wrote: Šta presude uopće mogu?
Jel ti ovo ozbiljno? Trebali ga pustit mozda?
astala_vistala

#2521 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by astala_vistala »

RS svaki dan propagandno podsjeca na hitlerovu njemacku i sjevernu koreju i dovoljno je da jedan dan odaberete onako beznacaj i gledajte rtrs,meni je zao onog naroda koji se sistematski truje lazima i mitomanijom.
sarajevo999999

#2522 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by sarajevo999999 »

VjecitiStudent wrote:
plain vanilla wrote:

Šta presude uopće mogu?
Trebali su ga pustiti kuci i ovaj sudija ugasiti svjetlo te zakljucati vrata Tribunala jer tebi te presude nista ne znace. Et ti odgovor
Danguba

#2523 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

asker wrote:Danas je dobro rekao Amor Masovic, parafraziram, "presuda nije gradjaninu Radovanu Karadzicu, suprugu Radovanu, ocu, pojedincu, vec predsjedniku republike srpske".

Taj covjek je otac/tvorac genocidne tvorevine nastale na udruzenom zlocinackom poduhvatu.
Znaju to oni samo se prave ludi.
Zato u svakoj izjavi ''presuda ne moze mijenjati genocidni brlog''.

Svima onima koji su ga podrzavali i danas podrzavaju, danas je izrecena presuda a ne samo psihijatru.
cyprus

#2524 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by cyprus »

Ja sam izgleda među rijetkima koji nisu razočarani presudom... Nisam pravni ekspert ili neko ko se naročito razumije u pravo, ali znam razmišljati i hladne glave u situacijama kada to nije jednostavno... Ko je god realno razmišljao o tome, a to evo na TV-u potvrđuju brojni pravni stručnjaci, znao je da se može očekivati upravo ovakva presuda... Činjenica da će đubre crknut u zatvoru i da je presuđena njegova odgovornost za genocid u Srebrenici, te za brojne druge zločine protiv čovječnosti, kao što su masovna ubistva, protjerivanja i slično, te da sve to ostaje crno na bijelo za vječnost, za mene jesu razlog za zadovoljstvo!

Mislim da se realno nije ni moglo očekivati više... Genocid u ostalim opštinama nije presuđen ni ranije, tako da je bilo teško očekivati da će biti i danas... A visina presude me toliko ne tangira (objektivno ona jeste doživotna)... Znatno više me iritiraju uslovi u zatvoru gdje će govno provesti ostatak života... Siguran sam da su ti uslovi bolji od ovih u kojima većina BH stanovnika žive...
Last edited by cyprus on 24/03/2016 21:40, edited 2 times in total.
Patriotska_Liga

#2525 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Patriotska_Liga »

Danguba wrote:
asker wrote:Danas je dobro rekao Amor Masovic, parafraziram, "presuda nije gradjaninu Radovanu Karadzicu, suprugu Radovanu, ocu, pojedincu, vec predsjedniku republike srpske".

Taj covjek je otac/tvorac genocidne tvorevine nastale na udruzenom zlocinackom poduhvatu.
Znaju to oni samo se prave ludi.
Zato u svakoj izjavi ''presuda ne moze mijenjati genocidni brlog''.

Svima onima koji su ga podrzavali i danas podrzavaju, danas je izrecena presuda a ne samo psihijatru.
Upravo to ponavljanje kako brlog nije upitan pokazuje strah za budući status brloga.
Post Reply